Ja opet u dlkv po 385.Ako smo u bullu trebalo bi se odbiti negdje od 360-380.Nije sretna situacija za zaraditi burek ljeto vrućine GO pad likvidnosti i slične stvari.Vrijeme će pokazati ko je bio ovčica ja ili sretni prodavači (T= 3-4 mjeseca)
P.S padom ispod 360 kn mogući pad sve do nekih 300 kn.
Posto u bullu nismo mislim kolega da ste se malo zaje… i kupili prerano
[/quote]
kako znaš da nismo?
[/quote]
Jednostavno nismo. Ovaj rast je bio obican bull run unutar jos uvijek bear marketa. Nadji mi pokazatelje bilo gdje koji govore da je kriza gotova i da je oporavak krenuo. Ja ih ne vidim.
Jednostavno nismo. Ovaj rast je bio obican bull run unutar jos uvijek bear marketa. Nadji mi pokazatelje bilo gdje koji govore da je kriza gotova i da je oporavak krenuo. Ja ih ne vidim.
Recimo oporavak commoditiesa, pad zlata, pad vixa, moguće bottomiranje američkog tržišta nekretnina gdje je sve i počelo, ma ima ih još dosta, ali ako ih ne vidiš zašto te uvjeravati u suprotno. Prodaj lijepo i kupi kad budeš siguran. No nijedan ti neće još pokazati da je kriza gotova. Da pokazuju dow bi bio na 10-11 k, crobex na 3600+. To što se tvoj argument svodi na jednostavno nismo, je druga priča [wink]
Recimo oporavak commoditiesa, pad zlata, pad vixa, moguće bottomiranje američkog tržišta nekretnina gdje je sve i počelo, ma ima ih još dosta, ali ako ih ne vidiš zašto te uvjeravati u suprotno. Prodaj lijepo i kupi kad budeš siguran. No nijedan ti neće još pokazati da je kriza gotova. Da pokazuju dow bi bio na 10-11 k, crobex na 3600+. To što se tvoj argument svodi na jednostavno nismo, je druga priča [wink]
[/quote]
možda bi se moglo reći da svima gdp drastično pada ( i dalje )
potrošnja i dalje pada
industrijska proizvodnja također
deficiti su ogromni
kreditiranje zamrznuto
lova se pumpa ali se nije uspjelo potaknuti gospodarski rast
itd
itd
ali zašto to napominjati, jer ako netko ne želi priznati činjenice, to je njegovo pravo
Ja opet u dlkv po 385.Ako smo u bullu trebalo bi se odbiti negdje od 360-380.Nije sretna situacija za zaraditi burek ljeto vrućine GO pad likvidnosti i slične stvari.Vrijeme će pokazati ko je bio ovčica ja ili sretni prodavači (T= 3-4 mjeseca)
P.S padom ispod 360 kn mogući pad sve do nekih 300 kn.
Posto u bullu nismo mislim kolega da ste se malo zaje… i kupili prerano
[/quote]
kako znaš da nismo?
[/quote]
[/quote]
Vau ,to se zove argument….javi nam kad JEDNOSTAVNO budemo u biku [pray]
ali zašto to napominjati, jer ako netko ne želi priznati činjenice, to je njegovo pravo
Ja ne sporim činjenice, ali burza prvenstveno gleda budućnost. Kad budu sigurni znakovi oporavka cca sredinom 2010. indeksi će biti na puno višim razinama. Postoji jednostavno rješenje ako mislite da smo u bearu – prodajte i svi sretni. Iako mi nešto govori da već jeste u kešu… [smiley]
Ja ne sporim činjenice, ali burza prvenstveno gleda budućnost. Kad budu sigurni znakovi oporavka cca sredinom 2010. indeksi će biti na puno višim razinama. Postoji jednostavno rješenje ako mislite da smo u bearu – prodajte i svi sretni. Iako mi nešto govori da već jeste u kešu… [smiley]
[/quote]
uvijek iznova me fascinira kako netko zna nešto o meni iako me nikad nije vidio, ne pozna me, ne zna kako investiram, ali eto zna jesam li ja u dionicama ili nisam
iako mislim da to nikoga ne zanima, reći ću – dijelom sam u dionicama, dijelom sam u kešu
ne treba zaboraviti da se nezaposlenost i dalje povećava, a samim time pada mogućnost potrošnje
štednja jača, što znači da ljudi, bojeći se krize sve manje troše a sve više čuvaju za kišne dane
a to što amerikanci uvjerljivo lažu to je drugi par rukava
istina će se na kraju ipak otkriti, samo će za mnoge biti prekasno
[/quote]
možda bi se moglo reći da svima gdp drastično pada ( i dalje )
potrošnja i dalje pada
industrijska proizvodnja također
deficiti su ogromni
kreditiranje zamrznuto
lova se pumpa ali se nije uspjelo potaknuti gospodarski rast
itd
itd
[/quote]
Htjedoh napisat nesto slicno Vergiliju ali vidim da je kolega Galeb00 pogodio sustinu pa nemam potrebe nista nadodati osim da i broj nezaposlenih i dalje posvuda raste.
Vau ,to se zove argument….javi nam kad JEDNOSTAVNO budemo u biku [pray]
Naravno da ti necu javit jer po tebi i slicnima smo u biku vec mjesecima.
a što se tiče budućnosti, evo, ovo nam je isto budućnost – ako budemo imali sreće?
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/rbs-hrvatska-ce-uskoro-traziti-pomoc-mmf-a,49081.html
ako ne budemo, onda Vlada nacionalnog spasa
Ček malo kak možeš ovak nešto izjavit..Nađi ti meni pokazatelje da se kriza produbljuje…jel si imao smanjenje nezaposlenosti u USA..jesi ..broj prodanih kuca, novogradnji raste, Fed spekulira o dizanju kamata..svi suštinski znakovi oporavka su tu..( to što je bio ovaj rast, nezna nitko pa stoga ovakva izjava da je to bull ran u međeđem tržištu je u najmanju ruku drukerska, sorry
Ček malo kak možeš ovak nešto izjavit..Nađi ti meni pokazatelje da se kriza produbljuje…jel si imao smanjenje nezaposlenosti u USA..jesi ..broj prodanih kuca, novogradnji raste, Fed spekulira o dizanju kamata..svi suštinski znakovi oporavka su tu..( to što je bio ovaj rast, nezna nitko pa stoga ovakva izjava da je to bull ran u međeđem tržištu je u najmanju ruku drukerska, sorry
[/quote]
S obzirom da sam i u dionicama i u cashu tesko da mi drukanje u bilo kojem smjeru ne znam kako pase a i ako me pratis (a pratis) nisam nikad drukao ni u kojem smjeru.
Glede nezaposlenosti u USA smanjio se samo RITAM POVECANJA broja ne zaposlenosti a to je bitno drugaciji pojam od PRESTANKA RASTA broja nezaposlenosti i pocetak smanjenja tog istog broja.
Usput, ne zivimo u USA. Sjeti se sto je zadnje Roha rekao – ja se toplo nadam da je ovaj puta pogrijesio.
[/quote]
pa što si rasprodao portfelj kad misliš da je oporavak krenuo?
čudan znak povjerenja u oporavak, moram priznati da takav još nisam vidio na ovim prostorima