ovo da 10% ljudi na burzi dobiva a 90% gubi definitivno nije nikakva istina, to bi se moglo protumačiti i svesti na to da 10% dionica raste a 90 % pada… hm ???
Alesare, očito si novi na burzi pa ću ti objasniti. Nema veze što dionice rastu jer dok rastu većina kupuje, umjesto obratno. Kad dosegnu vrhunac pametnih 10% prodaje, dok cijene i dalje rastu a sitne ribe kupuju ili dokupljuju. Kad više nema novih kupaca cijena počinje padati i dok se ove sitne ribice probude, eto njih već u minusu zato jer su po skupoj cijeni prodavali. Oni tada prodaju iz straha da ne pretrpe prevelike gubitke i zato puše. Tako reagira 90% sudionika na burzi. Beholder nije taj tip nego on predviđa kad će nastupiti korekcija i kad smatra da su dionice visoko on ih proda. Taj stil trgovine nije mi drag jer uzrokuje između ostalog i rak čega sve ne zbog uzrujavanja, ali on ga voli i nema smisla raspravljati o različitim stilovima ulaganja. Brokeri vole ulagače poput njega a ne vole ulagače poput mene jer na meni zarade 5 puta godišnje a s njime i sličnima 5 puta dnevno. Ovo što si napisao je glupost a da je to tako uvjerit ćeš se kroz praksu. Evo, puno dionica raste već neko vrijeme, ali svejedno ako je netko kupio petrokemiju po 240 i sad se usrao zato što je pala na 214, on je pretrpio gubitak. Dakle nema veze to s rastom cijena nego s trenutkom prodaje.
Beholder očito (ako mu je za vjerovati) uspijeva pogoditi neku osrednju cijenu i izaći i onda on kupuje ponovno kad cijena padne. No, nekad se zezne i ne uspije kupiti jer mu poberu pred nosom a on je svoje dionice prodao. Zaradio je, ali mogao je i više. Njegov stil, njegova stvar, ali pobogu – što nije saponiu dao po 680 nego po 611 kuna? Zašto je mislio da je bolje imati 611 nego 680 kuna ako je već predvidio korekciju. Eto to su stvari meni nejasne. A isto tako je napisao da je uzeo po 120 ddjh, no pregledom foruma ustanovio sam da je na mojnovac napisao kad je cijena bila debelo iznad 140 da je kupio ddjh. Dakle uhvaćen u laži. Tek toliko da se ne misli da ljudi ovdje ne čitaju pozorno. Dakle na ddjh skoro da nije zaradio ništa. No, nema veze – ionako se po forumu često sukobljavaju 2-3 stila investiranja, a činjenica je da on ne bi mogao bez ovakvih poput mene na burzi a ne bi ni ja mogao bez ovakvih poput njega. Zato se mi u stvari jako volimo.
ovo da 10% ljudi na burzi dobiva a 90% gubi definitivno nije nikakva istina, to bi se moglo protumačiti i svesti na to da 10% dionica raste a 90 % pada… hm ???
” Mene brine jedna druga stvar. Zašto su danas najviše pali Podravka i Adris?
koliko je dugo podravaka varirala od 395 – 405 ?? poprilično dugo..
a pogledajte malo razdoblje o 30.8 do danas
30.08. 400,00 kn promet: 3.754.338,52
05.09 429,99 kn promet: 1.775.846,43
11.09. 420,00 kn promet: 401.210,74 kn
12.09. 434,99 kn promet: 3.204.077,21
14.09. 460,00 kn promet: 7.291.658,00 kn
18.09. 450,00 kn promet: 744.589,23
nije mi se dalo detaljnije… ali opet je malo negativna perioda, do sredine tjedna pa opet kreće-…
evo kolega Delboy, pošto uvidjam da počinjete malo kulturnije se obračati uzimam si pravo da se nadovežem i pokušam objasniti zašto je kolega Beholder prodao po 650- a ne po 680+ :
‘nije isto imati xxx likvidnog novca danas ili prije dva dana ‘
Da li sam nekako uspio?
