a je … a skim će se onda dopisivat na forumu?
– točno, tu smo zbog druženja i izmijenjivanja važnih informacija.
– u zadnje vrijeme na ovoj temi pa i nema svađa,
– jedino što onaj gospodin Sava spama temu s turistima i HDZ-om.
– a sve što radim vam i pišem cca 70% toga.
– najčešće pogodim, nakad i pogriješim, ali to je burza.
– ipak smo mi u velikoj krizi i sada zaraditi koju kunu je zbilja jako teško.
– ali i to se može, kadkad i brutalno, ne znam zašto vas to vrijeđa kada zaradim brutalno.
– pa pišem što kupim, što prodam.
– I love this game.
Pozdrav !
koji auto.
friziran ,spušten ,motor šestak,aluminijske felge ,široke gume i malo vožen na krovu.
– onako odokativno, u jednom trenutku je plus bio cca 30.000kn,
– pa sam onda odletila u minus.
– trenutno je plus za jednu biciklu u Peveca.
– a računala na minimalnu zaradu od 100.000kn,
– ali to je burza, koja i mene zna iznenaditi.
– I love this game.
Pozdrav !
–
[/quote]
šala mala,želim da zaradiš i 200 000 tisuća ,žalosno je u što se ova burza pretvorila , moram priznat dobra zamisao ,ali ne prolazi na ovom banana tržištu
Imam jedno jako VAŽNO PITANJE.
– slušam na vijestima kako ovi naši političari idu i na porez dividende.
– imam jednu malu firmicu.
– te me zanima je li pametno podjeliti dividendu danas ili suta.
– jer koliko sam kužila porezi bi išli od 1.kolovoza .
– i to banda planira 6% .
– koliko su točne te informacije, jer slušam na radiju tko ima povrat poreza u ovom mjesecu nema poreza, a tko to dobije u idućem ide mu porez – lude li države.
– ali imam i problema, ako sebe isplatim s dividendom onda nema plaće za radnike.
– a i gospođa iz knjigovotstva mi je javila kako će plaće kasniti najmanje tjedan dana.
– još nemaju pojma kako idu porezi, a kada to i doznaju trebaju instalirati novi program – lude li države.
– znači pitanje je na koji najbolji način (sve legalno) mogu zahebati ove na vlasti da mi ukradu što manje love, je li najbolje isplatiti dividendu u ovom mjesecu.
– i što učiniti u slućaju ako nemam svu lovu koju mogu isplatiti.
– ima li tko da mu je bistar ovaj novi zakon ????????
– I love this game.
Pozdrav !
Imam jedno jako VAŽNO PITANJE.
– slušam na vijestima kako ovi naši političari idu i na porez dividende.
– imam jednu malu firmicu.
– te me zanima je li pametno podjeliti dividendu danas ili suta.
– jer koliko sam kužila porezi bi išli od 1.kolovoza .
– i to banda planira 6% .
– koliko su točne te informacije, jer slušam na radiju tko ima povrat poreza u ovom mjesecu nema poreza, a tko to dobije u idućem ide mu porez – lude li države.
– ali imam i problema, ako sebe isplatim s dividendom onda nema plaće za radnike.
– a i gospođa iz knjigovotstva mi je javila kako će plaće kasniti najmanje tjedan dana.
– još nemaju pojma kako idu porezi, a kada to i doznaju trebaju instalirati novi program – lude li države.
– znači pitanje je na koji najbolji način (sve legalno) mogu zahebati ove na vlasti da mi ukradu što manje love, je li najbolje isplatiti dividendu u ovom mjesecu.
– i što učiniti u slućaju ako nemam svu lovu koju mogu isplatiti.
– ima li tko da mu je bistar ovaj novi zakon ????????
– I love this game.
