Pridruzujem se Broju Jedan u molbi za informacijama o splitskom Konstruktoru. Unaprijed hvala.[smiley1]
Premješteno iz teme: [color=blue]INA[/color]
Vidiš, omaložavanje nikome nije dobro došlo pa tako ni tvoje drugih, no, dao bih si razmisliti da li si ti zaista tako bistar kao što se cijemo vrijeme propagiraš. Ako je tebi Brestovac super tvrtka, onda svaka čast, tim bolje da se ona izlistala nego INA. Da banke propagiraju oročenu štednju prvu put čujem, vidi se da te tvoje knjige nemaju efikasno djelvanje na tebe pa eto pričaš svaštarije. Izlazak INA na burzu je fenomenalna stvar, a mene kao sadašnjeg i budućeg dioničara jedino brine koliko ću komada dionica moći kupiti, po kojoj diskontnoj stopi i onda eventualno jednog dana ih prodati skuplje, jer tvoje knjige su te naučile kupovati kao i slučaj kod Brestovca onda kada ih svi prodaju. Uvaljali su ti priču o Brestovcu i sada ti nije lako, ali nema veze ionako se trebaš strpiti i opet će Brestovac rasti.
Ti dečko pročitaj makar jednu knjigu o burzi pa ćeš možda shvatiti što ti ja pišem, jer ovako zaista nema smisla. A da si bezobrazan, to svi vidimo da jesti. Pusti ti moj brestovac na miru i drži se svoje propale petrokemije. Ovdje je tema ina, a ako nemaš što pametno napisati o njoj nego ju mjeriš sa brestovcem, to je tvoj problem. Ti si jedan od onih koji će sve prodati što ima da kupi inu pa mi je bolje da prodam prije jeseni sve dionice i uđem u cash ili u građevinsku investiciju dok se ti i ostali neznalice naigrate na burzi pa kad završite da se onda vratimo mi normalni. Što se oročenja tiče, jel ti dečko uopće imaš za novine ili ti je ama baš sva lova u dionicama? Banke trenutno forsiraju oročenje,a manje reklamiraju fondove dok su do nedavno reklamirale fondove. Ali, davorin je jučer prvi put ušao u dionice pa se sad čudi da netko ne želi da ljudi kupuju. Imaš puno knjiga za kupit pa ti ih toplo preporučujem a kad ih pročitaš onda se javi jer po postovima na drugim temama vidim da pojma nemaš. To što je ina najjača firma u RH nema veze sa stanjem na burzi. Adris je isto najjači u rh od burzovnih igrača po svemu, ali nikako da se vrati na 5500 kn. Zato sutra pravac knjižara pa će ti biti jasno što sam mislio pod forsiranjem oročenja.
Premješteno iz teme: [color=blue]INA[/color]
Nema potrebe za nervozom, smiri se. Ja neću prodati sve živo da kupim INA, već ću ma nije važno. Kažem ti nema potrebe za tolikim dijeljenjem savjeta što ljudi trebaju raditi na burzi.
Po kojoj logici i zašto bi se ADRIS trebao vratiti na 5500 kuna? Gdje piše taj zakon da jednom dosgnut vrh opet mora biti dosegnut. I Jadroplov je bio na 499 kuna i Lošinjska plovidba na 420 kuna.
Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d. Kutina)[/color]
Ma davorine u redu si ti, al navlačiš sebi previše slabića koji ti kvare dan i noć svojom prodajom. Oladi malo i bit će bolje čak i na ptkm. a što se mislava tiče, ja sam uzeo brst od njega po 190 kuna i vidjet ćeš koliko ću ja zaraditi na njemu – više od mislava.
Nisam rekao da nećeš zaraditi, dapače, kao i svi drugi.
cartmann: ” matekarate: ” Petrokemija kao tvrtka od svoje registracije 1997. nikad nije proizvela dobit nego je izgubila kapital… ” Potpisujem cijeli post iako quotam samo dio. Stvarno je uzitak procitati ovako kvalitetno argumentiran komentar. ” Pa baš zbog tih argumenata sad je treba nakupovati do grla, jer će napokon rasti cijena !! Ali svi to znaju, i ne razumijem zašto pojedini pljuju po PTKM? Ali to je valda normalno, i ja svojevremeno sam slušao pesimiste i zlonamjernike kod BELJA ,pa popuših 80% zarade u 2 mjeseca!!! POZDRAV!!!!
Nikad ne slušaj pesimiste i one koji namjerno pokušavaju uzurpirati forum, a isti te pozivaju da kupuješ recimo Industrogradnju čiji je gubitak enorman.
