Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a kad padamo?

Pojma nemam. Možemo rasti na 2500 ili pasti na 1200…
Za rast na 2500 je dovoljno par desetaka mil € ako se netko udostoji to potrošiti.
A što se pada tiče, tko zna kakve nas još moguće loše vijesti čekaju.

Pojma nemam. Možemo rasti na 2500 ili pasti na 1200…
Za rast na 2500 je dovoljno par desetaka mil € ako se netko udostoji to potrošiti.
A što se pada tiče, tko zna kakve nas još moguće loše vijesti čekaju.

Mislim da bi umjesto ili trebao napisat pa. Kako sad stvari stoje ivana je fulala za jedan dan…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Malko previše generalizirate dragi kolega, ja znam barem desetoricu koji su pobjegli ne u keš nego u euro, tako da te vaše pretpostavke uopće nemaju čvrsto uporište. Više su rezultat vaše neinformiranosti.

Bez zamjerke

takodjer….puno ljudi znam koji su pobjegli ne sa t.k. nego pobjegli iz kune u druge valute….gace su jos uvjek pune…..
[/quote]

– stvarno je ovo zanimljivo kako svi puno toga znamo, a znamo i ljude.
. evo i moj mali doprinos ovim saznanjma.
– i ja znam puno ljudi koji su pobjegli sa t.k. nego ne samo da su pobjegli iz kune, pobjegli su i iz eura, i sada su se skrasili u bankarskim kreditima.

– I love this game.
Pozdrav !

@Vergilije
Kolegica Ivana misli da je puno fourmaša u kešu i tu je greška.
Većina ih je u dionicama a oni u kešu su utočište potražili u Eurima.
To je vidljivo po prometima kada crobeks raste i kada pada.
Prilikom rasta prometi su veći za 30-50% u odnosu na pad.
Ključ rasta je u rukama velikih institucionalnih investitora tipa mirovinskih i stranih fondova koji bi trebali podignuti crobeks na veće razine.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

tako je, keša ima, ali ne računajte da će on na ovim cijenama i u ovoj komatoznoj situaciji u državi pojuriti u dionice. loše vjesti nitko ne ponavlja jer to nema smisla, valjda smo svi svjesni težine situacije, a to što neki zabijaju glavu u pijesak i viču UP UP UP je samo njihov problem.
keš čeka prave prilike i niske cijene dionica, proporcionalne riziku i stanju u državi

– samo vi i dalje zabijajte glavu u pijesak, prilike su uvijek tu i teba ih jednostavno iskoristiti.
– ali nemate hrabrosti, bojite se gubitka novca, a to je ipak puno jače od vas.
– da se razumijemo, nikoga ne nagovaram na kupnju ili prodaju.
– ali evo vam jedna mala pričica.

KODT.

– nekad ne tako davno bila su sigurno još gora vremena za ulaganja.
– dno se nije vidjelo, a gospodin Vlad je svakodnevno izlazio s još nižim targetima.
– i tada ja krenem u kupnju dionica KODT.
– stvarno mi je gospodin Vlad slao dobronamjerne p.p. i ukazivao mi je još niže targete.
– a ja sam vam tada pisala kako me na burzi zanimaju ne zarade za burek nego zarade od preko 100%.
– normalno kako ste me i tada zahebavali i punili jedinicama, smijali se mojim postovima.

– to je bilo nekad, a sada kako se je priča završila.
– došao neki manijak i to kupuje po 2.000kn ,
– odmah sam mu bez razmišljanja prodala 50% tih dionica.
– a zarada je cca 110% plus sam dobila dividendu na svaku tu dionicu.
– na moju kupljenu cijenu ta je dividenda cca 10%.

– i sada mi je ostalo 50% dionica KODT.
– koliko me one sada koštaju ????
– dragi investitori to je sada investicija od 0 (nula) kuna, došle besplatno.
– i sada se taj dio više neće prodavati, jedino ako mi netko ne ponudi 4-5.000kn tada bih pristala.
– ali što me sada košta držati te dionice u portfelju, dobila ih besplatno i još mi nose dividendu.
– i sve to u krizi.
– a sada dragi moji ljubomorci udrite po jedinicama, jer jedino vam to preostaje, znam kako ste svjesni kako nikada nećete biti uspiješni kao ja i brutalno zarađivati na burzi.

– I love this game.
Pozdrav !

Ljudi neralno je očekivati brzi rast može se ić u cjenovni oporavak ali dok se gospodarstvo ne pokrene nema ni MU MU.
Taktičko postavljanje oko 50% u dionicama 5 različitih sektora,50% cash od toga 70% kuna -30% eura.
Od cash pozicije namjeravam još 50% uložiti u dionice,dok jedan dio je namjenjen isključivo čarapi-crnom fondu.

Diverzifikacija donosi samo prosječnost. Ako igraš ligu i diverzificiraš možeš biti siguran da nećeš ispasti ali isto tako još sigrunije nećeš biti ni prvak.

[/quote]

– gospodina Conan OBri ne poznam, niti sam se s njim ikada dopisivala.
– ali zbilja jako cijenim njegove postove.
– i stvarno je tragedija kakve mu ocijene dijelite.
– a puno njegovih izjava treba zapisati u jednu bilježnicu, njih se držati i po njima raditi.

