3. PRIMICI NA KOJE SE NE PLAĆA POSEBNI POREZ
– neoporezivi iznosi naknada, nagrada i potpora koji se isplaćuju radnicima
– naknade za bolovanje koje se isplaćuju na teret HZZO-a
– novčane potpore za rodiljnji i roditeljski dopust
– naknade za bolovanje zbog ozljede na radu isplaćene na teret HZZOZZR
– neoporezivi iznosi drugog dohotka (stipendije, športske stipendije, nagrade učenicima, primici učenika i studenata za rad preko ovlaštenih posrednika, sve do propisanih neoporezivih iznosa)
RIF
molim premjestite na temu Porezi, greškom postano ovdje
hvala
Nego febo jel istina ovo da će se morati plaćati porez na povrat poreza ili su novinari lansirali još jednu patku?
Povrat poreza nije ostvareni dohodak, dakle sumnjam da će se na to plaćati krizni porez.
Na dohodak po kojem je izvršen povrat preplaćenog poreza već bi trebao bti plaćen krizni porez.
Pa i prije isplate dividende je dobit oporezovana porezom na dobit pa ju svejedno oporezuju- tako da me ne bi cudilo da oporezuju sve gdje je bilo kakva isplata/prijelaz imovine. Pazi porez na nasljedstvo! Ma nabijem ih sve na debelog japanca, ne preostaje nista drugo nego po starom tj. Platiti sav porez a to sto je porezna stopa 0 ili blizu nule nisam im Ja kriv (ovo se odnosi na redovno poslovanje a ne na dionice) – s nekim stvarima se covjek jednostavno mora pomiriti::))
– sasvim logično HDZ – ZNA.
– najgore mi je što sam ja glasala za te idiote.
– ali gasovao je cijeli ovaj forum jer su crveni prijetili s porezima.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Nikad nisam glasao za njih, pa čak ni tada [cool]
[/quote]
ni ja,jer nemogu glasati zbog nekog svog sitnog interesa za lopove!
i ruka mu se osušila tko ih ikada više zaokruži!
[/quote]
Ja vjerojatno više za nikoga neću glasati ali brate mili, SDP-ova rješenja su katastrofalna, oni osim po njima smješno malog poreza na kapital najavljuju uvođenje progresivnih stopa, poput onih poreza na dohodak počevši od 20 % pa na više. Kako kapitalisti nisu vesla sisali , a drugovi ne vide (ili se prave da ne vide) dalje od svog nosa to bi onda rezultiralo daljnim rastom stope nezaposlenosti a stanovništvo bi bilo još siromašnije jer bi realni dohodak pao još i više. Također efekt punjenja državnog proračuna pri takvom oporezovanju svega bio bi dugoročno umanjen.
pričaš na temelju nekih priča rekla kazala
uzmi današnji jutarnji pa pročitaj članak koji je napisao Milanović
A dio o r efekt punjenja državnog proračuna pri takvom oporezovanju svega bio bi dugoročno umanjen
je krivi pristup jer državni proračun i mora biti manji jer je nerealno previsok i onda se puni silovanjem nekih poreza i trošarina,što je totalno besmisleno…treba ga smanjiti otpuštanjem službenika i smanjenjem raznoraznih besmislenih davanja iz državnog buđeta
Dvorane,neisplative građevine su prva stvar koju treba ukinuti.
pa pola godine ni autocestom do splita nema nikog,a do siska možeš si misliti prometa
[/quote]
SDP bi SVIMA oderao kožu , jer misle da sirotinja računa će da od njih dobiti bogatsvo od sada bogatih , što je iluzija . Novac treba samo za pokriće dugova, a oni bi samo da ugrabe vlast .
Kuda bi oni sa tisućama općinara – u mirovinu ! ili sa otpremninama !¨Razmislite !
[/quote]
To je tipična HDZ propaganda,i ljudi koji su se poput gljva nametnika zaljepili na državni proračun,pa se boje da bez toga ne ostanu.
Ja kao i mnogi samo želim zemlju gdje su sređeni zakoni u kojem se znaju pravila igre dugoročno kakva god ona bila,jer smatam da sam dovoljno pametan da ću se u njima snaći i znati nešto zaraditi.
Ovakva stranka koja mjenja zakon doslovno od danas do sutra je najvea šteta svim nama,pogotovo ulagačima.Niti znamo kakav će biti tečaj,niti kakvi porezi na dividente,niti na kapitalnu dobit,niti na prihoe,dohotke,na ništa.zato ovi moraju podhitno otići
htio sam napisati da je best buy Ledo, ali napisat ću nešto drugo…
nakon ovakvih poslovnih rezultata naših izlistanih firmi bilo vi stvarno pokvareno izdvajati bilo koju. Ja sam toliko ugodno iznenađen da sam skoro cijeli dan euforičan. Čovjek zapravo ne zna što bi kupio po ovakvim jeftinim cjenama, s jedne strane, i tako izvrsnim rezultatima poslovanja i bilancama, s druge strane. nema se para za sve[smiley].
