Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Put i call na isti strike sa istim expiration… po mogućnosti ako je volatilnost dionice prilično pala u zadnjih par tjedana i ako se u roku max 10 dana očekuje izvješće ili neka druga bitna vijest. Naravno strike treba biti prilično blizu trenutnoj cijeni dionice.

U najboljem slučaju možeš masno zaraditi a u najgorem slučaju ako si dobro namjestio opcije na sredinu spreada onda gubiš samo na blagom padu time value u tih 7-10 dana, eventualnom padu zbog pada volatilnosti + trošak brokerskih transakcija
Sa obzirom na potencijalnu zaradu mislim da je rizik minimalan…

Ali treba naći idealnu dionicu za tako nešto, ja sam ih prekopao stotine dok nisam našao par adekvatnih kandidata.

Fond nikada više pa da je i zlatni.

Slažem se s tobom. Niti jedan fond više nikada neće vidjeti moje novce, nema ni teoretske šanse.
Pa ako ja sa prosječnim znanjem mogu ostvarivati bolje rezultate od fondova onda što će mi uopće?

I još onda neki nesposobni fond manageri sa mojim novcima mogu manipulirati dionicama sa kojima trguju preko brokerskih računa od prijatelja. Kako da ne.
[/quote]

Dok sam živ raditi ću im anti reklamu i nadam se da ću im sa time uspjeti izbiti dosta kuna iz džepa.
Previše puta sam se osvjedočio da su pokvareni da bi sad samo tako to zaboravio.
Lik iz Hanfe mi je na telefon doslovce rekao da samo budale ulažu u fondove.
Ne daj te svoje novce nikome. Sam i kad izgubiš bar nešto naučiš.

who dares, wins

Imaš neki alat za trejd opcijama ili onako zdravoseljački odokativno napikiraš?

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

El Febo, 09.08.2009. u 22:19

Zapravo je htio još dodati: "…..a onda zovu HANFU" ali bio je kulturan. NHF [lol]

verdi, 09.08.2009. u 22:25

Zapravo je htio još dodati: "…..a onda zovu HANFU" ali bio je kulturan. NHF [lol]
[/quote]

Doslovce tako. Užas jedan.
Ima vani neki Super found (mislim da se tako zove) vodi ga kompjuterski program i taj ne radi gubitke.

who dares, wins

Imaš neki alat za trejd opcijama ili onako zdravoseljački odokativno napikiraš?

Generalno gledajući ako pogodiš smjer kretanja cijene dionice onda ćeš zaraditi i na opciji.

Koristim:

Options oracle – odličan softver za proučavanje opcija i simuliranje strategija
Vaš link

Kalkulator za opcije da izračunam trenutnu "fer" vrijednost opcije, makar je to relativan pojam. Bid i ask na opcijama su uglavnom kompjuterski izračunati od strane velikih igrača i automatski se mijenjaju kako se mijenja cijena dionice. Tako da ne možeš ti njih preračunati. Ali taj alat dobro dođe za izračun buduće vrijednosti opcije.
Vaš link

Site za pregled implied volatility i historic volatility za dionice, to je vrlo važan faktor u određivanju fer vrijednosti opcija.
Vaš link

Najbolji sajt za brzinsko proučavanje USA dionica:
Vaš link

Imam račune kod 2 brokera. Firstrade baš i nema neki super alat za opcije ali Sogotrade je dosta dobar, ima solidne mogućnost analize opcija:
Vaš link

El Febo, 09.08.2009. u 22:27

[/quote]

Doslovce tako. Užas jedan.
Ima vani neki Super found (mislim da se tako zove) vodi ga kompjuterski program i taj ne radi gubitke.
[/quote]

U prošlosti su zabilježeni slučajevi kada su se ti programski algoritmi kvarili pa kupovali umjesto da prodaju i obratno. Dok su to skužili eto već milijarde gubitka. [undecid]

@RockyGianni

Hvala

Sve je moguće ali ovo što naši majstori rade ne može biti nikakva greška jer je pre očito da ni malo dijete to ne može tako zahebati.

who dares, wins

Gledam, dosta filmova…a trenutno su najaktualniji – bas oni sa temama prevara oko
dionica….neka serija je upravo prosle godine zavrsila.
Cujem da se snimaju filmovi o ovoj teskoj financijskoj krizi…
Poznati su Vam koji naslovi oko tih tema….?.ja se naslova odgledanih filmova ne mogu sjetiti nikako!

AJDE , molim televizije svih boja ..STAVITE NAM TE FILMOVE ili ih stavite na repertoare videoteka..
bas mi se gledaju ta stranja…. da vidim kako to izgleda kad je velikima frka totalna…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

http://www.zse.hr/default.aspx?id=26906
Evo jedne firme dobre za ovu temu. Jest da je sad nelikvidna ali pitanje je vremena kad će ju pokrenuti.
Pogledaj te samo kolika joj je zadržana dobit. Biti će i dividendica na jesene. Top 10 ju je kupovao po cca1500 kn. Sad se može po 400. A turizam ni je propao kako smo se već mogli uvjeriti.
Trenutna cijena je smiješna, samo treba imati i čekati.

who dares, wins

Gledam, dosta filmova…a trenutno su najaktualniji – bas oni sa temama prevara oko
dionica….neka serija je upravo prosle godine zavrsila.
Cujem da se snimaju filmovi o ovoj teskoj financijskoj krizi…
Poznati su Vam koji naslovi oko tih tema….?.ja se naslova odgledanih filmova ne mogu sjetiti nikako!

AJDE , molim televizije svih boja ..STAVITE NAM TE FILMOVE ili ih stavite na repertoare videoteka..
bas mi se gledaju ta stranja…. da vidim kako to izgleda kad je velikima frka totalna…

bavite se takvim glupostima umjesto da ulažete u znanje, a svaki post je kuknjava i svi drugi su krivi, strašno mi je vidit da nkei nakon svega ništa nisu naučili, NHF.

New Report

Close