Ma rjetke su one koje to imaju, ako su uspjeli onu INU uvaljati po 2800 pa valjda luka vrjedi puno više.
Sampi, imala ti je HDEL cijelu 2008 veću kupnju od prodaje pa je roknula 95%. nema to veze. taj omjer je glupost. Ako će LKPC rasti, sigurno neće zbog toga.
Ma rjetke su one koje to imaju, ako su uspjeli onu INU uvaljati po 2800 pa valjda luka vrjedi puno više.
Sampi, imala ti je HDEL cijelu 2008 veću kupnju od prodaje pa je roknula 95%. nema to veze. taj omjer je glupost. Ako će LKPC rasti, sigurno neće zbog toga.
[/quote]
LKPC je prije imala uvjek puno jaču prodaju od kupnje ovo se događa zadnjih dana prodaja potpuno posustaje a kupnja jača.
To s K/P je totalna glupost gledati, evo ja sutra mogu staviti na kupnju 500 komada LKPC po 100 kn i što s time?
To s K/P je totalna glupost gledati, evo ja sutra mogu staviti na kupnju 500 komada LKPC po 100 kn i što s time?
Kolega…probah nesto u tom stilu sa PTKM….dobih poziv u roku 10 minuta od banke….nejavim se….
nazovu jos jednom u sljedecih 5 minuta….a njih zove zna se ko…i morao sam maknut nalog…
tako da….nebih bas rekao…
moze se staviti kupovina nesto manje od trenutne cijene…ali ne toliko…
Pozz
Ja sam postavljao naloge ispod tržišne cijene 30-40% samo samo je jednom bilo problema i rekao sam brokeru da smatram da mi je to prihvatljiva cijena za tu dionicu i postavio je nalog.
Općenito donedavno je na svim dionicama ukupna prodaja 10X premašivala ukupnu kupnju sad se situacija mijenja lagano.
Kandidiram LKPC za Best Buy na ZSE, tržišna kapitalizacija 40 mil eura, a odobren kredit svjetska banke od 120 mil dolara.
– kao prvo, nisam stručna za te luke.
– ulažem u ono što mogu razumijeti kako posluje.
– P/E luka Ploče i Rijeka, strašno velika razlika, puno toga mi tu nije jasno.
– jedino mi je jasno kako ne dijele dividendu.
– znači ne hebu 2% svoje dioničare.
– a vjerovatno se i tamo dijele menagerske plaće.
– zašto mislite kako su veliki krediti dobri za firmu.
– zar se to neće morati vraćati s kamatama.
– ali da ne bude sve crno jer burza je ipak nepredvidljiva.
– po meni će ta dionica rasti.
– bar zbog omjera kupnje i prodaje.
– kupuje se 1.143 dionice, a prodaje samo 564 dionice.
– navali narode, još malo pa nestalo.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Lučka uprava je investitor i korisnik kredita Svj banke koji će društvo koje obavlja lučke djelatnosti(Luka Ploče d.d.)vračati kroz koncesiju na 32 god.!
Dakle, da se ne brka, Svjetska banka je Lučkoj upravi odobrila kredit od 116,6 milijuna američkih dolara da obavi pripremne infrastrukturne radove na gatovima, dok će luka Ploče nabaviti opremu za širenje lučkih djelatnosti na postojećem terminala. Ovisno o povećanju prometa ući će se i u gradnju novih sadržaja, pa tako i proširenje kontejnerskog terminala.
Ako se ispune sve obveze iz prethodnih faza, Luci Ploče povećat će se i broj godina na koje joj je odobrena koncesija
Zagrebačka burza: Luka Ploče najjača u tri tjedna, Luka Rijeka u lipnju oslabila 22%
http://seebiz.eu/hr/burze…oslabila-22%25,49187.html
Razlika između LKPC i LKRI je 33% dok je jedna rasla druga je pala
stoga mislim da je LKRI također dobar ubod..
gdje je nastao Lopina ?
Evo večeras sam čula od jednog našeg forumaša, meni je zbilja bilo interesantno pa prenosim.
ATPL.
– dragi dioničari,
– dobro nam došli u ATPL.
– vlak smrti upravo kreće.
– molimo vas da se vežete jer se očekuju velike turbulencije,
– dosta će biti povraćanja,
– a u našem vlakiću smrti, sigurno neće svi i peživjeti.
– eto tako nekako ide, nisam sve baš točno prenijela.
– pa tko voli nek izvoli.
– želim vam ugodnu vožnju.
– I love this game.
Pozdrav !
Po mom mišrljenju ATPL će proći bolje nego crobex do kraja godine
Pa vlasnik LKPC je Država onaj koji uvjek zadnji propada i onaj čija garancija je najveća sigurnost za svakoga tko daje kredit.
Equador je bankrotirao 3 puta, Rusija ne tako davno…
Problem sa državnim vlasništvom u krizi je da država riješava socijalne probleme preko tih firmi. Bez obzira koliko je to neracionalno oni nikada ne otpuštaju ljude, radije gomilaju dugove.
Negativan p/e ne znači da je firma loša, dva zadnja kvartala su sa negativnim predznakom jedne od najboljih firmi u RH a to je ATPL. Firma je uistinu izvrsna, ali da li je dionica ATPL-r-a odlična to je već pitanje?
– ne bih se nikako složila, najbolja u RH.
– pa zašto onda direktori te firme prodaju dionce.
– oni su sigurno glupi i nemaju pojma koliko im firma vrijedi.
– a stotine forumaša postalo prestručno za brodare a nemaju pojma što je prova a što krma.
– a možda su i puno pametniji od tih direkora, čudna je burza.
– ja osobno sam najviše ulazila ali i izlazila iz ATPL.
– kada ne znam što ću kupim ATPL.
– ali previše je opasna ta dionica.
– previše ovaca je u nju ušlo.
– i nema vas 3 sata na gledalici, stado poludilo, i vi u minusu 30%.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Demantiraš samu sebe,jer dionica ATPL je ove godine djelila najveću dividentu u hr
prvo 50 kn,pa sada 8,33 posto
Kolega…probah nesto u tom stilu sa PTKM….dobih poziv u roku 10 minuta od banke….nejavim se….
nazovu jos jednom u sljedecih 5 minuta….a njih zove zna se ko…i morao sam maknut nalog…
tako da….nebih bas rekao…
moze se staviti kupovina nesto manje od trenutne cijene…ali ne toliko…
Pozz
[/quote]
Ovisi od brokera do brokera. Mene su moji jednom zvali da zasto tak niski nalog na sto je moj odgovor jednostavno bio "A sto vas briga? Cudno kak me ne zovete kad nesto platim skupo." Nalog su otvorili i vise me nikad nisu zamarali takvim spikama.