Cijeli ZSE je jedan veliki best buy. Šteta što su naši investitori već toliko preplašeni od silnih batina pa se boje još pokojeg udarca. Oni na žalost kupuju vladu i prosvjede umjesto udjele u ovim fantastičnim firmama po ovim smiješnim cijenama.
SVIM KOMPANIJAMA, SVAKA ČAST, vidi se kako se radi posao, BRAVO!! [thumbsup]
nakon ovakvih poslovnih rezultata naših izlistanih firmi bilo vi stvarno pokvareno izdvajati bilo koju. Ja sam toliko ugodno iznenađen da sam skoro cijeli dan euforičan. Čovjek zapravo ne zna što bi kupio po ovakvim jeftinim cjenama, s jedne strane, i tako izvrsnim rezultatima poslovanja i bilancama, s druge strane. nema se para za sve[smiley].
Cijeli ZSE je jedan veliki best buy. Šteta što su naši investitori već toliko preplašeni od silnih batina pa se boje još pokojeg udarca. Oni na žalost kupuju vladu i prosvjede umjesto udjele u ovim fantastičnim firmama po ovim smiješnim cijenama.
Pridružujem se čestitkama, jer su izvještaji 2H na ZSE generalno odlični,
Kada govorimo o dionicama i njihovim budućim vrijednostima vrlo bitna karakteristika tržišta je njegov anticipativni karakter, odnosno cijene dionica odražavaju prosudbu tržišta o budućim kretanjima ( cca 6- 18 mjeseci) a puno manje o onome što je bilo ili što su bila prošla kretanja.
npr.
Tko ne vjeruje neka pogleda kretanje na US marketu i Down Jones Industiral index za od 1936-1945 godine.Nasuprot svim očekivanjima i opasnostima za vrijeme II svjetskog rata index je rastao, baš zbog to anticipativnog karaktera burze.
Kad se u ponedjeljak otvori ZSE kupci dionica kupuju budućnost pojedinih kompanija te projekcije njezinih budućih poslovnih rezultata, međutim mi smo mala i plitka burza u kojoj genelrano jedno neselektivno pravilo jer kad indeks raste sve raste i kad pada sve pada.
To je tipična HDZ propaganda,i ljudi koji su se poput gljva nametnika zaljepili na državni proračun,pa se boje da bez toga ne ostanu.
Ja kao i mnogi samo želim zemlju gdje su sređeni zakoni u kojem se znaju pravila igre dugoročno kakva god ona bila,jer smatam da sam dovoljno pametan da ću se u njima snaći i znati nešto zaraditi.
Ovakva stranka koja mjenja zakon doslovno od danas do sutra je najvea šteta svim nama,pogotovo ulagačima.Niti znamo kakav će biti tečaj,niti kakvi porezi na dividente,niti na kapitalnu dobit,niti na prihoe,dohotke,na ništa.zato ovi moraju podhitno otići
A stranka gđe je ovi Pupovac. On ima isto dobra rešanja, molim mišljenja?
A stranka gđe je ovi Pupovac. On ima isto dobra rešanja, molim mišljenja?
[/quote]
još jedan apsurd našeg društva i politike je da su u koaliciji sa SDSS,
i na državnom nivou a o Vukovaru da ne govorimo,i to sve kao za dobrobit svih nas,možeš si misliti
Pridružujem se čestitkama, jer su izvještaji 2H na ZSE generalno odlični,
Kada govorimo o dionicama i njihovim budućim vrijednostima vrlo bitna karakteristika tržišta je njegov anticipativni karakter, odnosno cijene dionica odražavaju prosudbu tržišta o budućim kretanjima ( cca 6- 18 mjeseci) a puno manje o onome što je bilo ili što su bila prošla kretanja.
npr.
Tko ne vjeruje neka pogleda kretanje na US marketu i Down Jones Industiral index za od 1936-1945 godine.Nasuprot svim očekivanjima i opasnostima za vrijeme II svjetskog rata index je rastao, baš zbog to anticipativnog karaktera burze.
Kad se u ponedjeljak otvori ZSE kupci dionica kupuju budućnost pojedinih kompanija te projekcije njezinih budućih poslovnih rezultata, međutim mi smo mala i plitka burza u kojoj genelrano jedno neselektivno pravilo jer kad indeks raste sve raste i kad pada sve pada.
[/quote]
Ovima koje posluju na domaćem tržištu budućnost je jako svijetla. Osim ako ne prodaju antidepresive i sedative.
Pa bome oni kojizi to prodadu ekstremno zarađuju. Fajcer, Eli Lili, Roše, Bajern itd.