Kolega Skovacin, za tvoju informaciju inače te profesionalne mirovine se zovu 6A, a to su mirovine prema NATO standardu koje dobiju vojnici cijelog zapadnog svijeta, malo jasnije svaki vojnik sa više od 20 god, radnog staža ima pravo na takvovu mirovinu.A nama su to zahtjevala gospoda iz NATO kada smo počeli njihov sustav prilagođavati našem, pa su isto tako zahtjevala da se vojni aparat značajno smanji i oni su slali te ljude u mirovine po njihovim pravilima, a to smo htijeli ZAR NE.
A da su neki ljigavci u ratu dobili ono što ne zaslužuju i to je istina.
Kada raspravljate onda iznosite činjenice i fakte a ne drobite bez veze.
Ovo nije istina.
Kanada je članica NATO-a i zapadna zemlja. Vojno osoblje uplaćuje u CPP (Canada Pension Plan) kao i svi drugi, proporcionalno plaći. Vojne osobe nisu iznimka od zakona i novac iz CPP-a dobivaju kada i svi drugi, odnosno kada ispune uvjete. Pored CPP-a postoji i RRSP (Registered Retirement Saving Plan) koji možeš otvoriti u svakoj banci i uplaćivati koliko želiš, ali ne više od neoporezivog minimuma. Novac iz RRSP-a možeš podići kada želiš (i nakon jedne godine). Svako podizanje je naravno income (prihod) i oporezivo je jer si prilikom uplate bio osobođen poreza.
Po pitanju invalida. Kanada ne pravi razliku između vojnih i svih drugih invalida. Npr. Ako je kanadski građanin koji živi u Kamadi zaradio tjelesno oštećenje u uniformi hrvatske vojske u Osijeku ili zaradio isto oštećenje u uniformi Kanadske vojske u Kandaharu on dobiva isti disability (naknadu za invalidnost). Razlika u nadoknadi nastaje u zbog razlike u visini osiguranja jer Kanadska vojska osigurava vojnike na više iznose. To naravno isplaćuje privatno osiguranje, a ne država.Imam prijatelja koji je zaradio teško tjelesno oštećenje u Bosni za vrijeme rata i dobiva 800$ mjesečno na ime invalidnosti. Također znam ženu koja je tijelesno oštećenje zadobila zbog nestručno izvedene operacije u Slavonskom Brodu i također dobiva disability od kanadske vlade. Naravno, od Hrvatske nikada nije dobila nikakvu naknadu. Naknada za invalidnost se određuje prema stupnju invalidnosti, a ne prema načinu na koji je ozljeda zadobivena ili mjestu gdje je zadobivena.
Institucija benificiranog radnog staža u Kanadi ne postoji, nikada nije postojala i niko nema pojma što je to. Mirovina je proporcionala uplatama u CPP i RRSP. Koliko si uplaćivao toliko i dobivaš natrag.
Nakon karijere u vojsci Kanađani obično dobivaju zaposlenje u policiji, državnoj upravi (gdje imaju prednost ako su časno otpušteni, honorable discharge), a piloti odlaze u komercijalno zrakoplovstvo. Uglavnom nastavljaju raditi i nitko ne ide u penziju sa 30 ili 40 godina, niti prima mirovinu ili nadoknadu ako ne ispunjava starosne uvijete. Isto je koliko znam i US.
NATO nema nikakav utjecaj na Kanadsku mirovinsku politiku i nju određuje parlament. Kanada ne prilagođava svoju mirovinsku politiku nikome, pa ni NATO-u.
Vjerujem da nema ni na hrvatsku nego se kod nas NATO i EU rabe da opravdaju promašaje vlade i nelogične zakone. Kao to smo morali napraviti jer su nas NATO i EU natjerali.
Sava jesi li to ti ?
I definitivno se ne smatram plaćenikom,tek da se zna.
– od puno njih sam čula kako su se i u ratu vojnicima dijelile plaće.
– zaći idemo zdravom logikom, plaća, plaćenici.
