BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Već je bilo i vrijeme.[smiley1]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

neotkrivene “dionice. U Hrvatskoj i regiji sam bio uspjesan, dok sa u SAD-u imao neusporedivo slabije rezultate.

Sto vide bljedoliki u toj Americi, pa Kucilo je pobjegao otamo, hi,hi,hi[smiley2]

Isto ko sto danas vecina ima slabije rezultate u Hr nego u Srbiji, a isto ce biti kad se ukljuci Albanija, pa poslje Afganistan, Irak,..ali ajde ti ulozi u Irak. [smiley2] Za male investore su to kriticna podrucja, za velike nelikvidna.

KuciloOro:

neotkrivene “dionice. U Hrvatskoj i regiji sam bio uspjesan, dok sa u SAD-u imao neusporedivo slabije rezultate.

Sto vide bljedoliki u toj Americi, pa Kucilo je pobjegao otamo, hi,hi,hi[smiley2]

Isto ko sto danas vecina ima slabije rezultate u Hr nego u Srbiji, a isto ce biti kad se ukljuci Albanija, pa poslje Afganistan, Irak,..ali ajde ti ulozi u Irak. [smiley2] Za male investore su to kriticna podrucja, za velike nelikvidna.

U pravu si bljedoliki, Kucilo je već imao u Iraku zastupnika za svoje investicije, samo su ga glupi kauboji zatvorili u nešto što vi bljedoliki zovu zatvor. Trebao je voditi investicije u petrokemijski sektor – zvali smo ga Kemijski Ali, hi,hi,hi
Trenutno je to radno mjesto slobodno, pa ako se neko osjeća dovoljno sposobnim neka mi se javi dimnim signalima. Sad sam se sjetio, da nije onaj bljedoliki Jovo zapalio onaj Paraćin i daje mi signal da je spreman? hi,hi,hi

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

To je i moje mišljenje ,u tom se slažem sa tobom !!!

A slusajte ovo – najnovija vijest – nema novije ( izvor metroexpres )

Izaslanstvo Grada nakon Pekinga posjetilo Shangaj

Oduševljen viđenim tijekom posjeta kineskim gradovima Milan Bandić je najavio nove projekte u Zagrebu

Bljedoliki – tutanj iz metropole – dok vas nije opasao MB kineskim zidom, hi,hi,hi[smiley2][smiley2][smiley2]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Možda je ovo ipak za ovu temu pa evo copy molio bih komentare:

Kao što vidimo bliži se lova od Plive tržište ide uzlazno.Malo sam si dao truda i napravio analizu fondova koji će kroz koji dan dobiti silne novce od Plive , te pogledao koje udjele ti isti fondovi imaju i u kojim dionicama.
REzultati su slijedeći:

Uk. Broj dionica Plive 18.592.648

Actavis sa partnerima 3.761.816 20,8 %
Država 3.346.676 16,8 %
Trezor 5 ,1%
AZ fond 2,6 %
EBRD 5,4 %
RBA mirovinski fond 1,2%
RBA invest.fondovi 1,07%
Čović i ostali 13.000
Templeton 16 %
HFP 0,5%

= 70 % ostalo 23 %? – FONDOVI I MALI DIONIČARI

Fondovi koji su imali plivu/veći dioničari , procijena dobivene love:

AZ ( PODR,ISTT,VIRO ) – ca. 20 miliona kuna
RBA mirovinski ( PODR, ISTT,VIRO ) – ca. 9 miliona kuna
EBRD ( PBZ) – ca.823 miliona
RBA Balanced ( ERNT,PODR,PBZ) – ca.111,6 miliona kuna
Ilirika JIE Balanced ( ATPL,KNZM, VIRO,ISTT,PBZ,AD PLASTIK) – 1,1 miliona
KD BALANCED ( ARNT,LRH,ADRS,VIRO,PODR,PLAG)- 0,6 miliona
ICF BALANCED ( INGR,MEDK,PBZ,VIRO) – ca. 5,6 miliona kuna
PBZ EQUITY ( CKML PODR KOEI,ADRS,ERNT,ZABA,ATPL ) – ca. 12 miliona kuna
PBZ GLOBAL ( KOEI,PODR, CKML;ERNT,ADRS, ATPL ) – ca. 34 miliona kuna
SELECT EUROPE( DLKV, THNK,KOEI,PLAG,ISTT,CKML,ERNT,ADRS,IGH)-ca. 5,6 miliona kuna
KD VICTORIA (KOEI,PODR,ADRS,BD62,ERNT,VIRO ) – ca. 16,3 miliona kuna
RBA CENTRAL EUROPE ( PODR,ZABA,DLKV,IGH,PBZ,PLAG,) – ca. 31,8 miliona kuna
AUREUS ( JMNC,HUPZ,KODT,LRH ) – 6,6 miliona kuna
ZB AKTIV ( KNZM,IGH,JMNC,VIRO ) – 5,9 miliona kuna

