– e moji jezikoslovci, puno bi bili pametniji kada bi se bavili dionicama.
Da Hrvatska može izvoziti tvoju pamet imali bi pozitivnu platnu bilancu. BDI bi bio na 7000 zbog ogromnih zahtijeva za prijevozom rasutog tereta.
cijenjeni kolege,
20. ovog mjeseca na snagu stupaju nova pravila zagrebačke burze……
možda nebi bilo loše da pokrenemo temu o tome…..što to znaći?….kakav bi to utjecaj moglo imati na burzu?…..koje dionice ulaze u prime market ( "imenom i prezimenom"), koje ulaze u redovno tržište,koje u službeno……utjecaj market makera na tržište (osim održavanja likvidnosti)….
može li tko staviti link na kojemu postoje kvalitetne i sadržajne informacije o tome….
koliko to mijenja stanje stvari ili ne mijenja uopće?…
mislim da o tome ne postiji tema i rasprava i možde bi je bilo dobro pokrenuti……
neke stvari su poznate ali sigurno ima toga još o ćemu možda nema dovoljno informacija…..
itd.,itd.,itd.,itd.,itd.,
ili sam ja malo zabrijao?…….
pozdrav svima
Ma jel moguće da je i Ivana ostvarila minus na burzi??! Stvarno sam šokiran Ivana pobogu pa što se zbiva?! [shocked]
– ma zašto ste lijeni pročitati još jednu stranicu unatrag ???????
– pa zar nisam napisala,
– danas sam pobijedila burzu.
– bila sam bolja od burze, burza u velikom minusu, a ja nisam ništa zaradila, ali nisam ni izgubila.
– pa stalno vam pišem kako je najvažnije ne gubiti novce na burzi.
– protokom vremena će doći i zarade.
– kod nekih dionica i brutalne, samo treba pogoditi.
– I love this game.
Pozdrav !
Hugh ima novosti kolko hoćeš
-iznenađenja će biti sa FOK nalozima i FAK nalozima
-uspostavljt će se sistem "dražbe" na otvaranju tako da se izbjegnu blokade bilo pozitivne bilo negativne
-Vlasnik neke dionice koja ide u dokap dobit će" prava dokapa" koja će moći prodati na burzi
meni se ne sviđaju ovi nalozi FOK i FAK opet će se nas male izrađivati na burzi.
Ivana vidio sam da si danas pobijedila burzu možda u apsulutnom smislu ali ipak padaju li padaju dionice te ako si izložena mnoštvu dionica kao što si govorila teško se tu može pobjediti burzu.
U mene dlkv pušing da se razumimo
Hugh ima novosti kolko hoćeš
-iznenađenja će biti sa FOK nalozima i FAK nalozima
-uspostavljt će se sistem "dražbe" na otvaranju tako da se izbjegnu blokade bilo pozitivne bilo negativne
-Vlasnik neke dionice koja ide u dokap dobit će" prava dokapa" koja će moći prodati na burzi
meni se ne sviđaju ovi nalozi FOK i FAK opet će se nas male izrađivati na burzi.
baš zato i mislim kako je potrebno otvoriti temu na kojoj bi o tome raspravljali i informirali jedni druge kako bi bilo što manje napoznanica…..i kako bi se na neki naćin zaštitili od mogućih neugodnih iznanađenja koja su moguća nakon novih pravila…..
Mogla bi Ivana napraviti neku prezentaciju o novom zakonu. Ništa ne kupuje ovih dana pa ima vremena. To joj je prilika da dobije bolje ocijene pred kraj godine i izbjegne ponavljanje razreda.
Ja nisam još ništa čitao.
Ma nije niti zakon nego pravilnik burze čini mi se i odobrila ga je Hanfa.Evo shita ne mogu sad da nađem link.
Ma jel moguće da je i Ivana ostvarila minus na burzi??! Stvarno sam šokiran Ivana pobogu pa što se zbiva?! [shocked]
– ma zašto ste lijeni pročitati još jednu stranicu unatrag ???????
– pa zar nisam napisala,
– danas sam pobijedila burzu.
– bila sam bolja od burze, burza u velikom minusu, a ja nisam ništa zaradila, ali nisam ni izgubila.
– pa stalno vam pišem kako je najvažnije ne gubiti novce na burzi.
– protokom vremena će doći i zarade.
– kod nekih dionica i brutalne, samo treba pogoditi.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Hajde kolegice objavi nam svoj portfelj, pa makar i virtualni, pa da vidimo kako to brutalno zarađuju majstori u narednim danima. Ja uopće ne sumnjam da će brutalna zarada izostati [thumbsup]
Hugh otvori temu nova pravila trgovanja na ZSE.Pravilnik je u principu donesen da se umanji dnevna volatilnost tržišta.
FOK-nalog fill or kill
FAK-nalog fill and kill
Uvode se specijalisti za dionicu koji moraju biti predstavljeni javnosti.
Ivana vidio sam da si danas pobijedila burzu možda u apsulutnom smislu ali ipak padaju li padaju dionice te ako si izložena mnoštvu dionica kao što si govorila teško se tu može pobjediti burzu.
U mene dlkv pušing da se razumimo
– stalno ste na ovoj temi, ali pokušajte i pamtiti neke stvari.
– pa sve pišem što radim na burzi.
– zar nisam imala veliku rasprodaju likvidnih dionica.
– zar me nisu doslovno svi zahebavali za HT.
– uz HT, i neke nelikvidne o kojima ne pišem, jer bi to u stvari bilo drukanje.
– još nisam pametna prodati HT, ali netko to marljivo skuplja.
– i u konačnici ako država ne napravi koju glupost u vidu poreza na HT-u zbilja ne bi trebalo biti greške.
– a uvijek postoji i mogućnost prodaje HT i kupnje mnogih koje su neopravdano punoooo pale.
– zbilja je lijepo razmišljti što i kako dalje, ali bez nekog velikog minusa.
– još su mi u dragoj uspomeni sve one brutalne zarade.
– opet će ih biti, sada ide novi krug.
– znači najprije moramo ići dolje da bi potom mogli ludo krenuti gore.
– stvarno jako glupa igrica.
– i nikako mi nije jasno kako ju još niste kužili.
– meni je stvarno predosadna, uvijek isto, uvijek isti zarađuju, i isti gube.
– samo ne kužim odakle vam toliki novci da ih možete gubiti na burzi ????????
– I love this game.
Pozdrav !