Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neki konkretni potezi:

Moji konkretni prijedlozi:
1. smanjit broj saborskih zastupnika sa 15x na 101.
2. smanjit broj općina sa 4xx na 1xx
3. ukinut županije i formirat 5, 6 regija + Zagreb
4. ukinut sve povlaštene mirovine i računat ih kao obične.

5. ukinut 95% parafiskalnih nameta
6. smanjit porez na dobit na 10%
7. smanjit porez na dohodak radikalno, ukinut prvi dohodovni razred koji bi išo do neke prosječne plaće, na 1-3 prosječne plaće 10% poreza, na 3-5 prosječnih plaća 20%, 5+ pros. plaća 30%.
8. povećat trošarine na duhan, alkohol, bezalkoholna pića, kavu, automobile, mobitele i luksuz.

9. privatizirat državno zemljište, poljoprivredno, turističko, sve
10. privatizirat sve preostale većinski ili manjinski državne tvrtke osim monopola, prodat sve dionice iz HFP i ugasit ga.

Evo ovih 10 bi povuko ovak da me probudiš u 3 ujutro….jasno, sve brojke su napamet bubane, naravno da sve ovo za poreze treba stavit na papir i prilagodit situaciji al u takav nekih okvir ih treba svest…potpuno rasteretit rad i kapital je poanta, a oni dalje znaju sami. [thumbsup]
[/quote]

Slažem se s time da bi tu obavezno trebalo dadati i 10 lipa na sms poruke što je oko 1 milijarda kuna, a još hitnije ići u proces legalizacije bespravnih objekata koje se daju legalizirat ili ako vlasnik ne pristane automatski rušenje, pošto je toga hrpa tu bi se dao zaradit veliki novac.

Sada smo u situaciji da nema rasterećenja nego jedino rezanja prava i povećanja poreza jer rupa je već nastala i mora se zakrpat.
Da se kojim slučajem o tome raspravljalo poetkom godine mogli bi razgovarat o stimuliranju potrošnje i rasterećenju gospodarstva.

Pričao sam sa nekim statističarima i znalo se prije pola godine da se proračun puni daleko slabije i da će doći do ovoga pa mi nije jasno nedgovorno ponašanje raznim ministara koji su svjesno lagali ljudima i sad kad je prošlo vrijeme a rupa postala još veća moraju se donosit ovakve odluke.

Neki potezi su donešeni kao smanjenje managerskih ugovora na maks 17000 t. kn i to je dobro, također treba se više riješiti problem HŽ-a, mislim tamo većina ljudi ne radi apsolutno ništa a nabava je najobičniji kriminal i to traje godinama.

Također nedopustivo je da skoro svako mjesto je zasebna općina koja ima načelnika, zamjenika, tajnicu i da ne nabrajam. Šta ti ljudi rade uopće ? Imaju efektivno 1 sat posla dnevno.

Očito je moralo doći do ovoga i sad je prilika da se neke stvari rješe do kraja, sada ne smije biti demokracije i prava, treba odstranit sve trulo i postavit tako da ne generira gubitke.
Automatski kad se smanji tolika administracija smanjit će se i korupcija.

Eto to su prvi koraci, odmah poslije toga obavezno ojačat poštansku banku i osnovat još jednu te preusmjerit sva plaćanja iz proračuna u Hrvatske banke i tu uopće ne smije više biti govora o nikakvim pbz ima ili zabama, te dvije banke su legalno iznijele 5 milijardi kuna iz države prošle godine, tu im treba lupit oštar porez i napravit sve da što manje zarađuju.

Toliko sam zgrožen ovim novim nametima (kojih nije trebalo biti) da m i se ne da niti zahebavati našu Ivanu…………….. [lol]

onako, bez komentara u smislu: trebalo bi ovo, trebalo bi ono……..moje je mišljenje da na najučinkovitiji mogući način treba pokazati svima onima koji su do ovakvog stanja doveli čineći išta i onima koji su do ovakvog stanja doveli ne ćineći ništa gdje im je mjesto………i tek onda bez tih i takvih treba krenuti u promjene…..jednostavmo ih odstraniti u roku "keks" bez dodatnih pitanja, odgovora i dogovora……po principu: zbogom da sv.NIKADA…….

P.S. neznam na koju tamu da ovo stavim ali vidim da se ne ovoj temi piše o svemu pa tako i o stanju u državi pa molim moderatora da pusti i ovaj post…..

I tko je doveo do ovakvog stanja?
Što bi dobio time da zatvoriš bilo koga? Miljardu kuna?
Problem je tu i treba ga riješiti, ovo se nije dogodilo preko noći, dogodilo bi se kad tad a kriza u svijetu i skup novac za zaduživanje samo su ubrzali proces.

Koalicija i Hdz su našu ekonomiju napavili ovisnom o potrošnji, ne direktno ali nisu puno napravili na stimuliranju proizvodnje i to je to.
Lihvarima od banaka ionako nije bilo u interesu kreditirat privredu i proizvodnju nego osobnu potrošnju (kupiš auto koji kad ga izvezeš iz salona vrijedi automatski 20% manje i za pet godina ne vrijedi ništa) a da si te novce odobrio obrtniku on bi kupio strojeve i zaposlio tri čovjeka. Nema tu mudrosti puno.
Jedan primjer iz stvarnog života, u zaprešiću se gradi crkva već 5-6 godina, megalomanski projekt, svako malo fali novca pa stane.
Da je kojim slučajem neko se sjetio pa kupio zemlju sa početnim kapitalom, sagradio stanove i uzeo 500e po kvadratu ljubi bi dobili kvadrat za 1000e, crkva bi zaradila duplo, zaradio bi i izvođač radova i još bi novca ostalo.