I na kraju rang lista dionica za koje je očekivati da će imati najveće poraste , obzirom da su to dionice od upravo tih fondova ( napomena EBRD sam odvojio od PBZ-a jer je pitanje što će oni sa tom lovom…)
Da bi dionice ušle na listu ” favorita ” ( ima i iznenađenja kao što vidimo… ) uvjet je bio da su barem 2 fonda involvirana.Procijena je mirovinaca za prvu kotaciju + stavio sam pretpostavku ( samo ) 6 % novaca da će biti uloženo , vjerovatno premalo , no dobro …dakle – u produžetku su sredstva koja su na raspolaganju tim istim fondovima za konkretne dionice
:

PODR ( 8 fondova ) – 235,3 miliona kuna
VIRO ( 7 fondova ) – 58,5 miliona kuna
ERNT ( 5 fondova ) – 179,5 miliona kuna
PBZ ( 5 fondova ) – 150,1 milion kuna + EBRD ( 823 miliona ) ????
ADRS ( 5 fonda ) – 68,5 miliona kuna
KOEI ( 4 fonda ) – 67,9 miliona kuna
CKML ( 3 fonda ) – 51,6 miliona kuna
ATPL ( 3 fonda ) – 47,1 milion kuna
IGH ( 3 fonda ) – 43,3 miliona kuna
PLAG ( 3 fonda ) – 38 miliona kuna
ISTT ( 3 fonda ) – 30,1 milion kuna
ZABA ( 2 fonda ) – 43,8 miliona kuna
DLKV ( 2 fonda ) – 37,4 miliona kuna
JMNC ( 2 fonda ) – 12,5 miliona kuna
LRH ( 2 fonda ) – 7,2 miliona kuna
KNZM ( 2 fonda ) – 7 miliona kuna

Napomena: Izvor o udjeloma fondova u Plivi i drugim dionicama: Investitor , vlastita saznanja

Mislim da ovo može dati prilično realnu sliku svega, a ako pogledamo stanje 1. na listi – Podravke , možda da povućemo paralelu sa onim izjavama Marinca…….

U svakom slučaju moj portfelj trenutno je slijedeći ( od više na niže ): PBZ PODR i KOEI

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Sretno trgovanje danas do kraja burze, djeca su došla iz škole pa idemo malo u tople krajeve .
Čujemo se u ponedjeljak!!!!
POZDRAV !!!!!

…dakle – u produžetku su sredstva koja su na raspolaganju tim istim fondovima za konkretne dionice[/b]:

Nije mi namjera provocirati – ja zaista ovo ne razumijem!
Koja bi trebala biti potencijalna korist od ove informacije? Da li impliciras da ce dionica rasti zato sto su fondovi koji ju posjeduju dobili hrpu para??? Npr: tih 235 mil, koje si stavio uz PODR je u rukama 8 razlicitih fond managera, portfolio managera, risk managera, i ostalih managera, koji ne misle istom glavom… Da li zelis reci da ce oni kupovati jos PODR zato sto ju vec imaju??? Da sam risk manager, ja bi bio izricito protiv toga.

Da ne duljim… samo jedno pitanje:
Koji bi logicni zakljucak ja, kao investitor, trebao izvuci iz ovoga, osim da ce zbog plivine love neke dionice rasti, a neke nece? To sam mogao i bez cijelog izracuna.

