Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Za period siječanj-ožujak 2009 / siječanj-ožujak 2008 to ispada povećanje 11 % ali je za period travnj-lipanj skroz drugi,odnosno puno niži postotak.Samo "lijevi" i slični novinari neće o tome pisati. A statistika je točan zbroj netočnih podataka.Ja sam siguran da među forumašima ima dosta poduzetnika i raznih honoraraca koji državu zakidaju za poreze koliko god stignu,a stalno pričaju i pišu kako vlast ništa ne valja i da su svi na vlasti lopovi.?!

To što ti kažeš je upravo ono što nas je i dovelo u ovu situaciju. Godinama se propovjedalo kako su svi oni koji rade lopovi pa ih treba maksimalno odrati porezima. "Nemožemo mi njima nabiti poreza, koliko oni mogu ukrasti". S druge strane neradnici su žrtve neoliberalnog kapitalizma pa ih treba doživotno pomagati. Sotonizacija poduzetništva, ambicije, uspješnosti i rada s jedne i veličanje nerada, neuspješnosti, prosječnosti i parazitizma s druge strane su dovele do toga da je ogroman procenat populacije ovisan o državnim i municipalnim proračunima.

Ja nisam protiv HDZ-a niti sam protiv bilo koje stranke. Ja sam protiv politike svih tih stranaka koje su vrlo slične. Npr. meni je nevjerojatno da Grad Zagreb plaća prijevoz mladim, radnosposobnim i nezaposlenim ljudima dok je u isto vrijeme na gradilištima po Zagrebu većina radnika iz Bosne.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

– stvarno se može i u dugogodišnjoj krizi zaraditi i poduplati portfelj.

Još da je dozvoljeno shortanje prestigla bi Billa Gatesa

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Mislim da ih do sad nisu dobili.

Inače načuo sam glasine da za 8 mjesec očekuju probleme i da bi osim vojske i ključnih sektora neki državni službenici mogli čekati plaće dosta duže.
Zlonamjerna glasina ili istina, saznati ćemo za mjesec i po.

Dok budu čekali plaću godinu dana nek se mi jave, bumo nekaj rešili.
A ja se bum tješil da sam nakon DVE godine zatvoril potraživanje.
[wink]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

da si ti Buffet-ova škola ulaganja nakrcala bi se Ledom oko booka i zaboravila na njega jedno 10 godina, a HT bi ostavila mirovinskim fondovima. Koliki će biti profit HT-a za 5 godina kad wireless free oaze i kabelske TV+telefon paketi preuzmu sva naselja u svim gradovima i kad izgube koncesiju na žice, a koliki će biti profit Leda? Naravno.. uvijek postoji rizik da se umjesto sladoleda izmisli nešto novo za lizanje samo ne znam što bi to bilo, znaš i sama da ljudi vole lizati, čak i gorke stvari a di neće slatke slatkače…. taman kad isplatiš dionicu HT-a kroz dividendu profitna marža će roknuti u bezdan, ako ne i prije… znam da zvuči SF, ali samo polako… dovoljno je pogledati poslovanje matice (DT) i neke će stvari biti puno jasnije…

– pa sada tu ima puno toga točnoga.

– ali ispustili ste ono najvažnije.
– ne želim sada ponavljti ono što sam već puno puta argumentirala.
– za cca 4 godine ja ću imati potpuni povrat investicije na HT-u bez da se diže cijena dionice.
– a poslije i ako cijena HT-a bude i jedna kuna ( u što čisto sumnjam ) ja sam u plusu.
– nemojmo sada pričati o matici (DT) i HT-u, jer je to razlika nebo zemlja.
– rađe pričajmo o PTKM, vidim postali ste i za to stručni.
– samo što na toj temi imam Cartmana.

LEDO.

– dobra je i to firma, uz sladolede imaju i jako dobar program hrane.
– već jednom sam na LEDU punooooo zaradila.
– ali budimo realni, stvarno mizerna dividenda.

– aje probajte biti iskreni, koliko ste sada popušili na LEDU ????????
– ili se je nešto od toga i prodalo ?????????
– vi se zaljubite u dionicu, što je po meni najgora moguća stvar.
– probajte zarađivati na dionicama.
– je tu se sada ne radi je li HT ili ledo dobra firma.
– puno je važnije je li dobra dionica.
– dobra dionica je svaka jeftina dionica koja će rasti.
– tako isto i LEDO, na jednim cijenama je fenomenalna investicija, na drugim živa katastrofa.

