Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kako su se jučer branile neke dionice np. PODR.

– milijunski promet u nekoliko transakcija.
– na kupnji imamo dva naloga s preko tisuću komada, ali i tri nerealna naloga.
– najsmiješnije je u cijeloj priči kako na kupnji jedne likvidne dionice PODR imamo ukupno 9 kupaca koji su je spremni kupiti.
– a to najbolje govori koliko je naše tržište plitko.

– I love this game.
Pozdrav !

– ne pijem alkohol.
– evo sada pijem kefir i jogurt.

Ni ja ne konzumiram alkohol. Ne mogu vjerovati, imamo nešto zajedničko osim dionice HT-a.

Evo našao sam što je kefir. Probat ću.

Vaš link

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Kako su se jučer branile neke dionice np. PODR.

– milijunski promet u nekoliko transakcija.
– na kupnji imamo dva naloga s preko tisuću komada, ali i tri nerealna naloga.
– najsmiješnije je u cijeloj priči kako na kupnji jedne likvidne dionice PODR imamo ukupno 9 kupaca koji su je spremni kupiti.
– a to najbolje govori koliko je naše tržište plitko.

– I love this game.
Pozdrav !

Nije interesantna špekulativnom kapitalu. Oni kupuju samo ono za što misle da će rasti 100% u mjesec dana.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Nije interesantna špekulativnom kapitalu. Oni kupuju samo ono za što misle da će rasti 100% u mjesec dana.

Kakav kapital kod nas postoji?

– OMF-ovi svojim kapitalom kupuju na najvišim cijenama od prijatelja, rodbine i raznih članova uprava , a ostatkom kupuju državne obveznice da ih nitko ne bi dirao
– OIF-ovi su bili institucije za otimanje love i pumpanje dionica na nerealne vrijednosti radi ubiranja provizija-oni su sad u komi jer imaju hrpu nelikvidnih dionica s kojima ne mogu ništa

– većini fondova jedini cilj su provizije za upravljanje i muljanje ispod stola otkupom dionica od rodbine i frendova po previsokim cijenama, a uopće im nije stalo do ulagača
-takvim odnosom su potjerali hrpu potencijalnih ulagača u fondove, a bez njih nema ni rasta TK
– strani ulagači mogu kupovati, ali samo turbo jeftino jer traže velike marže sigurnosti

– što da radi mali ulagač koji je izgubio hrpu novaca – jedini način mu je za povratak novca agresivana i špekulativna igra – što njemu znači DY od 12-13% na HT-u ako je izgubio 80% novaca

– mene je taj HT sačuvao od gtubitaka, ali da sam popušio dobitak to jesam

Dobro ti kaže sakai, pitaj bilo koje poduzeće koje posluje sa državom kako im ide naplata… Vjerojatno će se ljudi samo nasmijati umjesto odgovora
[lol]

Kada bi trebao birati između želučanih tegoba i rasprave s tobom i sličnima izabrao bih ovo prvo.
Svi podatci su javni dokument i nalaze se na strabici Min financija.
http://www.mfin.hr/hr/vremenske-serije-podataka
[/quote]

Vidim da uživaš živeći u zemlji Fantaziji gdje država i državna poduzeća pravovremeno namiruju svoje obaveze… [thumbsup]

po meni generatori nelikvidnosti idu slijedećim redoslijedom:

1) Agrokor
2) državna poduzeća (HAC, HEP, HŽ) i poludržavna INA
4) grad Zagreb
3) HZZO
4) trgovački lanci u hrvatskom vlasništvu
5) razna ministarstva

Možda ima i onih kojima su rokovi plaćanja i duži od navedenih, ali ovdje sam pokušao staviti najveće

Mislim da nisi ništa fulao.
A što je najgore, ti koje si nabrojao čine valjda 80% ukupnog unutarnjeg duga u državi.

Glede punjenja državne blagajne nisam pesimista budući da država uredno ispunjava svoje obveze a

[lol] [lol] [lol]

Država je najveći neplatiša koji trenutačno ima oko 15 milijardi kuna nepodmirenih obveza.

Ajde Suza, možeš ti i bolje [lol]
[/quote]

Evo nešto za našeg Rokija – neki dan tvrdiš da je država dužna 15 milijardi a sada tvrdiš da je zadnja na listi dužnika. Genijalac.

Evo nešto za našeg Rokija – neki dan tvrdiš da je država dužna 15 milijardi a sada tvrdiš da je zadnja na listi dužnika. Genijalac.

Definiraj državu. Po tebi je izgleda država samo državni proračun i ništa drugo u državnom vlasništvu. [rolleyes]

Da država i državna poduzeća namire sva svoja dugovanja, to bi bio takav impuls za naše gospodarstvo da bi Crobex začas mogao zasluženo preko 3000.

mogu se zadužiti

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Rocky5 & asdgf: sad ce vama sava objasnit kako pricate gluposti. [lol]

Definiraj državu. Po tebi je izgleda država samo državni proračun i ništa drugo u državnom vlasništvu. [rolleyes]

Da država i državna poduzeća namire sva svoja dugovanja, to bi bio takav impuls za naše gospodarstvo da bi Crobex začas mogao zasluženo preko 3000.
[/quote]

Dao sam ti link i za državu i državna poduzeća.
Pozdrav tebi i Slaveku Liniću!!!!

New Report

Close