[i][color=gray]Novac je samo koncept. Ukupna vrijednost Zemlje je konstanta[/color][/i]

Možda je ovo ipak za ovu temu pa evo copy molio bih komentare: Kao što vidimo bliži se lova od Plive tržište ide uzlazno.Malo sam si dao truda i napravio analizu fondova koji će kroz koji dan dobiti silne novce od Plive , te pogledao koje udjele ti isti fondovi imaju i u kojim dionicama. REzultati su slijedeći: Uk. Broj dionica Plive 18.592.648 Actavis sa partnerima 3.761.816 20,8 % Država 3.346.676 16,8 % Trezor 5 ,1% AZ fond 2,6 % EBRD 5,4 % RBA mirovinski fond 1,2% RBA invest.fondovi 1,07% Čović i ostali 13.000 Templeton 16 % HFP 0,5% = 70 % ostalo 23 %? – FONDOVI I MALI DIONIČARI Fondovi koji su imali plivu/veći dioničari , procijena dobivene love: AZ ( PODR,ISTT,VIRO ) – ca. 20 miliona kuna RBA mirovinski ( PODR, ISTT,VIRO ) – ca. 9 miliona kuna EBRD ( PBZ) – ca.823 miliona RBA Balanced ( ERNT,PODR,PBZ) – ca.111,6 miliona kuna Ilirika JIE Balanced ( ATPL,KNZM, VIRO,ISTT,PBZ,AD PLASTIK) – 1,1 miliona KD BALANCED ( ARNT,LRH,ADRS,VIRO,PODR,PLAG)- 0,6 miliona ICF BALANCED ( INGR,MEDK,PBZ,VIRO) – ca. 5,6 miliona kuna PBZ EQUITY ( CKML PODR KOEI,ADRS,ERNT,ZABA,ATPL ) – ca. 12 miliona kuna PBZ GLOBAL ( KOEI,PODR, CKML;ERNT,ADRS, ATPL ) – ca. 34 miliona kuna SELECT EUROPE( DLKV, THNK,KOEI,PLAG,ISTT,CKML,ERNT,ADRS,IGH)-ca. 5,6 miliona kuna KD VICTORIA (KOEI,PODR,ADRS,BD62,ERNT,VIRO ) – ca. 16,3 miliona kuna RBA CENTRAL EUROPE ( PODR,ZABA,DLKV,IGH,PBZ,PLAG,) – ca. 31,8 miliona kuna AUREUS ( JMNC,HUPZ,KODT,LRH ) – 6,6 miliona kuna ZB AKTIV ( KNZM,IGH,JMNC,VIRO ) – 5,9 miliona kuna I na kraju rang lista dionica za koje je očekivati da će imati najveće poraste , obzirom da su to dionice od upravo tih fondova ( napomena EBRD sam odvojio od PBZ-a jer je pitanje što će oni sa tom lovom…) Da bi dionice ušle na listu ” favorita ” ( ima i iznenađenja kao što vidimo… ) uvjet je bio da su barem 2 fonda involvirana.Procijena je mirovinaca za prvu kotaciju + stavio sam pretpostavku ( samo ) 6 % novaca da će biti uloženo , vjerovatno premalo , no dobro …dakle – u produžetku su sredstva koja su na raspolaganju tim istim fondovima za konkretne dionice: PODR ( 8 fondova ) – 235,3 miliona kuna VIRO ( 7 fondova ) – 58,5 miliona kuna ERNT ( 5 fondova ) – 179,5 miliona kuna PBZ ( 5 fondova ) – 150,1 milion kuna + EBRD ( 823 miliona ) ???? ADRS ( 5 fonda ) – 68,5 miliona kuna KOEI ( 4 fonda ) – 67,9 miliona kuna CKML ( 3 fonda ) – 51,6 miliona kuna ATPL ( 3 fonda ) – 47,1 milion kuna IGH ( 3 fonda ) – 43,3 miliona kuna PLAG ( 3 fonda ) – 38 miliona kuna ISTT ( 3 fonda ) – 30,1 milion kuna ZABA ( 2 fonda ) – 43,8 miliona kuna DLKV ( 2 fonda ) – 37,4 miliona kuna JMNC ( 2 fonda ) – 12,5 miliona kuna LRH ( 2 fonda ) – 7,2 miliona kuna KNZM ( 2 fonda ) – 7 miliona kuna Napomena: Izvor o udjeloma fondova u Plivi i drugim dionicama: Investitor , vlastita saznanja Mislim da ovo može dati prilično realnu sliku svega, a ako pogledamo stanje 1. na listi – Podravke , možda da povućemo paralelu sa onim izjavama Marinca……. U svakom slučaju moj portfelj trenutno je slijedeći ( od više na niže ): PBZ PODR i KOEI

bravo prijatelju dao si si truda, možeš ti kad hoćeš. ovo je za isprintat i studirat malo preko vikenda, svakako će koristiti.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Možda je ovo ipak za ovu temu pa evo copy molio bih komentare:

