Ma ljudi zar je važno di turisti idu na izlet? Sve je to uslužna djelatnost i što zadovoljniji gost veće šanse da će se vratiti dogodine stoga ne treba histerizirati što neko iz Hrvatske ide u Veneciju(bolje bi bilo da ostaje u RH).Mi moramo osmisliti način da ih ogulimo van hotela a tu bome nismo ništa napravili zadnjih 20 godina.
točno. lakše je prodavati Veneciju nego pokušati nešto naše isfurati
[/quote]
Gle primjer – imaš dva dućana gdje se prodaje roba po istoj cijeni.
U jednom ti robu zapakiraju u celofan i stave ukrasnu vezicu, a u drugom ti ga ubace u plastičnu vrećicu. Gdje ćeš kupiti?
[/quote]
Po toj logici oti kopat po kontejnerima za smece jer tam ambalaze ima najvise. Ne znam kak tebe, ali mene kod suvenira zanima sam suvenir a ne ambalaza koju lansiram u smece u 5 sekundi
[/quote]
Izgleda da imaš problema kognitivne prirode.
Blizina Venecije je prednost za Istru a nikakva otegotna okolnost.
[/quote]
Reklo bi se ta ti imas takvih problema jer ja nisam spomenuo ni izlete ni Veneciju ni Istru
[/quote]
Oko toga je počela diskusija.
Zato sam spomenuo tvoje kognitivne sposobnosti ako znaš što to znači.
[/quote]
Vidim da imas posteskoca s pracenjem tijeka diskusije pa odustajem. Javi se u SUVAG pa s njima nastavi.
Aliene ako je taj fjokić i sjajni celofan minorno utječu na cijenu onda ih obavezno staviti.Iz ne znam kojeg razloga ljudi vole odmotavati fine papire.Ja sam po tom pitanju isto ruska škola bitan mi je sadržaj folije a ne ona sama,ali ako krdo voli sjajne papiriće i to podiže prodaju zašto ne…
Aliene ako je taj fjokić i sjajni celofan minorno utječu na cijenu onda ih obavezno staviti.Iz ne znam kojeg razloga ljudi vole odmotavati fine papire.Ja sam po tom pitanju isto ruska škola bitan mi je sadržaj folije a ne ona sama,ali ako krdo voli sjajne papiriće i to podiže prodaju zašto ne…
Ja se s tobom posve slazem. Medjutim, ja sam naglasio bitno veci problem a to je da prodajemo made in china suvenire koje sve manje ljudi zeli. A domaci zbog troskova proizvodnje nemaju sanse pred kineskim uvozom pa se firme koje su to radile gase potiho jedna po jedna
Imam poznanika koji radi ručno suvenire i bez PDV isto viče ajme majko.Dosad je sezona spašavala stvar donekle a sad će mo viditi kako će se stvari odigravati.
Možda je rješenje u prodavanju uslužnih suvenira a ne ovih robnih koje šveđanke uzmu i odnesu doma………evo recimo npr bivši premijer plovi sam a mogao je primiti na jahtu barem Barosa i još dvojicu eu dužnosnika
Predsjednik pak Mesić ljetuje sam samcat na Brijunima a mogao je ugostiti trojicu afričkih predsjednika, po mogućnosti da su nesvrstani i antifašisti…………
U tome je problem, što mi ne znamo iskoristiti resurse koje imamo…………… [kiss]
Kako Ht prebrutalno raste otkad je Ivana većinu rasprodala………………Ivana daj molim te prodaj i ostatak, možda probijemo 230 kn [pray]
ivana7 se brutano zeznula kao i obicno…… [yawn]
[/quote]
– o, vidim ekipa sretna ko nikad.
– stvarno kakvi ste vi tipovi, uživati u tuđim gubitcima ????????
– pa kad ste tako pametni što mi jučer niste tu napisali kako sam pogriješila.
– ali na portfelju nemam gubitaka,
– danas sam napravila ludi plus,
– još uvijek imam dosta HT-a, nešto je počeo zarađivati i vlak smrti, samo me je zbilja strah voziti se u tom vlaku.
