Kad si ti tak pametan de se javi Jaci za mjesto ministra turizma. Ovaj mi i tako djeluje meganesposobno
[/quote]
Posebno se ističu dobre brojke ostvarene u Istri (-2% u dolascima i +5 % u noćenjima), u Ličko-senjskoj županiji (-2% u dolascima i +4% u noćenjima), te Primorsko-goranskoj (-2% u dolascima i +1% u noćenjima
Bajs – 08.07.2009.
Kad si ti tak pametan de se javi Jaci za mjesto ministra turizma. Ovaj mi i tako djeluje meganesposobno
[/quote]
Posebno se ističu dobre brojke ostvarene u Istri (-2% u dolascima i +5 % u noćenjima), u Ličko-senjskoj županiji (-2% u dolascima i +4% u noćenjima), te Primorsko-goranskoj (-2% u dolascima i +1% u noćenjima
Bajs – 08.07.2009.
[/quote]
Što onda ovaj nesretink Sanader ode i propusti sve ove "uspjehe" naše ekonomije ?
ALCOA beats expectations both on earnings and revenue side:
earnings: -.26 c per share vs. -.38 expected
revenue: 4.2B vs. 3.9B expected
Prva velika kompanija u US koja izlazi sa izvještajem
Pođšto se radi o ogromnom proizvođaću aluminija, očigledno se pokrenula auto ili avio industrija, a po mom laičkom razmišljanju mislim da bi samim time trebala i nafta,a to znači, ipak je krenulo [thumbsup]
iz -1% na +7% dionica skočila nakon izvješća [thumbsup]
iz -1% na +7% dionica skočila nakon izvješća [thumbsup]
[/quote]
Izgleda da je Ivana počela šišati i u NY.
[/quote]
Bajs – 08.07.2009.
[/quote]
Ovo su dobri pokazatelji u turizmu.Ako pad bude samo 5-6% u trećem kvartalu moglo bi doći do
smanje stope pada prometa u maloprodaji jer turizam ima značajaniji utjecaj u trećem kvartalu
kada se ćini 90% godišnjeg turističkog prometa.Stopa pada prometa u maloprodaji iznosi u svibnju
preko 15% te bi turizam čak i sa manjim padom može uljepšati ovu crnu sliku. .Todex će biti žestoko pogođen u usporedbi sa predhodnom godinom.Trebalo bi to kupovati
nakon polugodišnjih izvještaja koji bi trebali biti lošiji nego lani za;LEDO,KNZM,KRAS,PODR ,VIRO,IPKK,ZVZD..Jedino FRNK nebi trebao previše stradati jer je manje zadužen.Ali to je dobra firma i očajna dionica i nju trebaju kupovati strpljivi.Inaće ove firme osim Franka,LEDA i Vira prije dvije godine, nisu bile profitabilne u ona zlatna vremena,a kako će
to uspjeti sada u vrijeme krize Naročito su ugrožene prezadužene kao KNZM.
Dabogda se ugriza za jezik.
[/quote]
Bajs – 08.07.2009.
[/quote]
Ovo su dobri pokazatelji u turizmu.Ako pad bude samo 5-6% u trećem kvartalu moglo bi doći do
smanje stope pada prometa u maloprodaji jer turizam ima značajaniji utjecaj u trećem kvartalu
kada se ćini 90% godišnjeg turističkog prometa.Stopa pada prometa u maloprodaji iznosi u svibnju
preko 15% te bi turizam čak i sa manjim padom može uljepšati ovu crnu sliku. .Todex će biti žestoko pogođen u usporedbi sa predhodnom godinom.Trebalo bi to kupovati
nakon polugodišnjih izvještaja koji bi trebali biti lošiji nego lani za;LEDO,KNZM,KRAS,PODR ,VIRO,IPKK,ZVZD..Jedino FRNK nebi trebao previše stradati jer je manje zadužen.Ali to je dobra firma i očajna dionica i nju trebaju kupovati strpljivi.Inaće ove firme osim Franka,LEDA i Vira prije dvije godine, nisu bile profitabilne u ona zlatna vremena,a kako će
[/quote]
Mislim da na pad maloprodaje manje utječe prehrana, a puno više automobili, računala, mobiteli, nekretnine i skuplje stvari koje nemaju veze sa gore navedenim tvrtkama.
Frend mi je kupio novi auto,neću reći koji da ne reklamiram, ali sa ful opremom 56 000 kuna, kada bi se isto tako nekretnine spustile za barem 20%, mislim da bi se čupala štednja i investirala u stanove
[/quote]
Bajs – 08.07.2009.
[/quote]
[/quote]
Mislim da na pad maloprodaje manje utječe prehrana, a puno više automobili, računala, mobiteli, nekretnine i skuplje stvari koje nemaju veze sa gore navedenim tvrtkama.
[/quote]
Moguće,ali maloprodaja u robnim kućama je značajno manja iako se to pokušavalo opravdati zbog
neradnih nedjelja.Ali gore navedene firme sigurno imaju manju prodaju,a i Bosanci uvode carine na
našu robu.Dodatni udar na navedene firme.Kratkoročno loše,dugoročno pojma nemam.
Radije ću kupovati brodare ,a naročito one koji imaju relativno manji dug i veliki keš na računu,a
očekujem i veliku dividendu.
A od građevinara INGR koja je puno posrnula,a i VDKT koji je "otpisao"veliki dug u prvom kvartalu,
tako da se otvara moguće ugodnog iznenađenje.A Viadukt ima lude izvještaje,u pozitivnom i negativnom smislu.A valjda su ispucali sve loše u prvom kvartalu.,Golica me njihov posao u LIBIJi.
Libijci plačaju,a naši nemaju sa ćime,pa bi Viadukt mogao izbjeći pakao nelikvidnosti.A isplatili su
i pristojnu dividendu i pored loših poslovnih rezultata u prvom kvartalu 2009.Sve pokazuje da dobro
stoje.Danas sam cijeli dan čulio na kupnji LPLH,VDKT,TNPL i kupio sam dvadesetak VDKT.
Teško se kupuje na BIDU.
Pođšto se radi o ogromnom proizvođaću aluminija, očigledno se pokrenula auto ili avio industrija, a po mom laičkom razmišljanju mislim da bi samim time trebala i nafta,a to znači, ipak je krenulo [thumbsup]
[/quote]
ALCOA je jako malo izložena auto industriji, glavna stavka su im konzerve. Naravno sve ostalo ima utjecaja građevina, auto, vojska… Važno je uočiti da oni gube novce, samo ih gube manje od očekivanja. Druga bitna stvar je da je smanjivanje gubitaka ostvareno uglavnom kao posljedica rezanja troškova. Najvali su smanjenje investicija u 2010-oj za 850M, dakle ne očekuju da će potražnja za aluminijskim proizvodima značajno rasti. Izvještaj je dosta dobar za ALCOA-u, ali ne pokazuje ništa osobiti optimistično kada je u pitanju oporavak ekonomije.