Stvarno vas ne kužim,
– dam vam informaciju kako vam komunistička elita planira porez na dividendu od 70% i nagradite me jedinicom.
– I love this game.
Pozdrav !
DRYS.
– evo ga u plusu preko 10%, a i ostalo brodarsko tržište se fino zeleni.
– pitam se pitam, kako će to sutra utjecati na ATPL ??????
– I love this game.
Pozdrav !
DRYS.
– evo ga u plusu preko 10%, a i ostalo brodarsko tržište se fino zeleni.
– pitam se pitam, kako će to sutra utjecati na ATPL ??????
– I love this game.
Pozdrav !
– ne mogu više pratiti to zelenilo, stalno dajem krive podatke,
– trenutno su u plusu preko 12%.
– I love this game.
Pozdrav !
ATPL.
– evo poskidala sam neke svoje sitne nalogiće sa prodaje na ATPL.
– ali nalozi su u otkazivanju, te na gledalici trenutno imate krivu sliku koja vam prikazuje kupnj i prodaju.
– ali mogu vam garantirati garantnom karticom kako je trenutna kupnja puno veća nego prodaja.
– I love this game.
Pozdrav !
Pitanje kapitala (novca) je vrlo osijetljivo pitanje i to ne samo kada se radi o krupnom kapitalu nego i kod nas malih ulagača. Vrlo pažljivo treba odvagati što dobivamo odnosno gubimo uvođenjem poreza na kapitalnu dobit, dividendu i kamate. I mali ulagači su za Jugoslavije štedjeli u devizama i držali novce u austrijskim i švicarskim bankama. Sada kada je stvoreno relativno dobro ozračje spram domaće valute (kn) i vratio se dio štednje iz Ausrije i Švicarske bila bi kardinalna greška da se ponovi odliv novca van. Znači treba dobro proučiti da li se oporezivanjem kapitalne dobiti i dividende na ZSE dovodi u pitanje ulagačka zainteresiranost ‘ isplativost – rizičnost ( nažalost tržišta veće rizičnosti nego recimo Njemačka, Austrija …. ), a najvjerojatnije bi značilo daljnju eroziju tržišta kapitala u RH. Na isti način će reagirati i krupni kapital i to puno brže.
No, naknade menađerima u dionicama morala bi se oporezivati kao novac.
od promatranja poteza koje vuče nesposobna lopovska bagra na vlasti,
smješnije je samo raspravljati o njima.
oni se ne opterećuju time, nemojte ni vi.
Stvarno vas ne kužim,
– dam vam informaciju kako vam komunistička elita planira porez na dividendu od 70% i nagradite me jedinicom.
– I love this game.
Pozdrav !
mlada si još za to, ali samo da te ispravim – ovi boldani su ti ’90-’91 prešli u hdz…
Stvarno vas ne kužim,
– I love this game.
Pozdrav !
Vjerojatno se radi o dezinformaciji pa zbog toga.
Jesi li se iskrcala iz ATPL ?
Stvarno vas ne kužim,
– I love this game.
Pozdrav !
Vjerojatno se radi o dezinformaciji pa zbog toga.
Jesi li se iskrcala iz ATPL ?
[/quote]
pa nije luda. sutra će:-)
ali mogu vam garantirati garantnom karticom kako je trenutna kupnja puno veća nego prodaja.
čijom karticom? sanaderovom? [lol]
čijom karticom? sanaderovom? [lol]
[/quote]
– normalno Sanaderovom, zbilja nemam pojma je li još netko izdao kartice toga tipa.
– ali ja vam nisam kao ti političari, ja nikada nisam lagala.
– a je li točno to što sam napisala moći ćete provjeriti sutra u 09.00 sati.
– I love this game.
Pozdrav !
Pitanje kapitala (novca) je vrlo osijetljivo pitanje i to ne samo kada se radi o krupnom kapitalu nego i kod nas malih ulagača. Vrlo pažljivo treba odvagati što dobivamo odnosno gubimo uvođenjem poreza na kapitalnu dobit, dividendu i kamate. I mali ulagači su za Jugoslavije štedjeli u devizama i držali novce u austrijskim i švicarskim bankama. Sada kada je stvoreno relativno dobro ozračje spram domaće valute (kn) i vratio se dio štednje iz Ausrije i Švicarske bila bi kardinalna greška da se ponovi odliv novca van. Znači treba dobro proučiti da li se oporezivanjem kapitalne dobiti i dividende na ZSE dovodi u pitanje ulagačka zainteresiranost ‘ isplativost – rizičnost ( nažalost tržišta veće rizičnosti nego recimo Njemačka, Austrija …. ), a najvjerojatnije bi značilo daljnju eroziju tržišta kapitala u RH. Na isti način će reagirati i krupni kapital i to puno brže.
No, naknade menađerima u dionicama morala bi se oporezivati kao novac.
Do odliva novca će doći ako ljudi vide da ekonomija propada. Oni će radije držati štednju u državi koja je oporezuje, ali radi na oporavku, (recimo Njemačka), nego će je držati u državo koja je neoporezuje ali uništava ekonomiju (Hrvatska). Inače odlijev kapitala nije najveći problem.
S obzirom na globalizaciju, integracijske procese, globalnu umreženost i sveopću informatizaciju za očekivati je povećanje migracija radne snage. Mlade ljudi će otići iz ove zemlje ako budu morali plaćati veće namete nego negdje drugo. Sve zemlje se bore da privuku mlade i talentirane ljude, samo ih mi tjeramo vani.
Ukoliko bi se taj porez koristio na nešto što će pomoći ekonomiji onda ga treba uvesti. Po meni bi najlogičnije bilo povećati neoporezivi dio plaće. Time bi stimulirali ljude da rade više, desitimulirali prijevremene mirovine, dugogodišnje skupljanje socijalne pomoći, crnu ekonomiju, smanjili odlazak mladih ljudi vani, privukli mladu radnu snagu u HR itd..
Ukolko će ti novci ponovo otići na kupovanje glasova umirovljenika i državnih zaposlenika onda ga ne treba uvoditi.
Evo postat ću Canada Pension Plan. Znači državna penzija. Za informaciju minimalna satnica je od 8$ do 10$ ovisno o provinciji, recimo da je 9$. Onda je mimimalna full-time plaća oko 1400$, dok je prosiječna državna penzija 501$, a maksimalna 908$. U takvim okolnostima ljudima ljude se stimulira da dulje rade, i da više ulažu u dobrovoljne mirovinske fondove. U Hrvatskoj su mirovine preko minimalne, a mnoge i preko prosječne plaće. Onda ne čudi što mnogi kupuju invalidske mirovine. Spread između minimalne plaće na jednoj i državne penzije ili socijalne pomoći mora biti značajan inače će broj umirovljenika rasti, a broj zaposlenih padati.