Ispravite me ako griješim.
– Čačić bi ako dođe na vlast oporezivao isplate dividendi s nevjerojatnih 70%.
– pa koja budala će tu investirati i jednu jedinu kunu.
– ovi na vlasti nisu baš stručni, ali koja je alternativa ovi bedaci Čačić, Linić.
– nisam ni ja baš puno stručna ali mislim kako će u bilo kojoj kombinaciji ovaj narod još dugo vremena hebati ježa.
– I love this game.
Pozdrav !
Nisam nikada čuo za 70% vjerojatno to dolazi iz HDZ-a. Mislim da bi se prihod sa burze trebao tretirati kao svaki drugi prihod. Isto vrijedi i za prihod od oročene štednje. Plaćaš ovisno u koji porezni razred upadaš. Naravno, ovo ima jedino smisla ako bi se ovaj porez koristio da se s druge strane smanje porezi na plaće.
Ukoliko bi nameti na plaće ostali isti, a uveo se još porez na kapitalnu dobit onda sam protiv.
Ako želimo napredak onda ljude treba motivirati da rade više, a to je nemoguće uz ovakve namete na plaće.
– ovi na vlasti nisu baš stručni, ali koja je alternativa ovi bedaci Čačić, Linić.
– nisam ni ja baš puno stručna ali mislim kako će u bilo kojoj kombinaciji ovaj narod još dugo vremena hebati ježa.
– I love this game.
Pozdrav !
Pa i nije to baš bezveze. Trebalo bi vidjeti strukturu dobiti po stranom odnosno domaćem vlasništvu, te bi mogli vrlo vjerojatno zaključiti da od ukupne dobiti 80% pripada tvrtkama u stranom vlasništvu.
Navedenim tvrtkama ne bi ništa drugo preostalo nego da troše taj novac u HR, investiraju ga i otvaraju nova radna mjesta….
DRYS.
– evo ga za pola sata u plusu 9.15% .
– a što sada s ATPL ???????
– danas sam se malo igrala s velikim nalozima.
– joj kako je to divan osjećaj kada vam spuštam dolje, i to najlikvidniju dionicu.
– sada ili sam ja previše moćna, ili je većina jadna i nemoćna.
– ali imam ja puno toga, i onaj najveći nalog je opet moj.
– a što ću raditi sutra zbilja nemam pojma, ovisi kako se budem osjećala.
– I love this game.
Pozdrav !
– I love this game.
Pozdrav !
Pa i nije to baš bezveze. Trebalo bi vidjeti strukturu dobiti po stranom odnosno domaćem vlasništvu, te bi mogli vrlo vjerojatno zaključiti da od ukupne dobiti 80% pripada tvrtkama u stranom vlasništvu.
Navedenim tvrtkama ne bi ništa drugo preostalo nego da troše taj novac u HR, investiraju ga i otvaraju nova radna mjesta….
[/quote]
Može porez za isplate preko milje kuna, u stvari to će ići malo teže, jednostavno se pola dionica prepiše na mog brata, također
Nisam nikada čuo za 70% vjerojatno to dolazi iz HDZ-a.
– to dolazi od gospodina Čačića, može se pročitati na vijestima ovoga foruma.
– I love this game.
Pozdrav !
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Može porez za isplate preko milje kuna, u stvari to će ići malo teže, jednostavno se pola dionica prepiše na mog brata, također
[/quote]
Može se i progresivno oporezivati isplata dobiti, do npr. 100.000 kn je stopa 0%, kako bi sačuvali malo poduzetništvo i male dioničare
Može se i progresivno oporezivati isplata dobiti, do npr. 100.000 kn je stopa 0%, kako bi sačuvali malo poduzetništvo i male dioničare
– ama baš svatko bi želi da taj porez plati netko drugi.
– da se mene pita ja bih porezima uništila to malo poduzetništvo zajedno s malim dioničarima.
– I love this game.
Pozdrav !
– da se mene pita ja bih porezima uništila to malo poduzetništvo zajedno s malim dioničarima.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Na svu sreću tebe nitko ništa i ne pita!
Može porez za isplate preko milje kuna …
– pa koliko tu samo ima Robin Huda.
– svi bi bogatima uzimali i djelili te novce.
– ali u stvarnosti to tako ne ide.
– jer bogati vam sigurno nisu budale.
– I love this game.
Pozdrav !
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Još par mjeseci bez MMF-a i doći ćeš na svoje. [thumbsup]
– pa koliko tu samo ima Robin Huda.
– svi bi bogatima uzimali i djelili te novce.
– ali u stvarnosti to tako ne ide.
– jer bogati vam sigurno nisu budale.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Na takvoj lovi se fino zarađuje i oročenjem i to onim mjesečnim, ali u pravu si ovi s više od milijončića imaju i neki utjecaj na donošenje zakona, za razliku od ovih s 3001 kunom.
– I love this game.
Pozdrav !
Sve ostalo je uvijek išlo s lošeg na gore,a ovo je sada najgore.Pa neka i oporezuju dobit zarađenu na burzi,tko se tome protivi? Ovdje nas je ionako 99 posto ljudi koji su u minusu,kad zaradim nemam ništa protiv da platim "brutalan" porez na "brutalnu" zaradu.
Ovi su nas opljačkali,uvukli nas na burzu umjetno napumpali Crobex,navukli nas da ulažemo,ljudi dizali kredite i onda kad se balon raspao upropastili ljude.
[/quote]
Ma kakvo oporezivanje kapitalne dobiti. To što sam ja i većina ulagača izgubili do sada 50% uloženog nema veze?! Znači kad gubim nikom ništa, a sad da u ovoj godini zaradim 20% oni bi mi naplatili porez iako sam ukupno u minusu od kako ulažem na burzi. Malo mi je ta "logika" totalno nelogična!