Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što sam danas tržila ????????

– ATPL, malo toga, ali već imam dosta toga i to mi je sada problem.
– JNAF, isto malo toga, i toga sam dosta skupila, ali za razliku od ATPL to sigurno nije problem.
– JDBA, evo toga nisam imala ništa, ali mi je uletilo, zašto sam to kupila zbilja nemam pojma, a niti ne volim ulaziti u dionicu u kojoj ima kriminala, a tu ga očito ima.
– xxxx, kupila i tu dionicu xy, gledam ju, mjerim ju, već dva mjeseca i tek sada mi uletila u moj portfelj, stvarno ju je teško jeftino kupiti, te zbog daljnjeg dokupa ne mogu napisati i ime.
– a kupujem cca 5 takvih dionica, samo ili nisu likvidne ili nema jeftine prodaje, jednostavno takve dionice je jako teško akumulirati, a najčudnije je to kada bi ih išla prodavati pa tu kupnje niti nema, odnosno ima ako želite prodati za nikakav novac.
– ali te dionice će biti dobre u nekim budućim vremenima.
– trenutno su takve investicije najgore, ili investicije s najvećim rizikom te ih nikome ne bih ni preporučila,
– ponavljam, to je jako teško kupiti jer ne daju za bagatelu, a nemoguće prodati jer kupnje niti nema.

– I love this game.
Pozdrav !

Ko veli da je teško TNPL-R-A akumulirati ?
Samo stavi veći nalog na kupnju!

Ivančice daj nam nabaci neki zicer

– JNAF, isto malo toga, i toga sam dosta skupila, ali za razliku od ATPL to sigurno nije problem.
– JDBA, evo toga nisam imala ništa, ali mi je uletilo, zašto sam to kupila zbilja nemam pojma, a niti ne volim ulaziti u dionicu u kojoj ima kriminala, a tu ga očito ima.
– xxxx, kupila i tu dionicu xy, gledam ju, mjerim ju, već dva mjeseca i tek sada mi uletila u moj portfelj, stvarno ju je teško jeftino kupiti, te zbog daljnjeg dokupa ne mogu napisati i ime.
– a kupujem cca 5 takvih dionica, samo ili nisu likvidne ili nema jeftine prodaje, jednostavno takve dionice je jako teško akumulirati, a najčudnije je to kada bi ih išla prodavati pa tu kupnje niti nema, odnosno ima ako želite prodati za nikakav novac.
– trenutno su takve investicije najgore, ili investicije s najvećim rizikom te ih nikome ne bih ni preporučila,
– ponavljam, to je jako teško kupiti jer ne daju za bagatelu, a nemoguće prodati jer kupnje niti nema.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
ATPL VLAK SMRTI…..OTISLA SVA ZARADA….ZADNJIH 10 TAK DANA??? TAKVA TI JE IGRA SA ATPL….NAVUCE TE JER MALO ZARADIS U KRATKO VRIJEME,,PA SE ODVAZIS..UDJES JACE PA TE TAKO ISAMARA….DA POPUSIS SVE ZARADJENO I JOS……

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Portfelj.

– pretežno sam u dionicama.
– ali kako dosta vremena provodim 100% u dionicama tako mi se trenutna pozicija keša 15-20% čini jako velikom.
– ali kada dođem u poziciju 100% dionice tada uvijek idu prodaje, malo teško za shvatiti.
– ali tu mi je uvijek HT koji je u stvari banka.

– tako mi je u pottfelju i dalje najveća stavka HT.

– trenutno mi je u portfelju cca 25 dionica, puno, ali ja jednostavno tako radim, jer svaka dionica ima svoju priču, i razlog zbog kojeg je kupljena.
– ali u tom broju ima dosta nelikvidnih s kojima niti ne trgujem.

– od likvidnih trenutno imam malo veću lovu u ATPL, JNAF, LEDO, VIRO, TNPL.
– radim preko 3 brokerske kuće, od toga aktivno preko dvije.

– ATPL čista špekulacija, prije tjedan dana nisam imala niti jednu dionicu ATPL,
– a prije toga sam se zbilja puno nakrcala ATPL pa sve prodala,
– trenutno mi je to najrizičnija dionica,
– u ovom krugu sam na ATPL u minusu.
– jedva čekam kada ću ju prodati.

– JNAF, tu ste me zahebavali, a ispalo je super, dosta toga sam jeftino kupovala, a sada samo čekam rast cijene.

– LEDO, drugi krug, prvi je bio s minusom, u ovo plus, ali ne volim todine dionice.

