E moj lopina, lijepi ti to maštaš o velikom rastu, stalno si 100% u dionicama i preslaguješ porftelj. I ponovo BV/NAV priča.
Što se tiče bivanja 100% u dionicama, to je najveća bedastoća koju možeš napraviti. Da sam imao 30-40% casha u ključnim trenucima u proteklih godinu-dvije, imao bih sada takav plus da bi to bilo za smrznuti se. Ja sam svoju lekciju naučio.
E moj Rocky .Svaki trenutak se treba drukćije ponašati.Danas me dobro potrefilo.Bilo bi bolje da sam 200% u dionicama tj.da sam u marginu.Lani sam bio u marginu i dobija po tanburi.Ove godine teće med i mliko,a ja nisam u marginu.
Već sam nešto i kapitalizira u odnosu na petak.Pun
pogodak.Razlika je biti u dionicam,a na crobexu 1.850 ,a svijet luduje,u odnosu na prošlogodišnji
3.500,a svijet u stagnaciji i padu.Današnji dan sigurno neću završiti 100% u dionicama,jedino ako dođe do znaćajnijeg pada ili se otvori neka jazovka.
Svako vrime nosi svoje brime.
a di je gospojica Ivana7, ništa nam nije nagovijestila ovaj brutalni rast, a poslije će biti……………ja vidjela, ja rekla, ja zaradila [lol] [lol] [lol]
a di je gospojica Ivana7, ništa nam nije nagovijestila ovaj brutalni rast, a poslije će biti……………ja vidjela, ja rekla, ja zaradila [lol] [lol] [lol]
sigurno se u petak nakrcala VDKT i JANAFA pa danas troši zarađene pare u Casinu [lol]
– ma počela sam pisati, ali sam prvo krenula od vlade.
– i napišem tri posta i odmah me dežurni HDZ-ovci napunili jedinicama.
– onda gubim volju za pisanjem.
– a danas je bilo stvarno brutalno, znači točno je kada pišem kako se i u krizi može zaraditi.
– moram biti iskrena, ovo je više bilo kockarski nego što sam vjerovala u ovoliki rast.
– I love this game.
Pozdrav !
sigurno se u petak nakrcala VDKT i JANAFA pa danas troši zarađene pare u Casinu [lol]
– pa pisala sam vam, u ovoj krizi ne ulagati u građevince.
– oni su stvarno jeftini, ali su i dosta rizični.
– a o janafu sam pisala.
– I love this game.
Pozdrav !
Na ovom forumu svi znaju da je glavni poblem nabujala admistracija (birokracija) a još ni jedan pametan prijedlog nisam pročitala kako taj problem riješit.
– teško da ćete ga naći.
– administracija je problem politike.
– a ova tema je puno više zabavnija zbog brutalnih zarada,
– i normalno kako do njih doći.
– I love this game.
Pozdrav !
E moj lopina, lijepi ti to maštaš o velikom rastu, stalno si 100% u dionicama i preslaguješ porftelj. I ponovo BV/NAV priča.
Pa evo i P/BV za ovih 27 uspoređenih dionica na današnju cijenu
KOES 0,15
TKPR 0,24
ADPL 0,32
FRNK 0,36
PTKM 0,39
ZVZD 0,48
INGR 0,55
LVCV 0,58
JANAF 0,63
KRAS 0,63
ADRS 0,63
TNPL 0,69
ULPL 0,72
VDKT 0,75
KOEI o,81
HDEL 0,84
LURA 0,87
JMNC 0,97
THNK 0,98
VIRO 1,02
ATPL 1,15
IGH 1,20
DLKV 1,43
LEDO 1,55
ERNT 1,56
ATGR 1,71
KNZM 1,91
Paralelno bi trebalo izbaciti i omjer P/E.Tada bi bilo nešto jasnija slika.
M/medijan/ 0,75 Dakle,crobeks se trži na o,75 BV.Ameri blizu 2/dva/.Da li to znaći da smo podcijenjeni više od 50%.Crobex piza barem 3.500 i to treba odraditi.Kada.Pa u toku ove godine.
Što je dionica nelikvidnija to je i podcijenjenija.I zato su najveći gubitnici KOES i TKPR.
Odmah do njih su ADPL i FRNK,a ADPL ima veliku dobit.FRANK je jedna od najstabilnijih firmi.Odlična firma,loša dionica.
Petra plaća danak lošem zadnjem kvartalu,a tlaći je i državno vlasništvo.
ZVZD se trži ispod pola BV i pored velike dobiti.Prava nepravda.
INGR na samo o,55 BV.Loši rezultati i loše vijesti su ubili ovu dionicu.
LVCV kotira najgopre od svih građevinara,a fundamentalno najstabilniji.Za strpljive interesantan.
JANAF je danas pokazao da vrijedi.Lagano ulazi u žižu.Odlična kupnja do 2.000.
ATPL je i po ovom pokazatelju lošija i od ULPL I TNPL.Prema TNPL za 50%,a prema ULPL 40.
Uzimajući u obzir i da već tri kvartala zaredom slaže gubitke,a TNPL i ULPL znaćajne dobitke,a da se u međuvremenu nije dogogilo ništa što ATPL ide u prilog mislim da je precijenjena od 80 do 100 % u odnosu na ove dvije dionice.Prema JDPL i LPLH čak i zeru više.
VIRO se trži na 1,02 BV ,a ZVZD na o,48.Zadnju godinu dana ne zna se koja je lošije poslovala,a sada imamo izvrstan drugi kvartal,naročiti Zvijezda.Mislim da je Zvijezda podcijenjena duplo u
odnosa na VIRO.Tako karta kanta.
A Konzum se trži na 1,91 BV.Premalo s obzirom na P/S .Podcijenjen.
