Glede punjenja državne blagajne nisam pesimista budući da država uredno ispunjava svoje obveze a
[lol] [lol] [lol]
Država je najveći neplatiša koji trenutačno ima oko 15 milijardi kuna nepodmirenih obveza.
Ajde Suza, možeš ti i bolje [lol]
[/quote]
Nisam uopće želio polemiku.
Ali zar si zaboravio o čemu je riječ; evo ponovno pročitaj i pokušaj argumentirati!
drzava je najveci neplatisa. Argumente potrazi u stvarnom svijetu, a ne Trgu zrtava fasizma.
tebi se argumentralo prije vise od 6 mjeseci da smo mi, ne u recesiji nego u depresiji a ti si pricao bajke i lupetao sukerije, tako da ti ne mislim opet ponavljati.
Za period siječanj-ožujak 2009 / siječanj-ožujak 2008 to ispada povećanje 11 % ali je za period travnj-lipanj skroz drugi,odnosno puno niži postotak.Samo "lijevi" i slični novinari neće o tome pisati. A statistika je točan zbroj netočnih podataka.Ja sam siguran da među forumašima ima dosta poduzetnika i raznih honoraraca koji državu zakidaju za poreze koliko god stignu,a stalno pričaju i pišu kako vlast ništa ne valja i da su svi na vlasti lopovi.?!
I svi vole sladoled [thumbsup]
– a meni je prisjeo taj LEDO sladoled.
– nikoga ne krivim, sama sam kriva za taj zaheb na burzi.
– ali srećom radi se o smiješno malom broju dionica,
– veći dio toga sam prodala bez zarade, a nešto s gubitkom.
– i ja griješim, vidite kako i na mene isto mogu utjecati ti drukeri.
– e sada se pitam kolike su tek gubitke ostvarili svi ti lizač ?????????????
– a koliko ga kupuju zbilja se pitam kako više nisu postali većinski oni a ne toda.
– I love this game.
Pozdrav !
Nisam uopće želio polemiku.
Ali zar si zaboravio o čemu je riječ; evo ponovno pročitaj i pokušaj argumentirati!
Dobro ti kaže sakai, pitaj bilo koje poduzeće koje posluje sa državom kako im ide naplata… Vjerojatno će se ljudi samo nasmijati umjesto odgovora
[lol]
Oprostite na OT, jel bila kome plaća u državnoj službi?
Čini mi se i da se spominjala isplata regresa početkom srpnja?
Anybody?
Mislim da ih do sad nisu dobili.
Inače načuo sam glasine da za 8 mjesec očekuju probleme i da bi osim vojske i ključnih sektora neki državni službenici mogli čekati plaće dosta duže.
Zlonamjerna glasina ili istina, saznati ćemo za mjesec i po.
– a meni je prisjeo taj LEDO sladoled.
– nikoga ne krivim, sama sam kriva za taj zaheb na burzi.
– ali srećom radi se o smiješno malom broju dionica,
– veći dio toga sam prodala bez zarade, a nešto s gubitkom.
– i ja griješim, vidite kako i na mene isto mogu utjecati ti drukeri.
– e sada se pitam kolike su tek gubitke ostvarili svi ti lizač ?????????????
– a koliko ga kupuju zbilja se pitam kako više nisu postali većinski oni a ne toda.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
kolegice Ivana, ja uopće nisam spomenuo LEDO, nego sladoled. Ako vas pojam sladoled automatski asocira na Ledo, e to je već drugi par opanaka. Pročitajte što o tom fenomenu piše Warren Buffet.
Tja.. ako ste izgubili na dionici Leda, isto tako ste mogli izgubiti i na bilo kojoj dionici unazad mjesec dana, osim naravno HT, ali to niti nije dionica, nego obveznica (vaše riječi).
Nažalost, to je smijeh ove naše burze kada uvijek sve dionice zajedno i padaju i rastu kao basket. recimo… ako će se zbog činjenice da je sanader dao ostavku, manje lizati sladoledi za 40% ja to mogu razumijeti da dionica padne 40%. Mogu shvatiti da će se možda manje raditi mostova ili stanova, ali da će se za 40% manje lizati sladoleda, e pa to baš nisam siguran…
kako vidim, vi ste ipak kratkoročni špekulant a ne investitor za kojeg sam vas oduvijek smatrao. vi ste zapravo trejder koji stalno brutalno zarađuje…
[cool]
Vidim počela si pratiti CKML. Višak slobodnog vremena ili si vidjela nešto interesantno.
– ja sam vam ipak Buffetova škola ulaganja.
– a kada su njega pitali koje dionice, pa lijepo je odgovorio sve i počnite od slova A.
– ovu našu burzu ja sam prešla zbilja sve od A do Z (sa Ž nema nijedna dionica s kojom se je trgovalu u zadnjih godinu dana).
– i puno nam je jednostavnija burza nego kod amera, ima puno manje dionica.
– e sada ta dionica CKLM zbog fondova zbilja može ludo odletjeti gore, ali isto tako i dolje ako budu velike rasprodaje koje smo već mogli vidjeti na KORF i PTKM.
