Inverter ma ne burek investitor,sad se bacila malo u market-makere pa zarađuje svaki dan [lol]
Ivana jedan mali dobronamjerni savjet pošto znamo da i FM čitaju ovaj forum ti si idealan kandidat za šišanje (kao što je bilo i jučer) pustili su te da se ispucaš a onda raspalili po asku.Prošle godine su ti to uradili dok si napucavala neke nelikviduše kontra tržišta opet su te pustili da ih napucaš u visine ti si lovila male ribice a tada se pojavile RALJE koje su se upetljale u tvoju mrežu.Koliko se sjećam iza toga si spominjala stop-lose naloge.
Moj savjet već ako manipuliraš tržištem nemoj pisati o takvim stvarima po forumu jer uloviš jačeg igrača od sebe koji te poslije izmesari.
Ivana puno sreće u daljnjem ribolovu!
– evo jedan jako dobar post, otprilike vam tako i ide ova igrica.
– znam kako ovo jako dobro prate FM, a pratim i ja, tu se jako dobro da isčitati psihologija burze.
– pa mnogi su napisali kako su prešli u eure, sve isprodavali i dobili su jako dobre ocijene.
– mene dosta forumaša mrzi jer nemam dlake na jeziku pa me pune jedinicama.
– ali možete vidjeti isto tako kako je puno pozitivnih postova jako loše ocijenjeno.
– eto to vam je psihologija burze.
– a FM, ja i njih također šišam, pa vide se njihovi sramotni prinosi, ne mogu oni zaraditi brutalno kao i ja.
– nisu blesavi, evo ja točno znam na kojim cijenama brane neke dionice.
– e sada zašto i oni ne mogu zaraditi kao i ja iako su pametniji od mene ?????
– razlog je zbilja jednostavan, na ovom plitkom tržištu oni ne mogu upotrijebiti stop-loss naloge.
– a ovo što sam jučer radila je upravo bilo stop-loss .
– samo što puno vas to ne kuži, pa nije bio gubitak iako se zove stop-loss, to je bilo klasično rezanje na određenoj cijeni, na kojoj sam još uvijek bila u lijepom dobitku.
– nemojte misliti kako je to laka i jednostavna odluka.
– ali upravo takve odluke mene razlikuju od većine vas, koji će i dalje činiti greške kako bi iste mogli ponoviti.
– na dosta nelikvidnih dionica u kojima sam, meni je isto kao i FM, ne mogu upotrijebiti te stop-loss naloge, jer je tržište plitko.
– zbog tog razloga sam prisiljena ulagati u 15-20 dionica.
– iako znam kako najbolje rezultate daje ulaganje u cca 3 dionice.
– ali uvijek mi je puno važnija disperzija rizika i siguran prinos.
– a s 30% love se uvijek igram, e tu idem u najveće moguće rizike, za sada ide super, bolje radim nego iti jedan fond, i to samo na ovom našem tržištu.
– I love this game.
Pozdrav !
budući da (mislim da si negdje spomenula)da imaš neki tim za analize ,očito se radi o nekim koji rade u brokerskim uredima -pa su im neke info dostupne ,što nebi trebala o tome malo umjerenije govoriti ili bar neke stvari ne iznositi ovako javno.
evo jedno malo objašnjenje za ako more za neukog investitora
– a tko vama brani uzetu knjigu u ruke i naučiti neke stvari.
– uvijek će vam puno bolje rezultate dati timski rad.
– da su brokeri pametni imali bi love kao i ja.
– za dobar inf. treba jako puno i rada i truda, i većina inf. nije točna, pogotovo na forumu.
– zašto neke stvari ne reći javno, pa živimo u demokraciji.
– zar nisam nedavno pisala i o jednoj banci, kako jako loše stoji.
– čak sam dobila i više p.p. kako iznosim jako škakljive inf., kako to nije dobro, zašto ??????
– evo sada je sve to izišlo i u tisku, a onaj zalizani će izgleda dobiti otkaz, stvarno je jako jeftino prošao, bez robijanja.
– I love this game.
Pozdrav !
– taj izraz burek investitori sam ja lansirala na ovoj temi.
– ali nekada je puno bolje zaraditi i za taj burek nego ići u minus.
– ja sam sklona ići u velike rizike, odatle mi i brutalne zarade.
– pa još uvijek sam ja u velikoj igri,
– još uvijek sam u dionicama 70% .
– procijenila sam kako je stvarno veliki rizik biti full u dionicama, ali to ne znaći da idući tjedan neću biti full u dionicama.
– samo je pitanje u kojima.
– pa cijelo vrijeme ja i kupujem dionice, ali bezobrazno jeftino.
– ali za takve kupnje treba i jako puno vremena.
– zbog toga su mi zgodne HT i ATPL, jedine dvije likvidne dionice na našem tržištu.
– HT mi dođe kao banka.
