BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

plavi: ” Da , hoču i ja dokaz ” Kad netko kaze da je digao 600% u par mjeseci na jednoj dionici nitko ne trazi dokaz, kad ja kazem da imam najvecu ki.. na forumu svi traze dokaz! [smiley2] Sad znam zasto je SUNH tako skocio! [smiley2][smiley2]

E cartmann, takove zagorci zovu “neverovani Tomaš”. Mogu ti dokazati jednostavno, poslati e-mailom stanje mojeg portfelja kod FIME. No, djeluješ mi labilno i hoču te poštediti eventualnog psihijatrijskog lječenja nakon uvida u stanje mojeg portfelja.
Imam bolju ideju! Svakih dan-dva iznijet ću jednu/dvije dionice i podatke iz portfelja (prosjek ulaza i posotak prinosa u periodu 15.08.04 do danas) abecednim redom, ne po učešću. Kad budem gotov (osim možda jedne, dvije nelikvidne dionice) mogu poslati stanje mailom moderatoru (ako on to prihvati) a onda on može potvrditi dali su podaci bili istiniti. Petroikemiju smatram riješenom. O.K.?
Evo za početak dvije:
Ticker – ulaz kn – prinos%
———————————–
BD62-R-A 151,99 188,83 %
CTKS-R-A 65,53 106,00 %
Rekli smo abecednim redom…….nastavak slijedi!

marcello

plavi:

Da , hoču i ja dokaz

Kad netko kaze da je digao 600% u par mjeseci na jednoj dionici nitko ne trazi dokaz, kad ja kazem da imam najvecu ki.. na forumu svi traze dokaz! [smiley2]

Sad znam zasto je SUNH tako skocio! [smiley2][smiley2]

Tako mi pomogao bog, kolega je u pravu. Za njegov uspjeh svi trazite dokaze a kad se ljudi hvale sa pustim Potemkinovim selima onda nikom nista. Svi se prave Englezi ko iz onog vica o Muji i pokeru. To je dosta cudno, moram priznati. ( Ili kad pojedinci napisu – ide to na 300,00kn bez ikakvog argumenta. Pa to je pravilima foruma zabranjeno )[smiley1]

Ljubo Jurčić, bivši ministar gospodarstva: " S ekonomskog gledišta, dionice Ine ne isplati se dati ni bivšim zaposlenicima ni umirovljenicima i braniteljima jer je riječ o nacionalnim resursima kojima trebaju upravljati profesionalci koji će Ini povećati vrijednost i razviti je." Zagreb, 29.04.2006.g

[smiley2]

Ušli smo u period kad je važno očuvati postojeću vrijednost (stanje) portfelja. Lagano naplatiti zaradu i prebaciti u “sigurne” dionice. Uz povremene akcije tipa prodaj pa kupi. Ili obrnuto.
Naravno, čuvati i dalje “svoje” favorite.
Pozdrav
PS
Elvar, svaka čast, čestitam.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Ja nisam trgovao od srijede. Čekam targete, neki su blizu. Srecom, samo je jedna dionica u laganom minusu – 1,5%, sve ostalo u plusu.
To je sve normalno i OK. Ponekad i dobro da se covjek malo sabere…

No respect

Ušli smo u period kad je važno očuvati postojeću vrijednost (stanje) portfelja. Lagano naplatiti zaradu i prebaciti u “sigurne” dionice. Uz povremene akcije tipa prodaj pa kupi. Ili obrnuto. Naravno, čuvati i dalje “svoje” favorite. Pozdrav PS Elvar, svaka čast, čestitam.

mreich, sto se tice “sigurnih” dionica, jel ima koja od dolje navedenih koju bi izbacio kao uljeza? a one su mi ujedno i favoriti:

PTKM, TNPL, ARNT, ZLAR, VIRO, LKRI.

“Please, God, Just One More Bubble.”

mreich, sto se tice “sigurnih” dionica, jel ima koja od dolje navedenih koju bi izbacio kao uljeza? a one su mi ujedno i favoriti:
PTKM, TNPL, ARNT, ZLAR, VIRO, LKRI.

