Premješteno iz teme: [color=blue]FRNK (Franck d.d.)[/color]
Kolega ja ne znam ako vam to što pomaže.
Ako vam ne pomaže evo barem da vam malo dignem temu, izgleda da Franck gotovo nikoga ne interesira u pet mjeseci samo 1400 posjeta….pa je malo kolega i otvorilo ovu temu.
Nije u spektru.[smiley1]
Hm, a ocekivao sam nesto smislenije… jedan moj dragi kolega je jednom napisao da svaka dionica prije ili kasnije dodje u spektar ulagaca… neke dionice, poput primjerice onih iz bankarskog sektora, polako izlaze iz fokusa, a neke druge poput primjerice ADRS-a, ERNT-a (ili FRNK-a) u njega ulaze zbog fundamentalne podcijenjenosti i buducih ocekivanja… meni osobno nije bio cilj povecati citanost FRNK-a vec samo saznati odgovor na pitanje kada ce FRNK i kako prodati Podravki svoj udio… no vas je ocito fino zagolicao onaj spektar, hehe[smiley2]
Tako je kolega, cijeli vaš portfelj ulazi u širi spektar ulagaća , tko če više kupovati bankarski sektor, pa nisu ljudi glupi da ulažu u najprofitabilniji sektor.
Ulagaće u cigarilose i kavu.I tako i tako je kompatibilno.Kako god okrenemo
Evo 1549. ulaz na ovu temu u 5 mjeseci vidi se da ulazi u širi spektar.
ah …moj PBZ ima samo ca. 16 000 posjeta u nešto više od mjesec dana.
Izlazi iz spektra ulagaća.Kako god okrenemo.
tko če više kupovati bankarski sektor, pa nisu ljudi glupi da ulažu u najprofitabilniji sektor.
Najprofitabilniji? Ja mora da sam sisao s uma… mozda skidamo izvjestaje s krivih burzi? Jel govorimo o istom bankarskom sektoru? Onom u Hrvata?
Jerbo ako je tako deder nebilo vam tesko napisite koja je to banka koja se moze mjeriti sa ADRS, ERNT i FRNK…(barem kada je profitabilnost u pitanju) gorim, zapravo lazem, Izgaram! od znatizelje (kako li cu samo izdrzati do jutra)hehe[smiley2]…
inace, sto se tice buducih ocekivanja, ja nisam samo mislio na porast prihoda i dobiti kod ADRS-a i FRNK-a (iako je kod ADRS-a to neminovno s otvaranjem novim trzistima) vec i na moguce akvizicije… pametnom dosta rekli bi nasi stari
[smiley2]
Kolega ja vam zaista ne želim više pružati besplatnu školu , nakon onoga zadnji puta, sječate se?
Imate kalkulator u ruke i računajte , samo pazite da se ( opet ) ne zabunite.
Sve ove 3 tvrtke koje ste navele su izuzetno profitabilne, ja sam uzeo samo jedan parametar kod PBZ, i profitabilnost je naravno – veća. Istina nije tolika razlika, ali kad ste se već raspišoljili evo vam.
Žao mi je samo da dioničari koji su , kao i vi, dulje vrijeme u tom dionicama nisu osjetili baš neku veliku korist, barem ne kada se pogleda koliko im je brzih i sigurnih vlakova prošlo pored njih u vidu veće zarade ( bankovne dionice npr. ).
Ali ja se za njih ne brinem, one ipak , kako ste naveli ” ulaze u širi spektar ” tako da nema brige.
Inaće kad već toliko volite dionice najprofitabilnijih tvrtki, ja vam preporučujem da pogledate – Zagrebačku pivovaru ( ZAPI R-A ). Ugodno čete se iznenaditi, barem što se toga tiće.
Kolega ja vam zaista ne želim više pružati besplatnu školu , nakon onoga zadnji puta, sječate se?
Imate kalkulator u ruke i računajte , samo pazite da se ( opet ) ne zabunite.
Sve ove 3 tvrtke koje ste navele su izuzetno profitabilne, ja sam uzeo samo jedan parametar kod PBZ, i profitabilnost je naravno – veća. Istina nije tolika razlika, ali kad ste se već raspišoljili evo vam.
Koja ono skola? Ikonografije? he he to je jedino sto biste dobro poducavali[smiley2], sto se tice profitabilnosti ona se najbolje vidi na zavrsetku godine odnosno u zadnja dva kvartala a kada su FRNK i ADRS u pitanju to im je udarna zona… iz pristojnosti necu usporedjivati ostale fundamentalne pokazatelje za tvrtke koje se ni ne nalaze u istoj bransi, a i da ne ispadne da se opet raspistoljavam (?)
