Ili su ti minusi rezultat tvoje pameti?
– gospodine Sava.
– s mojom skromnom pati moj proračun je o.k.
– prihodovna strana i više nego zadovoljava potrošnu stranu, i još ostaje jako puno love za reinvestiranje.
– osobno nemam nikakvog duga.
– a sve to se ne može reći za tvoj KRA-DE-ZE.
– čuj i ja glasam za njih, jer su mi komunisti puno gora opcija, a neke treće ne vidim.
– evo sada su mi zahebali moj ulagački koncept.
– zbog njih i njihovih trošarina (nameta i pljačke) morala sam prodati pola HT-a, a jedino ta dionica mi je donosila mir.
– trenutno sam ušla u dionicu koju najviše mrzim, vlak smrti ili ti ATPL.
– i tu sam trenutno u plusu.
– ali što dalje ????????
– tu ide dobra dividenda ???????
– ali ide i pad dionice !!!!!!!!!!
– a sada ako ameri i brodari i dalje budu rasti rasti će i ATPL.
– i što sada učiniti, nemam pojma !!!!!!!
– I love this game.
Pozdrav !
Kapital ostaje isti a broj dionica se povećava,tj pada vrijednost po dionici jednu trinaestinu.
– moje je mišljenje kako su to pametno iskemijali.
– broj dionica ostaje isti,
– u ovoj situaciji je puno bolja ta podjela papira nego podjela love, s tom lovom mogu kupiti brodove, kupovati dionice za trezor, ili u nekim budućim vremenima isplatiti dividendu.
– za razliku od njih TNPL nema šanse tako nešto učiniti, a oni su vlasnici preko 75% dionica.
– dobit fenomenalna, veća od ATPL, a dividenda smiješno mala.
– ipak ATPL cijeni svoje dioničare.
– samo što ATPL spada uz HT u jedine likvidne dionice na našem tržištu.
– i doslovno svi špekulanti su u ATPL-u.
– i sada ta dionica ludo raste ili pada.
– ako se pogodi trend sigurno nema bolje dionice na našem tržištu.
– do sada sam uvijek taj trend pogađala.
– ali sada je novi moment na toj dionici, dividenda u dionicama.
– zadnji put kada su dali akontaciju 50kn to takoreći i nije utjecalo na cijenu.
– ali sada imamo i drukčiju situaciju u državi, te investitori nemaju pojma gdje bi ulagali i bježe u keš.
– ali ako krene opravak svijetskog tržišta, a krenuo je, tada su brodari sigurno najbolja investicija.
– kod nas trenutno ne bih preporučila ulaganje u građevinare jer država nema love.
– a i turizam će imati puno gore financijske rezultate.
– te nam ostaje desetak firmi koje pozitivno posluju, ali i njih ova država želi uništiti na sve moguće naćine.
– I love this game.
Pozdrav !
Kapital ostaje isti a broj dionica se povećava,tj pada vrijednost po dionici jednu trinaestinu.
– u ovoj situaciji je puno bolja ta podjela papira nego podjela love, s tom lovom mogu kupiti brodove, kupovati dionice za trezor, ili u nekim budućim vremenima isplatiti dividendu.
– za razliku od njih TNPL nema šanse tako nešto učiniti, a oni su vlasnici preko 75% dionica.
– dobit fenomenalna, veća od ATPL, a dividenda smiješno mala.
– ipak ATPL cijeni svoje dioničare.
– samo što ATPL spada uz HT u jedine likvidne dionice na našem tržištu.
– i doslovno svi špekulanti su u ATPL-u.
– i sada ta dionica ludo raste ili pada.
– ako se pogodi trend sigurno nema bolje dionice na našem tržištu.
– do sada sam uvijek taj trend pogađala.
– ali sada je novi moment na toj dionici, dividenda u dionicama.
– zadnji put kada su dali akontaciju 50kn to takoreći i nije utjecalo na cijenu.
– ali sada imamo i drukčiju situaciju u državi, te investitori nemaju pojma gdje bi ulagali i bježe u keš.
– ali ako krene opravak svijetskog tržišta, a krenuo je, tada su brodari sigurno najbolja investicija.
– kod nas trenutno ne bih preporučila ulaganje u građevinare jer država nema love.
– a i turizam će imati puno gore financijske rezultate.
– te nam ostaje desetak firmi koje pozitivno posluju, ali i njih ova država želi uništiti na sve moguće naćine.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Brodarine su trenutno niske i nisam siguran da brodari trenutno rade u plusu. Oporavak je krenuo vjerojatno će ga pratiti i brodarine, ali treba pogoditi pravi trenutak za ulaz, po meni je sada to dosta rizično, ja sam izišao trenutno iz ATPL-a, ali vjerojatno ću se vratiti kada vidim kako će se kretati cijena poslije dividende. Možda grješim, u svakom slučaju svim dioničarima brodara želim da prođu što bolje, makar morao platiti više za ponovni ulaz.
[/quote]
Ja ne kužim ovu igru sa dodijelom dionica i stoga ne učestvujem.
[/quote]
[/quote]
U ekonomiji štampanje para za posljedicu ima inflaciju tj.pad vrijednosti novca.Slični efekt ima i
štampanje dionica.Ova mjera se zove:mazanje očiju.ATPL dioničarima ne daje ništa ,ali špekulanti bi mogli odigrati veliku igru u ova dva dana.Osobno smatram da je izlazak bolja varijanta od ulaza,
utoliko prije što uskoro dolazi izvješće koje bi moglo biti bolje od prvog kvartala,ali još uvijek
ATPL ne posluje sa dobitkom.Vozarine su još uvijek nisko.
