BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]

Jutros sam bio u guzvi pa sam samo preletio preko clanka, ali sad kad sam ga procitao vidim da je moj tekst o Petrokemiji (http://www.cartmann.com/2006/07/26/petrokemija-ptkm/) med i mlijeko prema ovom kolegice Milic. Citat; “Ova dionica je cjenovno poprilično dugo “čamila” na razini od stotinjak kuna, prema pokazateljima poslovanja, mogli bi bez straha reći, opravdano! Naime, dugo spominjano restrukturiranje, “outsourceing” nematičnog poslovanja nikako da se dogodi. Problem opskrbe plinom nije riješen u potpunosti riješen, a šuškanja da Petrokemija kupuje plin za 13 centi, dok ga Ina kupuje za 30 centi od Ukrajine također ne ostavljaju previše nade da ova kompanija bi ikada mogla poslovati zdravo. Posebno kada se zna koliko ljudi radi u Petrokemiji i kako socijalna strategija zadržavnja čim većeg broja radnika nije održiva, ako znamo da se u Europi u tržišnim uvjetiam moguće je proizvesti jeftinije umjetno gnojivo. Uzimajući sve to u obzir čovjek zdrave logike zapita se što je moglo pokrenuti onaj rapidni rast Petrokemije koji je podigao cijenu ove dionice i do gotovo 240 kn!?“.

ova žena ako je stvarno napisala to što piše onda ništa ne razumije, a ponajmanje poslovanje PTKM-a.
Poručujem joj da PTKM itekeko posluje zdravo (sad opet moram pisat o povećanju prometa iz godine u godinu), a gubitak se stvara zbog visoke amortizacije, a što opet podrazumijeva da se konstantno investira u novu imovinu koja posljedično povečava promet. Kad gospođa to shvati moći će pisati o ozbiljnim temama, a do onda nek se prebaci u Milu i Gloriju. (nek se niko ne uvrijedi u tim časopisima.)

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

ova žena ako je stvarno napisala to što piše onda ništa ne razumije, a ponajmanje poslovanje PTKM-a.
Poručujem joj da PTKM itekeko posluje zdravo (sad opet moram pisat o povećanju prometa iz godine u godinu), a gubitak se stvara zbog visoke amortizacije, a što opet podrazumijeva da se konstantno investira u novu imovinu koja posljedično povečava promet. Kad gospođa to shvati moći će pisati o ozbiljnim temama, a do onda nek se prebaci u Milu i Gloriju. (nek se niko ne uvrijedi u tim časopisima.)

Upravo zato je ona broker zagrebacke banke, a ti anonimni forumas.

Ipak, i kao anonimni forumas bi trebao drzati do reputacije, a iznosenjem laznih podataka to sigurno neces postici, dapace.

Kad covjek ode kupiti jabuke na plac pogleda da li su crvljive, bez obzira na uvjeravanje bake s placa kako su odlicne, a kamoli da nece pogledati fin. izvjesca petrokemije prije no sto u njene dionice ulozi visestruko vise novca od onog sto bi dao za jabuke. A kad pogleda financijska izvjesca uociti ce da;

– prvom polugodištu 2004. Petrokemija je ostvarila dobit u iznosu od 29,518 milijuna kuna, s 47,047 milijuna kuna amortizacije.

– prvom polugodištu 2005. Petrokemija je ostvarila dobit u iznosu od 21,517 milijuna kuna, s 48,398 milijuna kuna amortizacije.

– prvom polugodištu 2006. Petrokemija je ostvarila gubitak u iznosu od 23,012 milijuna kuna, s 49,066 milijuna kuna amortizacije.