ERNT bi trebalo uspoređivati sa KOEI.S obzirom na zadnje rezultate KOEI podcijenjen u odnosu na ERNT za duplo.ERNT je preskup,ali je miljenik fondova.Drže ga mirovinci.
Ista stvar sa DLKV.Precijenjen u odnosu na KOEI i IGH.IGH je jako podcijenjen.
THNK je u sredini.
VDKT i pored zadnjeg rasta i dalje najjeftiniji građevinar.Jedino LVCV je možda bolji.
Hidra puno radi ,a malo zarađuje.Veliki promet mala zarada.Biće da se lova izvlaći preko kooperanata.
LEDO sa BV 1,55 je i dalje jeftin.Visoka profitabilnost je bitna karakteristika ove firme.
Zaključak:ni jedna od ovih dionica nije skupa.Samo se postavlja pitanjke koliko je podcijenjena i
koliki može biti potencijalni rast.Jedina opasnost je da neka sklizne u stećaj.A u krizi su firme
izloženije stećaju.
Jućer sam VDKT i JANAF na temelju ostvarene dobiti stavio na prvo i drugo mjesto s obzirom
najbolje ostvarene rezultate drugog kvartal.Nisam ih stavio ja nego matematika/indeks/.
Slučajno ili ne ove dvije dionice su pobjednice dana.Nije to slučajno.
Ima nade da smo počeli i računati.
Lopina, evo ti 100 za trud i neuništivi optimizam! [thumbsup]
A da je za zaradu na burzi dovoljno usporediti P/B, P/E i P/S onda bi većina ljudi dobivala na burzi a ne gubila.
Uspoređivati P/B od potpuno različitih poduzeća nema puno smisla. HR je tako mala da skoro pa ni nemaš 2 poduzeća koja se bave identičnom djelatnosti pa da ih možeš direktno uspoređivati. Ti uspoređuješ kruške i jabuke.
Na ovom forumu svi znaju da je glavni poblem nabujala admistracija (birokracija) a još ni jedan pametan prijedlog nisam pročitala kako taj problem riješit.
– teško da ćete ga naći.
– administracija je problem politike.
– a ova tema je puno više zabavnija zbog brutalnih zarada,
– i normalno kako do njih doći.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ameri su pritisnuli Slovence.Izgleda da se vrata EU otvaraju.
A turissta rekordno.
Lipo je biti u kešu,ali još lipše u dionicama.Moglo bi biti tamno zeleno.Meni rast odgovara.Pa onda pad.Super.Najgore je mrtvilo i ustajala bara.
A prekosutra je praznik.Da li će kešoljubci postati nervzni.
A i danas se nije baš kupovalo na bidu.
Sutra bi za kešoljupce moglo biti nezgodno.
Ivana bi ih mogla brutalno ošišati.
Lopina, evo ti 100 za trud i neuništivi optimizam! [thumbsup]
A da je za zaradu na burzi dovoljno usporediti P/B, P/E i P/S onda bi većina ljudi dobivala na burzi a ne gubila.
Uspoređivati P/B od potpuno različitih poduzeća nema puno smisla. HR je tako mala da skoro pa ni nemaš 2 poduzeća koja se bave identičnom djelatnosti pa da ih možeš direktno uspoređivati. Ti uspoređuješ kruške i jabuke.
Pa zar nisam odvojio kruške od jabuka.Usporedio sam posebno brodare,posebno građevinare,
Viro i Zvijezdu,KRAS i FRANK.Svatko tko želi može grupirati i uspoređivati.
Ja sam to već prije odradio i djelovao.
Ova tablica je gotovo točna,ali je ipak samo druk.
Ne laje pas radi sela.
Pa evo i P/BV za ovih 27 uspoređenih dionica na današnju cijenu
KOES 0,15
TKPR 0,24
ADPL 0,32
FRNK 0,36
PTKM 0,39
ZVZD 0,48
INGR 0,55
LVCV 0,58
JANAF 0,63
KRAS 0,63
ADRS 0,63
TNPL 0,69
ULPL 0,72
VDKT 0,75
KOEI o,81
HDEL 0,84
LURA 0,87
JMNC 0,97
THNK 0,98
VIRO 1,02
ATPL 1,15
IGH 1,20
DLKV 1,43
LEDO 1,55
ERNT 1,56
ATGR 1,71
KNZM 1,91
Što je dionica nelikvidnija to je i podcijenjenija.I zato su najveći gubitnici KOES i TKPR.
Odmah do njih su ADPL i FRNK,a ADPL ima veliku dobit.FRANK je jedna od najstabilnijih firmi.Odlična firma,loša dionica.
Petra plaća danak lošem zadnjem kvartalu,a tlaći je i državno vlasništvo.
ZVZD se trži ispod pola BV i pored velike dobiti.Prava nepravda.
ADPL ima smiješno male fundamente, a još su k tome objavili i dobit u zadnjem izvješću i to u teškim vremenima za autoindustriju.
Postavlja se pitanje što će biti u idučem razdoblju oporavka autoindustrije.
sve je jasno, barem bi trebalo biti, i uprava je u izvještaju od neki dan najavila bolje poslovanje.
Ako Magma kupi Opel, Opel seli proizvodnju u rusiju, pogodite u koji okrug i tko tamo ima vlastitu tvornicu. AD Plastik naravno. A većinski vlasnik AD Plastika je ruski investicijski fond ( koji je btw. većinsko vlasništvo stekao 2007. kupnjom dionica po 247 kuna ). A to što Magma želi preseliti proizvodnju u rusiju nije samo zbog jeftinije radne snage i obližnjih tvornica kooperanata ( poput ADPL ). Naime drugi partner u toj transakciji trebala bi biti ruska banka, dakle krediti i investicije. Sve je povezano.