Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zbog čega uopće dijele te trezorske dionice ? Zašto ih jednostavno ne ponište ?

Sa aspekta većih dioničara efekti bi bili isti.Sa aspekta malih koji imaju do 11 dionica ovo je bolja varijanta.
Ipak kako na našem tržištu malo tko gleda fundamentalne vrijednosti dionica ATPL bi u dužem
razdoblju izgubila na vrijednosti,jer bi postojala percepcija da je "skoćila",a sve što skoći treba i pasti.Ovako bi se pad mogao očekivati samo u prvom udru tj.nakon dividend day,ali kako ATPL počima kupovati i vlastite
dionice ovaj pad bi mogao biti amortiziran.I to bi mogao biti ekstra profit za špekulante,a pod
špekulante u u prvom redu treba staviti upravu.
Ali kupnja 11kom ostaje kao dobra šansa.
Nije dobro što je sve oko 01.08.2009.do kada bi svi trebali predati kvartalna izvješča.
A što kažete o specijalistima i novom načinu trgovanja.Slijedečih dana bi moglo biti jako uzbudljivo.Da li bi 20.07.2009.mogao biti lom ili je već počeo sa ovim padom.

PRIM MARKET i minimalno dva specijaliste po d.d.
Da li će fundamenti dobiti na težini.Mislim da da.Specijalisti bi trebali utvrditi fair vrijednost.
A specijalisti bi trebali biti konkurencija.Mogli bi se i oni "klati",a sve to bi trebalo povečati
likvidnost.Ali vjerovatno će se dogovarati.
Čeka nas burno razdoblje.Tko se snađe mogao bi dobro profitirati.

Evo mi smo se vratili prema Crobiju na početak godine.
E sad, da li je situacija 1.1.2009 bila bolja nego danas, ili su projekcije u budućnost bolje 1.1.2009 ili danas.
Napočetku godine bili smo svjesni svega što nas čeka, rebalansi proračuna nisu bili u planu iz političkih razloga. MMF situacija je bila očekivana. Loša turistička sezona očekivana, Burna jesen očekivana. Lošiji 1q i 2q izvještaji očekivani. Izlazak iz krize je bio tako dalek, puno dalji nego danas. Nismo zaslužili se vratiti na te razine, iako smo početkom godine bili u UP releju.
IMHO

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

E sad, da li je situacija 1.1.2009 bila bolja nego danas, ili su projekcije u budućnost bolje 1.1.2009 ili danas.
Napočetku godine bili smo svjesni svega što nas čeka, rebalansi proračuna nisu bili u planu iz političkih razloga. MMF situacija je bila očekivana. Loša turistička sezona očekivana, Burna jesen očekivana. Lošiji 1q i 2q izvještaji očekivani. Izlazak iz krize je bio tako dalek, puno dalji nego danas. Nismo zaslužili se vratiti na te razine, iako smo početkom godine bili u UP releju.
IMHO

Drivo nas je malo gurnija prema dole.Ali i nije se sve vratilo,a naročito ne dionice za koje se očekuje
dividendni prinos:ATPL i TNPL su veće u odnosu na početak godine.Nikako nebi trebalo zanemariti
ni dividendni prinos kao npr. na HT."Samo" 13 % na sadašnju cijenu.
Ipak izgleda da fundamentalno jake dionice teže padaju.Ali ako se u ponedjeljak pojavi malo jači
prodavaći,a ne samo mali ode sve u prah i pepeo.Naravno,osim HT.

Normalno da nismo zaslužili i to je protivno
svoj logici što pokazuju i druge burze
koje su ralse više od naše…
Krizi se nezire kraj a početkom godine se nije ništa naziralo

i svako ko je ušao ranije u igru je u biti više riskirao i trebao bi shodno tome
biti i sada u većem plusu
a ne kao u mom sklučaju koji sam ušao početkom 4 mjeseca
i to sa porfeljem koji ima 8 dionica znaći nisam stavio sva jaja u istu košaru
a sada sam u minusu -17%…

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

– prodaja se je malo povećala,

Vidim počela si pratiti CKML. Višak slobodnog vremena ili si vidjela nešto interesantno.

[/quote]

Melju mlinovi. melje Ivana pa joj to nekak srodno i zato valjda i milo

Krizi se nazire kraj a početkom godine se nije ništa naziralo

E ovo je od svih postova jedino tocno sto ste ikad napisali ali niste ni svjesni zasto je tocno pa cu pojasniti. Naime, dosadasnja vladajuca ekipa je trubila i cak i bila uvjerena da nismo u dreku tak velikom u kakvom jesmo. E sad su odjednom postali svjesni velicine problema u kojima se nalazimo. Uocavanje problema i njegove velicine je PRVI korak u rjesavanju istog.