mika: ” ova žena ako je stvarno napisala to što piše onda ništa ne razumije, a ponajmanje poslovanje PTKM-a. Poručujem joj da PTKM itekeko posluje zdravo (sad opet moram pisat o povećanju prometa iz godine u godinu), a gubitak se stvara zbog visoke amortizacije, a što opet podrazumijeva da se konstantno investira u novu imovinu koja posljedično povečava promet. Kad gospođa to shvati moći će pisati o ozbiljnim temama, a do onda nek se prebaci u Milu i Gloriju. (nek se niko ne uvrijedi u tim časopisima.) ” Upravo zato je ona broker zagrebacke banke, a ti anonimni forumas. Ipak, i kao anonimni forumas bi trebao drzati do reputacije, a iznosenjem laznih podataka to sigurno neces postici, dapace. Kad covjek ode kupiti jabuke na plac pogleda da li su crvljive, bez obzira na uvjeravanje bake s placa kako su odlicne, a kamoli da nece pogledati fin. izvjesca petrokemije prije no sto u njene dionice ulozi visestruko vise novca od onog sto bi dao za jabuke. A kad pogleda financijska izvjesca uociti ce da; – prvom polugodištu 2004. Petrokemija je ostvarila dobit u iznosu od 29,518 milijuna kuna, s 47,047 milijuna kuna amortizacije. – prvom polugodištu 2005. Petrokemija je ostvarila dobit u iznosu od 21,517 milijuna kuna, s 48,398 milijuna kuna amortizacije. – prvom polugodištu 2006. Petrokemija je ostvarila gubitak u iznosu od 23,012 milijuna kuna, s 49,066 milijuna kuna amortizacije.

ti si svoju reputaciju što se tiče PTKM davno izgubio jer sve što ti pišeš je demantirano razvojem tržišne cijene dionice (od 20 kuna do 239). Pametni ljudi su razumjeli moje objašnjenje gubitka i amortizacije i uzeli novac na PTKM. Tko je pratio tvoja objašnjenja bojim se da je slabo profitirao na ovoj dionici. Sve drugo je bespredmetno. A tebi bi bilo bolje da se privatno dopisuješ sa kolegom Sina i njemu objašnjavaš kako nastaje gubitak u nekoj firmi.

ti si svoju reputaciju što se tiče PTKM davno izgubio jer sve što ti pišeš je demantirano razvojem tržišne cijene dionice (od 20 kuna do 239). Pametni ljudi su razumjeli moje objašnjenje gubitka i amortizacije i uzeli novac na PTKM. Tko je pratio tvoja objašnjenja bojim se da je slabo profitirao na ovoj dionici. Sve drugo je bespredmetno. A tebi bi bilo bolje da se privatno dopisuješ sa kolegom Sina i njemu objašnjavaš kako nastaje gubitak u nekoj firmi.

Svaka čast, jedina istina što se dotičnog tiče, a to da je Petrokemija ostvarila gubitak u prvom polugodištu stoji, ali mene zanima kako to da INDG je imala toliki gubitak i više od 50% temeljnog kapitala, a cijena otišla skoro 100% i nitko nije mamio takvu pozornost kakvu dijete traži dok je u prvoj godini s majkom kao jedan član s foruma za kojeg je dobro Mika napisao. Vidljivo je da je znanje skoro pa nikakvo, a interesi ogrmomni. Također, predlažem dotičnom posjet Luna Parka u vrijeme zimskih praznika gdje će novcem koji je zaradio na Petrokemiji uistinu dobro potrošiti.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

ne znam oko cega vi raspravljate?

jel se vi bavite firmama ili dionicama?

pa sta mene briga koliki firma ima gubitak, pa ne mislim ja postat vecinski vlasnik…

mene zanima samo to hoce li dionica skocit 10, 20%… mene druge stvari ne zanimaju…

i zato je PTKM, INDG… i slicne lose firme su dobre dionice…

zivjeli gubitasi!!!!

vjeruj mi, isplati se cekati, pa makar cekali i godinama...

ne znam oko cega vi raspravljate?

jel se vi bavite firmama ili dionicama?

pa sta mene briga koliki firma ima gubitak, pa ne mislim ja postat vecinski vlasnik…

mene zanima samo to hoce li dionica skocit 10, 20%… mene druge stvari ne zanimaju…

i zato je PTKM, INDG… i slicne lose firme su dobre dionice…

zivjeli gubitasi!!!!

Možda ne većinski, ali si ipak vlasnik. Trebalo bi te biti briga…[smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Pametni ljudi su razumjeli moje objašnjenje gubitka i amortizacije i uzeli novac na PTKM.

