[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: VART (Varteks d.d.)[/color]
Postoje određeni limiti u kvaliteti kada odjevne predmete rade djeca s radnim vremenom od 12 sati dnevno za šaku riže.
To je niša koja je iz više razloga neosvojiva za Varteks.
Uostalom, ne moramo do Azije po jeftiniju radnu snagu, eno nam Srbije na par stometara od granice.
S druge strane, imamo Kotku koja izvozi 99% svoje proizvodnje. Kako to?
Orijentirali su se na kvalitetu.
To je ono na čemu Varteks mora raditi, na kvaliteti i prepoznatljivosti brenda.
Dodatna prednost Varteksa na stranim tržištima, tako barem tvrdi direktor Koščec, jest u tome da mogu u kratkom vremenu proizvoditi male serije odjevnih predmeta.
Kineske tvornice nemaju tu fleksibilnost.
Ja sam samo navodio i ispravljao netočne navode. Tekstilna industrija kod nas, a i u svijetu me potpuno ne zanima. To nema budućnosti. Sami odjevni predmeti stvaraju neku dodanu vrijednost, ali šivanje kao takvu nikako. To da smo najbolji u svijetu sam potpuno siguran i direktor Koščec je tu u pravu. Općenito smo mi najbolji u svijetu u velikoj većini stvari. I prvi u većini toga također
Inditext sam radio analizu i oni imaju svoje dizajnere koji čim dođe nešto novo u svijetu mode oni rade isto tj vrlo su fleksibini tj ne određuju trendove nego ih vrlo brzo kpiraju i slijede. Zato je Zara polucila toliki uspjeh. I oni šivaju većinu robe u europi upravo zbog fleksibilnosti. Ali to je opet prodaja odjeće o kakvima Vartex može samo sanjati.
Našu kvalitetu neću ni spominjat.
Pitanje: Zašto je Levis otišao ako je sve bajno? Nemojte napisati da prije nije bilo bajno, ali će sad biti
Zašto bi netko drukao na gore ili dole nikad mi nije bilo jasno? Ako netko nešto napiše loše o dionici, iako je ispravno, misle da drukaš protiv, a to možda nema veze s vezom. Samo si iskren. Znam da ja pišem tako. Cijene naraste 5 ili 10% na 10.000kn jer je nelikvidna i vi mislite da to octava pravu vrijednost ove dionice? Rasprava se na ovoj temi svodi; tko je bolji HDZ ili SDP i 99% onoga šta se piše zapravo nema veze s dionicom. Više mi se čini da vi koji pišete pozitivno zapravo drukate jer se zapravo ništa “još” pozitivno nije dogodilo, a postavljate neke članke koji kao imaju veze s “genijalnim” poslovanjem ove kompanije. OK razumjem vas, imate dionicu, ali ti člani veze s vezom nemaju. Rasprava između marcipana i diokidine ovdje i na jadroplovu je stvarno nepotrebna i ne doprinosi temi. Neka normalna i realna prasprava se ovdje teško može pročitati.
@mrki2
Pa jel vi mislite da bi meni bilo žao da vam dionica skoči danas 50 ili 100%. Zašto? Ili i vi mislite kao i svaki Hrvat da mu je najdraže kad susedu crkne krava. Meni nije.
@alias
Da je normalan forum i diokidina i marcipan bi bili obrisani računi. A što se tiče susjeda i crknute krave, bilo bi zanimljivo znati u kojem periodu je marcipan IMAO dionice Varteksa i kada ih je prodao, s kojim gubitkom. Onda ćeš shvatiti to sa susjedom i kravom. Jer, kada se jednom neki ljudi pomire sa gubitkom, rješe se dionice sa 80-ak% gubitka, možeš mislit kakav očaj onda neke hvata od straha da ta dionica ne poraste. I onda, valjda misleći da će postići nešto bljuvaju svašta….. To ti je, prijatelju realnost na ovom forumu. A ti samo daji loše informacije o dionici. Pogled iz druge perspektive uvijek dobro dođe. Al onakve bljuvotine čitati, e to baš i ne koristi ničemu…..
