Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I love sex, ali ne volim da me ova vlada svaki dan hebe.
– jer ovo već prelazi u silovanje koje je kažnjivo po zakonu.

– I love this game.
Pozdrav !

I love sex, ali ne volim da me ova vlada svaki dan hebe.
– jer ovo već prelazi u silovanje koje je kažnjivo po zakonu.

– I love this game.
Pozdrav !

Kolegice, ,definitivno je nastupio period oporavka svjetskog gospodarstva, indeksi će rasti.
Prema izjavma analitičara nelikvidnost našeg gospodarstva je veliki problem, skupi krediti i pad potrošnje kao i pad investicija usporava naše gospodarstvo.
Međutim burza je nešto drugo i zanima me vaše mišljenje:
– da li ćemo mi pratiti svijet ili ćemo cmoljiti na maloj likvidnosti koja je karakteristika odsutnosti velikih ulagača?
Svakako još jedno pitanje:
– zašto je AZ na RH burzi totalno neaktivan kao kupac od početka godine jedino je prodavao nešto malo dionica?

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Evo jedna inf. (poluinformacija).

– načula sam kako bi mogla propasti jedna jedina hrvatska banka.
– sreća u nesreći je što naša vlada kontrolira samo tu banku.

– radi se o Hrv. poštanskoj banci.
– kad dođu takve inf. najpametnije je ne imati dionice te banke, a niti račun u toj banci.
– da ne bi bilo neko drukanje, jer ne radim s tom bankom, tko je zainteresiran neka se detaljno raspita.
– jer nažalost već na prvu poluinformaciju se mora reagirati, jer poslje je već kasno.

– I love this game.
Pozdrav !

Kolegice, ,definitivno je nastupio period oporavka svjetskog gospodarstva, indeksi će rasti.
Prema izjavma analitičara nelikvidnost našeg gospodarstva je veliki problem, skupi krediti i pad potrošnje kao i pad investicija usporava naše gospodarstvo.
Međutim burza je nešto drugo i zanima me vaše mišljenje da li ćemo mi pratiti svijet ili ćemo cmoljiti na maloj likvidnosti.

– burza nije nešto drugo, burza je sve to što ste nabrojili.
– trenutno smo mi u situaciji kada politika doslovno uništava naše firme.

– np. HT je stvarno naša najbolja firma, tvornica novca, i sada su dobili porez cca 6% (ne znam točno jer se zakoni mijenjaju svakodnevno), ali to ide na bruto zaradu, stvarno budale, jer će sada HT plaćati porez i na kapitalne investicije.
– zašto takav porez ne opale brodogradnji 6% na svaku ugovorenu novogradnju, ili HEP-u, HŽ ….
– njima neće jer su gubitaši.
– kad bi HT imao 20.000 zaposlenih HDZ-ovaca i poslovao s gubitkom tada ni on ne bi dobio ovaj porez.

– ili porez na nekretnine, pa tko će više kupovati 2 ili 3 stan namijenjena za iznajmljivanje ili apartmane.

– ići će porez na kta. ali ići će lova i u Austriju.

– da ne nabrajam dalje ovi doslovno režu granu na kojoj sijede.

– I love this game.
Pozdrav !

ma sve je to meni jasno ali burza je nepredvidljiva i sve je na njoj moguće čak i ono što je logično kako kaže kostolany.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

– np. HT je stvarno naša najbolja firma, tvornica novca

HT je prljavi monopolist. [yawn]

Nastavak gornjev tablice:

FRNK————103————101———-79———–86————54

ZVZD————–98———–100———-161———182————41

JMNC————-100———-102———-114———116————36

PTKM————–82———–57—————————————–48

ATPL————–47————51—————————————–45

THNK————–84———–69————-34———–34———–33

ADPL————–84————86—————————————–37

nastavak
ADRS————-97————-90————-91————————-83

KRAS————-96————-92————-90————————113

IGH————–100————80————-132———————–158

DLKV————144———–160———–110——————————-

VIRO————–68———–122————89————————-329

INGR————–77————.67———-očaj———————-0čaj

ULPL————-116———-117————-63————————-75

LEDO————–96————95————121———————–130

U ovoj grupi većina ima prodaju nešto manju nego lani/prve dvije kolone/.Ali u drugom kvartalu imamo povećanje
u odnosu na prvi jer su indeksi nešto veći.Naročito je to izraženo kod DLKV/60% više/,VIRO 22%
ULPL 17%/posljedica povečanja flote/.
U koloni tri i četiri /dobit/imamo velike pobjednike.
IGH 58% veća dobit uz smanjeni obim posla za 20%.Praktično 100% veća prioftabilnost u odnosu na
drugi kvartal prošle godine.
VIRO je jako dobro potegnuo.Nakon pet loših kvartala napokon znaćajni rast dobiti.
LEDO sa padom prometa od 5% ostvario 30% veću dobit .Nadoknadio gubitak prvog kvartala i ušao u pozitivu.Najveće ugodno iznenađenje.
KRAS i uz pad prometa ostvario veću dobit u drugom kvartalu u odnosu na lani/13 %/

Dakle,ova grupa ne pokazuje pad dobiti.Jedino INGRA i ADRIS.INGRa očekivano razočarenje.ADRIS
uz ove cijene jako podcijenjen bez obzira na pad prometa.

ULPL ima pad dobiti u odnosu na prošlu godinu za 1 trećinu u prvom polugodištu,a za 25% u odnosu na prošlu godinu u drugom kvartalu.Briljantno.Stabilno poslovanje i u krizi.Fiksni dugoročni
ugovori donose i sigurnu dobit.

Ipak je todeks i dalje najveće ugodno iznenađenje.Očekujemo izvješće TISK.Da li će i to biti
ugodno iznenađenje.
Povale Governoru.Nakon otrežnjenja na ATPL postao odličan Nostradamus.LEDO,VIRO,VDKT,ULPL
je uspio ubosti.Tehnika mali promašaj,ali i nije pala iako je zaslužila.Nisam napravio ozbiljniju analizu bilance THNK tako da možda i nisam u pravu.Neka me netko pobije.

– np. HT je stvarno naša najbolja firma, tvornica novca

HT je prljavi monopolist. [yawn]

[/quote]
monopolist ili ne to nema nikakve veze,jer posluje po hrvatskim zakonima.
I tdr je monopolist,pa i konzum i nikom ništa.
Uvesti 6 posto poreza na brutto promet nekom u poslovanju je totalni idiotizam.
Sutra mogu to uvesti i recimo vlasnicima pizzerija 6 posto na pizzu,jer im dobro ide!
To je protustavno,i to može proći samo u našoj šugavoj zemlji tako na brzinu.
Dok su prodavali HT i uzimali lovu od D-telekoma onda im ništa nije smetalo.
Neka dignu porez na dobit,ili uvedu neku skalu a 6 posto na nečiji brutto promet je prava pljačka!
Nemam nikakve veze sa mobilnim komunikacijiama niti ih volim,ali da sam na njihovom mjestu ja bi vladi odtkazao uslugu svih mobitela,pa neka si šalju dimne signale međusobno

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

jeste vidjeli koja gužva jučer u Lučkom?
To su službenici javnih službi krenuli na more i zaposlenici raznih ministarstava,pa napravili gužvu 18 km [lol]

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

Neka me netko pobije.

[thumbsup]

jeste vidjeli koja gužva jučer u Lučkom?
To su službenici javnih službi krenuli na more i zaposlenici raznih ministarstava,pa napravili gužvu 18 km [lol]

– je li točan podatak da su u zadnjih 6 godina te službe ojačali s dodatnih 70.000 niškorisnih djelatnika.

– I love this game.
Pozdrav !

To je protustavno,i to može proći samo u našoj šugavoj zemlji tako na brzinu.

– nisam pravnica, ali to ne znači kako i ne znam pravo.
– puno su sada napravili protivustavnih stvari.

– np. uvode rektroaktivni porez,
– plaća od srpnja će vam se oporezovati u kolovozu.

– uzmimo 2 umirovljenika ili radnika.
– jednom je plaća/mirovina 2.999kn drugom 3.001kn ,
– sada ovaj drugi spada u poreznu stopu, i kada plati porez plaća/penzija će mu biti manja nego ovome kome je 2.999kn , njega se neće dirati.

– ovo za HT, je stvarno da ostanete bez riječi, bez obzira je li on monopolist ili nije, prije su vam monopolisti, HŽ ili HEP, što i njima ne idu porezi.

– porez na neisplaćene dividende koje su zarađene u prošloj godini.
– na te dividende su plaćeni svi nameti i izmeti.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close