Ma kolege čemu uzbuđenja. Ova korekcija može potrajati najviše do kraja listopada. Onda dolaze izvješća i uzlet dioničkih indexa.
Zato sto moj prijatelj Mreich ne drzi do povlastenih dionica iz sfere pusackog businessa.
Oteo si mi riječ iz grla. A mislim i da nisu ni trebale biti na burzi dok ne budu prvo redovne.
Pozdrav
Beholder nije taj tip nego on predviđa kad će nastupiti korekcija i kad smatra da su dionice visoko on ih proda. Taj stil trgovine nije mi drag jer uzrokuje između ostalog i rak čega sve ne zbog uzrujavanja, ali on ga voli i nema smisla raspravljati o različitim stilovima ulaganja. Brokeri vole ulagače poput njega a ne vole ulagače poput mene jer na meni zarade 5 puta godišnje a s njime i sličnima 5 puta dnevno. Ovo što si napisao je glupost a da je to tako uvjerit ćeš se kroz praksu. Evo, puno dionica raste već neko vrijeme, ali svejedno ako je netko kupio petrokemiju po 240 i sad se usrao zato što je pala na 214, on je pretrpio gubitak. Dakle nema veze to s rastom cijena nego s trenutkom prodaje. Beholder očito (ako mu je za vjerovati) uspijeva pogoditi neku osrednju cijenu i izaći i onda on kupuje ponovno kad cijena padne. No, nekad se zezne i ne uspije kupiti jer mu poberu pred nosom a on je svoje dionice prodao. Zaradio je, ali mogao je i više. Njegov stil, njegova stvar, ali pobogu – što nije saponiu dao po 680 nego po 611 kuna? Zašto je mislio da je bolje imati 611 nego 680 kuna ako je već predvidio korekciju. Eto to su stvari meni nejasne. A isto tako je napisao da je uzeo po 120 ddjh, no pregledom foruma ustanovio sam da je na mojnovac napisao kad je cijena bila debelo iznad 140 da je kupio ddjh. Dakle uhvaćen u laži. Tek toliko da se ne misli da ljudi ovdje ne čitaju pozorno. Dakle na ddjh skoro da nije zaradio ništa. No, nema veze – ionako se po forumu često sukobljavaju 2-3 stila investiranja, a činjenica je da on ne bi mogao bez ovakvih poput mene na burzi a ne bi ni ja mogao bez ovakvih poput njega. Zato se mi u stvari jako volimo. alesar: ” ovo da 10% ljudi na burzi dobiva a 90% gubi definitivno nije nikakva istina, to bi se moglo protumačiti i svesti na to da 10% dionica raste a 90 % pada… hm ??? ”
Kolega, nisam prodao po najvišoj cijeni jer sam bio pohlepan, imam uvijek tzv. iluzorne targete (precijenjene), tako mi je za SAPN bio 700, ali nije došlo do toga. Ali kao što sam rekao u SAPN sam duže vrijeme i ako se sjetite u svibnju je toliko pala da mi je trebalo 3 mjeseca da se oporavi, a to bi se/će se desiti opet.
Kolega imate puno toga pravo u gore navedenom. ali što se mene tiće, ostvariti prinos od 10% ili od 150% za mene je ista stvar: uspijeh i oba su investitora bolja od tržišta (pod uvijetom da je ovaj od 10% napravio prinos u npr. 6 mjeseci, a ovaj od 150% u par godina. međutim onaj koji je svojih npr. 100.000 kn uspio u godinu dvije oploditi 15×10%, e taj je za mene faca!
