Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– a velike poreze treba usmijeriti na kruh, mlijeko, knjige, gradski prijevoz, pelene, SMS poruke, vrtiće, škole….
– treba udariti na ove malene koji ne spadaju u glasačku mašineriju.

S obzirom na katastrofalnu starosnu strukturu (prosjek 41 godina) mislim da bi trebalo spustiti granicu za glasanje na 15 ili 16 godina. Ja mislim da će razvoj zemlje biti usporen ako u glasačkom tijelu dominiraju stari ljudi.

[/quote]
Zašto, sa 15 ili 16 godina ako ideš glasati, onda tražiš smješna imena stranke ili pojedinaca, sumnjam da naša djeca te dobi imaju neku građansku odgovornost
[/quote]

Hrvatskim biračkim tijelom dominiraju stari ljudi koji su svoj način razmišljanja formirali u komunizmu. Mnoge od tih ljudi ne zanima razvoj novih tehnologija jer se oni i onako ne mogu tamo zaposliti. Tradicionalno glasaju protiv promjena jer ih se boje. S takvim biračkim tijelom dobivamo političare kakve imamo i politku kakvu imamo. Teško da ćemo se razvijati ako se biračko tijelo ne podmladi.
[/quote]
Pomladićemo se za desetak godina, jer će tada doći nove generacije, a moja, a možda i tvoja generacija će biti sredovječni ljudi. Ja najozbiljnije mislim da djeca od 15 godina ne bi izašla na izbore, oni koji bi izašli išli bi se zahebavat ili bi glasali pod utjecajem roditelja(pogotovo manje sredine). Recimo ja sa 15 godina sam imao apsolutno drugačija politička uvjerenja od ovih koje imam danas, baš zato što sam bio prezelen

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

– a velike poreze treba usmijeriti na kruh, mlijeko, knjige, gradski prijevoz, pelene, SMS poruke, vrtiće, škole….

S obzirom na katastrofalnu starosnu strukturu (prosjek 41 godina) mislim da bi trebalo spustiti granicu za glasanje na 15 ili 16 godina. Ja mislim da će razvoj zemlje biti usporen ako u glasačkom tijelu dominiraju stari ljudi.

[/quote]
Zašto, sa 15 ili 16 godina ako ideš glasati, onda tražiš smješna imena stranke ili pojedinaca, sumnjam da naša djeca te dobi imaju neku građansku odgovornost
[/quote]

Hrvatskim biračkim tijelom dominiraju stari ljudi koji su svoj način razmišljanja formirali u komunizmu. Mnoge od tih ljudi ne zanima razvoj novih tehnologija jer se oni i onako ne mogu tamo zaposliti. Tradicionalno glasaju protiv promjena jer ih se boje. S takvim biračkim tijelom dobivamo političare kakve imamo i politku kakvu imamo. Teško da ćemo se razvijati ako se biračko tijelo ne podmladi.
[/quote]
Za takvo nešto i ponuda treba biti bogatija…..
Ovo je za sada prelivanje iz šupljeg u prazno!

[/quote]
[/quote]

[/quote]
Pomladićemo se za desetak godina, jer će tada doći nove generacije, a moja, a možda i tvoja generacija će biti sredovječni ljudi. Ja najozbiljnije mislim da djeca od 15 godina ne bi izašla na izbore, oni koji bi izašli išli bi se zahebavat ili bi glasali pod utjecajem roditelja(pogotovo manje sredine). Recimo ja sa 15 godina sam imao apsolutno drugačija politička uvjerenja od ovih koje imam danas, baš zato što sam bio prezelen
[/quote]

Nisam siguran da ćemo se podmalditi, ali sam siguran da ćemo se promjeniti i to na bolje. Pitanje je kolko se možemo promjeniti i koliko brzo. Sa ovakvom strukturom biračkog tijela te promjene će biti jako spore.

Neznam u kojoj mjeri bi mladi glasači izašli na izbore i za koga bi glasali. Međutim znam da bi se politika morala prilagoditi i njima jer se politika uvijek prilagođava glasačkom tijelu. Npr. prije 30 godina niti jedan američki predsjednik nije ni razmišljao da nominira latino kandidata u Suprime Court. Sada je Obama nominirao Soniu Sotomayor i ogromna većina senatora će dići ruku za nju. Latinosi su 15% US populacije i političari tome moraju prilagoditi.

Analogno tome, ako bi hrvatsko biračko tijelo bilo mlađe i politika bi napravila odmak od komunističke demagogije koja uspješno sakuplja glasove starih birača.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Twixer HDZ ima svoju biračku bazu i SDP ima svoju biračku bazu koje su jako velike,tako da ostale stranke nemaju baš puno tražiti na izborima,možda osvojiti koji neopredjeljeni glas i nešto kasnije ga skupo naplatiti kroz ministarstva.
Politiku može preoblikovati javnost (mlađi ljudi) da kažu pun nam je kufer partizana i nijemaca dajte nam posla da radimo i da zaradimo.

VERN, Genera ili kako se već zovu, sad kad su draftirali Čovića samo nebo im je granica..

[i][b]Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola[color=yellow][/color][/b][/i]

VERN, Genera ili kako se već zovu, sad kad su draftirali Čovića samo nebo im je granica..

Stvarno si naivan – pa to i jest Čovićevo.
Šta misliš gdje je otišla lova od bonusa i otpremnina?

Stvarno si naivan – pa to i jest Čovićevo.
Šta misliš gdje je otišla lova od bonusa i otpremnina?
[/quote]

Bude li jednako sposoban kao u Plivi, GENERIraće samo gubitke

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Samo što ne znamo da li je Plivu uništio zbog nesposobnosti ili namjerno…

Samo što ne znamo da li je Plivu uništio zbog nesposobnosti ili namjerno…
[/quote]

Pliva nije UNIŠTENA nego PRODANA!
Da je uništena tko bi ju kupio – sada možeš vidjeti da je stvarni kupac od početka bila Teva ali do Plive je mogla samo preko Barra.

on je uspio obezvrijediti firmu koja je izumila sumamed i od regionalnog leadera dovesti do obicne genericke ispostave, da ne kazem apoteke.. a da ne spominjem koliko je ljudi zavrsilo na ulici.

[i][b]Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola[color=yellow][/color][/b][/i]

on je uspio obezvrijediti firmu koja je izumila sumamed i od regionalnog leadera dovesti do obicne genericke ispostave, da ne kazem apoteke.. a da ne spominjem koliko je ljudi zavrsilo na ulici.

[thumbsup]

I sad on glumi nekog velikog managera… Mogli su staviti kumicu s placa na njegovo mjesto i imala bi iste (ili bolje) rezultate… [lol]

U tom trenutku ne znam što je više izazvalo strah, ali što više vrijeme prolazi to sam sigurniji da je Baba Jaca bolje rješenje za Rvacku

Nisam primjetio nikakvu promjenu politike. Zbog čega je bolja ?
[/quote]

Twixeru ja sam primjetio za sada dosta, a ako očekuješ promjenu preko noći možda ovo sve skupa nije za tebe. U svakom slučaju primjetio sam više promjene nego kad je bio Ivo. naravno da uvijek može bolje, kao što može i gore. nema dna… kao što nema ni vrha…
[/quote]

Moze li konkretno sto si to novog i to jos dobrog primijetio?

New Report

Close