BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]

Ukoliko Barr placa za Plivu cca 15 milijardi KN, onda ce 10% tog iznosa primiti investicijska zajednica (fondovi, mali investitori…) u Hrvatskoj, dakle 1,5 milijardi, sto je cca 200 mil Eura.

Postoji rasireno misljenje da ce taj novac u sljedecih nekoliko tjedana biti ponovno investiran na burzi, te da ce zbog toga narasti cijene. Ja mislim da nece, nego da su cijene koje su trebale narasti – narasle. Tipa ADRS, PODR i ostale “blue chip”.

Sto se tice volumena, ja mislim da ce se novci od Plive preljevati na burzu vrlo sporo, te da ce mnogi institucionalni ulagaci dio novca “parkirati” u obveznicama, gotovinskim fondovima i sl, dok ne kupe INU, odnosno polagano ce kupovati na burzi da izbjegnu brzi rast.
Ne zaboravi da institucionalni ulagaci rade za velike firme (PBZ, ZABA, RBA..) gdje vladaju budzeti. Ako puno zaradis ove godine, onda moras i sljedece, inace nema bonusa… Ove godine su svi zaradili vise nego sto su planirali, takoda sada treba rasta prebacivati u sljedecu godinu.

Nažalost svi ćemo se morati složiti s tvojom analizom

************************* Soldi su vajka va modi *************************

Izgleda da ce i turizam uskoro u fokus

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

ja mislim da ce lavcevic bit nasljednik plive, ili badel…

hihihhi…

vjeruj mi, isplati se cekati, pa makar cekali i godinama...

Daj Cico odluci se Lavcevic ili Badel mali, hi,hi,hi[smiley2] nije mi svejedno za koga ces se odluciti

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

pa u prvom djelu sezone lider ce biti lavcevic, a u proljetnom dijelu sezone badel ce osvojiti titulu, kao i u zadnjih 15 prvenstava..

Prvaci Hrvatske
Badel Zagreb
1991-92 1992-93 1993-94 1994-95
1995-96 1996-97 1997-98 1998-99
1999-00 2000-01 2001-02 2002-03
2003-04 2004-05

da mi ne recete da navlacim bez argumenata

hihihhi

Jel vi to ozbiljno ili se šalite, mislim za badel i lavčević?
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

@mreich
ozbiljno se nadam!
Pozdrav

ja mislim da ce lavcevic bit nasljednik plive, ili badel… hihihhi…

Nemoj zaboraviti da je Petrokemija druga na listi 100 najvecih izvoznika u na pr. USA odmah iza Plive!
Pa si ti misli………..A Badel je garant ne samo radi cuge, nego vise radi vode. U sljedeće 2 godine X 4
[smiley2]

marcello

Sumnjam za Badel, osim ako ne uspije probuditi svoje “brandove”.
A kako stvari stoje kod nas, teško…[smiley3]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

vidis, cim sam ja dao argument za badel odmah je zadnja transakcija bila po 440 kn.

a i lavcevic dobro stoji…

Moram priznati da me danas ugodno iznenadio. [smiley2]

New Report

Close