BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Oko prvog pasusa se slažem.
Što se tiće Vira, ne vidim baš previše važnosti oko toga što je tek nedavno uvršten u burzu, ali se slažem da i Viro ne bi bio pošteđen kao ni sve ostale, radi o tome koje bi bile manje ” pošteđene ” a koje više.
Mislim da je najgora kombinacija u tom slučaju dionica sa lošim fundamentima , a koja je istovremeno imala nagli porast cijene . Vrijedi i obrnuto.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Pa striček VIRO ima sreću dok ga EU ne vidi no ako računamo da će ga od korekcije spasiti prijatel HPB onda nisam siguran da to nebu bolilo mnoge.

“Evo za početak dvije:
Ticker – ulaz kn – prinos%
———————————–
BD62-R-A 151,99 kn 188,83 %
CTKS-R-A 65,53 kn 106,00 %
Rekli smo abecednim redom…….nastavak slijedi!
[/quote]
2. nastavak:
Ticker – prosj. ulaza – prinos %
———————————————–
SUNH-R-A 49,70 kn 376,87 %
JTMN-R-A 54,02 kn 52,36 %
Ne ću više…….pametnome dosta i ovo
[smiley8]

marcello

“Evo za početak dvije:
Ticker – ulaz kn – prinos%
———————————–
BD62-R-A 151,99 kn 188,83 %
CTKS-R-A 65,53 kn 106,00 %
Rekli smo abecednim redom…….nastavak slijedi!

2. nastavak:
Ticker – prosj. ulaza – prinos %
———————————————–
SUNH-R-A 49,70 kn 376,87 %
JTMN-R-A 54,02 kn 52,36 %
Ne ću više…….pametnome dosta i ovo
[smiley8]

??? A moj tata je jaci od tvog[smiley5]

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

A da nam kolega cartmann pojasni kad se točno dogodila promjena od “malog” do “daleko najvećeg” kroz brojke da se kolege uvjere koliki je to bio rast u postocima.[smiley2]

Kad zavlada pesimizam na burzi i nastupi korekcija 80+% dionica pada bez obzira na pojedinacne pokazatelje, isto tako kad vlada optimizam i bullish raspolozenje vrijednost velikog broja dionica raste bez izravnog razloga zasto bi bas ta dionica trebala porasti (ili pasti).

Viro je izuzetno kvalitetna i obecavajuca dionica (zato je i imam u portfelju), ali je tek nedavno ukljucena na burzu jos se ne moze znati s sigurnoscu kako bi reagirala na korekciju, a u vrijeme korekcije svi ulagaci, ukljucujuci i fondove, zele sto prije izaci iz dionica u koje nisu sigurni i uci u cash, pa mislim i da Viro ne bi bila postedjena pada vrijednosti.

Naravno, sve su to pretpostavke i nitko ne moze garantirati da ni “blue chip” dionice nece padati, ili da PTKM nece rasti, ali overall VIRO jos ne bih nazvao blue chip dionicom (kao plivu, adris,..).

Korekciji je svejedno kako stoji pojedina dionica. Tu je vaznija psihologija ulagaca nego fundamenti.

Neuspjeh je najbolji lijek za umišljene i prepotentne

Premješteno iz teme: [color=blue]Komentari trgovanja[/color]

beholder: ” po tome što moj portfelj već 3. dan pada u vrijednosti[smiley3] ” haha, a ja ocekivao neke procjene, padove indexa… nema korekcije prijatelji dragi, Ina je odgodjena, ceka se Actavisova ponuda ADRS i ERNT su u velikom naletu bankarski sektor polako izlazi iz spektra… i ne zaboravimo ono najvaznije jesen je tradicionalno plodonosna… ja ocekujem jos jako dugo i lijepo vrijeme [smiley2]

