vrlo jednostavno…
ako se ponaša kao što su se ponašale BELJE, BRST i slično onda je i za očekivati… jer svi očekuju pa podižu…
Premješteno iz teme: [color=blue]PLVA (Pliva d.d.)[/color]
Šta ako je DB 1993. kupila 51% Plive za Franju i kompaniju? Postoji li takva mogućnost? I sad je frka da se to ne otkrije?
I onda je bolje prodat Barru, pa makar po nižoj cjeni, nego da Actavis otkrije sve transakcije.
Ko je vlasnik Čović zna. Zato i dobiva svih ovih 14 godina glasove DB. Iako vodi Plivu ka slipac.
Šta ako je 300M$ kojim je ’93 kupljeno 51% Plive uzeto od penzionera?
uglavnom čitam i ne komentiram previše, ali neke stvari su dosadne, kao na primjer: kada pročitam “Text posta će se prikazati nakon odobrenja moderatora. Hvala na razumjevanju.”
ipak ovo ću komentirati!
[color=blue]Možda je tih 51% kupljeno: pola s novcem za oružje od iseljenika, a pola od mirovina? [/color][color=blue]Možda su ratni profiteri osigurali svoju budućnost tako?[/color]
p.s.: sve je ovo možda i hipotetski! [smiley9]
to mreich:
zadnji uvjek dobiju malo po novčaniku kod ovakvih dionica…. ali zato neki i zarade u međuvremenu 😉
Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]
Za ove vaše zadnje postove primjerenija je Iskrica, smokvica, sex.hr i ostali chatovi. Udaljili ste se s teme. U svezi čađare citirao bih našeg nestora Galinca: “Čak i kupnja bitno precijenjene dionice(…)može biti unosno ulaganje. Da to nije specifičnost hrvatskog tržišta, pokazuje i termin bigger fool theory kojim se na Zapadu opisuje sasvim legitiman motiv ulaganja – kupnja u očekivanju većeg naivca (budale). (…) Količina naivaca je ipak ograničena, a promjena trenda često vrlo brza i oštra. Stoga, ako vam susjed koji do jučer nije razlikovao dionice od obveznica, gorljivo preporuči ulaganje (u Hrvatskoj ili Crnoj Gori, svejedno…) vrijeme je da razmislite o rasprodaji portfelja” FINANCIJSKI MAGAZIN INVESTITOR Ipak, utješno je, na svaku dionicu ponuđenu na prodaju, još uvijek čeka 4,4 kupaca[smiley2], pa stoga najrizičniji dio svog portfelja i dalje je na hold!
ova teorija nije primjenjiva na PTKM, a da pitaš Galinca kolko vrijedi reći će ti NE ISPOD 400 kuna
Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]
Zanimljiva rasprava i puno argumenata, ali moj je stav da nema nikakvog preuzimanja, već pojedinci (ne sa foruma) već iz tiskanih izdanja namjerno šire neistine. Ne kažem da je nemoguće i da ja ne bi htio, dapače, ali čini mi se malo vjerojatnim.
Neko je spomenuo kako forum navlači, ja stojim da može navući, ali u malim količinama i malim postocima, ali da tiskana izdanja, ona koje čita masa ljudi itekako navlači na kupnju/prodaju.
Dobro bi došla jedna korekcija, iako je već nastupila, za masovno dopunjavanje portfelja Petrokemijom.