– VIRO, stvarno lijepa i neočekivana zarada na toj dionici, e sada dokle će to dizati ludi investitori zbilja nemam pojma.
– samo znam kako sam nekad davno puno kupila tog VIRA na cca 600kn pa za godinu dana brutalno zaradila.
– možda se povijest ponovi, tko će ga znati.

– TNPL, naš najbolji brodar, ali nelikvidnost i uprava ubijaju tu dionicu.

– spominjanje ostalih dionica gdje je promet zbilja smiješan bi bilo drukanje, a ove gore spomenute su u modi i donekle likvide, a i posluju više manje o.k.
– dobro ATPL minus u poslovanju ali im je smiješno nizak p/e.
– kod VIRA je visok p/e, ali spominju velike cijene šećera, ali to me niti ne zanima.

– svaka dionica ima svoju prićicu, teško je sada reći to je ta dionica.
– a uostalom kada tržište krene uvijek sve ide gore ili dolje.
– ali uvijek neke dionice povuku i više, e sada njih treba pronaći ili ih uočiti u rastu np. VIRO.

– I love this game.
Pozdrav !

Portfelj.

– pretežno sam u dionicama.
– ali kako dosta vremena provodim 100% u dionicama tako mi se trenutna pozicija keša 15-20% čini jako velikom.
– ali kada dođem u poziciju 100% dionice tada uvijek idu prodaje, malo teško za shvatiti.
– ali tu mi je uvijek HT koji je u stvari banka.

– tako mi je u pottfelju i dalje najveća stavka HT.

– trenutno mi je u portfelju cca 25 dionica, puno, ali ja jednostavno tako radim, jer svaka dionica ima svoju priču, i razlog zbog kojeg je kupljena.
– ali u tom broju ima dosta nelikvidnih s kojima niti ne trgujem.

– od likvidnih trenutno imam malo veću lovu u ATPL, JNAF, LEDO, VIRO, TNPL.
– radim preko 3 brokerske kuće, od toga aktivno preko dvije.

– ATPL čista špekulacija, prije tjedan dana nisam imala niti jednu dionicu ATPL,
– a prije toga sam se zbilja puno nakrcala ATPL pa sve prodala,
– trenutno mi je to najrizičnija dionica,
– u ovom krugu sam na ATPL u minusu.
– jedva čekam kada ću ju prodati.

– JNAF, tu ste me zahebavali, a ispalo je super, dosta toga sam jeftino kupovala, a sada samo čekam rast cijene.

– LEDO, drugi krug, prvi je bio s minusom, u ovo plus, ali ne volim todine dionice.

– VIRO, stvarno lijepa i neočekivana zarada na toj dionici, e sada dokle će to dizati ludi investitori zbilja nemam pojma.
– samo znam kako sam nekad davno puno kupila tog VIRA na cca 600kn pa za godinu dana brutalno zaradila.
– možda se povijest ponovi, tko će ga znati.

– TNPL, naš najbolji brodar, ali nelikvidnost i uprava ubijaju tu dionicu.

– spominjanje ostalih dionica gdje je promet zbilja smiješan bi bilo drukanje, a ove gore spomenute su u modi i donekle likvide, a i posluju više manje o.k.
– dobro ATPL minus u poslovanju ali im je smiješno nizak p/e.
– kod VIRA je visok p/e, ali spominju velike cijene šećera, ali to me niti ne zanima.

– svaka dionica ima svoju prićicu, teško je sada reći to je ta dionica.
– a uostalom kada tržište krene uvijek sve ide gore ili dolje.
– ali uvijek neke dionice povuku i više, e sada njih treba pronaći ili ih uočiti u rastu np. VIRO.

– I love this game.
Pozdrav !

pazljivo, i kako da kazem,utvaram si sa puno razumijevanja sam procito Vas post i moram priznati da me nesto muci
da li ste ikada bili preko 100posto u dionicama????????
pofuk

@ivana7

teško je biti pametan u ova čupava vremena ,treba se jednostavno postaviti dosta nisko i čekati,ako ništa drugo zbog ovog negativnog sentimenta koji dolazi u skorije vrjeme,nije vrjeme za brze ulazke i izlazke ,more biti i dobrih situacija ,ali na žalost u većem postotoku je gubitak,ova ZSE nema likvidnosti .

da li ste ikada bili preko 100posto u dionicama????????
pofuk

– malo čudno pitanje, ali i nije kada se pažljivije pročita.
– može se biti i preko 100% u dionicama,
– ali sve preko 100% bi bilo dionice kupljene na kredit.