Gospon Sava? Što to rade tvoji KRADEZEovci koje uredno braniš? Kakva je to bolesna ideja za dodatni porez?
Očito su toliko sposobni da ne mogu spasiti zemlju bez da nastave guliti ionako jadan (i manjinski) radni narod. [angry]

Naravno nikome ne pada na pamet rezati lažne branitelje, invalide i veći broj lokalnih upravnih jedinica, kao ni megalomanske projekte.
Lakše je opaliti po radnom narodu koji neće moći ni izaći na cestu jer moraju raditi… [lol]

Sjeća li se tko tri milijarde kuna bačenih na nove dvorane za prvenstvo u rukometu?……………………………..da bolesni megaloman Sanader nije došao na tu ideju ne bi sad morali uvoditi KRIZNI POREZ
[/quote]

A cuj trebalo je napraviti spomenike Sanaderu, Bandicu i ekipi. Arene su najmanje sto smo im mogli dati.

@Volksbank

Ovaj nick je zbog toga što radiš u toj banci ili je neka zafrkancija?

Vezano ako radiš za tu banku, reci ti nama zašto je ta banka došla ovdje i sa kojim ciljevima, možda pomoći gospodarstvu jeftinim i dugoročnim kreditima za privredu (uvoznicima izvoznicima) kako piše na vašoj stranici ili dat budalama što više kredita za aute i sl. pokupit što prije lovu i odnest je van?
Bez uvrede, zanima me.

Ove dvorane ostaju ovdje pa možda i bude i neke koristi od njih, lovu koja je otišla van više nećemo vidjeti…

Po dekretu od svakog prihoda 1% uložiti u kupnju svih dionica u hrvatskoj. Time bi ojačala i poduzeća koja se spremaju delistirati sa burze , a dividendu reinvestirati.

reci ti nama zašto je ta banka došla ovdje i sa kojim ciljevima….

– smo s jednim jedinim ciljem, zaraditi.
– uostalom to je i moj cilj.
– zar nije i Hrvatska imala banke, zar nije sve to skupa bankrotiralo, nešto slićno kao brodogradnja, HEP, HŽ …..

– banke vam nisu socijalne ustanove.

– I love this game.
Pozdrav !

Ove dvorane ostaju ovdje pa možda i bude i neke koristi od njih, lovu koja je otišla van više nećemo vidjeti…

– od tih dvorana zbilja nema nikakve koristi.
– ali dragi moji hrvati vi niste pitali mene za mišljenje kada ste to išli graditi.
– a sada imate lijepe kredite za te dvorane koje pak morate i vratiti.
– ali imate i namete održavanja, uposlenici … što dodatno povećava ukupne troškove.

– te odgovorno tvrdim kako ih je najbolje srušiti što prije.
– tada vam ostaju za vratiti samo krediti koje ste uzeli za njihovu gradnju,
– ali se oslobađate velikih troškova održavanja.

– a nikako nije zanemarivo što bi se u ovoj krizi moglo zaposliti i puno ljudi na rušenju tih dvorana.
– rušitelje bi mogli platiti onim plastičnim stolicama i svim ostalim što se nalazi u tim dvoranama.
– a dio kredita bi se mogao vratiti prodajom samog zemljišta kada se sruše te dvorane.

– onda, jesam li pametna ???????
– ovog riješenja se sigurno nitko nije sijetio.

– I love this game.
Pozdrav !

Vrijeme očaja, vrijeme nade,
jedni ruše a drugi grade,
prolaze ratovi, padaju vlade………al naša nikako ne, pozdrav Johnny-u.

Uhljebe na ulicu!!!!!

[/quote]

Arenu je Zagreb već davno prije trebao imati – hvala Bogu sad je tu.
Ona je dobar mamac za nastavak ulaganja na lokaciji Blato – vidimo da je TriGranit uspio osigurati 150 milijuna eura za projekt Arena Centra. Također Milinović napokon treba poduzeti korake da se 160 milijuna eura uloženo u Sveučilišnu bolnicu stavi u funkciju na istoj lokaciji. Također to bi bio dobar pokretač za ozbiljniji pristup izgradnje Zagrebačkih toplica – opet na istoj lokaciji.
Samo ovo što sam nabrojao je teško oko 600 milijuna eura. To su idealni recesijski projekti.

– ali dragi moji hrvati vi niste pitali mene za mišljenje kada ste to išli graditi.
– a sada imate lijepe kredite za te dvorane koje pak morate i vratiti.
– ali imate i namete održavanja, uposlenici … što dodatno povećava ukupne troškove.

– te odgovorno tvrdim kako ih je najbolje srušiti što prije.
– tada vam ostaju za vratiti samo krediti koje ste uzeli za njihovu gradnju,
– ali se oslobađate velikih troškova održavanja.

– a nikako nije zanemarivo što bi se u ovoj krizi moglo zaposliti i puno ljudi na rušenju tih dvorana.
– rušitelje bi mogli platiti onim plastičnim stolicama i svim ostalim što se nalazi u tim dvoranama.
– a dio kredita bi se mogao vratiti prodajom samog zemljišta kada se sruše te dvorane.

– onda, jesam li pametna ???????
– ovog riješenja se sigurno nitko nije sijetio.

Ivama, za 5! [thumbsup]

Ja bi čak rađe optužil Al-kajidu i onda, kad smo sad već v NATO-u, poslal ovih pol miljona branitelja u Afganistan i Irak, a penzionere i polovicu državne uprave kao logistiku (nek babe kuhaju i peglaju).
Još ak bi uspjel deal s ovima koji sad jesu dole, da svoje povuku, a da HRu plaćaju najam ili kaj već.
S tim bi rešil rashodovnu i prihodovnu stranu proračuna.

[wink]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

New Report

Close