BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Davorin, ako je nalog na burzi on nikako nije figurativan, obzirom da uvijek postoji šansa da ga netko poklopi. Naravno, uzmimo primjer DIOK da je nalog od 1000kom na 200 kn mogli bi ga nazvati figurativnim, a pogotovo na 20 kn ali ne i na 5% nižoj cijeni. Zašto-> Da si vlasnik 2000 kom diokija, dok jednim okom gledaš na monitoru CNBC i tipkaš po forumu PD-a vidiš da se nešto čudno dešava. Indexi od najvećih burza padaju kao kruške, a ti brzo drhtavim rukama utipkavaš nalog i prodaješ dioki dokle ide i međimurci ostaju sa papirom u ruci čekajući 5 godina da svijet izađe iz krize.[smiley2] Također na LVCV su onaj nalog od 600 kom i 1H stajali dok je bila najžešća korekcija tako da je bilo realne šanse da ga počnu jest.

I nije sve tako kao što ti kažeš. Naše tržište niti je superlikvidno niti je jako precijenjeno pa će sada 5 godina sve se rušiti. Samo kod Plive je moguće pojesti tako velike naloge, od 1.000 – 20.000 komada i tu ne mislim da stoji priča, ali kod Diokija i sličnih (ima ih podosta) koji nisu baš likvidne (za naše tržište da) ti koji stavljaju te naloge znaju da neće biti pojedeni, a i ako ih netko počne jesti brzo će ih “oni” maknuti. 1.000 komada dnevno protrgovanih je puno za HR tržište, a skriveni nalog na kupnji znak je umjetnog dizanja cijene jer taj koji kupuje logično je da želi kupiti po što manjim cijenama i onda ne skriva nalog već ga otvara mic po mic. Ne kažem da tu postoje zavjere, ali da se manipulira, manipulira se.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

to je bila fikcija, nadam se da se to neće desiti…….stoji također dio ovoga što ti kažeš.

Pozdrav.

ATPL mi za sada pokazuje najbolji postotak, kupnja je jaka, prodaja mršava. Barem do 760.
Vani se jedna od brodarskoih dionica EXM (od Grka koji je htio kupit Jadroplov) naglo oporavila sa 18% u dva dana.

Svaka cast kolega Shogun dobro predvidjeno,nazalost nisam te poslusao[smiley3][smiley3]

I bolje da nisi[smiley2]

...povijest se ponavlja...

Premješteno iz teme: [color=blue]Savjeti, mišljenja i preporuke za naredni dan, za naredni tjedan, za naredni mjesec[/color]

Evo kad nitko ne želi onda prognoza moje malenkosti:

Kako je ludnica s Plivom “poboldala” očekivani završetak korekcije mislim da će opći rast tržišta trajati i tijekom cijelog idućeg tjedna. Zbog prodaje Plivinih dionica oslobođeno je brdo love od koje će se nešto valjda i investirati [smiley2]. Najvećim dijelom u najlikvidnije dionice tipa BLJE, ERNT, KOEI, PTKM, ADPL, VIRO i vjerojatno pokoja “turistička”. Ali doći će na svoje i dioničari manje likvidnih dionica. Dakle, drugi tjedan tko nije kupio, nek udri po prodaji odmah u ponedjeljak – mislim da neće fulati [smiley1]

Premješteno iz teme: [color=blue]Savjeti, mišljenja i preporuke za naredni dan, za naredni tjedan, za naredni mjesec[/color]

Slijedeci tjedan kupujte dijonice dobrih turistickih poduzeca ( HBRL, HTCP, HTPG ) i dobrih gradjevinskih firmi ( THNK, LVCV ). Prvu kotaciju prepustite fondovima.[smiley1]

[b]If you work for a living whay do you kill your self working ??[/b]

Premješteno iz teme: [color=blue]PLVA (Pliva d.d.)[/color]

Pa nemojmo se zavaravati, ako pliva bude 900 kuna to je zarada od 75 %, a imaš hrpu dionice o kojima se ne piše koje imaju zaradu isto toliko ali uz manje uzrujavanja. Džabe mi pare ako dobijem rak…

Ajd, nabroji mi par tih dionica u koje mozes uci s 200k Eur a da joj ne podignes cijenu 300% zahvaljuci tvom ulasku niti srusis 800% prilikom izlaska? Na plivu pocistis 10.000 dionica doslvno u 15tak minuta.

Ovo sto se dogadjalo posljednjih par dana, a nadam se da ima i pozitivan nastavak, je jedan od vaznijih trenutaka u povijesti Hr burzi.

Zna hromi, samo neće reć.

A ima pravo čovik. Zašto da dili zarudu sa nama ostalima kad sve može uzet sam.

Normalno da jema pravo, ca ce dilit kad more sve kupit sam. Nadam se samo da ce nam ostavit koju dijonicu pa makar i povastenu, vrag je odnija povlasteni.
A reci ti men Fante jesil ti ikad cuja za pad neke cijene od 200%. Ja nisan, cuja sam samo za pad od 100%. To ti je ondak nula brate moj mileni.
PS: bas citam Bendjija – on nigdi ne spominje pad cijene veci od 100%.

[b]If you work for a living whay do you kill your self working ??[/b]

Još malo mi spuštaj i više mi nećeš biti drag. Nikad nisam rekao kupi ovo ili ono, a sve što sam napisao iza toga stojim i vidjet ćeš da sam u pravu. Za Adris sam ti već odgovorio u kom slučaju ga dajem ispod 3000. Danas sam ga prodao po 3500.

Zaboli me ocu li ti prestat biti drag, nemoj me tjerat da vadim tvoje postove di savjetujes ‘lupi po prodaji’
[smiley2]

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

hromidabar: ”
Još malo mi spuštaj i više mi nećeš biti drag. Nikad nisam rekao
kupi ovo ili ono
, a sve što sam napisao iza toga stojim i vidjet
ćeš da sam u pravu. Za Adris sam ti već odgovorio u kom slučaju ga
dajem ispod 3000. Danas sam ga prodao po 3500. ”
Zaboli me ocu li ti prestat biti drag, nemoj me tjerat da vadim tvoje
postove di savjetujes ‘lupi po prodaji’
[smiley2]