Hugh otvori temu nova pravila trgovanja na ZSE.Pravilnik je u principu donesen da se umanji dnevna volatilnost tržišta.
FOK-nalog fill or kill
FAK-nalog fill and kill
Uvode se specijalisti za dionicu koji moraju biti predstavljeni javnosti.
Šteta tako smo se dobro zabavljali čitajući temu. "što smo danas tržili".
Specijalisti će staviti nalog i na kupnju i na prodaju da ne dođe do naglog rasta ili pada ?
– samo ne kužim odakle vam toliki novci da ih možete gubiti na burzi ????????
Ja kradem konje pa prodajem indijancima. Time pokrivam gubitke na burzi. To radimo već generacijama. Jedino se promjenilo to da su moji pretci gubili na pokeru, a ja na burzi. Konji i indijanci su konstanta.
Ivana čak ja više ni ne trgujem to mi radi exel mehanički mi vrisne kad kupovati.Ostaje mi samo naloge postavljat isto dosadno kad ja više ništa ne mislim nego kutija misli za mene.
Inače zadnji pušing mi je bio na ATPL u 12 mjesec a prije toga opet ATPL i JDPL lani na proljeće tu je negdi bio i Dlkv.
Nego Ivana pošto nećete da drukate o nelikvidnim dionicama šta kažete na novi burzovni pravilnik.
FOK nalog fill or kill nalog transakcija se provodi ako se nalog(količina) ispuni u cijelosti
FAK nalog nalog pokupi sve po nekoj cijeni ili do neke cijene a ostatak naloga nestaje
Specijalisti -moraju se javno objaviti za svaku dionicu HT-hita DLKV-hita-Aureus itd itd
Specijalisti ne moraju daytradati nego u slijed velikog pada postave se na bid usljed velikog rasta postavljaju se na ask ili udaraju po bidu da malo ohlade cijenu.
Dionice u Prime marketu moraju imati minimalno dva specijalista te 15%free flota
hvala kolega,još mi je milion pitanja u glavi……baš me zanima kako će to izgledati u praksi………. no kasno je…..treba odmorit za sutra….
pozdrav
izgleda da novim pravilnikom nestaju blokade odnosno postavljaju se dnevni limiti te se tada padom cijene (rastom) uspostavlja neka dražba,nakon dražbe trgovina se nastavlja normalno bez obustave do novog limita tada opet ta dražba pa tek onda očitovanje firmi ?? ovaj dio sa dražbama nisam shvatio i ispada da više nema blokada?!
Dolazi i do nekih promjena u predtrgovanju počinje se" trgovati " u 09:45
Valjda ću iskopati link do sutra neko ga je bio postao na forumu.Za nas male ništa specijalno trebat će pripaziti kad se uspostave dražbe tu bi mogli dobit po prstima i u predtrgovanju.
Pozdrav hugh.
Ivana napišeš da si prodavala likvidne dionice ali koje? Što to znači kupila sam neke likvidne dionice? Koje? Ionako kad si ih kupila više ti ne smeta da ih netko počme kupovati jel tako?
Nedavno si dala izjavu da sad ideš pobjediti burzu,evo meni više nije interesantno pobjediti burzu nego Ivanu 7 [lol]
Pa ako si zainteresirana za malo natjecanje? Ja imam hendikep u DLKV po 385.