– do nedavno sam bila 100% u dionicama, što i nije bilo pametno.
– na HT-u sam zbilja napravila grešku.
– nisam poštovala osnovno pravilo, kupovati na loše vijeti i prodavati na dobre.
– ali nema veze, život ide dalje, ni prva ni zadnja greška.
– samo kad bi ovako uvijek griješila (kao danas) i u jednom danu uspijela zaraditi čitav portfelj gospodina Inventer.
– I love this game.
Pozdrav !
Meni nije drago da si se zeznula, nemoj tako………………. [lol]
Ja sam danas isto prodavao malo HTea, zamisli da sutra skoči na 240 …………….ima da se pojedem živ
[/quote]
– još uvijek imam dosta HT-a, nešto je počeo zarađivati i vlak smrti, samo me je zbilja strah voziti se u tom vlaku.
– nisam poštovala osnovno pravilo, kupovati na loše vijeti i prodavati na dobre.
– samo kad bi ovako uvijek griješila (kao danas) i u jednom danu uspijela zaraditi čitav portfelj gospodina Inventer.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
kolegice sve ama baš sve ukazuje da se svjetsko gospodarstvo stabiliziralo i da kreće val prema gore.
Svi žele što prije uskočiti u taj vlak.
E sad jedno pitanje?
Koliko će eventualni rast pdv-a, i uvođenje trošarina na SMS poruke utjecati na rast dionica na ZSE jer mi samo pratimo svjetska zbivanja ??? a u nas kriza tek ušla.
Da li negativna izvješća kompanija za 2Q 2009 imaju utjecaja i da li npr 3Q negativan za redom koji je u minusu neke tvrtke yy o,ima utjecaja na cijenu dionice.
Ili samo rastemo puta 2 kako rastu ameri i padamo puta 2 kada padaju ameri.
mene osobno rast veseli ali nekako mi ovo na zse izgleda prejednostavno za trejd
— kad je vani zeleno i kod nas je super zeleno a kad je vani crveno kod nas je super crveno.
[/quote]
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
ivana,kako mozes da se cudis sto ekipa uziva u tvom gubitku,meni osobno je svejedno dobila ti ili izgubila meni niti u dzep niti iz njega medjutim ti si nazivao ekipu hrpom ovaca luzera itd procitaj si malo postove unatrag par mjeseci….stoga nemoj kurit ekipu kad brutalno zaradjujes da ti nebi nabijali kad gubis lijep pozdrav…
[/quote]
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
nek si i ti jednom ošišana [lol] [lol] [lol] stalno ovdje ljude nazivas ovcicama za sisanje….pa ti se obilo o glavu…..a sto se tice portfelja…zato ti se obila o glavu tvoja bahatost [bye]
ivana,kako mozes da se cudis sto ekipa uziva u tvom gubitku,meni osobno je svejedno dobila ti ili izgubila meni niti u dzep niti iz njega medjutim ti si nazivao ekipu hrpom ovaca luzera itd procitaj si malo postove unatrag par mjeseci….stoga nemoj kurit ekipu kad brutalno zaradjujes da ti nebi nabijali kad gubis lijep pozdrav…
– sve je to točno, ja uvijek stojim iza onog što napišem.
– stvarno to su vam sve hrpe ovaca i luzera itd. (cca preko 90% investitora).
– zar danas nisam opet brutalno zaradila.
– samo ni ja puno toga ne kužim.
– situacija u državi nikada gora.
– a na burzi bolje nego kod amera ili EU.
– pa stvarno smo fenomen za izučavanje.
– ali tu nije potrebna velika pamet.
– tu trebate biti spremni za brze zaokrete.
– nekad se pogriješi kao i ja na HT-u.
– ali takve greške su o.k.
– najgore su one greške kada se gube novci na burzi.
– i zbilja je važno sebi priznati tu pogrešku.
– I love this game.
Pozdrav !