Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nema potrebe za kockanje na burzi. Za to služe casina i kladionice. Jednostavno trebaš znati da payrolls, sales i inventories izvještaji u recesiji bitno utječu na rasploženje investitira i da treba pričekati te razultate pa onda donositi odluke.

– u casinu ili kladionici mogu izgubiti max do 10.000kn, preko te cifre nikada ne idem.
– ali na burzi se može izgubiti jako puno.
– pitajte gospodina lopinu, on je bar pošteno priznao.

– već sam napisala, ova vlada je u ovih desetak dana uništila 30% rasta koji se nije ostvario.

– i na kraju, na koje dionice tipujete ????????

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Po gore navedenoj logici to bi trebale biti dionice na koje vlada ima najmanji utjecaj. Što manj posla imaju s Jadrankom i Šukerom to bolje. Međutim teško je predvidjeti na ko će biti slijedeći na koga će vlada nasrnuti. I naravno politika je već uračunata u cijene većine dionica. It’s very tricky.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ivana
super drago mi je da si danas rušila burzu , crobeks +0,7%, imala si promet od cca 20% ukupnog prometa danas.

– jedno je imati 20% ukupnog prometa u 10.40 ili ukupnog dnevnog prometa.
– nemam ja tako puno novaca.
– i nemojmo izvrtati činjenice.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Sorry krivo sam shvatio. svakako ostala si mi dužna odgovor za ptkm

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Gospodicna brko7 je jedan od jacih indikatora na zse, savjetujem takodjer kontra nje/ga

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

– što misliš da li kupiti ili prodati dionicu petrokemije? Odnosno kako je vidiš u odnosu na prosjek tržišta u narednih 1 godinu.

– do sada sam 3 puta ulazila i izlazila iz nje.
– trenutno ju nemam.
– ali jednom mi je to bila glavna investicija.
– cijene su bile slićne sadašnjim,
– tada je na njoj išlo doslovno brutalno drukanje,
– a bio je tu i Cartman koji mi je strašno išao na živce.
– tu sam zaradila cca 100% i tada sam ju stvarno brutalno rušila,
– trebalo je izići van s dosta tisuća dionica.

– trenutno PTKM.
– i dalje dosta potcijenjena,
– ali i dalje gubitaš s puno politike u igri.
– mrzim politiku i gubitaše.
– ma koliko ona stvarno vrijedila ipak je bila velika greška svima koji su u njoj ostali.
– na tržištu imamo puno boljih prilika.
– a kada ona krene, eto i mene u njoj.

– I love this game.
Pozdrav !

Gospodicna brko7 je jedan od jacih indikatora na zse, savjetujem takodjer kontra nje/ga

– izvinite ali ne komentiram izjave onih koji briju glave.
– možda ih ne cijenim puno.

– I love this game.
Pozdrav !

@ivana 7

jedno pitanje-

zašto pišeš o tome što radiš,kako radiš ,koliko zarađuješ i koliko gubiš?

budući da (mislim da si negdje spomenula)da imaš neki tim za analize ,očito se radi o nekim koji rade u brokerskim uredima -pa su im neke info dostupne ,što nebi trebala o tome malo umjerenije govoriti ili bar neke stvari ne iznositi ovako javno.

evo jedno malo objašnjenje za ako more za neukog investitora

ivančica je sanjala brutalne zarade, kao i obično [wink]

– javi mi se kada uspiješ zdrmati crobex.
– ja to mogu bez problema.
– ali miki za tako nešto ipak treba imati love ili brdo dionica.
– ja ju imam, a ti ?????????????

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Ali Ivana ne smiješ tako prema kolegama, znaš kako se kaže, budale pokazuju novac a djeca golu guzicu……………… [smiley]

Kontra nje ili njega……………..pitanje je sad [huh]

Može jedno pitanje vezano uz tvoj post? Zašto nisi rušila cijene u utorak kad si najavljivala da če rasti sve skupa jer bi tad sigurno imala brutalniju zaradu i od kuda ti sad ta brutalna zarada, kad prodaješ po pitanju daj što daš?