Kao što vidimo bliži se lova od Plive tržište ide uzlazno.Malo sam si dao truda i napravio analizu fondova koji će kroz koji dan dobiti silne novce od Plive , te pogledao koje udjele ti isti fondovi imaju i u kojim dionicama.
REzultati su slijedeći:

Uk. Broj dionica Plive 18.592.648

Actavis sa partnerima 3.761.816 20,8 %
Država 3.346.676 16,8 %
Trezor 5 ,1%
AZ fond 2,6 %
EBRD 5,4 %
RBA mirovinski fond 1,2%
RBA invest.fondovi 1,07%
Čović i ostali 13.000
Templeton 16 %
HFP 0,5%

= 70 % ostalo 23 %? – FONDOVI I MALI DIONIČARI

Fondovi koji su imali plivu/veći dioničari , procijena dobivene love:

AZ ( PODR,ISTT,VIRO ) – ca. 20 miliona kuna
RBA mirovinski ( PODR, ISTT,VIRO ) – ca. 9 miliona kuna
EBRD ( PBZ) – ca.823 miliona
RBA Balanced ( ERNT,PODR,PBZ) – ca.111,6 miliona kuna
Ilirika JIE Balanced ( ATPL,KNZM, VIRO,ISTT,PBZ,AD PLASTIK) – 1,1 miliona
KD BALANCED ( ARNT,LRH,ADRS,VIRO,PODR,PLAG)- 0,6 miliona
ICF BALANCED ( INGR,MEDK,PBZ,VIRO) – ca. 5,6 miliona kuna
PBZ EQUITY ( CKML PODR KOEI,ADRS,ERNT,ZABA,ATPL ) – ca. 12 miliona kuna
PBZ GLOBAL ( KOEI,PODR, CKML;ERNT,ADRS, ATPL ) – ca. 34 miliona kuna
SELECT EUROPE( DLKV, THNK,KOEI,PLAG,ISTT,CKML,ERNT,ADRS,IGH)-ca. 5,6 miliona kuna
KD VICTORIA (KOEI,PODR,ADRS,BD62,ERNT,VIRO ) – ca. 16,3 miliona kuna
RBA CENTRAL EUROPE ( PODR,ZABA,DLKV,IGH,PBZ,PLAG,) – ca. 31,8 miliona kuna
AUREUS ( JMNC,HUPZ,KODT,LRH ) – 6,6 miliona kuna
ZB AKTIV ( KNZM,IGH,JMNC,VIRO ) – 5,9 miliona kuna

I na kraju rang lista dionica za koje je očekivati da će imati najveće poraste , obzirom da su to dionice od upravo tih fondova ( napomena EBRD sam odvojio od PBZ-a jer je pitanje što će oni sa tom lovom…)
Da bi dionice ušle na listu ” favorita ” ( ima i iznenađenja kao što vidimo… ) uvjet je bio da su barem 2 fonda involvirana.Procijena je mirovinaca za prvu kotaciju + stavio sam pretpostavku ( samo ) 6 % novaca da će biti uloženo , vjerovatno premalo , no dobro …dakle – u produžetku su sredstva koja su na raspolaganju tim istim fondovima za konkretne dionice
:

Napomena: Izvor o udjeloma fondova u Plivi i drugim dionicama: Investitor , vlastita saznanja

Mislim da ovo može dati prilično realnu sliku svega, a ako pogledamo stanje 1. na listi – Podravke , možda da povućemo paralelu sa onim izjavama Marinca…….

U svakom slučaju moj portfelj trenutno je slijedeći ( od više na niže ): PBZ PODR i KOEI

Uživao sam čitajući vaš post. Pridružujem se čestitkama . Pozdrav !

