Nema potrebe za kockanje na burzi. Za to služe casina i kladionice. Jednostavno trebaš znati da payrolls, sales i inventories izvještaji u recesiji bitno utječu na rasploženje investitira i da treba pričekati te razultate pa onda donositi odluke.
– u casinu ili kladionici mogu izgubiti max do 10.000kn, preko te cifre nikada ne idem.
– ali na burzi se može izgubiti jako puno.
– pitajte gospodina lopinu, on je bar pošteno priznao.
– već sam napisala, ova vlada je u ovih desetak dana uništila 30% rasta koji se nije ostvario.
– i na kraju, na koje dionice tipujete ????????
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Po gore navedenoj logici to bi trebale biti dionice na koje vlada ima najmanji utjecaj. Što manj posla imaju s Jadrankom i Šukerom to bolje. Međutim teško je predvidjeti na ko će biti slijedeći na koga će vlada nasrnuti. I naravno politika je već uračunata u cijene većine dionica. It’s very tricky.
Ivana
super drago mi je da si danas rušila burzu , crobeks +0,7%, imala si promet od cca 20% ukupnog prometa danas.
– jedno je imati 20% ukupnog prometa u 10.40 ili ukupnog dnevnog prometa.
– nemam ja tako puno novaca.
– i nemojmo izvrtati činjenice.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Sorry krivo sam shvatio. svakako ostala si mi dužna odgovor za ptkm
Gospodicna brko7 je jedan od jacih indikatora na zse, savjetujem takodjer kontra nje/ga
– što misliš da li kupiti ili prodati dionicu petrokemije? Odnosno kako je vidiš u odnosu na prosjek tržišta u narednih 1 godinu.
– do sada sam 3 puta ulazila i izlazila iz nje.
– trenutno ju nemam.
– ali jednom mi je to bila glavna investicija.
– cijene su bile slićne sadašnjim,
– tada je na njoj išlo doslovno brutalno drukanje,
– a bio je tu i Cartman koji mi je strašno išao na živce.
– tu sam zaradila cca 100% i tada sam ju stvarno brutalno rušila,
– trebalo je izići van s dosta tisuća dionica.
– trenutno PTKM.
– i dalje dosta potcijenjena,
– ali i dalje gubitaš s puno politike u igri.
– mrzim politiku i gubitaše.
– ma koliko ona stvarno vrijedila ipak je bila velika greška svima koji su u njoj ostali.
– na tržištu imamo puno boljih prilika.
– a kada ona krene, eto i mene u njoj.
– I love this game.
Pozdrav !
Gospodicna brko7 je jedan od jacih indikatora na zse, savjetujem takodjer kontra nje/ga
– izvinite ali ne komentiram izjave onih koji briju glave.
– možda ih ne cijenim puno.
– I love this game.
Pozdrav !
@ivana 7
jedno pitanje-
zašto pišeš o tome što radiš,kako radiš ,koliko zarađuješ i koliko gubiš?
budući da (mislim da si negdje spomenula)da imaš neki tim za analize ,očito se radi o nekim koji rade u brokerskim uredima -pa su im neke info dostupne ,što nebi trebala o tome malo umjerenije govoriti ili bar neke stvari ne iznositi ovako javno.
evo jedno malo objašnjenje za ako more za neukog investitora
– javi mi se kada uspiješ zdrmati crobex.
– ja to mogu bez problema.
– ali miki za tako nešto ipak treba imati love ili brdo dionica.
– ja ju imam, a ti ?????????????
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ali Ivana ne smiješ tako prema kolegama, znaš kako se kaže, budale pokazuju novac a djeca golu guzicu……………… [smiley]
Kontra nje ili njega……………..pitanje je sad [huh]
Može jedno pitanje vezano uz tvoj post? Zašto nisi rušila cijene u utorak kad si najavljivala da če rasti sve skupa jer bi tad sigurno imala brutalniju zaradu i od kuda ti sad ta brutalna zarada, kad prodaješ po pitanju daj što daš?
– evo jedno normalno pitanje.