bio sam neki dan na jednom seminaru o terminskim tržištima (to definitivno nije mjesto dugoročnih investicija) i profesor je dobro rekao: najveća vrijednost terminskih tržišta je u tome jer je to mjesto sastanka špekulanata i ljudi nesklonih riziku…i nitko tu nikoga ne podkrada ili ugrožava, samo špekulant kupuje zicerašev rizik (ili mu prodaje sigurnost kako god hoćete)…na T-tržištu prodaješ čak i robu koju nemaš[smiley2]
i stvarno ste me razveselili kolega [smiley2] jer je živa istina da burza treba i vas i mene…i ja se btw. iskreno nadam da ćete zaraditi još puno novaca isto tako sam siguran da ću i ja zaraditi nešto[smiley2]
i da vas umirim jako rijetko prodajem po kupovini, pustim njih da dođu k meni.
i još da vas prosvijetlim SAPN sam prodavao iznad 650 i jako sam zadovoljan ali GKBA sam popušio sa prekasnom prodajom cca. 50 kn po dionici[smiley3] ali se uvijek sjetim čike Trumpa koji kaže: ako si zaradio onda se ne žali.
pozdrav
Ma kolege čemu uzbuđenja. Ova korekcija može potrajati najviše do kraja listopada. Onda dolaze izvješća i uzlet dioničkih indexa.
a kao što je kod nas već uobičajeno mnogi će već 1.10. puno toga novoga znati [smiley2]
Oteo si mi riječ iz grla. A mislim i da nisu ni trebale biti na burzi dok ne budu prvo redovne.
Pozdrav
I ja mislim da bi se dionicama Splitske plovidbe trebala suspendirati trgovina (poput TLM-ovih) zbog toga jer imaju nagomilanih dugova iznad vrijednosti upisanog kapitala pa se snjima svejedno trguje, da stvar bude gora – rastu!? I sad vi meni pricate o povlastenima i redovnima, ma daj[smiley13]
A zauzimanje pozicija prije toga. Pa neće svi početi kupovati 31.10. Meni je već danas bid na nekima izgledao privlačno.
….I sad vi meni pricate o povlastenima i redovnima, ma daj[smiley13]
Ne mogu pričati o redovnima kad ih ni nema.
Pozdrav
Beholder, glede prodaje Saponije. Sjeti se kako ju je teško kupiti jeftino na bidu? Evo Dejavue je uspio danas kupit 4 komada na 611. Onda se sjeti kako ju je netko u par sekundi očistio do 700 kn. Da li ćeš je moči kupiti na vrijeme natrag ako se Plavi predomisli?
” I ja mislim da bi se dionicama Splitske plovidbe trebala suspendirati trgovina zbog toga jer imaju nagomilanih dugova iznad vrijednosti upisanog kapitala pa se snjima svejedno trguje, da stvar bude gora – rastu!?
Dajte kolega budite ozbiljni. Pa jeste vidjeli prvih 10 dioničara SPPL. Pa samo zbog njih ta bi dionica trebala biti u prvoj kotaciji.
Kaj god.
Ne mogu pričati o redovnima kad ih ni nema.
Pozdrav
A o cem mozete pricati?
Pozdrav
quark: ” ” Mene brine jedna druga stvar. Zašto su danas najviše pali Podravka i Adris? ” Podravka je narasla malo upravo u početku naznaka korekcije prije tjedan dana i nije mogla izdržati današnji dan zbog opće krvne slike na burzi. Mislim da za nju nema zime idućih dana. Što se Adrisa tiće nemam komentar, jedino mogu reći da nije trebao ni narasti. Nego da te pitam. Da li te brine što današnji pad nisi mogao pročitati pomoću TA. Pozdrav
Upravo suprotno. Preko vikenda sam gledao grafove Crobexa i Vina. MACD je pokazivao SELL. Ali mislio sam si, previše si oprezan, propuštaš zaradu kad drugi imaju 20% u mjesec dana. Kupi dionice i zarađuj. Zašto Crobex ne bi bio 6 mjeseci u prekupljenom području?
mreich: ” Ne mogu pričati o redovnima kad ih ni nema. Pozdrav ” A o cem mozete pricati? Pozdrav
Naprimjer, o tome zašto redovne nisu izlistane.
Pozdrav