Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Twixer

Frend mi je kupio novi auto,neću reći koji da ne reklamiram, ali sa ful opremom 56 000 kuna, kada bi se isto tako nekretnine spustile za barem 20%, mislim da bi se čupala štednja i investirala u stanove

Mislim da bi se kupovalo više, ali ne puno više. Stan je puno veća investicija od automobila i puno veći investicijski rizik. Malo bi ih bilo spremno uzeti taj rizik u ovom trenutku.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@Twixer

Frend mi je kupio novi auto,neću reći koji da ne reklamiram, ali sa ful opremom 56 000 kuna, kada bi se isto tako nekretnine spustile za barem 20%, mislim da bi se čupala štednja i investirala u stanove

Mislim da bi se kupovalo više, ali ne puno više. Stan je puno veća investicija od automobila i puno veći investicijski rizik. Malo bi ih bilo spremno uzeti taj rizik u ovom trenutku.

[/quote]
Stan s vremenom puno manje gubi na vrjednosti u odnosu na automobil, novi automobil nako 3 ili 4 godine se prodaje gotovo za 50% manje cijene, stan se da i rentati i dugoročno mu cijena raste, pogotovo ulaskom u EU, otežavajuća okolnost što je u većini slučajeva potreban i kredit

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

ALCOA beats expectations both on earnings and revenue side:

earnings: -.26 c per share vs. -.38 expected
revenue: 4.2B vs. 3.9B expected

Prva velika kompanija u US koja izlazi sa izvještajem

Pođšto se radi o ogromnom proizvođaću aluminija, očigledno se pokrenula auto ili avio industrija, a po mom laičkom razmišljanju mislim da bi samim time trebala i nafta,a to znači, ipak je krenulo [thumbsup]
[/quote]

ALCOA je jako malo izložena auto industriji, glavna stavka su im konzerve. Naravno sve ostalo ima utjecaja građevina, auto, vojska… Važno je uočiti da oni gube novce, samo ih gube manje od očekivanja. Druga bitna stvar je da je smanjivanje gubitaka ostvareno uglavnom kao posljedica rezanja troškova. Najvali su smanjenje investicija u 2010-oj za 850M, dakle ne očekuju da će potražnja za aluminijskim proizvodima značajno rasti. Izvještaj je dosta dobar za ALCOA-u, ali ne pokazuje ništa osobiti optimistično kada je u pitanju oporavak ekonomije.

[/quote]
Naravno da nije sjajno i da se ne očekuje nafta na 100 dolara i to odmah sutra, ali je manje loše što je ok.Mislim da utjecaj auto industrije nije baš zanemariv. Evo link na jedan stari tekst vezan uz to:
http://www.poslovni.hr/Content/Article.aspx?id=94793

Stan s vremenom puno manje gubi na vrjednosti u odnosu na automobil, novi automobil nako 3 ili 4 godine se prodaje gotovo za 50% manje cijene, stan se da i rentati i dugoročno mu cijena raste, pogotovo ulaskom u EU, otežavajuća okolnost što je u većini slučajeva potreban i kredit

Ja ne vjerujem da će im cijena rasti. Oni su i sada skuplji nego u mnogim zemljama koje su u EU. Ne vidim razlog zbog čega bi trebali rasti ako Hrvatska uđe u EU. Nekretnine na Jadranu će vjerojatno rasti jer puno ljudi iz EU nemože kupiti kuću na moru u svojoj zemlji. Zbog čega bi trebale rasti cijene stanova u ZG. Ja ne vjerujem da će bogati iz EU dolaziti i podizati obitelj u Španskom. S druge strane Rumunji, Bugari, Poljaci neće dolaziti raditi u zemlju sa ovako visokim porezima i nekonkurentnom ekonomijom. Kako stvari sada stoje može se jedino desiti da mladi Hrvati odu negdje u EU gdje će se njihov rad više cijeniti. Ako se nešto radikalno ne promjeni mi ćemo imati net loss stanovništva ulaskom u EU i naravno još veći s neulaskom u EU.

Michigan i Ohio su dio US, tamo se više nitko ne sijeća kada su zadnji put rasle cijene nekretnina. Jednostavno njihova ekonomija je nekonkurentna godinama i ljudi sele u druge dijelove unije gdje dobivaju bolje prilike.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Revenue beat estimates 4,2B vs. 3,97B. To je najbitnije jer znači da je potražnja za aluminijem povećana, vidjet ćemo kako će reagirati cijena aluminija. Loša stvar je što smanjuju investicije i što je ALCOA smanjila gubitke gotovo isključivo na rezanju troškova. Troškovi se ne mogu rezati u nedogled

@Twixer
Ne zaboravi na BiH (blizina, jezik) i na velike migracije domaćeg stanovništva, a o Rumunjima i Bugarima bi se dalo pričati, mi smo za njih teški zapad.
Bila je na netu novogradnja u Zgu po 1400 eura. Kliknio sam nakon par dana sve rasprodano. Reiffeisen (ne samo on) ima neke akcije i cijene spuštene za nekih 10%, (minimalno 1600 eura kvadrat) ima dosta prodanih. Evo i tekst od Petrova u svezi i glede toga:
http://www.seebiz.eu/hr/komentari/tomislav-petrov/sto-slijedi-na-domacem-trzistu-nekretninama%3f,50491.html

Ht brutalno raste……………………… [wink]

@Twixer

Ne zaboravi na BiH (blizina, jezik) i na velike migracije domaćeg stanovništva, a o Rumunjima i Bugarima bi se dalo pričati, mi smo za njih teški zapad.
Bila je na netu novogradnja u Zgu po 1400 eura. Kliknio sam nakon par dana sve rasprodano. Reiffeisen (ne samo on) ima neke akcije i cijene spuštene za nekih 10%, (minimalno 1600 eura kvadrat) ima dosta prodanih. Evo i tekst od Petrova u svezi i glede toga:
http://www.seebiz.eu/hr/komentari/tomislav-petrov/sto-slijedi-na-domacem-trzistu-nekretninama%3f,50491.html

Prodaje ti Bandić novogradnju po 1300 [smiley]

@Twixer

S obzirom na cijenu to je vjerojatno Dacia. Sumnjam da postoji ista jeftinije.

@Twixer

[/quote]

Chevrolet Spark. Nema do američkog auta [cool]

@Twixer

Prodaje ti Bandić novogradnju po 1300 [smiley]

[/quote]
Da je ubacio u svaki kvart po koju zgradu to bi več bilo prodano, ovako je napravio socijalno naselje na periferiji Zg-a, to se ne računa [wink]

@Twixer

[/quote]

Chevrolet Spark. Nema do američkog auta [cool]
[/quote]
Bingo Sly, al nije Sparkan.

New Report

Close