Ovu temu bi trebalo preimenovati u : Koliko sam mogao zaraditi da sam kupio. Pozdrav !
Ili još bolje “KI BI DA BI”
a ne kolega, petricu sam si ostavio…prošao sam ja sa njom i kroz gora razdoblja[smiley2] od petka popodne prodao sam: SAPN, SNHO, GKBA, DDJH, ADPL i DLKV(ovu sam prodao teška srca[smiley3]) a ostalo je: PBZ, PTKM, RIBA i PODR prodavao sam teška srca, ali sam se sjetio rijeć starog Trumpa, ako si zaradio, budi zadovoljan, kakva god zarada bila
Nije mi jasno zašto si prodao saponiu i ddjh i snho. Ali dobro, sve je to burza. Čudi me kad netko nešto proda a par dana prije mogao je to isto prodati za više. Molba: nemoj više ulaziti u te dionice da nam kasnije opet ne rušiš cijenu.
molba beholderu, ulazi još više u baš te dionice da nam kad tad srušiš cijenu pa da onda i mi možemo ući [smiley8]
imam dojam da je on (beholder) prodao saponiu po bid-u. ali pitam se što ju nije dao neki dan po 690? 80 kn više po komadu. ma samo nek se pročiste dionice od takvih što prije, nek više dođe ta korekcija koju toliko priželjkujete da se stanje razbistri i onda da krenemo pravim koracima naprijed bez sitnih ribica.
imam dojam da dojam od prije dva dana i dojam danas ne mogu biti isti bez obzira na bilo kakve fundamente…
imam dojam da je on (cayman) mogao solidno mali dio svoje Saponie prodati po bidu na 680 te potom za dva dana kupiti po 620, to bi mu baš bio dobar potez…
ma ajde više da ta korekcija udari da od svih nas napravi ajkule pa da više ne špekuliramo tako sitno…
mislim da lagano u velik i snažnim dionicama sa sigurnim, ali malim rastom možemo vidjeti lagani pretovar kapitala iz Pive. mislim da je jedna od takvih PODR… tu bi se mogao desiti eventualno značajni pretovar kapitala iz Plive…pokazuju to i druge sporo rastuće ali stabilne i sigurne dionice… ali tek u znatno malim količinama…
mislim da lagano u velik i snažnim dionicama sa sigurnim, ali malim rastom možemo vidjeti lagani pretovar kapitala iz Pive. mislim da je jedna od takvih PODR… tu bi se mogao desiti eventualno značajni pretovar kapitala iz Plive…pokazuju to i druge sporo rastuće ali stabilne i sigurne dionice… ali tek u znatno malim količinama…
Pretovar je bio jucer iz Plive u PBZ, bar mi se tako cinilo.
A da je Podravka zanimljiva dionica, to sam jucer komentirao na temi “PODR”. P/B 1.20… Dogodine prodaja Podravke, itd….
beholder: ” a ne kolega, petricu sam si ostavio…prošao sam ja sa njom i kroz gora razdoblja[smiley2] od petka popodne prodao sam: SAPN, SNHO, GKBA, DDJH, ADPL i DLKV(ovu sam prodao teška srca[smiley3]) a ostalo je: PBZ, PTKM, RIBA i PODR prodavao sam teška srca, ali sam se sjetio rijeć starog Trumpa, ako si zaradio, budi zadovoljan, kakva god zarada bila ” Nije mi jasno zašto si prodao saponiu i ddjh i snho. Ali dobro, sve je to burza. Čudi me kad netko nešto proda a par dana prije mogao je to isto prodati za više. Molba: nemoj više ulaziti u te dionice da nam kasnije opet ne rušiš cijenu.
joj kolega delboy nemojte sada opet…evo što da vam kažem izlazio sam u DDJH na 156 (ušao na 120) a novi mi je nalog isti tren stavljen na 130.
u SNHO se vraćam na 180 (ušao na 140 – izašao na 205)
u SAPN sam ušao na 410, a btw. ta mi se je dionica od korekcije najslabije oporavljala[smiley1]
vratiti ću se ja kolega u sve to za koji tjedan, a tada ću u totalu imati +15% dionica, a vrijednost vašeg stoljetnog portfelja biti će svejedno nagrižena korekcijomn i manja.
[smiley1]
opet ti s delboyem provociraš…blago tebi kad imaš vremena tako lijepo se igrati. faca si velika. ali ima jedna caka – količine više neće biti po tvojoj želji. a u stvari, ionako se igraš sa sitnišem pa možda i bude dovoljnih količina za tebe. Ali jednom, jedan jedini put sve ćeš po istoj špranci napraviti, sve će biti naizgled rutina, ali nešto će poći u krivom smjeru a tebi će vlak pobjeći i popušit ćeš većinu love. E tog ćeš se dana sjetiti što sam ti govorio. Tada ćeš shvatiti zašto 90% ljudi na burzi gubi, a samo 10% dobiva. Sretno. PS. pitaj floričića jel bude prodavao ili dokupljivao. A za mene ne brini, lova je spremna za dokup. Nikad ništa nisam prodao u korekciji niti prije nje- samo sam dokupio. Znao sam da si ti taj po 611. Tipični ti. No hard feelings kolega beholder, različiti stilovi ulaganja, a ja vaš stil uopće ne osuđujem nego samo želim da takvi poput vas budu što dalje od mojih dionica. ali to su samo pusti snovi.
ovo da 10% ljudi na burzi dobiva a 90% gubi definitivno nije nikakva istina, to bi se moglo protumačiti i svesti na to da 10% dionica raste a 90 % pada… hm ???
Mene brine jedna druga stvar. Zašto su danas najviše pali Podravka i Adris?