Razum je odavno napustio ZSE.Fundamentalni pokazatelji ne vrijede.
evo jedan zgodan članak članak oko toga što fura cijene:
Earnings: Is That REALLY What’s Driving The DJIA Higher?
Vaš link
… Are stocks driven by corporate earnings? In June 1991, The Wall Street Journal reported on a study by Goldman Sachs’s Barrie Wigmore, who found that “only 35% of stock price growth [in the 1980s] can be attributed to earnings and interest rates.” Wigmore concludes that all the rest is due simply to changing social attitudes toward holding stocks…
kratki prijevod:
Da li se cijene dionica pokreću zaradama firmi? U lipnju 1991, The Wall Street Journal izvijestio je o studiji Barrie Wigmore-a (Goldman Sachs), koji je utvrdio da "samo 35% rasta cijena dionica se može pripisati zaradama i kamatnim stopama." Wigmore zaključuje da je ostatak rezultat mijenjanja društvenog stavova prema držanju dionica.
… Earnings don’t drive stock prices… We’ve said it a thousand times and showed the history that proves the point time and again. But that’s not to say earnings don’t matter. When earnings give investors a rising sense of confidence, they can be a powerful backdrop for a downturn in stock prices.
opet kratki:
Zarade ne vuku cijene dionica … To smo rekli tisuću puta i pokazali kroz povijest. Ali to ne znači da zarade ne znače ništa. [/ b] Kada zarade dadu investitorima rastući osjećaj povjerenja, one mogu biti snažana podloga za preokret prema dolje.
(ovaj dio je malo ciničan, ali dobro)
uglavnom – sva tržišta se ponašaju tako: fundamenti plus sentiment. ne zaboravi sentiment.
[/quote]
[/quote]
U ekonomiji štampanje para za posljedicu ima inflaciju tj.pad vrijednosti novca.Slični efekt ima i
štampanje dionica.Ova mjera se zove:mazanje očiju.ATPL dioničarima ne daje ništa ,ali špekulanti bi mogli odigrati veliku igru u ova dva dana.Osobno smatram da je izlazak bolja varijanta od ulaza,
utoliko prije što uskoro dolazi izvješće koje bi moglo biti bolje od prvog kvartala,ali još uvijek
ATPL ne posluje sa dobitkom.Vozarine su još uvijek nisko.
[/quote]
dajem im likvidnost i dividendu bome, šta TNPL daje?
Kolega Sava, pogledajte odlučne i pametne poteze KRADEZE-ovaca, planirali su smanjiti rashodovnu stranu proračuna za cijelih 169 milijuna kn… [lol]
PRIJEDLOG IZMJENA I DOPUNA DRŽAVNOG PRORAČUNA REPUBLIKE HRVATSKE ZA 2009. GODINU
Vaš link
Ispravite me ako griješim.
– Čačić bi ako dođe na vlast oporezivao isplate dividendi s nevjerojatnih 70%.
– pa koja budala će tu investirati i jednu jedinu kunu.
– ovi na vlasti nisu baš stručni, ali koja je alternativa ovi bedaci Čačić, Linić.
– nisam ni ja baš puno stručna ali mislim kako će u bilo kojoj kombinaciji ovaj narod još dugo vremena hebati ježa.
– I love this game.
Pozdrav !
Ispravite me ako griješim.
– Čačić bi ako dođe na vlast oporezivao isplate dividendi s nevjerojatnih 70%.
– pa koja budala će tu investirati i jednu jedinu kunu.
– ovi na vlasti nisu baš stručni, ali koja je alternativa ovi bedaci Čačić, Linić.
– nisam ni ja baš puno stručna ali mislim kako će u bilo kojoj kombinaciji ovaj narod još dugo vremena hebati ježa.
– I love this game.
Pozdrav !
to sve vuće na klasičnu HDZ propagandu,svi su oni isti pa netreba ništa mjenjati,i onda bacate tu neke balone koji nemaju veze s ničim.Ja sam poduzetnik 17 godina i mogu reći da jedinih par pozitivnih poteza od strane vlasti sam doživio u periodu od 2000.-2003. godine.
Sve ostalo je uvijek išlo s lošeg na gore,a ovo je sada najgore.Pa neka i oporezuju dobit zarađenu na burzi,tko se tome protivi? Ovdje nas je ionako 99 posto ljudi koji su u minusu,kad zaradim nemam ništa protiv da platim "brutalan" porez na "brutalnu" zaradu.
Ovi su nas opljačkali,uvukli nas na burzu umjetno napumpali Crobex,navukli nas da ulažemo,ljudi dizali kredite i onda kad se balon raspao upropastili ljude.To je jedna od gomile klasičnih HDZ pljački
btw zašto ne uvedu i taxu tko hoće izaći na izbore neka plati neki porez Hrvatskoj,možda je to jedini način da nam ne glasaju oni preko granice.Hoćeš izači da glasaš,lijepo plati 500 kn po glasaču [lol]
Da su bili pametni, izglasali bi oni porez na kapitalnu dobit još odavno i ubrali dobru lovu na tome dok je Crobex rastao…
Da su bili pametni, izglasali bi oni porez na kapitalnu dobit još odavno i ubrali dobru lovu na tome dok je Crobex rastao…
tada je bila i nihova lova na burzi…pa nece sebe oporezovati…..