– tu zakonodavac nije jasan, malo može pa ne može, evo opet su malo produžili rok, ali tu svakako ima puno pitanja i sama dionica je zbilja jako rizična.
– ovdje se ne radi o firmi je li ona dobra ili loša, presudna je uloga fondova.
– uostalom danas su vam u jednom članku Poslovnog nabrojene sve dionice toga tipa.
– zbog toga savjetujem oprez pri ulaganju u takve dionice.
– I love this game.
Pozdrav !
– ja sam vam ipak Buffetova škola ulaganja.
[/quote]
da si ti Buffet-ova škola ulaganja nakrcala bi se Ledom oko booka i zaboravila na njega jedno 10 godina, a HT bi ostavila mirovinskim fondovima. Koliki će biti profit HT-a za 5 godina kad wireless free oaze i kabelske TV+telefon paketi preuzmu sva naselja u svim gradovima i kad izgube koncesiju na žice, a koliki će biti profit Leda? Naravno.. uvijek postoji rizik da se umjesto sladoleda izmisli nešto novo za lizanje samo ne znam što bi to bilo, znaš i sama da ljudi vole lizati, čak i gorke stvari a di neće slatke slatkače…. taman kad isplatiš dionicu HT-a kroz dividendu profitna marža će roknuti u bezdan, ako ne i prije… znam da zvuči SF, ali samo polako… dovoljno je pogledati poslovanje matice (DT) i neke će stvari biti puno jasnije…
Tja.. ako ste izgubili na dionici Leda, isto tako ste mogli izgubiti i na bilo kojoj dionici unazad mjesec dana, osim naravno HT, ali to niti nije dionica, nego obveznica (vaše riječi).
Moj portfelj u ovom turbulentnom tjednu.
– takoreći u cijelom tjednu bez promijene.
– najmanja vrijednost je bila 2/7 .
– a u petak sitan plus od cca 4.000kn, stvarno to nije ništa, ali taj dan je crobrx pao 3.28%.
– znači ulagačka politika mi je bila i više nego dobra.
– izgubila sam ja sada na više dionica, ali nisu velike količine dionica.
– a i ovaj mjesec se nadam dobiti cca 3 dividende, od toga 2 malo veće.
– taj novac ću opet reinvestirati na burzu i to je to, investiranje u kriznim vremenima.
– pa sve sam vam pisala i što i kako pogotovo na primjeru HT-a.
– stvarno se može i u dugogodišnjoj krizi zaraditi i poduplati portfelj.
– I love this game.
Pozdrav !
da si ti Buffet-ova škola ulaganja nakrcala bi se Ledom oko booka i zaboravila na njega jedno 10 godina, a HT bi ostavila mirovinskim fondovima. Koliki će biti profit HT-a za 5 godina kad wireless free oaze i kabelske TV+telefon paketi preuzmu sva naselja u svim gradovima i kad izgube koncesiju na žice, a koliki će biti profit Leda? Naravno.. uvijek postoji rizik da se umjesto sladoleda izmisli nešto novo za lizanje samo ne znam što bi to bilo, znaš i sama da ljudi vole lizati, čak i gorke stvari a di neće slatke slatkače…. taman kad isplatiš dionicu HT-a kroz dividendu profitna marža će roknuti u bezdan, ako ne i prije… znam da zvuči SF, ali samo polako… dovoljno je pogledati poslovanje matice (DT) i neke će stvari biti puno jasnije…
– pa sada tu ima puno toga točnoga.
– ali ispustili ste ono najvažnije.
– ne želim sada ponavljti ono što sam već puno puta argumentirala.
– za cca 4 godine ja ću imati potpuni povrat investicije na HT-u bez da se diže cijena dionice.
– a poslije i ako cijena HT-a bude i jedna kuna ( u što čisto sumnjam ) ja sam u plusu.
– nemojmo sada pričati o matici (DT) i HT-u, jer je to razlika nebo zemlja.
– rađe pričajmo o PTKM, vidim postali ste i za to stručni.
– samo što na toj temi imam Cartmana.
LEDO.
– dobra je i to firma, uz sladolede imaju i jako dobar program hrane.
– već jednom sam na LEDU punooooo zaradila.
– ali budimo realni, stvarno mizerna dividenda.
– aje probajte biti iskreni, koliko ste sada popušili na LEDU ????????
– ili se je nešto od toga i prodalo ?????????
– vi se zaljubite u dionicu, što je po meni najgora moguća stvar.
– probajte zarađivati na dionicama.
– je tu se sada ne radi je li HT ili ledo dobra firma.
– puno je važnije je li dobra dionica.
– dobra dionica je svaka jeftina dionica koja će rasti.
– tako isto i LEDO, na jednim cijenama je fenomenalna investicija, na drugim živa katastrofa.
– e sada me zamima vaša procijena, na kojim cijenama je LEDO fenomenalna investicija ???????
– I love this game.
Pozdrav !