– nekada sam stvarno previše blesavo radila.
– drugi su za mene dizali kredite, a ja tu lovu lupala u dionice onako bez veze,
– dosta toga što sam kupovala zbilja nisam znala ni gdje se firma nalazi ni što proizvodi, to mi tada zbilja nije bilo važno.
– tada sam mislila kako dionice mogu samo rasti.
– nikada nisam ni pomislila kako sve to može i pasti.

– ali sada sam naučila i tu lekciju.
– najviše sam se razočarala u samu sebe kada u ovom zadnjem rastu nisam uzela kredit.
– samo tada su svi pisali o krahu burze,
– a koje mi je tek targete slao Vlad na p.p.
– što mislite da je tada bilo jednostavno akumulirati KODT na ispod 1.000kn .
– a Baron svaki dan izlazi s 100 novih negativnih vijesti.
– a Vlad svaki dan daje sve niže targete.

– tako da nikada nije lako trgovati na burzi.
– a i tada sam napravila grešku jer sam puno toga jeftino prodala.
– znate kako su ono pisali, pa to ide samo jedan odbijenac.
– ali nema veze tada sam ipak brutalno zaradila.

– zapamtite jednu stvar, a više puta sam ju spomenula.
– sada je zbilja najveći rizik trgovati na burzi.
– ali u krizi se rađaju novi bogataši.

– I love this game.
Pozdrav !

ja bih htio brutalno zaraditi na atpl ali mi ne daju!
što da radim?
može i na pm

– energično zahtijevajte od brokera da vam kupi barem jednu dionicu ATPL.
– samo bi ipak prije toga morali položiti i neke novce na brokerski račun.
– zači tek kad kupite dionicu imate šanse za brutalnu zaradu.
– a ne možete pogriješiti nikako jer statistika vam pruža šansu pogotka od čak 50%.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivančice daj nam nabaci neki zicer

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
sve mi je jasno i sve ste dobro napravili samo me nesto buni……ako smem da pitam…….
da Vi draga ivana7 slucajno ne ocekujete neku prinovu u obitelji u vidu dvije kcerkice i jednog sina?…..tako sam si jedino moga objasniti xxxx dionicu kao dve kcerkice i xy kao jednog sina
molim odgovor jer bi ja predlozio da se sin nazove pofuk pa cu ja da kupim vešmašinu za poklon
molim odgovor
unaprijed hvala
pofuk

Btw, PBZ I-stock nema ulazne naknade do kraja godine![sad]

– ovo me je zanimalo pa sam malo istražila.

PBZ I-stock.
– godišnja naknada za vođenje 2.65%.
– a rade zbilja super, nema što.
– tako su ostvarili prinos u 365 dana, ali za mene to nije prinos, prije bih rekla brutalni gubitak od čak 40.96%, pa je li netko kod njih dobi otkaz zbog takvog rezultata.
– a prosiječni godišnji neprinos je zanemarivih 28.58% .
– ni to nije sve, ako ste nezadovoljni radom fonda te iz njega odlučite izići e tada im trebate još platiti stvarno lijepe provizije za gubitak koji vam učine.

– gospodine Miško, čemu reklama ovoj katastrofi.

– I love this game.
Pozdrav !

Jučer sam pisala i nisam dobila niti jedan odgovor.

– što bi bilo pametno učiniti s stambenom štednjom.

– i što mislite o ulaganju u OPT Europa plus.
– ulažu u EU fondove, znači fond fondova.
– znači ulozi su u eurima.
– a euro je trenutno jeftin.
– a prognoze kažu euro će rasti.

– I love this game.
Pozdrav !

– da mi se ova država nije miješala u HT, znala bih odmah što ću, kupiti HT, prije par mjeseci sam to i planirala.
– ali što sada ??????????

– problem je što uvijek dio kapitala investiram konzervativno, a nema konzervativnije od stambene štednje ????????

– što bi vi s tim novcem ?????????
– znam mnogi od vas bi to potrošili ali meni je namjera investirati.
– ali gdje, i u što ??????????

Ako ti je do sigurnosti onda ti nije pametno imati svu imovinu u HR.

Lijepo prebaci te EUR na račun nekog stranog brokera i ako ništa drugo, možeš kupiti par relativno sigurnih obveznica. Ili uloži u commodities. Eventualno u neke blue-chip dionice.

Možda nije idealno ili ono što bi htjela ali ćeš disperzirati rizik.

Možda uskoro dobijemo ponudu za preuzimane jedne tvrtke:

http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=567&pg=396&#post851597

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close