Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svaki istinski branitelj najveće poštovanje svojoj državi i njenim simbolima pokazat će poštenim radom i stvaranjem viška vrijednosti,a ne učlanjivanjem u raznorazne udruge i odlaskom u mirovinu sa 35-40 godina,te tako ostvarit ideal sa ovih prostora poznat kao kruva bez motike!Činjenica je da su braniteljske mirovine uteg oko vrata ove države,a i burze i svak ko kaže da nisu u krivu je.Dakle jedna radno sposobna osoba u mirovini(osobno ih znan priličan broj) praktički na osnovu 2,3 ili 4 godine bojišta (a i to je za neke upitno) slijedećih X godina prima,tj. siše sredstva iz državne blagajne.Oni su u stvari obični plaćenici,samo šta nisu plaćeni samo dok su na bojištu,nago cijeli život!Pa gdje to ima?U drugin vojskama odeš u rat,plaćaju ti i kad rat završi adio,nema više love.Nekako mi se nameće izraz ratno profiterstvo,grubo zvuči ,al……tako ispadne na kraju.Inače autor ovog teksta je sudionik domovinskog rata i nosioc odlikovanja i pohvalnice Dr. F. Tuđmana za sudjelovanje u akcijama Ljeto95 i Oluja.Nisam član ni jedne udruge ni stranke i ne koristim,niti sam iskoristio ikada iti jednu braniteljsku povlasticu.
P.S. Isprika za off topic post,but mora san napisat.

Svaka čast na razmišljanju francesco. Moja su također na tom smjeru. Ja sam učesnik rata od 1991. i to na aktivnom bojištu, ali živim od rada u struci i niti jedna povlastica mi ne treba. Dovoljna povlastica mi je to da mogu reći da sam se borio za svoju domovinu.
Problem je u tome da umirovljeni branitelji su u najvećem broju malo ili nimalo godina izdvajali u mirovinske fondove, a imaju veće mirovine nego npr. moji roditelji skupa koji su izdvajali u te fondove 75 godina (zajedno) i koristiti će ih daleko više godina.
Drugo je pitanje zašto ista tjelesna ozljeda nastala u ratu ili van njega ne nosi isti stupanj invaliditeta. Ja često prolazim kraj jedne sportske dvorane koju koriste rekreativci. Pun je parking automobila s invalidskim naljepnicama, a njihovi vlasnici u vrlo dobroj kondiciji unutra igraju nogomet. Niti na jednom od njih se ne da primjetiti razlog zbog kojeg ima status invalida.
Ova ih je država umjesto umirovljenja trebala zaposliti adekvatno njihovoj stručnoj spremi. Ili eventualno im ponuditi prosječnu mirovinu (osim jasno stvarnim invalidima), koju bi svi redom odbili i krenuli raditi. No, tima bi vladajuća garnitura izgubila dio zadovolj(e)nog biračkog tijela.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

Moram se i ja pohvaliti da brutalno bezobrazno zarađujem i to godinama… [wink]

Ja brutalno pušim već godinama. Očigledno moje pare ideu tebi i Ivani7.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

– gospon domobran, nema više rata, sada nam je najveći protivnik naša vlada.

U ovome se apsolutno slažem. Mnogima to još nije jasno. Ali uskoro će biti.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

@HugoChavez
Iz tvog posta se vidi koliko sam shvatio da nisi branitelj,normalno je da imaš drukčiji pogled i stajalište…budi sretan što tvoja djeca imaju tebe a ne te razne povlastice jer otac je potrebniji što nažalost djeca poginulih branitelja nemaju…

@francesco

Slažem se s tobom dobrim djelom….ako ti sebe smatraš plaćenim vojnikom budi siguran da je velik broj branitelja išao u obranu domovine iz ljubavi a ne radi plaće….jer za par tisuća kuna izgubiti glavu ne znam…