Ivana da nije ovo tvoja barka…………………….[smiley]

Tekst: I.M.
Foto: Vladimir Ivanov / Cropix

GOTOVO devet milijuna kuna vrijedna jahta marke Yaretti 2210 nestala je u petak oko 10.50 sati iz sukošanske marine Dalmacija, izvijestila je PU zadarska.

Jahta "Katarina" se inače nalazi u vlasništvu zadarske tvrtke "Heinz Nautika d.o.o.". Prve informacije iz zadarske policije sugerirale su da se radi o krađi oko 8,76 milijuna kuna vrijedne jahte, a policija je pokrenula potragu za skupocjenom brodicom i nepoznatim lopovom koji ju je ukrao. No, uskoro se ispostavilo da su jahtu iz marine odveli predstavnici Hypo-leasinga zbog neplaćenih dugova.

Iz Hypo-leasinga nisu najavili da će zaplijeniti brod, niti su obavijestili policiju što je uzrokovalo konfuziju i pokretanje potrage u kojoj su alarmirane i pomorske policije Italije i Crne Gore.

IMHO

I naše i strana tržišta su rasli isključivo na popravljanju sentimenta. Niko nije rastao na račun popravljanja ekonomije. Taj sentiment se topi i ako uskoro ne dobijemo jasne znakove da se ekonomija oporavlja moguć je značajan zaron. Slijedeći tjedan počinju izvještaji u US pa ćemo znati puno više. Non-farm payrolls izvještaj je bio ogroman udarac sentimentu, međutim pozitivni korporativni profiti mogu sve to kompenzirati. Kao i obično Alcoa je prva Dow Jones firma, 08.07.

01.01.2009. smo imali Ivu Sanadera, a 01.07. 2007. Jadranku Kosor. Mislim da to nitko nije očekivao i da će investirori tražiti veliki discount u ovoj situaciji. Jadranka je godinama bila instrumentalna u stvaranju klime nerada. Kosorica je kao loša majka koja je razmazila dijete plaćajući mu mobitel, benzin, odjeću, ljetovanje i nedozvoljavajući mu da radi. Teško je vjerovati da ta ista majka sada može prisiliti razmaženo dijete na rad i odricanje. Po mom mišljenju najveći Jadrankin domet je dobiti još kredita i produljiti agoniju. Ja ne mogu zamisliti nikakav održiv i zdrav rast pod osobom koja je političku karijeru gradila veličajući nerad.

Konvencija HDZ-a pokazuje da nisu spremni ni na kakve promjene. Oni su divni, krasni, savršeni, a za sve su nam krivi Slovenci, banke, strana urota, komunisti,….

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Oni su divni, krasni, savršeni, a za sve su nam krivi Slovenci, banke, strana urota, komunisti,….

Ne kolega mi smo krivi svi skupa!
Mi smo potpisali Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju kojim smo do 2009. ukinuli svaograničenja na robu iz EU; mi smo zamrznuli ZERP; mi smo učinili puno toga što HR koči u razvoju, što HR stavlja u neravnopravan ekonomski položaj, što našem gospodarstvu šteti i što je generator zaduživanja i deficita.
EU je 2009. trebala ispuniti svoj dio pogodbe, a vidimo da nije.
Što bi Vi učinili da Vas netko 4 godine vuče za nos!

Oni su divni, krasni, savršeni, a za sve su nam krivi Slovenci, banke, strana urota, komunisti,….

Al komunisti i turci stavrno jesu krivi za sve.

Mi smo potpisali Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju kojim smo do 2009. ukinuli svaograničenja na robu iz EU; mi smo zamrznuli ZERP; mi smo učinili puno toga što HR koči u razvoju, što HR stavlja u neravnopravan ekonomski položaj, što našem gospodarstvu šteti i što je generator zaduživanja i deficita.
[/quote]

Krivi smo mi svi skupa!

[/quote]
Krivi smo mi svi skupa!
[/quote]
oprosti al ja nisam ni komunist, ni turčin.
da bi se smanjilo opterećenje gospodarstva veličinom državne uprave………osnovano je ministarstvo uprave… [lol]
ja bi je zadnji htio na premijerku, al dajem joj šansu da vidim prve poteze, znat ćemo već puno više nakon ovog rebalansa 15.07.

New Report

Close