p.s. pune komentare za cijenjenu publiku o mrkoj bolesti zvanoj rak možete pročitati unatrag mjesec dana, a za one lijene slijedi rezime : ‘ nema veze samo djelovanje na uzrokovanje raka već na način tog djelovanja ‘ što u prijevodu znači da dok god kolega Beholder ili itko drugi sve što radi radi na način da ga to ne čini stresnim iliti tko zna što još to ga manje vodi ‘Raku’ naspram onoga koji to ne čini ali ga zato nerviraju oni koji to čine [smiley4]
cayman006 kao prvo, stvarno imaš volje pisat tako dugačke komentare,
sve što si napisao je tvoje mišljenje, ti tvrdiš na temelju svog mišljenja, a ne na temelju dokaza, činjenica… prema tome glupo je od tebe onima koji ne misle kao i ti govoriti da je glupo ne razmišljati kao i ti… što si rekao meni u svom postu…
ti uzimaš u obzir samo ekstremne situacije… puno zaradio vs. puno izgubio….
no ipak u prosjeku najmanje je 40% svih dionica rastućih, pa prema računu vjerojatnosti ako uzmemo vjerojatnost 50:50, barem bi 20 % ulagača metodom slučajnog odabira pogodilo dionice koje rastu, ali i trenutak kada te dionice rastu…
pretpostavljam kako vašom izjavom želite samo ukazati na to kako ste vi u pravo i kako je vaša metoda ulaganja ispravna, najbolja itd… OK ne govorim da nije….ali ne morate drugima koji se s vama ne slažu govoriti da glupo razmišljaju ako ne misle isto kao i vi…
da svi i sto misle… onda burze ne bi postojale, burze upravo funkcioniraju na tom principu da netko misli da nešto vrijedi u nekom trenutku, dok drugi misli da ne vrijedi, i zbog toga jedan drugome prodaju…
Mene brine jedna druga stvar. Zašto su danas najviše pali Podravka i Adris?
Zato jer ih je pokosio Chuck Norris
p.s. evo jos jedan: morski psi zive u moru zato jer Chuck Norris ondje ne zivi[smiley2]
Mene brine jedna druga stvar. Zašto su danas najviše pali Podravka i Adris?
Ferenghi #134. There´s always a catch
Ma znate šta… Ako burza bude padala do petka, ja u subotu pravim roštilj. Kad je bal, nek jebal.
Pozvani su svi sa foruma, ne trebate nista ponijet. Ajd’ da se upoznamo, napijemo, posvađamo, pomirimo pa opet napijemo.
Tajna lozinka (da znamo da ste forumaš): Verona
[smiley2][smiley2][smiley2]
Ma znate šta… Ako burza bude padala do petka, ja u subotu pravim roštilj. Kad je bal, nek jebal.
Pozvani su svi sa foruma, ne trebate nista ponijet. Ajd’ da se upoznamo, napijemo, posvađamo, pomirimo pa opet napijemo.
Tajna lozinka (da znamo da ste forumaš): Verona
[smiley2][smiley2][smiley2]
Oh ne, ne jos jedna forumska zurka, moje srce to ne bi izdrzalo[smiley5]
ak je bal nek je basketbal
” Mene brine jedna druga stvar. Zašto su danas najviše pali Podravka i Adris?
Podravka je narasla malo upravo u početku naznaka korekcije prije tjedan dana i nije mogla izdržati današnji dan zbog opće krvne slike na burzi. Mislim da za nju nema zime idućih dana.
Što se Adrisa tiće nemam komentar, jedino mogu reći da nije trebao ni narasti.
Nego da te pitam. Da li te brine što današnji pad nisi mogao pročitati pomoću TA.
Pozdrav
Što se Adrisa tiće nemam komentar, jedino mogu reći da nije trebao ni narasti.
Pozdrav
Jok, trebao je padati… smijem li pitati zasto nije trebao narasti, oj umjetnice?
[smiley2]