Sto se tice ZAPI-ja, i on mi je u portfelju, zbog izdasne dividende koju nude svojim dionicarima svake godine, nesto sto PBZ dugo (ako ikad) nece moci[smiley2]
” Koja ono skola? Ikonografije? he he to je jedino sto biste dobro poducavali[smiley2], sto se tice profitabilnosti ona se najbolje vidi na zavrsetku godine odnosno u zadnja dva kvartala a kada su FRNK i ADRS u pitanju to im je udarna zona… iz pristojnosti necu usporedjivati ostale fundamentalne pokazatelje za tvrtke koje se ni ne nalaze u istoj bransi, a i da ne ispadne da se opet raspistoljavam (?) Sto se tice ZAPI-ja, i on mi je u portfelju, zbog izdasne dividende koju nude svojim dionicarima svake godine, nesto sto PBZ dugo (ako ikad) nece moci[smiley2]
I ZAPI vam je u portfelju, pa kad prije?
Što se tiće dividende oko PBZ- a , opet preporučam uzeti kalkulator u ruke, pa izračunajte nakon provedene dokapitalizacije koliko će se novaca sliti u rezerve (…)
A da dividende i ne bude , pa tko još živi od diviendi?
Draži nam je ( nama dioničarima PBZ-a ) porast od skoro 60 % u 2 mjeseca , nego dividenda kakvu u zadnje vrijeme djele naše tvrtke.
Kolega nathančetrdesetsedam da bi spomenute Adris i Franck dostigle tih 60 % u spomenutom razdoblju potrebno bi bilo da je Adris danas na ca. 5600 kuna , a Franck na 3600 kuna.
Nažalost daleko su od toga – Adris je oko 4200 , a Franck na 2200-2300.
To govorimo samo o spomenutom razdoblju a bolje za ove spomenute 2 dionice da ne idemo dalje u prošlost, pogotovo što se tiće Adrisa . Poznato je da su mnogi izgubili ogromne novce na ovoj dionici.
Ukratko , mislim da su dioničari PBZ, a i opčenito, večina dioničara ostalih banaka najsretniji dioničari u lijepoj nam našoj , iz razloga jer su ostvarili najviše prinose na svoje dionice.
A kako je u svijetu , a pogotovo u našoj regiji situacija što se tiće tog sektora obečavajuća , ne vidim razloga da se ovako i ne nastavi.
S time biste se trebali složiti sa mnom jer to su nepobitne činjenice.
A za te prinose nisu trebali ” lažirati ” te iste prinose tih dionica i stvarati prividno visoku cijenu ( pri tom potrošivši silne novce , manipulirajući tržištem), obzirom da se radi o respektabilnim prometima gdje nema mogučnosti manipulacije.
Nitko ne kaže da neće doći red i na Vaše dionice , prvenstveno mi se tu čini izgledna pozicija Adrisa, ali za sada stvari stoje tako .
[smiley2]
marcello: ” “Evo za početak dvije:
Ticker – ulaz kn – prinos%
———————————–
BD62-R-A 151,99 kn 188,83 %
CTKS-R-A 65,53 kn 106,00 %
Rekli smo abecednim redom…….nastavak slijedi! ”
2. nastavak: Ticker – prosj. ulaza – prinos %
———————————————–
SUNH-R-A 49,70 kn 376,87 %
JTMN-R-A 54,02 kn 52,36 %
Ne ću više…….pametnome dosta i ovo [smiley8]
???
A moj tata je jaci od tvog[smiley5]
Nathane, iz poštovanja prema tvom tati dodat ću još dvije iz mog portfelja:
3. nastavak:
Ticker-prosj. ulaza- prinos %
———————————————————-
LPLH-R-A 121,19 164,04 %
IPKT-R-A 52,26 190,87 %
Sleep well!
Nathane, iz poštovanja prema tvom tati dodat ću još dvije iz mog portfelja: 3. nastavak: Ticker-prosj. ulaza- prinos % ———————————————————- LPLH-R-A 121,19 164,04 % IPKT-R-A 52,26 190,87 % Sleep well!
ADRS-P-A Oni meni platili da ih uzmem,23453 +4200,04 %
ERNT-R-A 1,10 12431 +2000 %
I ti isto
Evo jos dvije;
YHOO $0.69 $29.32 prinos +4249%
EBAY $1.05 $27.85 prinos +2652%
i povrh svega imam najvecu ki… [smiley2][smiley2]
Evo jos dvije; YHOO $0.69 $29.32 prinos +4249% EBAY $1.05 $27.85 prinos +2652% i povrh svega imam najvecu ki… [smiley2][smiley2]
Kolegi koji misli da ima najveću k… poručujem:
JMNC – 50 kuna prinos ca. 100 000 %
Evo jos dvije; YHOO $0.69 $29.32 prinos +4249% EBAY $1.05 $27.85 prinos +2652% i povrh svega imam najvecu ki… [smiley2][smiley2]
Kolega molim Vas da budete dosljedni: Rekli ste da imate “daleko najveću” a ne najveću.