Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jednostavno nismo. Ovaj rast je bio obican bull run unutar jos uvijek bear marketa. Nadji mi pokazatelje bilo gdje koji govore da je kriza gotova i da je oporavak krenuo. Ja ih ne vidim.

Ček malo kak možeš ovak nešto izjavit..Nađi ti meni pokazatelje da se kriza produbljuje…jel si imao smanjenje nezaposlenosti u USA..jesi ..broj prodanih kuca, novogradnji raste, Fed spekulira o dizanju kamata..svi suštinski znakovi oporavka su tu..( to što je bio ovaj rast, nezna nitko pa stoga ovakva izjava da je to bull ran u međeđem tržištu je u najmanju ruku drukerska, sorry
[/quote]

S obzirom da sam i u dionicama i u cashu tesko da mi drukanje u bilo kojem smjeru ne znam kako pase a i ako me pratis (a pratis) nisam nikad drukao ni u kojem smjeru.

Glede nezaposlenosti u USA smanjio se samo RITAM POVECANJA broja ne zaposlenosti a to je bitno drugaciji pojam od PRESTANKA RASTA broja nezaposlenosti i pocetak smanjenja tog istog broja.

Usput, ne zivimo u USA. Sjeti se sto je zadnje Roha rekao – ja se toplo nadam da je ovaj puta pogrijesio.
[/quote]

Ak u USA bude dobro, a kak stvari stoje moglo bi bit, bit ce dobro i u europi i i na istoku, a to znaci povoljna lova , ici ce obvezniçe, nema deprecijacije i sve ok..drugi par rukava je kaj svi trube o deprecijaciji, cak i neki uglednici jucer s kojima sam bio, al to nemre niko znat..
A kaj je roha rekao, da u americi nije bilo ovog sranja , sve kaj je roha upozoravao bila bi samo dobra šala, jer on stanje u svijetu nije mogao predvidjeti, tako da je ovo slučajno pogodjeno, tj svjetska kriza mu je išla na ruku!

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

a što se tiče budućnosti, evo, ovo nam je isto budućnost – ako budemo imali sreće?

A objasni ti meni šta je loše u tome da netko rastrošnu državu dovede u red? Recimo mmf.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

a što se tiče budućnosti, evo, ovo nam je isto budućnost – ako budemo imali sreće?

A objasni ti meni šta je loše u tome da netko rastrošnu državu dovede u red? Recimo mmf.
[/quote]

vidim ne komentiraš drugi dio posta
onaj sa vladom nacionalnog spasa?

sve su to "zlatni dečki" iscenirali

Glede nezaposlenosti u USA smanjio se samo RITAM POVECANJA broja ne zaposlenosti a to je bitno drugaciji pojam od PRESTANKA RASTA broja nezaposlenosti i pocetak smanjenja tog istog broja.

Ovo je istina i svi koji kažu da u realnom gospodarstvu još nije krenuo oporavak su u pravu.

Ali dionice nikad ne čekaju znakove oporavka. Kad se ti znakovi pojave najbolje prilike za zaradu će već proć.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

[/quote]

BiH je zatrazila pomoc od MMF-a pa su ovi rekli "ne moze". Raspitaj se zasto nisu dobili i da li je takav scenarij moguc i kod nas.

[/quote]

[thumbsup]

Ako iz ovoga svega naša država izađe sa nekim bitnim reformama onda je ova kriza najbolje što nam se moglo dogoditi

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

[/quote]

BiH je zatrazila pomoc od MMF-a pa su ovi rekli "ne moze". Raspitaj se zasto nisu dobili i da li je takav scenarij moguc i kod nas.
[/quote]

nisu dobili zbog toga što ne mogu dovesti u red gladne uši, koje žele živjeti iznad svojih mogućnosti
tako bi moglo biti i kod nas, a što vodi prema gospodarskom i općem potopu
ne znam zašto se kolege hvataju mmf-a i njegovog uređivanja naših prilika
baš je njima do zajebancije s našim nerealnim idiotima
moš mislit

sve su to "zlatni dečki" iscenirali

[/quote]

[thumbsup]

Ako iz ovoga svega naša država izađe sa nekim bitnim reformama onda je ova kriza najbolje što nam se moglo dogoditi
[/quote]

S ovime se slazem samo sumnjam da je ova garnitura u stanju provesti takve reforme.

To je pozitivno. Mislili su da će nasilnim prosvjedom iz nekog razloga biti posebni mmfu. E pa nisu [lol]

Kod nas bi bilo takvih prosvjednika još par puta više i treba netko tko će im reći ne.

[/quote]
[shocked] [lol]

To je pozitivno. Mislili su da će nasilnim prosvjedom iz nekog razloga biti posebni mmfu. E pa nisu [lol]

Kod nas bi bilo takvih prosvjednika još par puta više i treba netko tko će im reći ne.
[/quote]

Daj se dogovori sam sa sobom: prvo velis da bi bilo pozitivno da nas MMF dovede u red a sad na primjeru bosanaca tvrdis suprotno.

Daj se dogovori sam sa sobom: prvo velis da bi bilo pozitivno da nas MMF dovede u red a sad na primjeru bosanaca tvrdis suprotno.

Moja misao je savršeno jasna. Mmf je pozitivac.

Ono što bi mmf napravio u svakom slučaju bi izazvalo prosvjede kao i u bosni (recimo seljaka, branitelja, umirovljenika,…) tj. svih koji žive od državne sise. Dugoročno to može imati samo pozitivne posljedice na ekonomiju i društvo, jer je više od polovice tih beneficija, potpora i sl. ekonomski neopravdano.

p.s. Probaj pročitati što pišem prije nego odgovoriš. Prva rečenica u postu o bosni govori da je to pozitivno…

New Report

Close