– a ATPL je stvarno jako nezgodna dionica,
– tu se da puno zaraditi, ali isto tako i izgubiti, ta dionica ipak nije za svakoga, a doslovno svi žele brze zarade, i zbog toga je ATPL super dionica, ali ponavljam puno toga treba znati i pratiti.
– ja sam u ovom krugu uspijela zaraditi dosta besplatnih (dividendnih) dionica, a to mi je bio i cilj.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Bezobrazno jeftino i prodaješ…………………. [smiley]
Inverter ma ne burek investitor,sad se bacila malo u market-makere pa zarađuje svaki dan [lol]
Ivana jedan mali dobronamjerni savjet pošto znamo da i FM čitaju ovaj forum ti si idealan kandidat za šišanje (kao što je bilo i jučer) pustili su te da se ispucaš a onda raspalili po asku.Prošle godine su ti to uradili dok si napucavala neke nelikviduše kontra tržišta opet su te pustili da ih napucaš u visine ti si lovila male ribice a tada se pojavile RALJE koje su se upetljale u tvoju mrežu.Koliko se sjećam iza toga si spominjala stop-lose naloge.
Moj savjet već ako manipuliraš tržištem nemoj pisati o takvim stvarima po forumu jer uloviš jačeg igrača od sebe koji te poslije izmesari.
Ivana puno sreće u daljnjem ribolovu!
zar to i nije cilj izmamit malo jace RALJE da potrose koju kunu ili dionicu [wink]
A i taj Zalizani je radio po direktivama od Bolesnog, pa bi obojica trebala robijati……………….kad si već spomenula robijanje [tongue]
– razlog je zbilja jednostavan, na ovom plitkom tržištu oni ne mogu upotrijebiti stop-loss naloge.
– samo što puno vas to ne kuži, pa nije bio gubitak iako se zove stop-loss, to je bilo klasično rezanje na određenoj cijeni, na kojoj sam još uvijek bila u lijepom dobitku.
– ali upravo takve odluke mene razlikuju od većine vas, koji će i dalje činiti greške kako bi iste mogli ponoviti.
Ono što si ti jučer napravila je bio totalni nonsens. Prodavala si u trenutku kada su ti šanse da pogodiš kretanje burze bile samo 50% i nisi pogodila. Da si čekala nekoliko sati bila bi u puno boljoj poziciji da ocjeniš kretanje burze i vjerojatno bi donjela puno bolju odluku.
Ipak ti provodiš jako puno vremena prateći burzu, ne bi trebala više praviti ovakve početničke greške. Možda je gubitak koncentracije, kraj tjedna, iznervirao te neki junior team member,… [smiley]
Ono što si ti jučer napravila je bio totalni nonsens. Prodavala si u trenutku kada su ti šanse da pogodiš kretanje burze bile samo 50% i nisi pogodila. Da si čekala nekoliko sati bila bi u puno boljoj poziciji da ocjeniš kretanje burze i vjerojatno bi donjela puno bolju odluku.
Ipak ti provodiš jako puno vremena prateći burzu, ne bi trebala više praviti ovakve početničke greške. Možda je gubitak koncentracije, kraj tjedna, iznervirao te neki junior team member,… [smiley]
[/quote]
Možda je naša ivana napravila super pogodak što je jučer prodala jer poznavajući ZSE slijedeći tjedan je ponovno neizvjestan.
Zagrebačka burza: CROBEX sve više zaostaje za svijetom
http://www.seebiz.eu/
Činjenica je da od ostavke bivšeg Premijera sve nekako drugačije na ZSE.
Ne pratimo svijet kako je bio prije slučaj.
Možda je naša ivana napravila super pogodak što je jučer prodala jer poznavajući ZSE slijedeći tjedan je ponovno neizvjestan.
Nije problem što je prodala, nego kada je prodala. Moguće da je to dobar potez, ali mogla je bolje da je malo pričekala. Poanta je u tome da trguješ u trenutcima kada imaš najviše šanse pogoditi smjer kretanja burze, a ne u trenutcima kada imaš najmanje šanse.
Nije problem što je prodala, nego kada je prodala. Moguće da je to dobar potez, ali mogla je bolje da je malo pričekala. Poanta je u tome da trguješ u trenutcima kada imaš najviše šanse pogoditi smjer kretanja burze, a ne u trenutcima kada imaš najmanje šanse.
[/quote]
Opet govrim……… da ako je željela prodavati, prodavala je školski, dio prije izvješća o nezapolsenosti a ostatak kasnije ili možda ne još ili nikad. .
Jer da su izvještaji pokazali da je došlo da porasta nezapolenosti na 10% tek bi onda u amera zavaladao stampedo i pali bi 1-3% a mi o tome, mislim da ni ne treba govoriti.
Ako je UISTINU prodavala ona je to skolski odradila , to da je skolski to vam potvrđuje korekcija u EU i Aziji jer su njihovi fond menadžeri unovčavali dionice jučer ujutro. Tako rade veliki igrači koji imaju veliki portfelj, a mali igrači sa 10-15. 50- 70 dionica HT-r-a mogu čekati izvješće i reagirati.