Pozdrav !
prepisi firmu na mene to bi ti bilo najpametnije i odo ja za meksiko
uzo bi samo pasos,lovu od te tvoje,sada vec moje firme i zadnji broj ferala koji je izasao
pofuk
Evo tvoji radnici vele da bi radije plaće nego da si ti isplatis dividendu hahahah.
– ma dobre su im plaće, i nije bilo nikakvog smanjenja plaće, niti će ga biti dok god se pozitivno posluje.
– ako sebi isplatim dividendu firmi dam pozajmicu i radnicima idu plaće.
– ali ako bi mogao koji pametan odgovor ovo u svezi poreza dividende i od kojeg datuma to ide ????
– I love this game.
Pozdrav !
Da im je Bog mislio dati pameti dao bi im je odmah odmah a ne naknadno.
A da su imali imalo pameti ne bi uvodili ovu smijuriju od kriznog poreza već bi digli pdv sa 22 na 24% jer je to puno pametnija, jeftinija i izdašnija mjera.
Učinak kriznog poreza je jako dvojben.
kakva glupost! nije se smio dizati niti pdv niti bilo kakav porez,nego su trebali manjiti troškove
sad nakon svega kao super što je da se digne pdv za 1-2 posto
ma katastrofa,jer će biti još gore i gore,do kraja godine će im faliti 25 000 000 000 m kn u proračunu
jer nemaju pojma o ničem,i tko sada ima neke novce povlači od svuda i stavlja u čarapu.
svi koji su stajali na rubu a takvih je u gopodarstvu bilo gomila malo su ih pogurnuli sa litice i sad će naglo početi padati.Ovo sve skupa vodi u veliku propast iz koje nas neće niko više lako izvući
Izgleda da se fokus domaćeg tržišta opet okreće prema svijetu. A mi još moramo stizati one rastove od prije hehehe. Evo jedne stvari za sve u dionicama [cool]
OT. Mišljenja o tome tko bi mogao predvoditi potencijalni rast? Od naša dva najjača sektora – brodara i građevinara. Osobno sam skloniji brodarima. Stižu im loši rezultati, ali unutar očekivanja, dok im BDI možda radi veliki cup&handle. Građevinari s druge strane najviše dobivaju iz proračuna, a znamo kakvo je tu stanje. Iako oni od radića su mi krajnje sumnjivi u pozitivnom smislu… [smiley]
Evo prijedloga best buya:
Pogledajte izvješća i računajte fundamente.
ADPL –
http://www.zse.hr/UserDoc…in2009-1H-NotREV-K-HR.pdf
ZVZD –
Ja tebe zaista ne kužim, očigledno radiš s velikom lovom, pa zašto onda ne kupiš taj famozni DRYS vani i uzmeš jedno 20% za tjedan ili dva, umjesto što riskiraš na ZSE-u, gdje niti jedna dionica trenutno, ma koliko bila dobra ne može previše odstupat od crobexa koji danima stagnira ili pada
– taj famozni DRYS je u jednom danu imao veći promet nego sva naša burza u 10 radnih dana.
– ATPL sam u dva navrata dizala s svojom kupnjom.
– isto tako sam ju dva puta rušila s velikim nalozima koje bi držala dosta visoko,
– ali da se vide u prvih 10 .
– stvarno je smiješna ova burza kad ja s relativno malom lovom mogu manipulirati na jednoj od najlikvidnijih dionica.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
O tako sam lijepa…tako pametna.
Ovaj je post definitivno jedan od najjacih od kada pratim forum.
Sunce te ublo pa je li to moguce…….ovakve gluposti da ljudi moraju citat……
Ako se dividenda isplati u dionicama da li će se i kako ista oporeziti?
Ako se dividenda isplati u dionicama da li će se i kako ista oporeziti?
Po mom mišljenju hoće …vjerojatno če se uzeti visina dividende koju če i atpl isplačivati na razliku dionica u kešu…npr.93 kn/dionica..
100 dionica x 93 kn= 9300 x 4% =372 kn bi bio porez na dividendu