– e sada me zamima vaša procijena, na kojim cijenama je LEDO fenomenalna investicija ???????

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

glede dividende leda, dao je cca 20% dobiti u dividendu, ostalo ide u reinvesticije. pročitaj što o tome jaže WB. naime, ako onaj dio novca koji se ne daje dividendu u nadolazećim razdobljima dodaje vrijednost kroz poslovanje onda je pametnije da ne ide u dividendu.pogledaj kapital i rezerve Leda unazad 5 godina i sve je jasno. IMHO sve ispod 5K

– e sada me zamima vaša procijena, na kojim cijenama je LEDO fenomenalna investicija ???????

IMHO sve ispod 5K. naravno.. što je cijena dionice niža, to je bolja investicija.

I'LL BE BACK

Nisam uopće želio polemiku.
Ali zar si zaboravio o čemu je riječ; evo ponovno pročitaj i pokušaj argumentirati!

Dobro ti kaže sakai, pitaj bilo koje poduzeće koje posluje sa državom kako im ide naplata… Vjerojatno će se ljudi samo nasmijati umjesto odgovora
[lol]
[/quote]

Kada bi trebao birati između želučanih tegoba i rasprave s tobom i sličnima izabrao bih ovo prvo.
Svi podatci su javni dokument i nalaze se na strabici Min financija.
http://www.mfin.hr/hr/vremenske-serije-podataka

Burzovna predviđanja.

– što će danas biti na burzi ????????????????
– po meni mogao bi ići jedan odbijenac na gore.
– dosta smo padali.

– ali to bi mogla biti samo prilika za iskrcavanje.
– još mi se nisu pojavile dugoročne bistre vizije.

– I love this game.
Pozdrav !

Popij još dvije-tri, očigledno ovo nije bilo dovoljno.

Burzovna predviđanja.

– što će danas biti na burzi ????????????????
– po meni mogao bi ići jedan odbijenac na gore.
– dosta smo padali.

– ali to bi mogla biti samo prilika za iskrcavanje.

– I love this game.
Pozdrav !

Da skratimo, pojma nemaš. Nemam ni ja ako te to može utješiti.

Pratim ja, a i pišem o ATPL.

– baš sam razmišljala bi li i ja kupila kartu za vlak smrti zvan ATPL.
– ali danas će isto biti zanimljivo na brodarima.
– danas bi oni 100% išli gore, ali onaj nesretni Drys opet završio u prevelikom minusu.

– I love this game.
Pozdrav !

Da skratimo, pojma nemaš. Nemam ni ja ako te to može utješiti.

– pogađam ja to, pa dobili ste prognozu pada na p.p.
– super radi moj tim za financijska ulaganja.

– ali to su prognoze za par dana koje zbilja nije teško pogoditi.
– ona dugoročna je sada malo zahebana.
– ipak je ljeto i smanjeno trgovanje.
– čeka nas jesen, a niti tu nije sve bistro.
– uglavnom će biti velike turbulancije.
– šanse za velike zarade, ali i strašne gubitke.
– pa koliko se je samo sada pogubilo love od Leda do brodara.
– ali neke dionice se i žestoko brane,
– e sada kolko će izdržati te obrane ???????????????

– a na ovim cijenama ima zbilja interesantnih dionica,
– ali treba ovo i preživjeti.
– zbog toga i pišem kako situacija još nije bistra.

– I love this game.
Pozdrav !

Popij još dvije-tri, očigledno ovo nije bilo dovoljno.
[/quote]

– ne pijem alkohol.
– evo sada pijem kefir i jogurt.

– I love this game.
Pozdrav !

Tricky,

ISM report je bio jako dobar. Pa opet to nije osobito pomoglo tržištu, commodities još uvijek padaju zbog lošeg non-farm payrolls izvještaja. Sutra nema nikvog bitnog izvještaja i ako ne bude neke turbo pozitivne vijesti US će prije ići dolje nego gore. Ali ne bi trebali značajno. Preksutra počinju izvještaji značajnih firmi.

Na Hrvatskom tržištu kapitala. Mislim da Jadranka Kosor za sada u okviru očekivanja, što znači ništa dobro za ekonomiju i tržište kapitala. Mislim da dobro kažeš da će svaki veći rast biti iskorišten za iskrcavanje. Najlogičnije mi izgleda da ćemo završiti oko današnje vrijednosti crobexa. Neizvjesnost je neprijatelj tržišta kapitala, veliki neprijatelj. Dok se stvari ne razbistre ta neizvjesnost će prestavljati veliki pritisak.

New Report

Close