Ajde kolega nemojte pisati gluposti ( sa oproštenjem )molim Vas , na temelju čega to bankarski sektor izlazi iz spektra?
Na temelju toga što danas ZABA i PBZ ne rastu uobičajno 2-5 %?
Vidim da vam je žao što niste prepoznali svoju šansu, pa se sada ….podsječate me na ženu ( iz kojeg ono filma ) koja je dobila ” ono ” nakon dugo vremena…….
A vi ste isto na dobitku ( konačno ) nakon dugo vremena .
Do sada ste gledali kako drugima sve vrtoglavo raste , pa obzirom na Vašu narav , pisali podrugljujuće postove sa nadanjima o brzom potopu tih istih dionica . Evo ja za razliku od Vas želim da Adris ode na Vaših 8000 kuna što prije. Tako da budete zadovoljeni , i ne pišete onakve postove na svakoj temi gdje je pojedina dionica porasla, a da vi niste u njoj.
I tko ste vi , da dajete takve ocijene? , Kad god ste davali ocjene i procijene u 99 % ste bili u krivu.
Ja da sam na Vašem mijestu već bih odavno prestao pisati pod ovim nickom.
Konačno je i Adris malo potegnuo , dočekali ste svojih 5 minuta i odmah se raspištoljili.
Bilo je i vrijeme , ako ništa drugo zbog velikih brojeva.
Nadam se da će ( adris ) nastaviti još malo ovako , neki su ovih dana procijenili da je pametan ulaz oko 4000( a ne na 4500 ili 5000 )[smiley1]

P.S. oprostite na malo žeščem tonu , na kraju sada sam to uvidio , imao sam težak dan na poslu , pa čete me nadam se shvatiti.[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ADRS i ERNT su u velikom naletu [smiley2]

Molim kolegu nathanačetrdesetisedmog da objasni ovo sa Adrisom.
Ipak ste bolji poznavaoc Adrisa od mene.
Nakon što skočilo do 4300, strmoglavilo se na 4189.
Molim cjenjeni komentar.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Vidim da vam je žao što niste prepoznali svoju šansu, pa se sada ….podsječate me na ženu ( iz kojeg ono filma ) koja je dobila ” ono ” nakon dugo vremena…….
A vi ste isto na dobitku ( konačno ) nakon dugo vremena .
Do sada ste gledali kako drugima sve vrtoglavo raste , pa obzirom na Vašu narav , pisali podrugljujuće postove sa nadanjima o brzom potopu tih istih dionica . Evo ja za razliku od Vas želim da Adris ode na Vaših 8000 kuna što prije. Tako da budete zadovoljeni , i ne pišete onakve postove na svakoj temi gdje je pojedina dionica porasla, a da vi niste u njoj.
I tko ste vi , da dajete takve ocijene? , Kad god ste davali ocjene i procijene u 99 % ste bili u krivu.
Ja da sam na Vašem mijestu već bih odavno prestao pisati pod ovim nickom.
Konačno je i Adris malo potegnuo , dočekali ste svojih 5 minuta i odmah se raspištoljili.
Bilo je i vrijeme , ako ništa drugo zbog velikih brojeva.
Nadam se da će ( adris ) nastaviti još malo ovako , neki su ovih dana procijenili da je pametan ulaz oko 4000( a ne na 4500 ili 5000 )[smiley1]

P.S. oprostite na malo žeščem tonu , na kraju sada sam to uvidio , imao sam težak dan na poslu , pa čete me nadam se shvatiti.[smiley2]

Dragi kolega plavi jedino za cim ja zalim je sto i vi niste u ADRS-u (nego ste zapeli u PBZ-u a pohlepa vam neda van) pa da se zajedno veselimo, mozda cak i odemo trcat po jarunu ili popijemo pivo… ovako vas moj bezazleni post o bankarskom sektoru izvan spektra izbacuje u toj mjeri da mi napisete ovakav jedan osvrt na nacin na koji se ja vama nikada nisam obratio (podsječate me na ženu ( iz kojeg ono filma ) koja je dobila ” ono ” nakon dugo vremena…….) (?)… ako sam nesto do sada dokazao to je da znam biti otrovan (kako bi neki forumasi rekli) i ja bih vam mogao uzvratiti istom mjerom ali necu, jer sam predobro raspolozen (zbog ADRS-a) pa cu vas ostaviti na miru da iskaljujete svoj bijes i frustracije na ukucanima i domacim zivotinjama…

