Ček malo kak možeš ovak nešto izjavit..Nađi ti meni pokazatelje da se kriza produbljuje…jel si imao smanjenje nezaposlenosti u USA..jesi ..broj prodanih kuca, novogradnji raste, Fed spekulira o dizanju kamata..svi suštinski znakovi oporavka su tu..( to što je bio ovaj rast, nezna nitko pa stoga ovakva izjava da je to bull ran u međeđem tržištu je u najmanju ruku drukerska, sorry
[/quote]
S obzirom da sam i u dionicama i u cashu tesko da mi drukanje u bilo kojem smjeru ne znam kako pase a i ako me pratis (a pratis) nisam nikad drukao ni u kojem smjeru.
Glede nezaposlenosti u USA smanjio se samo RITAM POVECANJA broja ne zaposlenosti a to je bitno drugaciji pojam od PRESTANKA RASTA broja nezaposlenosti i pocetak smanjenja tog istog broja.
Usput, ne zivimo u USA. Sjeti se sto je zadnje Roha rekao – ja se toplo nadam da je ovaj puta pogrijesio.
[/quote]
Ak u USA bude dobro, a kak stvari stoje moglo bi bit, bit ce dobro i u europi i i na istoku, a to znaci povoljna lova , ici ce obvezniçe, nema deprecijacije i sve ok..drugi par rukava je kaj svi trube o deprecijaciji, cak i neki uglednici jucer s kojima sam bio, al to nemre niko znat..
A kaj je roha rekao, da u americi nije bilo ovog sranja , sve kaj je roha upozoravao bila bi samo dobra šala, jer on stanje u svijetu nije mogao predvidjeti, tako da je ovo slučajno pogodjeno, tj svjetska kriza mu je išla na ruku!
a što se tiče budućnosti, evo, ovo nam je isto budućnost – ako budemo imali sreće?
A objasni ti meni šta je loše u tome da netko rastrošnu državu dovede u red? Recimo mmf.
A objasni ti meni šta je loše u tome da netko rastrošnu državu dovede u red? Recimo mmf.
[/quote]
vidim ne komentiraš drugi dio posta
onaj sa vladom nacionalnog spasa?
Glede nezaposlenosti u USA smanjio se samo RITAM POVECANJA broja ne zaposlenosti a to je bitno drugaciji pojam od PRESTANKA RASTA broja nezaposlenosti i pocetak smanjenja tog istog broja.
Ovo je istina i svi koji kažu da u realnom gospodarstvu još nije krenuo oporavak su u pravu.
Ali dionice nikad ne čekaju znakove oporavka. Kad se ti znakovi pojave najbolje prilike za zaradu će već proć.
[/quote]
BiH je zatrazila pomoc od MMF-a pa su ovi rekli "ne moze". Raspitaj se zasto nisu dobili i da li je takav scenarij moguc i kod nas.
[/quote]
[thumbsup]
Ako iz ovoga svega naša država izađe sa nekim bitnim reformama onda je ova kriza najbolje što nam se moglo dogoditi
[/quote]
BiH je zatrazila pomoc od MMF-a pa su ovi rekli "ne moze". Raspitaj se zasto nisu dobili i da li je takav scenarij moguc i kod nas.
[/quote]
nisu dobili zbog toga što ne mogu dovesti u red gladne uši, koje žele živjeti iznad svojih mogućnosti
tako bi moglo biti i kod nas, a što vodi prema gospodarskom i općem potopu
ne znam zašto se kolege hvataju mmf-a i njegovog uređivanja naših prilika
baš je njima do zajebancije s našim nerealnim idiotima
moš mislit
[/quote]
[thumbsup]
Ako iz ovoga svega naša država izađe sa nekim bitnim reformama onda je ova kriza najbolje što nam se moglo dogoditi
[/quote]
S ovime se slazem samo sumnjam da je ova garnitura u stanju provesti takve reforme.
To je pozitivno. Mislili su da će nasilnim prosvjedom iz nekog razloga biti posebni mmfu. E pa nisu [lol]
Kod nas bi bilo takvih prosvjednika još par puta više i treba netko tko će im reći ne.
To je pozitivno. Mislili su da će nasilnim prosvjedom iz nekog razloga biti posebni mmfu. E pa nisu [lol]
Kod nas bi bilo takvih prosvjednika još par puta više i treba netko tko će im reći ne.
[/quote]
Daj se dogovori sam sa sobom: prvo velis da bi bilo pozitivno da nas MMF dovede u red a sad na primjeru bosanaca tvrdis suprotno.
Daj se dogovori sam sa sobom: prvo velis da bi bilo pozitivno da nas MMF dovede u red a sad na primjeru bosanaca tvrdis suprotno.
Moja misao je savršeno jasna. Mmf je pozitivac.
Ono što bi mmf napravio u svakom slučaju bi izazvalo prosvjede kao i u bosni (recimo seljaka, branitelja, umirovljenika,…) tj. svih koji žive od državne sise. Dugoročno to može imati samo pozitivne posljedice na ekonomiju i društvo, jer je više od polovice tih beneficija, potpora i sl. ekonomski neopravdano.
p.s. Probaj pročitati što pišem prije nego odgovoriš. Prva rečenica u postu o bosni govori da je to pozitivno…