Kako nikad ne znaš tko je s druge strane, često puta su ti to brokeri koji pokušavaju manipulirati forumom i uvaljivati ono što niko neće, a pljuvati ono što je dobro. Sjeti se Belja i pljuvanja po njemu, iako ne bih ja ništa uspoređivao. Postoje optimisti i oni drugi, zlonamjerni, ljubomorni i neuki ljudi, tu drugi su ti uglavnom ti koji ne poznaju materiju i onda se prave pametni i potiču kupnju loših dionica u koje su prethodno uvaljali svoje klijente.
to je dobro da ih dosta piše loše o toj dionici, a ona polako ali sigurno raste i bez obzira na to kad će se desiti otpis dugova. mislim da ju ti zlonamjernici svakodnevno dobro proučavaju, a možda su je već i kupili. tko bi gubio vrijeme na bilo koju dionicu, a da ga uopce ne zanima?
davorin:
“Kako nikad ne znaš tko je s druge strane, često puta su ti to brokeri koji pokušavaju manipulirati forumom i uvaljivati ono što niko neće, a pljuvati ono što je dobro”
Skužil si igru davorine, svaka čast. Evo primjera jutros prva transakcija 8 dionica po 140 kn. Da se preplaše naivci. Onda ti isti podkraj dana pokupe nekoliko tisuća komada…………
Ali to je valda normalno, i ja svojevremeno sam slušao pesimiste i zlonamjernike kod BELJA ,pa popuših 80% zarade u 2 mjeseca!!!
Ovaj put me nećete zahebati!!!
POZDRAV!!!!
Iako u principu nije dobro slusati savjete s foruma, ako vec moras, bolje je slusati pesimiste, jer nikad nije bankrotirao onaj koji je slusao pesimiste i izlazio s profitom manjim od moguceg, ali jesu bankrotirali oni koji su vjerovali optimistima da ce se cijena vratiti i cak dokupljivali usprkos gubitku.
Tako sam ja slusao optimiste u slucaju GOOG-a, kad je od 35 fin. analiticara njih 28 savjetovalo kupovinu, a to nisu anonimni forumasi vec svjetski cjenjeni analiticari koji za svoje usluge primaju placu od vise stotina tisuca dolara. Tad je GOOG bio $475, nedugo zatim je bio $340. Ali ih svejedno nitko ne naziva zlonamjernicima, vec je svima jasno da su ocekivali rast optimizma i zadrzavanje P/E oko 100, u skladu s Googleovim uspjehom.
S PTKM je slicna situacija u svom bitku, i tamo su špekulanti računali na optimizam, računaju i ovdje, ali kako su se zahebali tamo (i ja s njima), necu se zahebat ovdje. Razlika je u tome da su tamo računali na pretjeran optimizam, ovdje računaju samo na optimizam, ali bit je isti, naprimjer ti kupujes po 115-130 racunajuci da ces prodati nekom po 180-220, ja isto, marcello takodjer,….ali nitko od nas, koliko vidim, nije spreman kupovati na 160-180 vec cekamo kupce. Ali, ako ti nisi spreman kupiti po 180, nisam ni ja, a ni itko treci jer smo svi kupili jeftinije ocekujuci uvaliti kasnije skuplje, kome cemo uvaliti? Nikom, osim ako PTKM zaista zapocne uspjesno poslovati, tek tad se moze naci kupac koji ce kupovati i za 200, odnosno 240 koliko ti ocekujes da ces prodati. Ali ako PTKM nastavi poslovati kao do sad (iz kvartala u kvartal povecavati gubitke), budalu koja ce za konstantnog gubitasa dati 240kn neces naci. Dapace, nece ti dati ni 80kn, a kad spekulanti to shvate i krenu bjezati s broda koji tone u se
Cartmanne imam samo jednu digresiju na tvoje misljenje. U slucaju Google-a spominjes svjetski cijenjene analiticare a u slucaju PTKM forumase. E pa moram ti reci ja vise vjerujem forumasima nego svjetskim cijenjenim analiticarima. Da sam slusao nase velke strucnjake sad bi bio u minusu. Elem dakle prije ce te zahebati svjetski ugledni analiticar nego forumas ( osim naravno nekih necasnih iznimaka ).Da si mene pitao u sto da ulozis sigurno ne bi bio u minusu. Pozdrav
Btw: jel se javljas iz Riminija ili s nase obale?[smiley1]
Možemo mi pričati što hoćemo ali u idućih godinu dana nema perspektivnije dionice,sa otpisom duga ili bez njega!
Tko ti kaže da neću dokupljivati na 160 -180 kn, moj vjerovao ili ne target je nominala,mislio ti i da sam bedast ili ne ,boli me briga!!
POZDRAV!!!
Čao i obično ništa pametno, čovjek je sretan na moru pa se ponekad javlja na temi Petrokemija.
To što nitko neće kupovati na 160,00 kuna je obična laž. Kupovali su Petrokemiju na 175,00 kao od šale i kupovat će je opet, kupovali su Belje na 250,00 kuna i to će opet činiti, kupovali su ADRIS na 5.500,00 kuna i tko zna, možda jednom opet.
Znam sasvim slučajno da je i slučaj tri posta iznad kupovao većinu dionicu kada su dotakle vrh pa sada jadan pati i svim snagama želi da i drugima se dogodi to, pa eto bez para ljetuje besplatno kod majke, jer mlijeko je uvijek besplatno.
A oni finan. analitičari su govorili o ERNT i nekih 2.500,00 kuna ako se ne varam prije godinu i pol, ako se ne varam i dalje je oko 2.000,00 kuna.
Tko vjeruje analitičarima prolazi kao i ovaj iznad tri posta pun mržnje ne bili trgovao što jeftinije. Kao što truli kaže, najmanje treba vjerovati analitičarima jer oni imaju interes javnog manipuliranja.