Nisam znao da je marcipan imao VART no to je upravo oni što sam htio reci. Samo prepucavanje bez cinjenica ili na jednu ili na drugu stranu. Zamisli rasprava o jakni Milanovića. I to bi trebalo dignuti dioniocu u visine itd… Ne kužim. Dionicu iz druge prespektive je važnije čuti nego onu s tvoje. Ti to kužiš. Mnogi ovdje ne. Stvarno nema ništa protiv niti jedne dionice niti tko je ima, ali volim rasprave koje imaju smisla. Ovdje to nije slučaj. O Varteksu ne znam previše. Treba pričekati FI pa ćemo biti pametniji. Pozz
@alias
Pa točno tako……. Tu nema rasprave nikakve….
Naravno da treba i korisno je čuti pogled iz druge perspektive, zato i kažem, svaku činjenicu iznesite, ma kakva god ona bila! Činjenicu! Informaciju! Bilo što.
@KressoM
Sam ću se izbristat. Da forum bude kako ti kažeš normalan,te da “normalne” osobe kao što si ti imaju veću slobodu na forumu.
@alias
Naravno da treba i korisno je čuti pogled iz druge perspektive, zato i kažem, svaku činjenicu iznesite, ma kakva god ona bila! Činjenicu! Informaciju! Bilo što.
sad se može bilo koja činjenica iznijeti. e moj KressoM neznam odakle si,ali kod tebe pušu različiti vjetorvi.
@KressoM
Sam ću se izbristat. Da forum bude kako ti kažeš normalan,te da "normalne" osobe kao što si ti imaju veću slobodu na forumu.
@alias
sad se može bilo koja činjenica iznijeti. e moj KressoM neznam odakle si,ali kod tebe pušu različiti vjetorvi.
Je, najlakše je tako. Neću ja imati nikakvu veću slobodu s tobom ili bez tebe. Meni su jedan profil već izbrisali (KresoM). Pa daj prestani pretjerivati i pisati gluposti i sve OK. Milim, radi što oćeš, ja samo kažem svoje mišlljenje. Većinom ignoriram, a nekad se ne mogu suzdržati? Zar ne vidiš da s i na drugom mjestu pretjerao i “posvadio” se sa autorom bloga, zar ne?
UVIJEK, ali uvijek se treba bilo koja činjenica iznijeti. SVAKA! Pa čak i o jakni zašto ne…. I nema nikakvih drugih vjetrova, “nisam ja od onih kako vitar puše!” [emo_smijeh][emo_namigusa]
@danny585
gubitak u odnosu na I kvartal prosle godine smanjen 50%.
gubitak u 2014g u odnosu na 2013g smanjen 60%.
Da upravu si nema pomaka.
Na dlkv je bolja situacija.☺
naravno da je bolje, dlkv je dobio posao od 100 milijuna eura u Norveskoj, a ovdje samo prazne price, bit ce bolje sutra, drugi mjesec, krajem godine……
evo danas su obje dionice jednake cijene na 17kn, vrati se na ovaj post za 6 mjeseci pa ces vidit di ce bit jedna a di druga
@danny
Tko je dobio posao od 100 mil.€.?
Dalekovod? Pitanje koliki je uopce njegov udio u tom poslu.
Cijeli posao vrijedi navodno toliki iznos.Ne budi smjesan,Dalekovod ima samo mrvicu u tom poslu,kao svi gradevinari u HR,koji posluju van granica.Koliko ima Dalekovod ima dionica uvrstenih na burzi?Odgovori mi na ovo pitanje,ali pazi da ne pogrjesis koliko ces nula stavit.
Opet moram komentirati iako sam rekao da neću na izjavu kolege diokidine. Dalekovod je dobio posao (je, nije, nema veze) i sad se pitate koliki je njegov udio, a kad je Varteks bio nedavno u jutarnjem kako su 22 kompanije dobile posao od 50 mil kuna to vam je onda bio ogroman posao koji bi trebao vinuti dionicu u visine. Tad vas nije zanimao udio varteksa? Stvarno ste neobjektivni.