Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]
Fondovi su u panici jer ne mogu održati dosadašnji porast indeksa u istom ritmu.
Pozdrav
Fondovi su u panici jer ne mogu održati dosadašnji porast indeksa u istom ritmu. Pozdrav
Ajde molim ne pričaj tako. Fondovi u panici, smiješno, ti običan investitor pa sve znaš. Kada čitam tvoje postove, a da ne poznam materiju, rekao bih da čovjek nešto zna, ovako stvarno previše laički i bezveze.
Veliki Grizli govori realno. Ma koliko mi ostali sutjeli o tome. Howgh
Slicna stvar je bila i sa Beljem na 248 kn pa se strmoglavilo na 180 slavuja. A kod njega nije bila u pitanju glasina da ce ga kupiti Todoric. Njega je Todoric stvarno kupio.
Vidim da se Veliki ratnik sjeća događaja koji se pričaju oko logorske vatre.
Pozdrav
mreich:
”
Fondovi su u panici jer ne mogu održati dosadašnji porast indeksa u istom ritmu. Pozdrav
”
Ajde molim ne pričaj tako. Fondovi u panici, smiješno, ti običan investitor pa sve znaš. Kada čitam tvoje postove, a da ne poznam materiju, rekao bih da čovjek nešto zna, ovako stvarno previše laički i bezveze.
davorine, potpisujem u potpunosti.
Kakvo Belje, vidi se da i dalje laici, kojih je prepun foruma, nepoznavatelji materije jašu svog konja, samo da ga uskoro ne sjašu. Petrokemija trenutno vrijedi više od Belja.
Velika AKTIVA, dug. imovina, kratk. imovina.
S otpisom duga, “dobit” na kraju godine će biti 190.000.000 kuna, što će stvoriti sljedeću sliku:
P/E 2,9
EPS 76
P/B 0,72
Zar to nije divno?
Fondovi su u panici jer ne mogu održati dosadašnji porast indeksa u istom ritmu.
Pozdrav
I ja imam slicnu informaciju, ali ne garantiram da se to mora odraziti na ptkm. Ipak mislim da cu se danas rijesiti ostatka i pricekati sto ce biti, pa ako krene gore – opet kupiti slicnu kolicinu, ako krene dole, pricekati da jos padne.
[smiley2][smiley2]
Ajde molim ne pričaj tako. Fondovi u panici, smiješno, ti običan
investitor pa sve znaš. Kada čitam tvoje postove, a da ne poznam
materiju, rekao bih da čovjek nešto zna, ovako stvarno previše laički i
bezveze.
Ali gospodine Davorin, ja i jesam laik. Govorim samo na temelju iskustva i novih spoznajakojima se nadopunjujem.
Što se tiće fondova pratim ih već 6-7 godina, aktivno i još toliko neaktivno, i to ne samo domaće nego i najveće i najbolje strane.
I iz toga iskustva vam kažem da domaći fondovi neće moći održati ovakve performanse kakve sada imaju i to već sada, a pogotovo u dužem budućem periodu.
Pozdrav
Načuo sam nešto o našim vrlim mirovnjacima da dolaze sa nekom lovicom na burzu. jel zna netko više o tome? jer ako je to uskoro, onda mi vjeruj da će se naši fond manageri potruditi da ovaj rast potraje do dolaska mirovnjaka…ako kužiš kaj ti hoću reći [smiley11]
mreich: ” Fondovi su u panici jer ne mogu održati dosadašnji porast indeksa u istom ritmu. Pozdrav ” I ja imam slicnu informaciju, ali ne garantiram da se to mora odraziti na ptkm. Ipak mislim da cu se danas rijesiti ostatka i pricekati sto ce biti, pa ako krene gore – opet kupiti slicnu kolicinu, ako krene dole, pricekati da jos padne. [smiley2][smiley2]
Ja sam svoje isto riješio i sad imam nalog na 190. Pa ako prođe dobro – ako ne kupiti cu nešto drugo.
Načuo sam nešto o našim vrlim mirovnjacima da dolaze sa nekom lovicom na burzu. jel zna netko više o tome? jer ako je to uskoro, onda mi vjeruj da će se naši fond manageri potruditi da ovaj rast potraje do dolaska mirovnjaka…ako kužiš kaj ti hoću reći [smiley11]
jel ti to podcjenjujes sposobnosti mirovnjaka?
osim toga, nemoj smetnuti s uma da je kod njih novac dalko koncentriraniji nego kod investicijskih fondova.