– I love this game.
Pozdrav !
Pa svaka čast na informiranosti i u tom pogledu možda drobim bez veze. Ali bez veze nije činjenica da ja svaki dan idem na posao prije 7 a takvi se u 9 pojavljuju po kafićima. Ja radim svojih 8 sati i izdvajam da bi oni mogli uživati mirovinu duplo veću nego ću je ja imati. Da ne govorimo da moram raditi barem 15 godina duže od njih. Pa ako je to tebi ok Korkyra meni i mnogima drugima nije. I to su stvarne činjenice. I one kao takve nažalost nisu bez veze nikome tko normalno razmišlja, već samo onima koji uživaju takve blagodati.
Kolega Skovacin, za tvoju informaciju inače te profesionalne mirovine se zovu 6A, a to su mirovine prema NATO standardu koje dobiju vojnici cijelog zapadnog svijeta, malo jasnije svaki vojnik sa više od 20 god, radnog staža ima pravo na takvovu mirovinu.A nama su to zahtjevala gospoda iz NATO kada smo počeli njihov sustav prilagođavati našem, pa su isto tako zahtjevala da se vojni aparat značajno smanji i oni su slali te ljude u mirovine po njihovim pravilima, a to smo htijeli ZAR NE.
A da su neki ljigavci u ratu dobili ono što ne zaslužuju i to je istina.
Kada raspravljate onda iznosite činjenice i fakte a ne drobite bez veze.
Ovo nije istina.
Kanada je članica NATO-a i zapadna zemlja. Vojno osoblje uplaćuje u CPP (Canada Pension Plan) kao i svi drugi, proporcionalno plaći. Vojne osobe nisu iznimka od zakona i novac iz CPP-a dobivaju kada i svi drugi, odnosno kada ispune uvjete. Pored CPP-a postoji i RRSP (Registered Retirement Saving Plan) koji možeš otvoriti u svakoj banci i uplaćivati koliko želiš, ali ne više od neoporezivog minimuma. Novac iz RRSP-a možeš podići kada želiš (i nakon jedne godine). Svako podizanje je naravno income (prihod) i oporezivo je jer si prilikom uplate bio osobođen poreza.
Po pitanju invalida. Kanada ne pravi razliku između vojnih i svih drugih invalida. Npr. Ako je kanadski građanin koji živi u Kamadi zaradio tjelesno oštećenje u uniformi hrvatske vojske u Osijeku ili zaradio isto oštećenje u uniformi Kanadske vojske u Kandaharu on dobiva isti disability (naknadu za invalidnost). Razlika u nadoknadi nastaje u zbog razlike u visini osiguranja jer Kanadska vojska osigurava vojnike na više iznose. To naravno isplaćuje privatno osiguranje, a ne država.Imam prijatelja koji je zaradio teško tjelesno oštećenje u Bosni za vrijeme rata i dobiva 800$ mjesečno na ime invalidnosti. Također znam ženu koja je tijelesno oštećenje zadobila zbog nestručno izvedene operacije u Slavonskom Brodu i također dobiva disability od kanadske vlade. Naravno, od Hrvatske nikada nije dobila nikakvu naknadu. Naknada za invalidnost se određuje prema stupnju invalidnosti, a ne prema načinu na koji je ozljeda zadobivena ili mjestu gdje je zadobivena.
Institucija benificiranog radnog staža u Kanadi ne postoji, nikada nije postojala i niko nema pojma što je to. Mirovina je proporcionala uplatama u CPP i RRSP. Koliko si uplaćivao toliko i dobivaš natrag.
Nakon karijere u vojsci Kanađani obično dobivaju zaposlenje u policiji, državnoj upravi (gdje imaju prednost ako su časno otpušteni, honorable discharge), a piloti odlaze u komercijalno zrakoplovstvo. Uglavnom nastavljaju raditi i nitko ne ide u penziju sa 30 ili 40 godina, niti prima mirovinu ili nadoknadu ako ne ispunjava starosne uvijete. Isto je koliko znam i US.
