Ipak nastupa svojevrsna “vremenska rupa” u vidu lakše korekcije iliti zastoja u rastu do dolaska svježeg kapitala.
I inače je u ovom periodu godine dolazilo do manjih korekcija tako da će to povoljno djelovati i na promet i na dalnji rast cijena idući mjesec baziranih na slobodnoj lovi i optimizmu ulagača.
U očekivanju izvješća za devet mjeseci, mogle bi narasti i turističke dionice uz već prije spominjane najlikvidnije i s najvećom tržišnom kapitalizacijom.
Pozdrav
@ivana
pa kolega cartman je to vec objasnio na svom blogu… imas sve objasnjeno, inace to je jedan od zanimljivijih blogova o ulaganju, a kolegi bi bilo bolje da pise na svom blogu nego da ovdje uzalud trosi vrijeme na petrokemiju…
cartmaniću mislila sam da sam te pokopala danas a ti opet pišeš.
Ivancice-hakelice, vec sam ti odgovorio da pisam zato sto jos nisam uzgojio ostale nickove, a ne zelim napraviti pogresku kao kolege koje otvore nick pa odma udri po neistomisljenicima, vec polako, prvih 50 postova incognito, pa kad izadje iz moderiranja…bas kao sto je i tebe ivancice uzgojio hakela s nadom da ce me isprovocirati, ali je tako daleko da to i ne sanja, vise sebe izludi pisati u zenskom rodu nego sto mene moze izivcirati. Zato ivancice-hakelice pritisni log out i obrisi login i pass, jer ti plan nije uspio.
S stovanjem, tvoj Cartmann. [smiley2][smiley2]
Ej vas dva dajte se dogovorite tko će koga braniti: ppeco catmanna ili cartmann ppecu?[smiley2][smiley2]
Ma daj njih dva nemaju veze jedan s drugim, bljedoliki. Odakle ti to, hi,hi,hi
Mreich
ovo oko svjeze gotovine mi se cini logicnim i lako mogucim.
Dali ocekujete isto tako preslaganje vecih portfelja, odnosno izlazak iz turista nakon izvjestaja i ulaz u neke druge “cijelo-godisnje” dionice?
pozdrav
Ipak nastupa svojevrsna “vremenska rupa” u vidu lakše korekcije iliti zastoja u rastu do dolaska svježeg kapitala. I inače je u ovom periodu godine dolazilo do manjih korekcija tako da će to povoljno djelovati i na promet i na dalnji rast cijena idući mjesec baziranih na slobodnoj lovi i optimizmu ulagača. U očekivanju izvješća za devet mjeseci, mogle bi narasti i turističke dionice uz već prije spominjane najlikvidnije i s najvećom tržišnom kapitalizacijom. Pozdrav
… Dali ocekujete isto tako preslaganje vecih portfelja, odnosno izlazak iz turista nakon izvjestaja i ulaz u neke druge “cijelo-godisnje” dionice? pozdrav
Očekujem porast turističkih dionica prije i nakon izvještaja i ostajanje na dostignutim nivoima do proljeća.
Pozdrav
Slazem se sa Deset Medvjeda, to i Kucilo ocekuje, howgh[smiley2]
Evo ACM opet stopiran
Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]
asd: ” PBZ je prodao svoj udjel Actavisu jos u srpnju. Sjecas se najvece transakvcije u povijesti; 1,2 milijarde kuna u jednoj transkciji. Po 730 KN. Dakle, oni nece nista sada dobivati. Ostale firme mogu dobiti pare od svojih vlasnika; ili ih mogu kratkorocno posuditi. A, sto se tice novca koji dolazi 25., samo mali, mali dio ce ostati u Hrvatskoj. 17% Vlade nece se ponovo investirati, a svi ostali su vlasnici iz HR su cinili mozda 10%. ” I gdje su pare kolega? Mozete li naci neku dionicu u koju je otisao samo deseti dio tih novaca? U PTKM nije uslo jos uvijek nista od tih novaca, a uci ce to je sigurno. U Hrvatskoj ce ostati 800mil eura. Odbiti treba samo 2,5 mrld kuna koju idu umirovljenicima. Ostaje slobodno 3,5 mrld kuna.Howgh
Ukoliko Barr placa za Plivu cca 15 milijardi KN, onda ce 10% tog iznosa primiti investicijska zajednica (fondovi, mali investitori…) u Hrvatskoj, dakle 1,5 milijardi, sto je cca 200 mil Eura.
Postoji rasireno misljenje da ce taj novac u sljedecih nekoliko tjedana biti ponovno investiran na burzi, te da ce zbog toga narasti cijene. Ja mislim da nece, nego da su cijene koje su trebale narasti – narasle. Tipa ADRS, PODR i ostale “blue chip”.
Sto se tice volumena, ja mislim da ce se novci od Plive preljevati na burzu vrlo sporo, te da ce mnogi institucionalni ulagaci dio novca “parkirati” u obveznicama, gotovinskim fondovima i sl, dok ne kupe INU, odnosno polagano ce kupovati na burzi da izbjegnu brzi rast.
Ne zaboravi da institucionalni ulagaci rade za velike firme (PBZ, ZABA, RBA..) gdje vladaju budzeti. Ako puno zaradis ove godine, onda moras i sljedece, inace nema bonusa… Ove godine su svi zaradili vise nego sto su planirali, takoda sada treba rasta prebacivati u sljedecu godinu.
Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]
Slažem se s tobom bljedoliki. Analiza ti je OK. Howgh