Nitko nije mogao razumjeti tvoje objasnjenje jer ga nikad nisi napisao. A niti ga mozes napisati jer nikad nisi pogledao u financijsko izvjesce, a niti imas namjeru pogledati jer znas da ce prije bakica s placa nauciti integrale i matrice i poloziti matematiku na fesbu ili feru nego sto ces ti razumjeti izvjesce.

Na PTKM sam zaradio vise od tebe, ali ne zahvaljujuci uspjesnom poslovanju Petrokemije (jer ona ne posluje uspjesno, sto je evidentno iz njenog poslovnog izvjesca), vec zahvaljujuci onima kojima sam prodao dionice. A tko ce ostati posljednji u nizu tj. gubitnik u ovoj igri preprodaje magle, bumo videli.

mika: ” Pametni ljudi su razumjeli moje objašnjenje gubitka i amortizacije i uzeli novac na PTKM. ” Nitko nije mogao razumjeti tvoje objasnjenje jer ga nikad nisi napisao. A niti ga mozes napisati jer nikad nisi pogledao u financijsko izvjesce, a niti imas namjeru pogledati jer znas da ce prije bakica s placa nauciti integrale i matrice i poloziti matematiku na fesbu ili feru nego sto ces ti razumjeti izvjesce. Na PTKM sam zaradio vise od tebe, ali ne zahvaljujuci uspjesnom poslovanju Petrokemije (jer ona ne posluje uspjesno, sto je evidentno iz njenog poslovnog izvjesca), vec zahvaljujuci onima kojima sam prodao dionice. A tko ce ostati posljednji u nizu tj. gubitnik u ovoj igri preprodaje magle, bumo videli.

pisao sam u 7 mjesecu a znamo koja je cijena bila nakon toga. A ti si odgovarao i baljezgao u svom stilu kao i danas. Pogotovo mi nisi jasan ako si stvarno nešta zaradio na PTKM da i dalje pišeš gluposti i truješ svoje vršnjake.

A pisati da si zaradio više od nekoga ili ne dovoljno govori o tebi i tvom karakteru. Očito su te neke stvari teže pogodile kad si se spustio toliko nisko.

cartman (citat) : “upravo zato je ona broker Zagrebačke banke, a ti anonimni forumaš.”
– cijenjeni brokeri Zg. banke upravljaju i investicijskim fondovima.
– ja sam bila prisutna u 3 inv. fonda, rezultati katastrofa, jedan čak i u minusu, mislim na razdoblje u zadnjih šest mjeseci, pitam se po kojim su vezama zaposleni i koje su škole završili, svoj su rad ipak dobro naplatili.
– a anonimni forumaši su otvarili lijepe prinose, bar ko prati ovaj forum: PLVA, PTKM, DDJH, ADRIS, PBZ …
– nije ni to sve, prodala sam ih prije 15 dana, a još nisam dobila svoje novce, trebam imati karticu zagrebačke banke za podignuti svoj novac, službenica kojoj sam dala potvrde fonda čudila se što je to ….

Ivana7 a sto da ti covjek kaze nego ko ti je kriv kad sa Zabom imas posla. Ja sam se tog otpada od banke rijesio jos tamo pocetkom 2000. kad mi je kap koja je prelila casu bila izjava njihovog sluzbenika na moje prigovaranje zbog ocajnog online bankarstva bila da “Zabi internet bankarstvo uopce nije interesantno da ga se razvija”. Od tada sam u RBA i zadovoljan sam sa svime. Pa i sa prinosom u Raiffeisen CE fondu (ajd Active fond mi nosi manje, ali i taj mi je u plusu). Zaba po meni egzistira samo zbog inercije jer su u doba Juge bili u HR najveca banka i x ljudi jednostavno zbog komocije nisu mijenjali banku. Penzici pogotovo. Po usluzi i svemu ostalom odavno ih mnogi pregazise.

Fond koji ste naveli nije loš,ja bih samo istaknuo još KD Viktoria i Aureus Equity

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Fond koji ste naveli nije loš,ja bih samo istaknuo još KD Viktoria i Aureus Equity

A po čemu se to KD Viktoria ističe osim po tome što je među zadnjima po prinosu u 2006 godini??

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

New Report

Close