– I love this game.
Pozdrav !

tako je, keša ima, ali ne računajte da će on na ovim cijenama i u ovoj komatoznoj situaciji u državi pojuriti u dionice. loše vjesti nitko ne ponavlja jer to nema smisla, valjda smo svi svjesni težine situacije, a to što neki zabijaju glavu u pijesak i viču UP UP UP je samo njihov problem.
keš čeka prave prilike i niske cijene dionica, proporcionalne riziku i stanju u državi

– samo vi i dalje zabijajte glavu u pijesak, prilike su uvijek tu i teba ih jednostavno iskoristiti.

KODT.

– dno se nije vidjelo, a gospodin Vlad je svakodnevno izlazio s još nižim targetima.
– stvarno mi je gospodin Vlad slao dobronamjerne p.p. i ukazivao mi je još niže targete.
– a ja sam vam tada pisala kako me na burzi zanimaju ne zarade za burek nego zarade od preko 100%.
– normalno kako ste me i tada zahebavali i punili jedinicama, smijali se mojim postovima.

– i sada se taj dio više neće prodavati, jedino ako mi netko ne ponudi 4-5.000kn tada bih pristala.
– ali što me sada košta držati te dionice u portfelju, dobila ih besplatno i još mi nose dividendu.
– i sve to u krizi.
– a sada dragi moji ljubomorci udrite po jedinicama, jer jedino vam to preostaje, znam kako ste svjesni kako nikada nećete biti uspiješni kao ja i brutalno zarađivati na burzi.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Dušo draga,
Onaj tko brutalno zarađuje na bilo kojoj burzi sigurno ne piskara po forumima.
Ali što ćeš, svatko od nas želi biti nešto što ne može.Evo ti stotka barem za maštovitost

KODT.

– i sve to u krizi.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
molim te prestani paliti ljude ovdje sa tvojim pričama,jer malo malo pa nadodaš ili izmisliš!
Kako ti može biti zarada 110 posto kad se s tom dionicom nije trgovalo nego jednom ispod 1000 kn i to davno davno.Da da sigurno si baš ti to pokupovala po toj cijeni.
Vidiš neki skok dionice unazad pa onda se hvališ na brutalnoj zaradi.
NIje da neznaš i ne kužiš ovdje neke stvari ali vječno neko muljanje je već smejšno

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

U usporedbi sa gosp. Ivanom, ja NE RADIM DOBRO…Fulala na kupnji IGH/ previsoko..Zatim fulala na
prodaji ATPL/ prenisko…odmah fulala na kupnji HT/ previsoko… zatim nedugo prodala JNAF
prenisko…pa opet dokupila IGH previsoko…..itd…itd…..itd… ima nekog smisla kad krenu dionice
gore, ne izgleda sve to tako lose , ali bome….nema puno pametnog investiranja….. pozdrav.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@Vergilije

Kolegica Ivana misli da je puno fourmaša u kešu i tu je greška.
Većina ih je u dionicama a oni u kešu su utočište potražili u Eurima.
To je vidljivo po prometima kada crobeks raste i kada pada.
Prilikom rasta prometi su veći za 30-50% u odnosu na pad.
Ključ rasta je u rukama velikih institucionalnih investitora tipa mirovinskih i stranih fondova koji bi trebali podignuti crobeks na veće razine.

Nema greške, kad vide da crobex raste, promijeniti će eure u kn i opet u dionice. Tada će to biti vidljivo i po prometu i po cijenama. Fondovi općenito mogu to malo napumpat, ali oni nisu toliko bitni koliko psihologija ulagača. Jeri fondove vode ljudi podjednako podložni emocijama…

Uvijek ista priča, samo drugi sudionici…

– a puno njegovih izjava treba zapisati u jednu bilježnicu, njih se držati i po njima raditi.

U potpunosti se slažem, definitivno jedan od najboljih forumaša [thumbsup]

Ljudi neralno je očekivati brzi rast može se ić u cjenovni oporavak ali dok se gospodarstvo ne pokrene nema ni MU MU.
Taktičko postavljanje oko 50% u dionicama 5 različitih sektora,50% cash od toga 70% kuna -30% eura.
Od cash pozicije namjeravam još 50% uložiti u dionice,dok jedan dio je namjenjen isključivo čarapi-crnom fondu.

Diverzifikacija donosi samo prosječnost. Ako igraš ligu i diverzificiraš možeš biti siguran da nećeš ispasti ali isto tako još sigrunije nećeš biti ni prvak.

[/quote]

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ako misliš da sam mu ja dao jedinice zato što se razlikujemo po stilu investiranja griješiš.On je malo agresivniji ulagač od mene i to je to.Conan je među prvim forumašima počeo pričati o korekciji i mogućim problemima globalnih razmjera, tada isto nije bio poularan na stranicama PD podjednako kao i sada kad čovjek njuši oporavak opet ga kuljaju jedinicama.Stvarno bi se dala napisati knjiga o investiranju od njegovih postova i još par forumaša koji su donedavno bili medvjeđeg raspoloženja.

Što se tiče "besplatnih" dionica ja sam trejdao neke dionice te ih poslije konvertirao u HT i davale su dividendu skoro 15% te dionice neću nikad prodati nego ih naprosto musti pa jedno cijeli život.

New Report

Close