Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]
cartman (citat) : “upravo zato je ona broker Zagrebačke banke, a ti anonimni forumaš.”
– cijenjeni brokeri Zg. banke upravljaju i investicijskim fondovima.
– ja sam bila prisutna u 3 inv. fonda, rezultati katastrofa, jedan čak i u minusu, mislim na razdoblje u zadnjih šest mjeseci, pitam se po kojim su vezama zaposleni i koje su škole završili, svoj su rad ipak dobro naplatili.
– a anonimni forumaši su otvarili lijepe prinose, bar ko prati ovaj forum: PLVA, PTKM, DDJH, ADRIS, PBZ …
– nije ni to sve, prodala sam ih prije 15 dana, a još nisam dobila svoje novce, trebam imati karticu zagrebačke banke za podignuti svoj novac, službenica kojoj sam dala potvrde fonda čudila se što je to ….
– Da si bila u ZB Actiove fondu zaradila bi 36% u zadnja 3 mjeseca ( Da sam to znao i ja bih uložio, ali sam ih smatrao bezveznjacima kao i ti.)
– Oni su po zakonu dužni isplatiti u roku od tjedan dana! Zaprijeti im tužbom i zahtijevom za naknadu štete, pa ćeš vidjeti što je to ekspeditivnost!
– Karticu ZABE sigurno ne trebaš imati. Meni su pred par mjeseci napravili isplatu na štednu knjižicu Poštanske banke.
evogaopet obrati samo pažnju na podatak od kad posluje KD Victoria. Živo me zanima da li će i ova hrpa novih fondova imat ovakve prihode kad budu imali godina ko KD.
mmstanic:
”
Fond koji ste naveli nije loš,ja bih samo istaknuo još KD Viktoria i Aureus Equity
”
A po čemu se to KD Viktoria ističe osim po tome što je među zadnjima po prinosu u 2006 godini??
Po izuzetnim prinosima u poslijednjih 5 godina!
evogaopet:
”
mmstanic:
”
Fond koji ste naveli nije loš,ja bih samo istaknuo još KD Viktoria i Aureus Equity
”
A po čemu se to KD Viktoria ističe osim po tome što je među zadnjima po prinosu u 2006 godini??
”
Po izuzetnim prinosima u poslijednjih 5 godina!
priznajem da sam se malo zaletio sa izjavom bez da sam pregledao unatrag nekoliko godina…. komentirao sam samo ovu godinu…. moj grijeh [smiley1]
Rekord Dow Jonesa nakon 6 godina
Dow Jones je na jučerašnjem zatvaranju dosegao 11.727,34 boda čime je zabilježio rekordnu vrijednost nakon 14. siječnja 2000. godine kada je iznosio 11.722,98 boda. Tehnološki indeks Nasdaq je jučer narastao novih 6,05 boda, odnosno 0,27 posto, na 2243,65 boda. Dow Jones je dosegao rekordnu vrijednost prije svega zbog neočekivanog pada cijena nafte u nekoliko zadnjih dana, kao i zaustavljanja kampanje podizanja ključne kamatne stope FED-a. Indeksi Standard&Poor 500 i Nasdaq composite su još daleko od svojih rekordnih vrijednosti iz 2000. godine nakon koje je uslijedilo pucanje tehnološkog balončića, recesija pa teroristički napad 11. rujna i nakon toga još val korporacijskih skandala.
Poslovni dnevnik
Toliko o indeksnim fondovima.
Pozdrav
mmstanic: ” Fond koji ste naveli nije loš,ja bih samo istaknuo još KD Viktoria i Aureus Equity ” A po čemu se to KD Viktoria ističe osim po tome što je među zadnjima po prinosu u 2006 godini??
Poštovani kolega KD ima prosječan godišnji prinos 23,7%, ovu godinu će završiti na nekih 30%,prošla je bila 28%,pretprošla 48%, u zadnjih sedam godinaje sa 10kn otišlo na 46kn. ovako nešto možda napravi Aureus Equity kroz 5-6 god.,ali sumnjam,mada ne treba zaboraviti da je tamo poštovani g.Floričić.
Živi bili pa vidili,na dionicama se obogatili[smiley1]
Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]
cartman (citat) : “upravo zato je ona broker Zagrebačke banke, a ti anonimni forumaš.”
– cijenjeni brokeri Zg. banke upravljaju i investicijskim fondovima.
– ja sam bila prisutna u 3 inv. fonda, rezultati katastrofa, jedan čak i u minusu, mislim na razdoblje u zadnjih šest mjeseci, pitam se po kojim su vezama zaposleni i koje su škole završili, svoj su rad ipak dobro naplatili.
– a anonimni forumaši su otvarili lijepe prinose, bar ko prati ovaj forum: PLVA, PTKM, DDJH, ADRIS, PBZ …
– nije ni to sve, prodala sam ih prije 15 dana, a još nisam dobila svoje novce, trebam imati karticu zagrebačke banke za podignuti svoj novac, službenica kojoj sam dala potvrde fonda čudila se što je to ….
što se ZABE tiče, već odavno pobjegao od njih glavom bez obzira još prije 5 godina – odnos prema klijentima je totalni užas, kod njih sam se načekao i načekao u redovima… potom prešao u PBZ, pa pobjegao iz PBZ.-a, s obzirom da su u uto vrijeme bili isti kao i ZABA, pa sam prešao u RBA i tu sam i danas… na šalterima brzi, uslužni i efikasni, u uredima sporiji, ali ajde zadovoljavajuće
Uprava Raiffeisen mirovinskog društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom odlučila je prihvatiti ponudu kompanije Barr Pharmaceuticals te joj prodati dionice Plive iz portfelja fonda. Raiffeisen obvezni mirovinski fond jedan je od najvećih pojedinačnih dioničara te će Barru prodati 230.752 redovne dionice, koje čine 1,2 % udjela u Plivi.
To je u grubo 189,2 milijuna kuna. Baš me zanima kud će ti novci ? Predugo je da stoje i čekaju Inu punu nepoznanica.
1 i 1 nisu 2 već 11.
Kolega, da li je to sinergija na hrvatski način…[smiley2][smiley2][smiley2]
mi se tu svi naježimo kad netko navlači na kupnju ili prodaju … a gle ti salamandera … on je ohrabrion dioničare da pridaju dionice Barru, pa zar to nije navlačanje … onak na fino … ? [smiley1][smiley5]