Možda je ovo ipak za ovu temu pa evo copy molio bih komentare: Kao što vidimo bliži se lova od Plive tržište ide uzlazno.Malo sam si dao truda i napravio analizu fondova koji će kroz koji dan dobiti silne novce od Plive , te pogledao koje udjele ti isti fondovi imaju i u kojim dionicama. REzultati su slijedeći: Uk. Broj dionica Plive 18.592.648 Actavis sa partnerima 3.761.816 20,8 % Država 3.346.676 16,8 % Trezor 5 ,1% AZ fond 2,6 % EBRD 5,4 % RBA mirovinski fond 1,2% RBA invest.fondovi 1,07% Čović i ostali 13.000 Templeton 16 % HFP 0,5% = 70 % ostalo 23 %? – FONDOVI I MALI DIONIČARI Fondovi koji su imali plivu/veći dioničari , procijena dobivene love: AZ ( PODR,ISTT,VIRO ) – ca. 20 miliona kuna RBA mirovinski ( PODR, ISTT,VIRO ) – ca. 9 miliona kuna EBRD ( PBZ) – ca.823 miliona RBA Balanced ( ERNT,PODR,PBZ) – ca.111,6 miliona kuna Ilirika JIE Balanced ( ATPL,KNZM, VIRO,ISTT,PBZ,AD PLASTIK) – 1,1 miliona KD BALANCED ( ARNT,LRH,ADRS,VIRO,PODR,PLAG)- 0,6 miliona ICF BALANCED ( INGR,MEDK,PBZ,VIRO) – ca. 5,6 miliona kuna PBZ EQUITY ( CKML PODR KOEI,ADRS,ERNT,ZABA,ATPL ) – ca. 12 miliona kuna PBZ GLOBAL ( KOEI,PODR, CKML;ERNT,ADRS, ATPL ) – ca. 34 miliona kuna SELECT EUROPE( DLKV, THNK,KOEI,PLAG,ISTT,CKML,ERNT,ADRS,IGH)-ca. 5,6 miliona kuna KD VICTORIA (KOEI,PODR,ADRS,BD62,ERNT,VIRO ) – ca. 16,3 miliona kuna RBA CENTRAL EUROPE ( PODR,ZABA,DLKV,IGH,PBZ,PLAG,) – ca. 31,8 miliona kuna AUREUS ( JMNC,HUPZ,KODT,LRH ) – 6,6 miliona kuna ZB AKTIV ( KNZM,IGH,JMNC,VIRO ) – 5,9 miliona kuna I na kraju rang lista dionica za koje je očekivati da će imati najveće poraste , obzirom da su to dionice od upravo tih fondova ( napomena EBRD sam odvojio od PBZ-a jer je pitanje što će oni sa tom lovom…) Da bi dionice ušle na listu ” favorita ” ( ima i iznenađenja kao što vidimo… ) uvjet je bio da su barem 2 fonda involvirana.Procijena je mirovinaca za prvu kotaciju + stavio sam pretpostavku ( samo ) 6 % novaca da će biti uloženo , vjerovatno premalo , no dobro …dakle – u produžetku su sredstva koja su na raspolaganju tim istim fondovima za konkretne dionice: PODR ( 8 fondova ) – 235,3 miliona kuna VIRO ( 7 fondova ) – 58,5 miliona kuna ERNT ( 5 fondova ) – 179,5 miliona kuna PBZ ( 5 fondova ) – 150,1 milion kuna + EBRD ( 823 miliona ) ???? ADRS ( 5 fonda ) – 68,5 miliona kuna KOEI ( 4 fonda ) – 67,9 miliona kuna CKML ( 3 fonda ) – 51,6 miliona kuna ATPL ( 3 fonda ) – 47,1 milion kuna IGH ( 3 fonda ) – 43,3 miliona kuna PLAG ( 3 fonda ) – 38 miliona kuna ISTT ( 3 fonda ) – 30,1 milion kuna ZABA ( 2 fonda ) – 43,8 miliona kuna DLKV ( 2 fonda ) – 37,4 miliona kuna JMNC ( 2 fonda ) – 12,5 miliona kuna LRH ( 2 fonda ) – 7,2 miliona kuna KNZM ( 2 fonda ) – 7 miliona kuna Napomena: Izvor o udjeloma fondova u Plivi i drugim dionicama: Investitor , vlastita saznanja Mislim da ovo može dati prilično realnu sliku svega, a ako pogledamo stanje 1. na listi – Podravke , možda da povućemo paralelu sa onim izjavama Marinca……. U svakom slučaju moj portfelj trenutno je slijedeći ( od više na niže ): PBZ PODR i KOEI

Hvala sto ste ovo podijelili sa nama! Prava vijest u pravi cas!
Sretno imteljima i neimateljima svih, ponajvise ovih dijonica.

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Plavi svaka ti čast. Ovo što si napravio zbilja iziskuje mnogo vremena a i truda. To što si napisao je istina. Te dionice sigurno rastu nakon 25. 10. A ti Superhero ako ti nešto nije jasno, imaš puno knjiga o burzi pa nemoj čovjeka napadati zato što je napisao nešto što je sasvim logično. Bravo za plavog.

New Report

Close