Inace, ja sam odavno dobro zaradio (od pocetka godine portfelj mi je porastao 68% od cega vise od 30 posto otpada na ADRS), samo za razliku od vas nemam to potrebe razviti na zastavama i trubiti na sva zvona… a sto se tice losih prognoza (ja se bas i ne sjecam da sam fulao 99 posto ali vjerovat cu vam na rijec hehehe) recimo samo da ce ADRS u tjednima koji dolaze to sve nadoknaditi…

ugodan vikend zelim, znam da ce moj biti[smiley2]

nathan47:

ADRS i ERNT su u velikom naletu [smiley2]

Molim kolegu nathanačetrdesetisedmog da objasni ovo sa Adrisom.
Ipak ste bolji poznavaoc Adrisa od mene.
Nakon što skočilo do 4300, strmoglavilo se na 4189.
Molim cjenjeni komentar.

1. Bio bih nathancetrdesetisedmi da je na kraju broja tocka (.) zar vas to nisu ucili u skoli? Mozda u banci?
[smiley2]

2. Ne znam za vas ali meni je nalet kada na ZSE i VSE prodje ukupno 6500 komada uz promet od gotovo 30.000.000 kuna po prosjecnoj cijeni od 4260[smiley2], ali vama koji ste valjda navikli na milijun, dva na PBZ-u to vjerojatno i nije neki broj.

p.s. mislio sam da su vas godine investiranja naucile igrama spustanja cijena na zatvaranju (?) (retoricko pitanje) hehe[smiley2]

” Dragi kolega plavi jedino za cim ja zalim je sto i vi niste u ADRS-u

Kolega kako vi znate da ja nisam u Adrisu??

(nego ste zapeli u PBZ-u a pohlepa vam neda van)

Pa kako bih mogao zapeti u PBZ-u ??? Dobro znate koji su moji ulazi..

pa da se zajedno veselimo, mozda cak i odemo trcat po jarunu ili popijemo pivo…

Može , dapaće….

ovako vas moj bezazleni post o bankarskom sektoru izvan spektra izbacuje u toj mjeri da mi napisete ovakav jedan osvrt na nacin na koji se ja vama nikada nisam obratio (podsječate me na ženu ( iz kojeg ono filma ) koja je dobila ” ono ” nakon dugo vremena…….) (?)… ako sam nesto do sada dokazao to je da znam biti otrovan (kako bi neki forumasi rekli) i ja bih vam mogao uzvratiti istom mjerom ali necu, jer sam predobro raspolozen (zbog ADRS-a) pa cu vas ostaviti na miru da iskaljujete svoj bijes i frustracije na ukucanima i domacim zivotinjama… Inace, ja sam odavno dobro zaradio (od pocetka godine portfelj mi je porastao 68% od cega vise od 30 posto otpada na ADRS), samo za razliku od vas nemam to potrebe razviti na zastavama i trubiti na sva zvona… a sto se tice losih prognoza (ja se bas i ne sjecam da sam fulao 99 posto ali vjerovat cu vam na rijec hehehe) recimo samo da ce ADRS u tjednima koji dolaze to sve nadoknaditi… ugodan vikend zelim, znam da ce moj biti[smiley2]

Slažem se, dokazali ste da ponekad znate biti otrovni do te mjere da čovjeku malo i dignete tlak.
Nadam se da će ovo sa Adrisom potrajati , jer onda ste u different moveu , a rast Adrisa ionako je dobar za cijelo tržište…..

P.S. Na kraju posta sam Vam napisao: ” oprostite na malo žeščem tonu , na kraju sada sam to uvidio , imao sam težak dan na poslu , pa čete me nadam se shvatiti ”
Kažete da ste bili u bankarstvu , onda otprilike znate što znaći težak dan na poslu

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Premješteno iz teme: [color=blue]FRNK (Franck d.d.)[/color]

Kolega ja ne znam ako vam to što pomaže.
Ako vam ne pomaže evo barem da vam malo dignem temu, izgleda da Franck gotovo nikoga ne interesira u pet mjeseci samo 1400 posjeta….pa je malo kolega i otvorilo ovu temu.
Nije u spektru.[smiley1]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close