jeste zabrijali na temi..a sta da se kupuje i prodaje na burzi? pa nije ovo burza nekretnina
jeste zabrijali na temi..a sta da se kupuje i prodaje na burzi? pa nije ovo burza nekretnina
Nekretnine su investicija koja je konkurencija dionicama. Stoga rasprava ima smisla. Možda bi trebali diskutirati u što je bolje investirati u ovom trenutku dionice ili nekretnine.
Nekretnine su investicija koja je konkurencija dionicama. Stoga rasprava ima smisla. Možda bi trebali diskutirati u što je bolje investirati u ovom trenutku dionice ili nekretnine.
Nekretninu ako kupiš tko zna kako i pod kojim uvjetima bi ju mogao likvidirati ako ti zatreba lova. Dionice (bar većinu njih) uvijek možeš prodati.
S obzirom da su cijene nekretnina pale tek par desetaka %, ako i toliko, mislim da nije ni za očekivati da će rasti nešto više od prijašnjih ATH razina.
Ne mislim tu na zaista atraktivne turističke nekretnine već na normalne stanove. Pobogu, pa još uvijek se cijene kvadrata u ZG mogu mjeriti sa zapadnoeuropskim metropolama, jel to normalno!??
Evo ovdje za primjer stanovi u Budimpešti, unesite pretragu do recimo 100.000€ pa vidite kakvi se stanovi nude. Ima ih hrpa vrlo pristojnih i ispod 1.000€ po kvadratu.
Vaš link
Da su takve cijene i u ZG, smatram da bi to bilo realno. Ali ne, kod nas čovjek treba ući u pravo dužničko ropstvo na 20-30 godina i plaćati pola plaće ili više da bi imao neku bezveznu garsonjeru ili dvosobni stan.
Inače što se tiče turističkih nekretnina, mislim da su naši ljudi totalno zabrijali u krivom smjeru. Koji zapadni europljanin pri zdravoj pameti će kupiti šugavi apartman u ružnom susjedstvu po apsurdno visokoj cijeni kakvih je 95% u oglasima, samo zato što je na moru? To su uglavnom zbrda zdola izgrađena naselja bez ikakvog planiranja i jedinstvenog urbanističkog stila koja su u većini slučajeva pravo RUGLO i sram me je da naša obala tako izgleda.
Svatko tko je bio recimo u Španjolskoj ili Portugalu je vidio kako treba izgledati dobro uređena obala prikladna za boravak ljudi.
Kad sam bio u Portugalu, taman su na jednom dijelu sjeverno od Lisabona rušili par starih hotela i jedno staro apartmansko naselje. Pitam ja lokalnu žensku kako to da ruše a ona meni kaže da je to zato što su to prastare i loše građene nekretnine i da se taj dio obale vizualno ne uklapa u ostatak obale. Eto, tako se treba raditi! [thumbsup]
Jedina prava prednost našeg mora je blizina ali mislim da je to donekle anulirano prilično lošom i precijenjenom ponudom nekretnina. Na kraju će bosanci, slovenci i srbi pokupovati sve nekretnine na našem moru pa ćemo imati jugoslaviju bar na jadranu ako ne nigdje drugdje… [lol]
Kako se tema zove Najbolja kupnjaevo prijedloga – Turističke dionice po mogućnosti Istra i Kvarner!
Po podatcima MUP RH u HR je ovaj viken ušlo 715 tisuća putnika što je za oko 12% više nego u istom periodu prethodne godine!!!!
Nadam se da će ovo olakšati Šukerove i Vladine tegobe i dvojbe:
Kako se tema zove Najbolja kupnjaevo prijedloga – Turističke dionice po mogućnosti Istra i Kvarner!
Po podatcima MUP RH u HR je ovaj viken ušlo 715 tisuća putnika što je za oko 12% više nego u istom periodu prethodne godine!!!!
U Istru ušlo oko 66 tisuća gostiju, gotovo upola manje nego lani
Vaš link
U Istru ušlo oko 66 tisuća gostiju, gotovo upola manje nego lani
Vaš link
[/quote]
12.07.09. Starost: 2 h
Sezona ipak neće podbaciti
Prvi podaci o špici sezone ulijevaju nadu. Prema MUP-ovim informacijama s graničnih prijelaza, broj je dolazaka, u odnosu na lani, veći za oko 75 tisuća.
Naime, ovaj vikend u Hrvatsku je ušlo oko 718 tisuća putnika, dok ih je u istom razdoblju prošle godine ušlo 643 tisuće. Ako je suditi prema tim podacima, čini se da, krizi usprkos, turistička sezona ipak neće podbaciti.
[/quote]
Treba poštivati redoslijed u ulaganju:
1.pozitivan tekući
2.stambena štednja i likvidna sredstva na banci
3.investicioni fondovi ili dionice uz aktivni pristup
4.osiguranje ako postoje o nama ovisne osobe
5.nekretnine
6.plemeniti metali
7.umjetnine
Svaka slijedeća točka traži veća srestva s time da se predhodne stavke ne brišu,
Nekretnine samo na kredit i to po mogučnosti preko stamben štednje radi fiksnih kamata.Toliko puno
novaca je štampano da će u trenutku promjene sentimenta to bukniti kao velika inflacija.I zato je
keš najopasnija i najlošija varijanta.
Razmišljam o marginu i lombardnom.Vrijeme je da se nadoknadi izgubljeno u tim kreditima u 2008.
Dionice su najbolja prilika za ulaganje.Ali uz maksimalnu polugu.Naravno uz disperziju uloga.
Nekretnine samo na kredit i to po mogučnosti preko stamben štednje radi fiksnih kamata.Toliko puno
novaca je štampano da će u trenutku promjene sentimenta to bukniti kao velika inflacija.I zato je
keš najopasnija i najlošija varijanta.
Ja se slažem da će inflacija buknuti samo je pitanje kada. Taj trenutak izgleda jako daleko. Govorim o inflaciji eura. Inflacija je kada too much money chasing too few goods. We do have too much money, but we also have way too much goods.
Inventories/sales je u US na 1.4 što čini inflaciju nemogućom. Da bi došlo do inflacije mora doći do drastičnog pada zaliha a kako stvari stoje trebat će dosta vremena da se to desi.
Gdje je nestalo brutalno stvorenje ?
troši brutalne zarade od HT-a…
– "zahvaljujem" na komplimentu.
– ljeto je na moru.
– obično se ljeti odmaram i ne mislim puno.
– ali ako ovi naši političari ne odu na ljetovanje sigurno i nama neće biti odmora.
– ali ne da mi se po ljeti ništa raditi,
– samo zabava, treba znati i trošiti ove novce s burze.
– opet ću ja na jesen brutalno zaraditi.
– opet će biti velikih viškova novca.
– I love this game.
Pozdrav !
– "zahvaljujem" na komplimentu.
– ljeto je na moru.
– obično se ljeti odmaram i ne mislim puno.
– ali ako ovi naši političari ne odu na ljetovanje sigurno i nama neće biti odmora.
– ali ne da mi se po ljeti ništa raditi,
– samo zabava, treba znati i trošiti ove novce s burze.
– opet ću ja na jesen brutalno zaraditi.
– opet će biti velikih viškova novca.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Kolegica rasprodala portfelj, loš znak