Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U svakom slučaju pošto su pojedinačno svi u bolnici (crobexu) i imaju temperaturu(padaju) netko više, netko manje, vječni je misterij kako svi gube, a teta Ivana nas šiša i to još brutalno, magija.

– najmanje je važno šišam li ja vas ili brutalno zarađujem.
– ali je zbilja jako važno pametno investirati.
– znati odabrati dobru i jeftinu investiciju.
– sve ostalo će odraditi vrijeme.

– najveći je problem što zbilja velika većina traži dnevne prilike od 10%.
– to su i najčešća pitanja upućena meni na p.p.
– ima i takvih prilika, i ja ih nekada znam iskoristiti.
– samo je najveći problem kada i pronađete takvu priliku a to ode i 100% gore, a prodalo se na 10%.
– takve prilike se stvarno i mogu pronaći, ali opet treba vremena da padne tržište pa da ponovno krene rast.
– takvim radom se zbilja godišnje može zaraditi 30% i više, ali je potrebno svakodnevno buljenje u kompjuter.
– nema vas tri sata i dionica ode u negativnu blokadu, i što sada ??????????

– ja ulažem na sasvim drugi način, ne izmišljam toplu vodu, jer tu se stvarno nema što izmisliti.
– ako ste pronašli dobru dionicu, i u nju vjerujete, zbilja se ne trebate zabrinjavati padom te dionice.
– jer vrijeme čini svoje, prepoznati će ju tržište jednoga dana.
– a do toga dana se uživa u svim ljepotama i čarima koje pruža dividenda.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

Ti si nepresušan izvor mudrosti. Vjerojatno će netko u skoroj budućnosti osnovati religiju s tobom kao centralnim bićem obožavanja. [smiley]

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Nedostaje ona mnogima kad je nema tak da je obožavano biće već postala …meni njeno pojavljivanje uvijek ozari lice osmijehom ….makar to značilo da opet iznova moram slušati kak je njena kantica u pješčaniku najljepša [lol]

Ti si nepresušan izvor mudrosti. Vjerojatno će netko u skoroj budućnosti osnovati religiju s tobom kao centralnim bićem obožavanja. [smiley]

Pa vec prije par godina su decki iz Let3 zbog obozavanja doticne napravili izvjestan kip. Mislim da se zove Babin k…c ili tak nekak. [wink] Ima i slika na Googleu – ja ih necu stavit da me mojderatori ne sasijeku [lol]

Ja opet u dlkv po 385.Ako smo u bullu trebalo bi se odbiti negdje od 360-380.Nije sretna situacija za zaraditi burek ljeto vrućine GO pad likvidnosti i slične stvari.Vrijeme će pokazati ko je bio ovčica ja ili sretni prodavači (T= 3-4 mjeseca)
P.S padom ispod 360 kn mogući pad sve do nekih 300 kn.

Posto u bullu nismo mislim kolega da ste se malo zaje… i kupili prerano
[/quote]

kako znaš da nismo?
[/quote]

Jednostavno nismo. Ovaj rast je bio obican bull run unutar jos uvijek bear marketa. Nadji mi pokazatelje bilo gdje koji govore da je kriza gotova i da je oporavak krenuo. Ja ih ne vidim.
[/quote]

Krivo. Ovaj rast je bio početak bull marketa. Toliko ekipe je izulo iz cipela da svi boga mole za cijene od 1250… da te podsjetim… to su ti Končar po 160, IGH po 1400, Ledo po 2500, itd itd… Imamo higher high i dok god se ne dogodi lower low, u bull marketu smo. Volio bi ove cijene ponovno, zar ne?

Inače, vrlo si pesimistična osoba. Teško da ćeš s takvim stavom ozbiljnije zaraditi na burzi. Da ne bi mislio da ti popujem, to ne kažem ja, To kaže Andre Kostolany. Da sam ja na tvojem mjestu, nakrco bi se opcijama i šortevima u USA, ovako kupujući na crobexu, samo gubiš novce, jer ovdje na padu ne možeš zaraditi, a ako si siguran da je ovo bio samo bull trap u bear marketu, fakat ne kužim zašto imaš dionice. Misliš da će tvoje dionice rasti,a sve ostalo padati?

I'LL BE BACK

Mene sad interesira samo jedno -želim znati dal JEDNOSTAVNO jesmo ili JEDNOSTAVNO nismo u biku? [undecid] Nema tu zašto zato. [angry]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Najviše me brine mali redovni promet zadnjih dana. Kao da smo ušli u ljetnu shemu. Ili se to čekaju polugodišnji poslovni rezultati?
Jasni signali oporavka gospodarstva nisu odaslani, ni kod nas niti vani. No, ako padne cijena dionica biti će to prilika za dokup. Samo je pitanje u kojem trenutku. I koje dionice?
Osobno planiram kupiti dionice jedne brodarske firme ako dođe do pada. To je ipak izvozni proizvod koji će reagirati na promjene (pozitivne) u svijetskom gospodarstvu.
Trenutno nismo u biku, već bik ima šape i medvjeđu glavu. Transformacija ali u kojem smjeru.