– evo jedno normalno pitanje.
– nikada ne drukam, u utorak nisam prodavala jer sam stvarno vjerovalu u pravi rast,
– očekivala sam rast na nekim dionicama 20-30%,
– zar tada nisu rasle sve svjetske burze uključujući i srpsku.
– zar nisu brodari bili u ludom plusu ????????

– po mojoj procijeni ova vlada je u ovih desetak dana pričinila štetu na burzi od cca 30% neostvarenog rasta.
– i što učiniti u takvoj situaciji ?????????
– pa pogledajte kako je prošla u ovoj korekciji većina vas, (mislim za prošlu godinu).
– nisam ja kao gospodin lopina da ću čekati u dionicama i gledati minus od 80% ,
– ali sada se je i on opametio, samo i dalje ide na krive dionice.

– ja režem pozicije na ostvarenom plusu.
– np. zašto bi rizikirala ostvarenu dobit od 5% na ATPL, jučer je ta dobit bila cca 8%,
– ali je i dalje dobit.
– minusi me stvarno nerviraju i zbog toga jako brzo režem poziciju.

– i nikada ne prodajem daj što daš,
– ja vodim igricu, nekada gore nekada dolje.
– ponavljam, sve što sam danas prodala, a puno toga sam prodala je prodano s plusom.

– i na koncu previše sam bila izložena u dionicama,
– trenutna pozicija mi je cca 30% keš ostalo u dionicama, od toga najviše u HT-u koga danas nisam ni dirala.
– od brodara imam ATPL i TNPL.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
eto i nasa ivke postala burek investitor….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Inverter ma ne burek investitor,sad se bacila malo u market-makere pa zarađuje svaki dan [lol]
Ivana jedan mali dobronamjerni savjet pošto znamo da i FM čitaju ovaj forum ti si idealan kandidat za šišanje (kao što je bilo i jučer) pustili su te da se ispucaš a onda raspalili po asku.Prošle godine su ti to uradili dok si napucavala neke nelikviduše kontra tržišta opet su te pustili da ih napucaš u visine ti si lovila male ribice a tada se pojavile RALJE koje su se upetljale u tvoju mrežu.Koliko se sjećam iza toga si spominjala stop-lose naloge.
Moj savjet već ako manipuliraš tržištem nemoj pisati o takvim stvarima po forumu jer uloviš jačeg igrača od sebe koji te poslije izmesari.
Ivana puno sreće u daljnjem ribolovu!

Ali Ivana ne smiješ tako prema kolegama, znaš kako se kaže, budale pokazuju novac a djeca golu guzicu……………… [smiley]

– gospodine Volksbank, pa ono najvažnije ste napisali u samom postu.
– sada bi se toga trebali i držati.
– znaći više nema pokazivanja gole guzice.
– dobro vaša mama kaže kako je forum pun manijaka.

– I love this game.
Pozdrav !

eto i nasa ivke postala burek investitor….

– taj izraz burek investitori sam ja lansirala na ovoj temi.
– ali nekada je puno bolje zaraditi i za taj burek nego ići u minus.

– ja sam sklona ići u velike rizike, odatle mi i brutalne zarade.
– pa još uvijek sam ja u velikoj igri,
– još uvijek sam u dionicama 70% .
– procijenila sam kako je stvarno veliki rizik biti full u dionicama, ali to ne znaći da idući tjedan neću biti full u dionicama.
– samo je pitanje u kojima.
– pa cijelo vrijeme ja i kupujem dionice, ali bezobrazno jeftino.
– ali za takve kupnje treba i jako puno vremena.

– zbog toga su mi zgodne HT i ATPL, jedine dvije likvidne dionice na našem tržištu.
– HT mi dođe kao banka.
– a ATPL je stvarno jako nezgodna dionica,
– tu se da puno zaraditi, ali isto tako i izgubiti, ta dionica ipak nije za svakoga, a doslovno svi žele brze zarade, i zbog toga je ATPL super dionica, ali ponavljam puno toga treba znati i pratiti.
– ja sam u ovom krugu uspijela zaraditi dosta besplatnih (dividendnih) dionica, a to mi je bio i cilj.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close