– nikada ne drukam, u utorak nisam prodavala jer sam stvarno vjerovalu u pravi rast,
– očekivala sam rast na nekim dionicama 20-30%,
– zar tada nisu rasle sve svjetske burze uključujući i srpsku.
– zar nisu brodari bili u ludom plusu ????????
– po mojoj procijeni ova vlada je u ovih desetak dana pričinila štetu na burzi od cca 30% neostvarenog rasta.
– i što učiniti u takvoj situaciji ?????????
– pa pogledajte kako je prošla u ovoj korekciji većina vas, (mislim za prošlu godinu).
– nisam ja kao gospodin lopina da ću čekati u dionicama i gledati minus od 80% ,
– ali sada se je i on opametio, samo i dalje ide na krive dionice.
– ja režem pozicije na ostvarenom plusu.
– np. zašto bi rizikirala ostvarenu dobit od 5% na ATPL, jučer je ta dobit bila cca 8%,
– ali je i dalje dobit.
– minusi me stvarno nerviraju i zbog toga jako brzo režem poziciju.
– i nikada ne prodajem daj što daš,
– ja vodim igricu, nekada gore nekada dolje.
– ponavljam, sve što sam danas prodala, a puno toga sam prodala je prodano s plusom.
– i na koncu previše sam bila izložena u dionicama,
– trenutna pozicija mi je cca 30% keš ostalo u dionicama, od toga najviše u HT-u koga danas nisam ni dirala.
– od brodara imam ATPL i TNPL.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
eto i nasa ivke postala burek investitor….
Inverter ma ne burek investitor,sad se bacila malo u market-makere pa zarađuje svaki dan [lol]
Ivana jedan mali dobronamjerni savjet pošto znamo da i FM čitaju ovaj forum ti si idealan kandidat za šišanje (kao što je bilo i jučer) pustili su te da se ispucaš a onda raspalili po asku.Prošle godine su ti to uradili dok si napucavala neke nelikviduše kontra tržišta opet su te pustili da ih napucaš u visine ti si lovila male ribice a tada se pojavile RALJE koje su se upetljale u tvoju mrežu.Koliko se sjećam iza toga si spominjala stop-lose naloge.
Moj savjet već ako manipuliraš tržištem nemoj pisati o takvim stvarima po forumu jer uloviš jačeg igrača od sebe koji te poslije izmesari.
Ivana puno sreće u daljnjem ribolovu!
Ali Ivana ne smiješ tako prema kolegama, znaš kako se kaže, budale pokazuju novac a djeca golu guzicu……………… [smiley]
– gospodine Volksbank, pa ono najvažnije ste napisali u samom postu.
– sada bi se toga trebali i držati.
– znaći više nema pokazivanja gole guzice.
– dobro vaša mama kaže kako je forum pun manijaka.
– I love this game.
Pozdrav !
eto i nasa ivke postala burek investitor….
– taj izraz burek investitori sam ja lansirala na ovoj temi.
– ali nekada je puno bolje zaraditi i za taj burek nego ići u minus.
– ja sam sklona ići u velike rizike, odatle mi i brutalne zarade.
– pa još uvijek sam ja u velikoj igri,
– još uvijek sam u dionicama 70% .
– procijenila sam kako je stvarno veliki rizik biti full u dionicama, ali to ne znaći da idući tjedan neću biti full u dionicama.
– samo je pitanje u kojima.
– pa cijelo vrijeme ja i kupujem dionice, ali bezobrazno jeftino.
– ali za takve kupnje treba i jako puno vremena.
– zbog toga su mi zgodne HT i ATPL, jedine dvije likvidne dionice na našem tržištu.
– HT mi dođe kao banka.
– a ATPL je stvarno jako nezgodna dionica,
– tu se da puno zaraditi, ali isto tako i izgubiti, ta dionica ipak nije za svakoga, a doslovno svi žele brze zarade, i zbog toga je ATPL super dionica, ali ponavljam puno toga treba znati i pratiti.
– ja sam u ovom krugu uspijela zaraditi dosta besplatnih (dividendnih) dionica, a to mi je bio i cilj.
– I love this game.
Pozdrav !