– dionice koje imaju mali free flot i koje imaju jaku strukturu vlasništva su izuzetno brzo narasle u kratkom vremenu euforije i to svakako treba imati u vidu.
– a mogli bi napisati za primjer i koju dionicu toga tipa.
– I love this game.
Pozdrav !
Uskoro dolaze rezultati za 2Q koji će jasno pokazati koliko su naše kompanije snažne i koliko se uspješno bore….
– generalno mala euforija od početka 6 mjeseca je samo generalna proba onoga što će se u budućnosto dogoditi, veliki investitori koji su još u fazi akumulacije dionica kad odluče dignut će sa vrlo malo novca crobex na razine koje njima osiguravaju pristojnu kapitalnu dobiti
– meni kao malom investitoru 40% crobexa je na smiješnim razinama a veliki broj dionica ispod P/B 0,5 ili ispod 0,75.
– prvo veće pruzimanje koje će uslijediti na ZSE će jasno pokazati koliko su dionice podcjenjene
– ovaj tjedan i ja proučavam dionice toga tipa.
– jedino je nezgodno što neke imaju minus kod P/E.
– znači posluju negativno.
– mogli bi i nabrojiti neke dionice na koje ciljate.
– potpuno se slažem s vama za 2Q, je će se tu vidjeti kako se posluje u krizi.
– također smatram kako je sada vrijeme za akumulaciju dobrih dionica, što i radim.
– dosta toga je zbilja teško skupiti na jeftinim cijenama.
– ali tu može doći i do velikih grešaka kod ulaganja.
– a što ako firma propadne ?????????
– ode lova u nepovrat, ali to su rizici ovoga posla.
– mnogi se sada samnom neće složiti,
– ali ovo je zbilja pravo vrijeme za stvaranje portfelja s kojim ćemo se brutalno obogatiti.
– ali koje dionice odabrati, što će najviše rasti, što neće propasti, e to su pitanja koja muče i mene, ali i sve vas.
– I love this game.
Pozdrav !
kolegice Ivana,
kao što sam i pisao struktura vlasništva je bitna i manji free flot, npr jedna koju nemam u svom portfelju a koja je izuzetno lako i brz narasla sa 85kn na 250kn je JDPL, ima tu još par sličnih….
a što se tiče propadanja uvjeren sam da ove neće sigurno propasti, posluju profitabilno a i država im je u većinskom vlasništvu a možda će neke i na bubanj.
– jdpl
– koei
– ddjh
– podravka
– petrokemija
Negativan p/e ne znači da je firma loša, dva zadnja kvartala su sa negativnim predznakom jedne od najboljih firmi u RH a to je ATPL. Firma je uistinu izvrsna, ali da li je dionica ATPL-r-a odlična to je već pitanje?
Kako ulažem ????????????
– sve po planu.
– pa pisala sam vam dosta kako smo u krizi, i kako se i u krizi može zaraditi.
– plan mi je za 3 – 4 ovih kriznih godina uduplati portfelj.
– znam, mnogima od vas je to uspijelo za 2-3 mjeseca,
– ali ja nisam toliko pametna te idem puno sporijim putem.
– sada mi je jedino važno ne gubiti novce.
– i stvarno mi se portfelj fenomenalno dobro drži, nema brutalnih zarada, ali nema ni velikih gubitaka.
– jedino što trebam raditi je reinvestiranje dividendi.
– evo i u ponedjeljak ću kupiti jednu dionicu bez obzira kakvo će biti tržište.
– polako sakupljam ,
– ipak treba imati velikog strpljenja na nekim dionicama.
– a nadam se kako će vrijeme učiniti sve ostalo.
– s MMF ili bez MMF jednog dana će ovoj krizi ipak doći kraj.
– važno ju je preživjeti i ne pogubiti novce.
– I love this game.
Pozdrav !
Riješenje problema velike zaduženosti.
–
osobno ne vidim rješenje problema enormne zaduženosti.
Po meni potrebno je na nivou Države
– smanjiti potrošnju
– povećeti produktivnost i izvoz
Dugoročno (10-15 god) bi se možda i izvukli
Kratkoročno (1-5 god)- nastavljamo
– dodatno zaduživanje, obveznice, mmf
– i rasprodaja državne imovine (u prvom redu mislim na HEP, pa sve ostalo u portfelju HFP) nakon stabilizacije svjetskog tržišta kapitala
Negativan p/e ne znači da je firma loša, dva zadnja kvartala su sa negativnim predznakom jedne od najboljih firmi u RH a to je ATPL. Firma je uistinu izvrsna, ali da li je dionica ATPL-r-a odlična to je već pitanje?
– ne bih se nikako složila, najbolja u RH.
– pa zašto onda direktori te firme prodaju dionce.
– oni su sigurno glupi i nemaju pojma koliko im firma vrijedi.
– a stotine forumaša postalo prestručno za brodare a nemaju pojma što je prova a što krma.
– a možda su i puno pametniji od tih direkora, čudna je burza.
– ja osobno sam najviše ulazila ali i izlazila iz ATPL.
– kada ne znam što ću kupim ATPL.
– ali previše je opasna ta dionica.
– previše ovaca je u nju ušlo.
– i nema vas 3 sata na gledalici, stado poludilo, i vi u minusu 30%.
– I love this game.
Pozdrav !
kao što sam i pisao struktura vlasništva je bitna i manji free flot, npr jedna koju nemam u svom portfelju a koja je izuzetno lako i brz narasla sa 85kn na 250kn je JDPL, ima tu još par sličnih….
a što se tiče propadanja uvjeren sam da ove neće sigurno propasti, posluju profitabilno a i država im je u većinskom vlasništvu a možda će neke i na bubanj.
– jdpl
– koei
– ddjh
– podravka
– petrokemija
– vjerovatno ste u pravu.
– ponekad i ja imam neke od tih dionica.
– ali niti jedna od tih dionica ne dijeli dividendu.
– znači, nisu u fokusu moga ulaganja.
– I love this game.
Pozdrav !
Kandidiram LKPC za Best Buy na ZSE, tržišna kapitalizacija 40 mil eura, a odobren kredit svjetska banke od 120 mil dolara.
super matematika
Poanta je da je dionica strašno podcjenjena jer kako inače objasnit da svjetska banka daje toliki zajam, a da ne vjeruje u LKPC odnosno njenu stvarnu vrijednost.