Ivana svaka čast. Ja sam sutra s tobom na Bidu.
Prepoznat ćeš me kad se budem lipario preko tvojih naloga.
Što piše moj dragi prijatelj Vlad.
– malo mi je prolupao u zadnje vrijeme.
– sada nemam pojma zbunjuju li ga moje prognoze ili ova nesnosna vrućina.
– uglavnom jučer je bilo po nekoj mehaničkoj, pitaj Boga što mu je to, prodavati, po meni je bilo kupovati.
– ali danas imamo novu sliku.
– došli smo s mehaničkom tik do kupovnog signala.
– vlade javi se, bar sam ti ja uvijek davala ocijene 69%.
– I love this game.
Pozdrav !
Prepoznat ćeš me kad se budem lipario preko tvojih naloga.
– ma nisam ja takva.
– evo danas na kupnji ATPL, pa to je strašno kako je išlo, i još jedna od najlikvidnijih.
– kad ja prodajem onda sam široke ruke,
– nikad ne gledam na te lipe,
– zbog velike količine uvijek idem u brutalno rušenje.
– stvarno me nije briga kada sam u dobrom plusu.
– ali zar neće sutra ATPL rasti, zašto ne zaraditi više.
– a možda s svojim kupnjama cijenu još dignem, ali nemam velike love za špekulativno dizanje.
– I love this game.
Pozdrav !
best buy su VDKT i ULPL jer su fundamentalno previše diskontirane u odnosu na ostale dionice u svojim sektorima. ULPL diskont cca 30%. VDKT diskont cca 45%. razlog nepoznat…
Na našem malom tržištu "veliki" znaju o dionicama sve što se može znati, pogotovo takvim likvidnijim poput VDKT i ULPL.
Umjesto drukanja možda bi bilo dobro da potražiš razlog zbog kojeg su "diskontirane", obično se to ne dešava slučajno i nešto ispod površine smrdi.
Na našem malom tržištu "veliki" znaju o dionicama sve što se može znati, pogotovo takvim likvidnijim poput VDKT i ULPL.
Umjesto drukanja možda bi bilo dobro da potražiš razlog zbog kojeg su "diskontirane", obično se to ne dešava slučajno i nešto ispod površine smrdi.
Rocky, pa hajde onda ti nađi što to ispod površine smrdi ako već tako bacaš zaključke iz rukava… evo baš me zanima… što to smrdi ispod površine kod VDKT i ULPL a u ostalim građevinarima ili brodarima miriši… evo pretvorio sam se u uho.. tema je best buy. čovjek napiše što je best buy, argumentira i odmah je druker… svašta.
i opet neki "veliki" znaju nešto više od nas jadnih malih… ljudi opsjednuti ste s nekakvim "velikima". svaka druga rečenica "veliki veliki"… kaj ste skompleksirani kaj imate male, il kaj? teorije zavjere vas šibaju zbog tog? razlika između velikih i malih je jedino u tome što su veliki popušili više para… tko to ne razumije,ja mu ne mogu pomoći… [bye]
Ja nemam pojma što smrdi.
Ali kad si se već uhvatio te 2 dionice onda provjeri zašto su diskontirane ako misliš da su diskontirane. Mora postojati neki razlog za to. Ne mogu 2 takve dionice biti 30-45% diskontirane sasvim slučajno zato što ih tržište "nije primjetilo".
Nisam vidio ni jedan argument osim tvrdnje da su diskontirane. Po čemu su točno diskontirane?
Ja nemam pojma što smrdi.
Ali kad si se već uhvatio te 2 dionice onda provjeri zašto su diskontirane ako misliš da su diskontirane. Mora postojati neki razlog za to. Ne mogu 2 takve dionice biti 30-45% diskontirane sasvim slučajno zato što ih tržište "nije primjetilo".
Nisam vidio ni jedan argument osim tvrdnje da su diskontirane. Po čemu su točno diskontirane?
VDKT je diskontoran prema P/S, P/EBITDA i EV/EBITDA i to brutalno… prema P/BV najjeftiniji iza LVCV, prema strukturi duga nije ni u šta lošijoj poziciji od ostalih (izutev LVCV koji je bez duga)…
ULPL je diskontirana prema P/E i jedina je povećala prihode iz redovnog poslovanja u odnosu na isti period lan. Prema P/B najjeftinija je iza JDPL,u rangu sa TNPL, ali JDPL mora biti diskontiran zbog držvnog vlasništva tako da je to OK. Polazim od pretprostavke da su bilance uredno vođene…
Ali kad zagrebeš ispod površine onda ispada da je VDKT najzaduženiji u odnosu na kapital, P/E mu je negativan i ima daleko najveću amortizaciju (zašto, to ne znam?)
Trebalo bi ga sad proučiti po kvartalima zadnjih 5 godina da se dobije malo bolja slika.
ULPL ima lošiji P/S i najveći dug u odnosu na kapital, P/B je lošiji samo kod ATPL.
Dakle neki pokazatelji su bolji a neki lošiji. Koji je najbitniji?
Moguće je da i jesu malo podcjenjene ali ne čini mi se baš 30-45%.
Dinamo i Lazio hendikep.
-sve sam pogodio
-šta još da vam obećam
-James care
-I love this game
-pusa [smiley]