PTKM, ZLAR, VIRO,..su potencijalni “zgoditak”, ali tehnicki ne idu u skupinu sigurnih dionica koje bi odoljevale bear marketu (korekciji), posebno PTKM i VIRO. Ove ostale koje navodis nisam proucio.

Arap: ” mreich, sto se tice “sigurnih” dionica, jel ima koja od dolje navedenih koju bi izbacio kao uljeza? a one su mi ujedno i favoriti: PTKM, TNPL, ARNT, ZLAR, VIRO, LKRI. ” PTKM, ZLAR, VIRO,..su potencijalni “zgoditak”, ali tehnicki ne idu u skupinu sigurnih dionica koje bi odoljevale bear marketu (korekciji), posebno PTKM i VIRO. Ove ostale koje navodis nisam proucio.

thanx

“Please, God, Just One More Bubble.”

…sto se tice “sigurnih” dionica, jel ima koja od dolje navedenih koju bi izbacio kao uljeza? a one su mi ujedno i favoriti: PTKM, TNPL, ARNT, ZLAR, VIRO, LKRI.

Izbacio bi one koje su na all time high nivou (od navedenih).
Ako su ti to favoriti onda budi u njima ali najviše do 50% portfelja.
Pod “sigurne” mislio sam u prvom redu na Plivu, jer smatram da je tu još uvijek, čak ako i sada uđeš, sigurna zarada, kolika tolika, Podravka, Končar pa i Dalekovod.
Pod “svoje” favorite mislio sam na dionice koje nisu još ove godine odradile rast a za očekivati je da to mogu.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

PTKM, ZLAR, VIRO,..su potencijalni “zgoditak”, ali tehnicki ne idu u skupinu sigurnih dionica koje bi odoljevale bear marketu (korekciji), posebno PTKM i VIRO. Ove ostale koje navodis nisam proucio.

Ne bih se složio sa vama kolega, po čemu zaključujete da bi VIRO teško odolio korekciji, odnosno pretpostavljate da bi imao očekivani veći pad.
Radi se o prvoj kotaciji, dionica je sa odličnim fundamentima , i u odnosu na sektor je u večini pokazatelja fundamentalno podcijenjena.
U slučaju korekcije , koje mislim neće biti Viro bi bio upravo suprotno po mom mišljenju.
Slažem se za PTKM.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

cartmann:

Ne bih se složio sa vama kolega, po čemu zaključujete da bi VIRO teško odolio korekciji, odnosno pretpostavljate da bi imao očekivani veći pad.
Radi se o prvoj kotaciji, dionica je sa odličnim fundamentima , i u odnosu na sektor je u večini pokazatelja fundamentalno podcijenjena.
U slučaju korekcije , koje mislim neće biti Viro bi bio upravo suprotno po mom mišljenju.
Slažem se za PTKM.

Da, što se tiče VIRA, i ja sam slična mišljenja. Još nije odradila svoje…[smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Kad zavlada pesimizam na burzi i nastupi korekcija 80+% dionica pada bez obzira na pojedinacne pokazatelje, isto tako kad vlada optimizam i bullish raspolozenje vrijednost velikog broja dionica raste bez izravnog razloga zasto bi bas ta dionica trebala porasti (ili pasti).

Viro je izuzetno kvalitetna i obecavajuca dionica (zato je i imam u portfelju), ali je tek nedavno ukljucena na burzu jos se ne moze znati s sigurnoscu kako bi reagirala na korekciju, a u vrijeme korekcije svi ulagaci, ukljucujuci i fondove, zele sto prije izaci iz dionica u koje nisu sigurni i uci u cash, pa mislim i da Viro ne bi bila postedjena pada vrijednosti.

Naravno, sve su to pretpostavke i nitko ne moze garantirati da ni “blue chip” dionice nece padati, ili da PTKM nece rasti, ali overall VIRO jos ne bih nazvao blue chip dionicom (kao plivu, adris,..).

New Report

Close