Mali investitori su uvijek u boljoj situaciji u odnosu na velike.
Tako i ova nelikvidnost na ZSE je znak da su veliki investitori povukli svoje naloge sa kupovine i prodaje i jednostano ostavili malima burzu.
Kolega pogledajte koje su šupljine na kupovini i prodaji, a razlika je u par nekoliko %, jer je to znak da je profesionalni novac samo sporadično angažiran na ZSE.
Kolega pa ne treba biti pametan,. kad se skupljaju velike količine sve ono što se kupi odmah se stavlja na prodaju i tako čini pritisak na prodaju, a kao vas i poklope to je dobro jer ste več isto jeftinije platili i tu ste opet zaradili.
Budući da smo mi mala burza i veliki igrači imaju pristup podacima više od nas (prvenstveno milim nam mirovinskim fondovima) a mi mali se isključivo informiramo preko forumu, dnevnog tiska i sl. vjerujem da ćemo u ponedjeljak znati po gustoći naloga na kupovini i prodaji da li su se veliki vratili i da li ponovno skupljaju ovo što je ostalo.
NA RH burzi već su mirovniski fondovi od kraja 2007 skupili veliku količinu dionica i njima bi svakako bilo u interesu da se crobeks malo pojača i ako mirovinski fondovi zaista žele dizati burzu onda to mogu učiniti odmah u ponedjeljak jer su oni već kupili dovoljno dionica.
Na njima je odluka jer su jedino oni visoko napunjeni dionicama.
Međutim ako neki čekaju strance, to je malo vjerojatno jer su skoro sve rasprodali i prema izvještajima objavljenim u dnevnim novinama davno srezali svoje pozicije jako nisko i sada ulažu u inozemstvo.
Ako bi stranci i počeli ulaziti na burzu onda bi to bilo malo drugačije u odnosu na petak.
Opet govrim……… da ako je željela prodavati, prodavala je školski, dio prije izvješća o nezapolsenosti a ostatak kasnije ili možda ne još ili nikad. .
Jer da su izvještaji pokazali da je došlo da porasta nezapolenosti na 10% tek bi onda u amera zavaladao stampedo i pali bi 1-3% a mi o tome, mislim da ni ne treba govoriti.
Ako je UISTINU prodavala ona je to skolski odradila , to da je skolski to vam potvrđuje korekcija u EU i Aziji jer su njihovi fond menadžeri unovčavali dionice jučer ujutro. Tako rade veliki igrači koji imaju veliki portfelj, a mali igrači sa 10-15. 50- 70 dionica HT-r-a mogu čekati izvješće i reagirati.
I dalje mislim da nije bio dobar potez. Ako je imala namjeru prodati manji iznos onda je sigurno trebala čekati. Ako je imala namjeru prodati veći iznos onda je to trebala raditi ranije. Četiri sata prije važnog izvještaja nije pametno prodavati jer paničari povuku burzu dolje. Ako k tome dodamo da ovome prehodi snažan rast stranih burzi u prethodnom preiodu onda je broj paničara još veći. Ako imaš snažan rast onda burza obično pada u očekivanju važnog izvještaja, ako imaš snažan pad onda burza obično raste u očekivanju važnog izvještaja.
Da je nezaposlenost skočila na 10% ne bi se desilo ništa osobito ni kod nas ni vani. To je podatak o anketnoj nezaposlenosti, odnosno broju ljudi koji aktivno traže posao. Pad nezaposlenosti u US sa 9,5% na 9,4% nije rezultat činjenice da se povećao broj zaposlenih nego da sa smanjio broj ljudi koji traže posao. Jednom kada se ekonomija počne oporavljati anketna nezaposlenost će se povećati jer će se povećati broj onih koji traže posao.
Ono što je izuzetno bitan podatak i što utječe na razpoloženje investitora je non-farm payrolls izvještaj. Odnosno broj poslova. U prošlom mjesecu je izgubljeno puno manje poslova nego što se očekivalo i najmanje u zadnjih 14 mjeseci. Neki ljudi imaju 2 ili 3 posla, ako izgube jedan posao oni nisu nezaposleni.
poznavajući ZSE slijedeći tjedan je ponovno neizvjestan.
A kad je bilo koji tjedan na bilo kojoj burzi izvjestan?
A kad je bilo koji tjedan na bilo kojoj burzi izvjestan?
[/quote]
Imamo ogromnu količinu optimizma vani i još više pesimizma u Hrvatskoj. Sada je pitanje koja će sila nadjačati. S obzirom da je Jadranka Kosor na godišnjem mislim da neće biti neugodnih domaćih izneneđenja. Ukoliko se nastavi pozitivan trend vani onda bi i mi mogli konačno jače povući naprijed.