Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pa ja ne znam… mene niti jedno izvješće do sad nije razočaralo, a neke su me ugodno iznenadili poput VDKT, ZVZD, JNAF, ATPL(trend). čekamo još ostatak brodovlja,jure je najavio "spektakl", Ledo da vidimo dal se dobro liže u recesiji, itd…

uglavnom… svako, ali baš svako izvješće je bolje od (mojih) očekivanja. S obzirom na cijene dionica ja sam mislio da će se pol firmi već sad pozatvarati na polugodištu a one mlate pare. kakav kosor, vlada, kakvi bakraći. joj jedva čekam prosvjede, onda dižem margin [thumbsup]

I'LL BE BACK

Imam jedno jako VAŽNO PITANJE.

– slušam na vijestima kako ovi naši političari idu i na porez dividende.
– imam jednu malu firmicu.
– te me zanima je li pametno podjeliti dividendu danas ili suta.
– jer koliko sam kužila porezi bi išli od 1.kolovoza .
– i to banda planira 6% .
– koliko su točne te informacije, jer slušam na radiju tko ima povrat poreza u ovom mjesecu nema poreza, a tko to dobije u idućem ide mu porez – lude li države.

– ali imam i problema, ako sebe isplatim s dividendom onda nema plaće za radnike.
– a i gospođa iz knjigovotstva mi je javila kako će plaće kasniti najmanje tjedan dana.
– još nemaju pojma kako idu porezi, a kada to i doznaju trebaju instalirati novi program – lude li države.

– znači pitanje je na koji najbolji način (sve legalno) mogu zahebati ove na vlasti da mi ukradu što manje love, je li najbolje isplatiti dividendu u ovom mjesecu.
– i što učiniti u slućaju ako nemam svu lovu koju mogu isplatiti.
– ima li tko da mu je bistar ovaj novi zakon ????????

– I love this game.
Pozdrav !

Koleginice Ivana7

Na sve isplate svota većih d 3.000,00 kn počevši od 01.08.2009. uplaćivati će se 2 % odnosno 4 % na svote iznad 6.000,00 kn na zato previđeni poseban račun drž.proračuna (različit od žiro računa poreza na dohodak) i to neovisno o tome kada su te zarade ostvarene (u tome i jeste apsurd ovog nameta).
To bi onda značilo ako sutra napravite neku od navedenih uplata (honorar, dividenda etc.) da još uvijek nećete platiti posebni krizni porez no od ponedjeljka hoćete.
Zakon sutra ide u hitnu proceduru a (ako se usvoji)primjenjivati će se od javne objave u Narodnim novinama odnosno od 01.08.2009.

Više o tome imate ovdje..
http://www.rrif.hr/vijest.asp?id=330

Honorar za uslugu savjetovanja molim uplatite mi do sutra.

PS

što se tiče poreza na zarade ostavrene samo trgovinama dionicama mislim da to još nije na “tapetu”
i mislim da to nije obuhvaćeno ovim zakonom no nisam 100 % siguran, provjeriti ću

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

@ivana 7
@febo
znači poslije 1.8.2009 pišemo tri honorara od po 2500 kn umjesto jednog od 7500 kn!?

@ivana
7
@febo
znači poslije 1.8.2009 pišemo tri honorara od po 2500 kn umjesto jednog od 7500 kn!?

da to je i meni palo na pamet, što sa povezanim transakcijama?!

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Meni su te stope 2% i 4% malo čudne što se tiče obračuna. Postoje sretnici koji primaju plaću, sjede u nekoliko nadzornih odbora i primaju honorare, a uz to dobivaju i dividendu. Zar nebi trebalo nekako gledati u sumi te prihode, a 2% i 4% samo kao paušal kod svake isplate, prije konačnog obračuna na kraju godine.!?

@ivana
7
@febo

da to je i meni palo na pamet, što sa povezanim transakcijama?!
[/quote]

Dečki zabadav mozgate,oni su par koraka ispred vas-nas.Sve ono što je na papiru ne može se sakriti.Honorare će zbrajati,pa nisu oni sislo veslali.Kazna do 500.000tk pa se ti igraj.Preostaje nam jedino organizirati borbe pjetlova i kladiti se negdje iza šupe [lol] [rolleyes]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Nedavno sam ukorio našu burzu da ne vrednuje KODT, ajde danas su se malo iskupili! [thumbsup]

Svi pričaju o lošim rezultatima naših kompanija i o velikom padu dobiti u odnosu na prošli godinu.

Za nekoliko firmi koje su dale FI 1H2009 sam usporedio promet/prodaju/ i dobit u odnosu na prošlu godinu:
Prodaja ——————————————–P/E————————-Cijena

1H2009/2008——–2Q2009/2008—— 1H2009/2008——2Q 2009/2008–2009/2008
KOES——–109——————–117——————– 42 —————— 140————-11
VDKT———99——————–113——————–509———————619————-22
KOEI———104——————–101———————99——————–110————-54

JNAF——–152———————154——————-638——————-3886————-60
ATGR——–109——————–111——————-135———————138————-74
TKPR———63———————–66——————–96——————–/47/————69

LURA——-101———————100———————73———————87 ————76

nastavak:
HDEL——130———————-128——————–50———————-25—————30

LVCV——-75———————–57———————37———————-11—————40

ERNT——-77———————–76———————47——————–/-16/————-61

TNPL——-90———————–73———————23———————-3—————-51

KNZM—-106———————-108———————62——————–176—————47

Izgleda da kriza uzima danak.Prve dvije kolone su usporedbe prometa iz osnovnog posla .
Hidra i Konzum kao da nisu u krizi.Naročito Hidra koja ima veliki rast prodaje.
Lavčević ima veliki pad prodaje naročito u zadnjem kvartalu.
ERNT ima manji prihod od 24% od početka godine ali drugi kvartal nije bitno lošiji i ne padaju dalje.
TNPL ima pad prihoda 1H od 10% u odnosu na prošlu godinu .Ali veći pad je prema drugom kvartalu prošle godine kada su tankerske vozarine bile na ATH.Veliki pad dobiti,a flota veća.Ipak
u ovoj situaciji svaki brodar koji nije u gubicima je dobar.

Kolona 3 i 4 predstavljaju omjer dobiti ove i prošle godine.
.Naročito loš je ERNT koji je ostvario gubitak u zadnjem kvartalu.
Svi ostali imaju manju dobit nego lani,ali ne i gubitak u zadnjem kvartalu.
Najveće ugodno iznenađenje je Konzum koji je i pored povečanja prihoda
ostvario i veću dobit od 76 % u drugom kvartalu ove godine u odnosu na prošlu.

Zadnja kolona predstavlja današnju cijenu u odnosu na godinu ranije.
HDEL 30-cijena je niža za 70% nego lani
itd……
[/quote]

Ovdje bi i ADPL i ZVZD bitno popravile prosjek…da…cijene su nerealne apsolutno..

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ovdje bi i ADPL i ZVZD bitno popravile prosjek…da…cijene su nerealne apsolutno..

isuse, dosadan si ko simona gotovac [shocked]

[/quote]

S tim da Simona ima nekih komparativnih prednosti………………. [smiley]

[/quote]

S tim da Simona ima nekih komparativnih prednosti………………. [smiley]
[/quote]
ma i njene su adPLASTIK [rolleyes]

New Report

Close