NATO nema nikakav utjecaj na Kanadsku mirovinsku politiku i nju određuje parlament. Kanada ne prilagođava svoju mirovinsku politiku nikome, pa ni NATO-u.
Vjerujem da nema ni na hrvatsku nego se kod nas NATO i EU rabe da opravdaju promašaje vlade i nelogične zakone. Kao to smo morali napraviti jer su nas NATO i EU natjerali.
Sava jesi li to ti ?
[/quote]
E kada si tako lijepo objasnio, sada nam reci kada je Kanada ratovala za svoj teritorij tj.branila Kanadu.
Jer ovo što govoriš i sada vrijedi za naše koji su u Afganistanu, ali jedno je obrambeni rat a drugo su plaćenici ili profi vojnici.
A onda reci i navedi jer si to zaboravio kolike su im plaće, kada si ovako precizan.
Informanka.
– u Đakovu, zajednica udruga dioničara Slavonije i Baranje.
– najavljuju blokadu granice.
– pitam se pitam, zašto nisu napravili blokadu granice 91, pa sada ne bi imali ovih problema.
– dioničari traže jedinstvenu cijenu crobexa od 5.000 bodova.
– traže i da se svi poticaji za likvidne i nelikvidne dionice isplate odmah.
– I love this game.
Pozdrav !
– dioničari traže jedinstvenu cijenu crobexa od 5.000 bodova.
– traže i da se svi poticaji za likvidne i nelikvidne dionice isplate odmah.
[lol] [lol] [kiss]
Informanka.
– sa skupa dioničara u Bjelovaru.
– upučeni su zahtjevi za vračanje uredbe o cijeni dionica i to na razinu crobexa iz 2007.
– i još nešto, prijete nekom blokadom Gudovca, ali nemam pojma gdje se taj Gudovac nalazi.
– I love this game.
Pozdrav !
Informanka.
– zašto platiti skupo, i uz to još nekvalitetno.
– trenutno na našem tržištu je najjeftinije, a uz to i najkvalitetnije mlijeko koje se prodaje u Lidlu.
– duplo su jeftiniji od nekih naših prizvođača.
– a mlijeko je proizvedeno u Kozarska Dubica, BiH.
– ako ovoj vladi već plaćate sve te skupe namete, nemojte još kupovati i to skupo mlijeko.
– kupujte strano, kupujte kvalitetno, kupujte jeftino.
– I love this game.
Pozdrav !
Informanka.
– izvorno hrvatsko.
– e to su ti proizvodi koje bi trebali kupovati, a naročito.
– morska sol, izvorno hrvatska koja nam dolazi iz Egipta ili Tunisa, nisam sigurna je li u ovom slučaju kesica hrvatska.
– pršuti, izvorna hrvatska kvaliteta koja nam dolazi iz Mađarske.
– a ulje neću napisati odakle dolazi jer ga ne bi pili.
– kupujte izvorno hrvatsko.
– I love this game.
Pozdrav !
– zaći idemo zdravom logikom, plaća, plaćenici.
– I love this game.
Pozdrav !
Mislin da si ti dobro razumjela šta sam htio reć,al iz nekih,samo tebi znanih razloga brojiš slova i vadiš riječi zi konteksta.Al ako ti ipak nije jasno,plaćenik je vojnik po profesiji.Valjda razlikuješ profesionalnu i mobiliziranu vojsku?
-I love this game,too!
Ne može se isto vrednovati kad netko izgubi ruku na naftnoj platformi ili strada u obrani domovine.
Ljude koji su svojom krvlju,borbom za goli život,herojskim naporima zaustavili agresiju sada ići šikanirati da su im velike mirovine je.. ma ne znam ni ja što je to..
Vrlo lako se može utvrditi za svakoga branitelja ratni put i prema zaslugama odrediti mirovine,ali to je već posao nadležnih službi..
Zahvale svim braniteljima i vječna im slava.