@korkyra

dobro si opisa prava subnoraca…

Problem je u tome što se sve meće u isti koš,istinski branitelji su za objavu registra branitelja što bi bilo najpoštenije
Razne udruge su osnovane samo da branitelji ne mogu biti jedinstveni i na njihovo čelo postavljeni ljudi od strane vlasti
Kako vi kažete istinski branitelji su bili na prvoj crti dok su ovi provaljivali u stanove itd…
Evo primjer….kat iznad mene bio je oficir bivše JNA,vratio sam se sa terena i dobio novog susjeda iz ulaza do mene,tj,moj školski kolega jednostavno se aktivirao u HV,ali terena nikad nije vidio,dan noć u uniformi i pištolj za pasom i iz grada nije makao…ali on je branitelj i ima danas mirovinu a ja radim slično kao kolega škovacin…
Branitelje istinske jedino možete čuti gdje imaju pravo glasa u tv emisiji META subotom…
Mogli bi do sutra o tome…

Skrenuli ste mi s teme burze !!!!!!!

– a evo i jedno moje razmišljanje na trnutnu temu.

– naša vlada je pogriješila i tada, a kada nije.
– tu se miješa riječ patriotizam s riječju borac.
– da sam ja tada trebala riješiti taj problem svakako bi ga riješila na drugi način.

– pa dovela bih u Hrvatsku 50.000 umirovljenih marinaca.
– profesionalaca koji su školovani za taj posao.
– cijena, svaki marinac dobija 1.000.000 dolara, ali kada mi osvoje Beograd.
– a ukupna cijena svega toga je zbilja smiješno mala 50 milijardi dolara.

plaćanje istih.
– ratnim plijenom, znači ne bi me koštali ni kunu.

garancije plaćanja.
– isto kao i sada, prodajom Plive, INE, HT… pa zar ionako sve to nismo prodali.

– kod svih tih naših branitelja ne vjerujem da je bilo više od 10% boraca.
– uvijek su ti podaci isti, i na ovoj burzi zarađuje samo 10% investitora.
– isto vam je i u svijetu.

– I love this game.
Pozdrav !

Moram se i ja pohvaliti da brutalno bezobrazno zarađujem i to godinama… [wink]

Ja brutalno pušim već godinama. Očigledno moje pare ideu tebi i Ivani7.
[/quote]

kolega ne znam gdje idu tvoje pare,ali znam da dobar dio njezinih ide meni [wink]
Ipak je ovo jedan vid začaranog kruga…kako ona narodna ide…nekad trči pas a nekad zec
Šišati a ne bit ošišan teško,možda u bajkama

Onaj koji je imao 20 godina u WW2, sad ima cca 85. Onaj od 40 sad ima (bi imao) 105. Daljnji komentar je suvišan.

SUBNOR je bio mala beba prema pravima koja uživaju "branitelji".

jel ti poznato da se neki clanovi SUBNORa nisu niti rodili u vrijeme WW2?

Vaš link
[/quote]

A jel tebi poznato da mnogi branitelji nisu vidjeli ništa drugo osim kafića i eventualno kancelarije?
Imam prijateljicu koja radi u MORHU 15 godina (ima 37 godina sad) i za 5 godina ima pravo i namjerava ići u mirovinu (koja bi joj po sadašnjem izračunu bila 6000 kn). Prijatelj je radio u MORHU kancelarijski posao kao neki šefić i ima 7000 kn mirovine. Nakon toga je pokrenuo vlastiti posao i ima pravo na 60% mirovine i radi u svome obrtu. Kaže da to oni s ‘profesionalnim mirovinama’ imaju pravo. A što moja mirovina ako je doživim neće biti profesionalno zarađena.
Time ne odobrovam ono o subnoru.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

francesco, 23.08.2009. u 15:42
@francesco
Slažem se s tobom dobrim djelom….ako ti sebe smatraš plaćenim vojnikom budi siguran da je velik broj branitelja išao u obranu domovine iz ljubavi a ne radi plaće….jer za par tisuća kuna izgubiti glavu ne znam…

Pa valjda se iz moga posta vidi da mi novac nije bio motivacija za sudjelovanje u domovinskom ratu i da se ni na koji način nisam okoristio sudjelovanjem.I definitivno se ne smatram plaćenikom,tek da se zna.A onaj tko je išao u rat iz domoljublja danas vjerovatno nije u mirovini i nije član neke od udruga,nego se vratio svome životu ,obitelji i poslu.