Mene sad interesira samo jedno -želim znati dal JEDNOSTAVNO jesmo ili JEDNOSTAVNO nismo u biku? [undecid] Nema tu zašto zato. [angry]

Đemso kaže da je najbolje uvijek jednostavno [thumbsup]

I'LL BE BACK

IMO ovo ti je dobar pokazatelj. ja se trenutno samo po tome ravnam za ulaganja. ne diraju me nikakvi indeksi, Dow, SP, Nasdaq, Russel, Dax, FTSE, Hang Seng, Nikkei i ostalih trilijardu, a najmanje grobex. Sve ulaganja koordiniram preko dnevnih oscilacija i futures performansa ovih dionica tijekom dana. Sve jasno zar ne? O ovome ovisi svjetsko gospodarstvo i budućnost naše djece. koliko to god glupo zvučalo. Osnovni kotač.

http://finance.yahoo.com/q/cq?s= C,BAC,wfc,jpm,ms,gs,fitb,xlf,key,rf,pnc,hban,axp,ma,v,aig,hig,uyg&d=e

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

IMO ovo ti je dobar pokazatelj. ja se trenutno samo po tome ravnam za ulaganja. ne diraju me nikakvi indeksi, Dow, SP, Nasdaq, Russel, Dax, FTSE, Hang Seng, Nikkei i ostalih trilijardu, a najmanje grobex. Sve ulaganja koordiniram preko dnevnih oscilacija i futures performansa ovih dionica tijekom dana. Sve jasno zar ne? O ovome ovisi svjetsko gospodarstvo i budućnost naše djece. koliko to god glupo zvučalo. Osnovni kotač.

http://finance.yahoo.com/q/cq?s= C,BAC,wfc,jpm,ms,gs,fitb,xlf,key,rf,pnc,hban,axp,ma,v,aig,hig,uyg&d=e
[/quote]

Neznam dal se šališ il se zezaš [lol] ali si jako blizu istine,meni je bitan samo BDI i ništa drugo,kad on raste burze su u biku garant i obratno.A zna se kad se okrenuo BDI…eh..da nemam ni jednog brodara.. [smiley]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Uskoro dolaze rezultati za 2Q koji će jasno pokazati koliko su naše kompanije snažne i koliko se uspješno bore sa usporavanjem domaćeg i svjetskog gospodarstva.
Na zse većinom kotiraju firme koje posluju u RH i ponešto u regiji a manji dio firmi posluje iskučivo u EU i šire
Naše gospodarstvo tek snažno ulazi u gospodarsku krizu i za očekivati je pad prihoda mnogih kompanija koje su vezane za RH a za kompanije koje su orijentirane za svjetska kretanja očekujem stagnaciju ili lagani rast prihoda u odnosu na 4Q2008 io 1Q 2009.
Svaklako treba naglasiti da kompanije imaju problem likvidnosti koju u najvećoj mjeri generiraju najveće firme a nažalost i država, s druge strane imamo rast kamatnih stopa na depozite i na kredite što generira manje slobodnog novca.
U ovakoj situaciji logično bi bilo očekivati pad ZSE na još manje razine, ALI jedno je BURZA a drugo je LOGIKA i teško je sa sigurnošću predvidjeti buduća kretanja.

Što se tiče dionica i burzovnih indeksa treba svakako naglasiti:
– veliki broj naših sugrađana je na burzi izgubio jako puno novca (neki na marginima – gotovo sve) pa su se isti zauvijek povukli sa burze
– prosječni investitori koji su ulagali u fondove su gotovo sav svoj novac povukli nazad – vidljivo je iz izvještaja fondova
– osim u HT-u ostali mali investitori su se najviše nabili u ATPL i još par likvidniujih dionica te tamo (ne)uspješno špekuliraju i daytradaju te pokušavaju trejdanjem vratiti gubitke
– za trejdanje je potrebna potpuna odsutnost emocija i cjelodnevni angažman a malo je takvih na burzi, dok nasuprot tome većina [/u]precjenjuje svoje mogućnosti te nakon 4-5 odličnih trgovina napravi 2 teške greške i izgubi sve zarađeno u proteklih par mjeseci
– dionice koje imaju mali free flot i koje imaju jaku strukturu vlasništva su izuzetno brzo narasle u kratkom vremenu euforije i to svakako treba imati u vidu.
– generalno mala euforija od početka 6 mjeseca je samo generalna proba onoga što će se u budućnosto dogoditi, veliki investitori koji su još u fazi akumulacije dionica kad odluče dignut će sa vrlo malo novca crobex na razine koje njima osiguravaju pristojnu kapitalnu dobiti
– meni kao malom investitoru 40% crobexa je na smiješnim razinama a veliki broj dionica ispod P/B 0,5 ili ispod 0,75.
– prvo veće pruzimanje koje će uslijediti na ZSE će jasno pokazati koliko su dionice podcjenjene

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Gore navedeni post je samo moje mišljenje na osnovu mog kratkotrajnog burzovnog iskustva te literature a najviše burzovnih džbenika A, Kolstolany.
Sretno svim kupcma i prodavateljima na ZSE i šire.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

mozda privtizacija brodogradnj pokaze trend

New Report

Close