Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nastavak gornjev tablice:

FRNK————103————101———-79———–86————54

ZVZD————–98———–100———-161———182————41

JMNC————-100———-102———-114———116————36

PTKM————–82———–57—————————————–48

ATPL————–47————51—————————————–45

THNK————–84———–69————-34———–34———–33

ADPL————–84————86—————————————–37

u ovoj grupi vidimo da je kriza najjaće zahvatilč:ATPL,PTKM i THNK jer imaju veliki pad prodaje,a od velikih dobiti u prošloj godini postale su gubitaši.Tehnika kao posljedica manjeg obima posla,ATPL radi manjih vozarina,a PTKM zbog jeftinijeg gnojiva.
Frank nije smanjio promet u odnosu na prošlu godinu,ali je uspio smanjiti dobit i pao je "samo" 46%.
Najgore kotira todex.Usprkos odličnih rezultata uz zadržavanje prošlogodišnje prodaje ,uz veliko povečanje dobiti ,a naročito ZVZD koja ima 62 % veću dobit nego prošle godine u prvoj polovini godine,a u drugom kvatalu čitavih 82 % više nego lani.Sa nestrpljenjem očekujem izvješće
LEDA.Da li će i LEDO sa ostalim izvrsnim todeksom.Njih kriza ne dotiće.
ADPL je ugodno iznenađenje jer je ostvarila veliku dobit u zadnjem kvartalu i pokrila gubitak iz prvog.Odlično poslovanje.
Sve u svemu ova grupa solidna.Više ugodnih iznenađenja od neugodnih.
Problem je što na našem tržištu ne postoji pametan novac koji bi honorirao ugodna iznenađenja,a kažnjavao loša.Često se dogodi suprotno.Danas su ipak i KNZM i ZVZD rasli dok je ostalo uglavnom padalo.A na kraju dana nakon relativno lošeg izvješća i pada BDI ATPL je poćela rasti.I THNK sa lošim izvješćem je rasla.Katastrofa koja manipulacija.
Drago mi je da je ERNT kažnjen zbog lošeg poslovanja.Dva dana je odolijeva.Ali ako sutra bude zeleni dan moglo bi se dogoditi da najviše i narastu dionice koje je tržište kaznilo zbog lošeg poslovanja.Za ovu našu burzu treba imati dobar želudac.Sve se poduzima da bi se stekao dojam da fundamenti nisu bitni.I te kako su bitni.

Koleginice Ivana7

Na sve isplate svota većih d 3.000,00 kn počevši od 01.08.2009. uplaćivati će se 2 % odnosno 4 % na svote iznad 6.000,00 kn na zato previđeni poseban račun drž.proračuna…
Honorar za uslugu savjetovanja molim uplatite mi do sutra.

– zahvaljujem vam na informaciji, jer ste za mene vi najstručnija osoba za te stvari na ovome forumu.
– ali veoma mi je žao što vam ovaj put ne mogu uplatiti honorar jer sam dobila poluinformaciju.

– nekako mi to obrazloženje ne drži vodu jer bi tada mogla svaki dan sebi ispaćivati dividendu u iznosu od 2.999kn.
– znam da su ovi na vlasti bedasti ali jako su pametni kada trebaju ukrasti.

– već sam odlučila, sutra isplaćujem u svojoj firmi dividendu do zadnje kune.
– zatim opet vraćam tu lovu u firmu kroz pozajmicu, jer u firmi nemam love.
– za one koji se ne kuže u ovaj biznis, dividendu se može isplaćivati doslovno svaki dan.
– jedini je uvijet imati lovu i platiti na to državi 20% poreza.
– u praksi se državi plati taj porez od 20%, ali je jako teško skupiti tu lovu za dividendu, jer tog novca jednostavno nema.
– to je do sada bilo najbolje vađenje love iz firme.

– a sada ću opet zahebati državu gdje god budem mogla, ali sve po zakonu.

– I love this game.
Pozdrav !

El Febo, 30.07.2009. u 22:56
zatim opet vraćam tu lovu u firmu kroz pozajmicu, jer u firmi nemam love

Na tu pozajmicu možete obračunati kamatu najviše u visini eskontne stope.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Ma samo malo na prošlim stranicama se spominjalo da će i povrat poreza oprezivat?! [shocked] Kako je moguće preplaćeni porez oporezivati?

i ja danas već prebacio par milja kuna dobiti u pozajmicu.Hebemti i tu politiku,15 godina veliku većinu dobiti reinvesitram u posao,i sad bi me lijepo kaznili da mi uzmu još 4 posto od novaca koje sam zaradio i koje su mi oporezivali još sa 35 posto poreza na dobit.
Zapošljavao sam 45 ljudi na na jesen ću ih imati 15 tak..cijeli posao ću usporiti a pare rađe investirati u burzu,tu je barem matematika jasna,za razliku od poslovanja u realnom sektoru gdje nikad neznaš za šta će ti se još sjetiti uzeti pare.Kakvi otimači,to je neviđeno!
I imaju obraza reći da su demokratski izabrani!
Za ovo sigurno nisu,jer da su to imali u predizbornom programu dobili bi kitu a ne vlast

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

Na tu pozajmicu možete obračunati kamatu najviše u visini eskontne stope.

– znam i opet zarađujem lovu, iz šupljeg u prazno.

I love this game.
Pozdrav !

Ma samo malo na prošlim stranicama se spominjalo da će i povrat poreza oprezivat?! [shocked] Kako je moguće preplaćeni porez oporezivati?

– sasvim logično HDZ – ZNA.
– najgore mi je što sam ja glasala za te idiote.
– ali gasovao je cijeli ovaj forum jer su crveni prijetili s porezima.

– I love this game.
Pozdrav !

– I love this game.
Pozdrav !

-ja nisam, al ovo sad slušam svaki dan od prijatelja, hehehe.
-p.s. sjedi 5 iz Porezne evazije.

-I love ivana7.

fućkaš psa koji laje. onaj koji šuti je opasan. [lol]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Zapošljavao sam 45 ljudi na na jesen ću ih imati 15 tak..cijeli posao ću usporiti a pare rađe investirati u burzu,

– stvarno super razmišljte, toga se nisam ni sjetila.
– znači radnici idu na burzu rada,
– a novac ide na burzu dionica.

– a ako se radnici učlane u HDZ-e uz malo sreće vrlo lako se mogu zaposliti u kojoj županiji ili općini.
– a i u ministarstvu poreza i pljačke običnih građanina će se otvoriti na tisuće novih radnih mijesta.

– I love this game.
Pozdrav !

Dobro uskoro će uslijediti porezi na imovinu.Baš me interesira tko će plaćati porez na kreditno opterećene stanove?Vasnik stana je kreditni korisnik koji je dao svoj stan kao osiguranje banci.Dakle po toj logici porez bi trebao plaćati korisnik kredita,koji sa druge strane koristi poreznu olakšicu na kamate,a na koju će izgleda opet plaćati porez.
Ma u svakom slučaju svima će nam zakomplicirati život sa novim porezima,a ja odoh upisat kakvi knjigovodstveni tečaj čini mi se da će uskoro naglo porasti interes za uslugama knjigovođa.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Nikad nisam glasao za njih, pa čak ni tada [cool]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

New Report

Close