Onaj koji je imao 20 godina u WW2, sad ima cca 85. Onaj od 40 sad ima (bi imao) 105. Daljnji komentar je suvišan.

Vaš link
[/quote]

A jel tebi poznato da mnogi branitelji nisu vidjeli ništa drugo osim kafića i eventualno kancelarije?
Imam prijateljicu koja radi u MORHU 15 godina (ima 37 godina sad) i za 5 godina ima pravo i namjerava ići u mirovinu (koja bi joj po sadašnjem izračunu bila 6000 kn). Prijatelj je radio u MORHU kancelarijski posao kao neki šefić i ima 7000 kn mirovine. Nakon toga je pokrenuo vlastiti posao i ima pravo na 60% mirovine i radi u svome obrtu. Kaže da to oni s ‘profesionalnim mirovinama’ imaju pravo. A što moja mirovina ako je doživim neće biti profesionalno zarađena.

[/quote]

… kako ono kaže, vojnik svoje stranke, Rade Buljubašić – "…znam da nije u redu, ali tako je to u Hrvatskoj…", jami – " i sad je kasno…" ( i mene je povijest naučila – oduvijek je bilo kasno ispravljati krive DRINE)

Ne javlja nam se brutalna prodavačica, što je brutalno zaradila a ništa nije prodala…………………….

Vaš link
[/quote]

[/quote]
Kolega Skovacin, za tvoju informaciju inače te profesionalne mirovine se zovu 6A, a to su mirovine prema NATO standardu koje dobiju vojnici cijelog zapadnog svijeta, malo jasnije svaki vojnik sa više od 20 god, radnog staža ima pravo na takvovu mirovinu.A nama su to zahtjevala gospoda iz NATO kada smo počeli njihov sustav prilagođavati našem, pa su isto tako zahtjevala da se vojni aparat značajno smanji i oni su slali te ljude u mirovine po njihovim pravilima, a to smo htijeli ZAR NE.
A da su neki ljigavci u ratu dobili ono što ne zaslužuju i to je istina.
Kada raspravljate onda iznosite činjenice i fakte a ne drobite bez veze.

Korkyra

Skrenuli ste mi s teme burze !!!!!!!

– a evo i jedno moje razmišljanje na trnutnu temu.

– naša vlada je pogriješila i tada, a kada nije.
– tu se miješa riječ patriotizam s riječju borac.
– da sam ja tada trebala riješiti taj problem svakako bi ga riješila na drugi način.

– pa dovela bih u Hrvatsku 50.000 umirovljenih marinaca.
– profesionalaca koji su školovani za taj posao.
– cijena, svaki marinac dobija 1.000.000 dolara, ali kada mi osvoje Beograd.
– a ukupna cijena svega toga je zbilja smiješno mala 50 milijardi dolara.

plaćanje istih.
– ratnim plijenom, znači ne bi me koštali ni kunu.

garancije plaćanja.
– isto kao i sada, prodajom Plive, INE, HT… pa zar ionako sve to nismo prodali.

– kod svih tih naših branitelja ne vjerujem da je bilo više od 10% boraca.
– uvijek su ti podaci isti, i na ovoj burzi zarađuje samo 10% investitora.
– isto vam je i u svijetu.

– I love this game.
Pozdrav !

Kolegice ti bi njih angažirala, a njihovi politički bosovi nam 91 udarili embargo na oružje, a inzistirao na tome i potpisao Budimir Lončar tadašnji ministar vanjskih poslova SRJ a sada savjetnik kod Burduša.BRUTALNO ZAR NE.
I love you.

Korkyra

New Report

Close